Μια τρομακτική αλήθεια: “Όποιος νομίζει οτι στην κρατικομονοπωλιακή λαίλαπα που σαρώνει όλο τον πλανήτη το Διεθνές Δίκαιο είναι σε ισχύ, απλά πλανάται.”

Μια τρομακτική αλήθεια: “Όποιος νομίζει οτι στην κρατικομονοπωλιακή λαίλαπα που σαρώνει όλο τον πλανήτη το Διεθνές Δίκαιο είναι σε ισχύ, απλά πλανάται.”

16 Ιουνίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:309
Μοίρασέ το
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αξίωση με τον ίδιο τρόπο που ο ΟΗΕ υποχρεώνεται να δεχτεί τις παράνομες οριοθετήσεις ΑΟΖ της Τουρκίας.
Ούτε σημαίνει οτι θα εκδικαστεί ούτε οτι θα δικαιωθεί.

Όποιος νομίζει οτι ξεμπέρδεψε και οτι έκανε το καθήκον του προσφεύγοντας στο δικαστήριο της Χάγης είναι γελασμένος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει από την άλλη μεριά οτι δεν έπρεπε και να γίνει, ειδικά μάλιστα στις μέρες αυτές, που τα κοινωνικά κινήματα είναι αποπροσανατολισμένα με τα πολιτικά αιτήματα να είναι ανύπαρκτα ή πολύ περιορισμένα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί όποιος περιμένει πως τα Διεθνή Δικαστήρια θα δικαιώσουν τους προσφεύγοντες, είναι όντως βαθιά νυχτωμένοι.

ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ, ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.

Και εύχομαι να μιλήσουν, πριν να είναι αργά.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη δέχτηκε την αξίωση παραβίασης του Κώδικα της Νυρεμβέργης από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια καταγγελία της οργάνωσης “People of Truth” υποβλήθηκε στο Δικαστήριο της Χάγης από τους δικηγόρους Ruth Machnes και Aryeh Suchowolski, της εταιρείας A. Suchovolsky & Co., σχετικά με παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης από τον Ισραηλινή κυβέρνηση και άλλα κόμματα. Ωστόσο, η καταγγελία που υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έγινε δεκτή. Περιμένει τώρα μια απόφαση.
Η δικηγόρος Ruth Machnes Suchovolsky δήλωσε στο Israel News στις 5 Μαρτίου ότι «ταυτόχρονα, η αγωγή θα κατατεθεί επίσης στο Δικαστήριο της Νυρεμβέργης, μαζί με τον Γερμανό δικηγόρο Reiner Fullmich.
Τη Δευτέρα, η αγωγή θα κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Aryeh Suchowolski στο Ισραήλ, σχετικά με την παραβίαση του Κώδικα της Νυρεμβέργης.
Ο δικηγόρος πρόσθεσε έξι ημέρες αργότερα: “Το πείραμα που πραγματοποιεί η Pfizer στο κράτος του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση του Κώδικα της Νυρεμβέργης, ο οποίος αποτελεί μέρος του διεθνούς ποινικού δικαίου και υπάγεται στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης. Περιμένουμε τώρα μια απόφαση. “

Nikos Klitsikas

Να υποθέσω πως αυτό σημαίνει (άλλωστε αυτό το δικαστήριο δεν έχει καμία ισχύ), πως έχουμε ελπίδες πως έστω θα εισαχθεί και θα δικαστεί το ζήτημα;
Δηλαδή να ελπίζουμε πως υπάρχουν “θεσμοί”;
Κάτι σαν τις εκατοντάδες μηνύσεις στην “ελληνική δικαιοσύνη” για τα μνημόνια, που θεωρήθηκαν -πέρα από τα λίγα λεπτά δημοσιότητας εντός φίλων στο facebook- ως επαναστατική κίνηση που θα άλλαζε την ιστορία; «Η ελπίδα για την οποία μιλάνε είναι μια παγίδα, μια άτιμη λέξη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.
Η ελπίδα είναι μια παγίδα που εφευρέθηκε από τα αφεντικά.
Η ελπίδα είναι εκείνη, εκείνων που σας λένε όπως ο Θεός…μείνετε ήσυχοι, μην μιλάτε, προσευχηθείτε και θα λυτρωθείτε, θα ανταμειφθείτε στο μέλλον.
Στο μεταξύ, λοιπόν, τώρα να είστε ήσυχοι:
θα υπάρξει ανταμοιβή σε μια μεταθανάτια ζωή.
Έτσι λένε λοιπόν: να είστε ήσυχοι, πηγαίνετε σπίτι σας.
Ναι, είστε απολυμένοι, αλλά σε 2 ή 3 μήνες θα σας προσλάβουμε ξανά, θα σας δώσουμε τη θέση εργασίας.
Να είστε ήσυχοι, να πάτε σπίτι σας και… έτσι όλοι μένουν ήσυχοι.
Ποτέ να μην έχεις ελπίδα!
Η ελπίδα είναι μια παγίδα, ένα άτιμο πράγμα που εφευρέθηκε από τους κυβερνώντες.
Μόνον μια πραγματική Επανάσταση χρειάζεται»
Mario Monicelli
Σήμερα το μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε, είναι να μην δίνουμε ελπίδες… και να βοηθούσαμε ο καθένας όπως μπορεί στην αποκάλυψη ΟΛΟΥ του πολιτικού (χωρίς καμία εξαίρεση, μικρού, μεγάλου κόμματος, κινήματος, ομάδων)… μήπως αναδυθεί από πολίτες που δεν ασχολήθηκαν ΠΟΤΕ και δεν είχαν εμπλοκή με το παραπάνω σύστημα…
Κι εκτιμώ πως ίσως, ίσως… αυτό θα συμβεί σε επόμενες γενιές…

Themistoklis Symvoulopoulos

Oxi. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αξίωση με τον ίδιο τρόπο που ο ΟΗΕ υποχρεώνεται να δεχτεί τις παράνομες οριοθετήσεις ΑΟΖ της Τουρκίας.
Ούτε σημαίνει οτι θα εκδικαστεί ούτε οτι θα δικαιωθεί.
Η πληροφορία όμως είναι αληθινή και είναι θετική από την άποψη οτι υπάρχουν νομικοί που σεβόμενοι ακόμα τα αυτονόητα προβαίνουν σε καταγγελία.
Όποιος νομίζει οτι ξεμπέρδεψε και οτι έκανε το καθήκον του προσφεύγοντας στο δικαστήριο της Χάγης είναι γελασμένος.
Συμφωνώ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει από την άλλη μεριά οτι δεν έπρεπε και να γίνει, ειδικά μάλιστα στις μέρες αυτές, που τα κοινωνικά κινήματα είναι αποπροσανατολισμένα με τα πολιτικά αιτήματα να είναι ανύπαρκτα ή πολύ περιορισμένα.
Με το ίδιο σκεπτικό να μην γίνονταν οι δίκες της Νυρεμβέργης.
Ας μην ισοπεδώνουμε τέτοιες κινήσεις.
Όχι δεν αρκούν, δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν, αντίθετα να μας οπλίζουν με ακόμη περισσότερη διάθεση για να παλέψουμε αυτά τα ζητήματα.
Εξ’ άλλου όποιος νομίζει οτι στην κρατικομονοπωλιακή λαίλαπα που σαρώνει όλο τον πλανήτη το Διεθνές Δίκαιο είναι σε ισχύ, απλά πλανάται.
Όμως κάθε κίνηση είναι ευπρόσδεκτη από την στιγμή που σταματήσει η πολιτική αδιαφορία.

Πηγή

Προβολές : 309


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα