ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ – ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ, ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ – ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ, ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

5 Αυγούστου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:798
Μοίρασέ το

 

Σχέδιο: «Τρέξτε να σωθείτε!» – Αποδεκάτισαν την Πυροσβεστική και κατακάηκε η Ελλάδα – Άφαντα πάλι τα εναέρια μέσα

Αντιμετωπίζουν τη φωτιά με αστυνομικούς και όχι με πυροσβέστες – Αντί να αγοράσουν αεροσκάφη μοίραζαν λεφτά σε ΜΜΕ

Ανεξάρτητα της όποιας προσωπικής άποψης  έχω για τον Χίο, νομίζω πως αυτό το πρωτοσέλιδο, αποτυπώνει όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΑΥΤΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΙΩΠΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

Την Ελλάδα, μπορεί να την κάψετε, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΨΕΤΕ, ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει: Θάνος Νικηταράς

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις φωτιές που έχουν κάψει πάνω από 60.000 στρέμματα εδώ και λίγες ημέρες, καθώς έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο… «τρέξτε να σωθείτε»!

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά ενδιαφέρεται μόνο για την εκκένωση των κοινοτήτων και -όχι και τόσο- για την κατάσβεση της φωτιάς; Πως μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σχέδιο το οποίο αποτελείται από περισσότερους αστυνομικούς απ’ ότι από πυροσβέστες; Άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «υποδειγματική» την εκκένωση της Βαρυμπόμπης, ασχέτως που κάηκαν περίπου 100 σπίτια. 

Και φυσικά, χρειάζονται άπαντες για την αντιμετώπιση μίας έκτακτης ανάγκης, και οι αστυνομικοί και οι εθελοντές, όλοι! Αλλά αυτοί που χρειάζονται κυρίως για την κατάσβεση μιας φωτιάς είναι οι πυροσβέστες και σύμφωνα με τις καταγγελίες, αλλά και τις εικόνες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ αυτοί είναι ελάχιστοι. 

Είχε φροντίσει βέβαια και η κυβέρνηση να αποδεκατίσει -και άλλο- την ΕΜΑΚ προ λίγων ημερών, όταν μετέθετε δεκάδες πυροσβέστες οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι για να μην κολλήσει κορωνοϊό η φωτιά. 

«Ένα πυροσβεστικό όχημα ρε παιδιά. Μόνο περιπολικά υπάρχουν», φωνάζει πολίτης αγανακτισμένος καθώς περνάνε τα περιπολικά στη Βαρυμπόμπη και δεν έχει εμφανιστεί ένα πυροσβεστικό.

«Είμαστε μόνοι μας» φωνάζουν κάτοικοι της Εύβοιας οι οποίοι σε ρόλο πυροσβέστη προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές που καίουν εδώ και 3 (!) μέρες την περιοχή του. 

Η κυβέρνηση δήλωνε διαρκώς πως είμαστε έτοιμοι, αλλά αντί να πάρει κάποιο πυροσβεστικό όχημα ή να κάνει προσλήψεις στην Πυροσβεστική έπαιρνε περιπολικά και προσλάμβανε αστυνομικούς για να δίνουν πρόστιμα σε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα. 

Για παράδειγμα πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ξεπερνά συνολικά το ποσό των 31.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Μια ματιά στα στατιστικά του πυροσβεστικού σώματος στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη θα μας πείσει περισσότερο: Η αναλογία για 100.000 κατοίκους στη χώρα μας είναι 500 αστυνομικοί και 123 πυροσβέστες.

Και παρά τον αριθμό των αστυνομικών… η χώρα μας μαστίζεται από εγκληματικότητα, ενώ η μαφία σκοτώνει κόσμο μέρα-μεσημέρι, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες δολοφονίες, για τις οποίες φυσικά δεν συνελήφθη κανείς.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα; – Ούτε λόγος! 

Ας είναι καλά το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200 γιατί αλλιώς η φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη θα έφτανε στο Μαρούσι. Βλέπουμε τώρα που το Beriev βρίσκεται σε συντήρηση το τί συμβαίνει με τις φωτιές σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία. 

Τα Canadair είναι πάλι άφαντα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των καπνών. Ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως αρκετά έχουν φθορές. Συγκεκριμένα με φθορές είναι 15 ( εννιά CL-215 και έξι CL-415).

Θυμηθείτε σχετικό ρεπορτάζ του pronews.gr εδώ

Οι κάτοικοι εκλιπαρούν για ένα ελικόπτερο! Μάταια!

Η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα να ζητήσει από τη Ρωσία να στείλει ένα δεύτερο Beriev Be-200 (σύμφωνα με τις πληροφορίες).

Κάλλιο αργά παρά ποτέ μεν, παρόλα αυτά υπάρχουν ευθύνες καθώς η θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να το προμηθευτούμε προτού καεί η χώρα.

Το αεροσκάφος που έσωσε την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία από τον πύρινο εφιάλτη, κάθε φορά που πετούσε πάνω από τη φωτιά ήταν σαν να εφορμούσαν πολλά Canadair μαζί, αφού έριχνε σε μόνο σε κάθε πέρασμά του πάνω από την καταστρεπτική φωτιά κάθε πτήση του… 12 τόνους νερού!

Η υδροληψία του γίνεται από τις γύρω θάλασσες ή λίμνες και απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική καθώς το θηριώδες αεροσκάφος κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Εν συνεχεία ο πιλότος ανοίγει με ένα κουμπί τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150 – 190 χιλιόμετρα την ώρα.

Μέσω μηχανισμών, το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές που αντλούν τον απίστευτο όγκο του περίπου ενός τόνου το δευτερόλεπτο! Που σημαίνει ότι γεμίζει τις δεξαμενές του σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά το κόστος των Beriev;

Το ένα κοστίζει περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή η Ελλάδα θα μπορούσε αντί να μπει σε lockdown για δύο εβδομάδες (ήταν έξι μήνες) να αγοράσει περίπου 30 (!) αεροσκάφη.

Αν τα είχαμε… προφανώς δεν θα συζητούσαμε τώρα για τις φωτιές.

Αντιθέτως σκορπίσαμε πολλά εκατομμύρια σε ΜΜΕ για να «ενημερώνουν» για τον κορωνοϊό. 

 

Πηγή

 

 

Κολοκούρη, ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΜΑΚίτες, που αρνήθηκαν το μπόλι του θανάτου.

Όταν βραβεύεις ή βραβεύεσαι από τους οβριούς, πρέπει και να τους υπακούς.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 798


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα