Μισές αλήθειες για την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Χρ.Ροζάκης: «Το 2016 στις διερευνητικές συζητούσαμε με Τουρκία τα χωρικά μας ύδατα – Αυτά θα συζητήσουν και τώρα»

Μισές αλήθειες για την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Χρ.Ροζάκης: «Το 2016 στις διερευνητικές συζητούσαμε με Τουρκία τα χωρικά μας ύδατα – Αυτά θα συζητήσουν και τώρα»

14 Ιανουαρίου, 2021 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:269
Μοίρασέ το

 

Με λίγα λόγια ο κ.Ροζάκης αποκάλυψε πως η Αθήνα συζητάει και θα συζητήσει ένα μονομερές της δικαίωμα με την Τουρκία, την ώρα που «θριαμβολογεί» για τα 12 ν.μ. στο… Ιόνιο και λέει στον ελληνικό λαό πως η μόνη διαφορά που συζητιέται είναι η υφαλοκρηπίδα.

 

Μισές αλήθειες λέει ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Ροζάκης.

Γιατί Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ … “ΕΘΝΑΡΧΗ” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝ – ΑΛΗ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΡΟΔΟΤΗ.

Οι εικόνες λένε τις μεγάλες αλήθειες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΧΗΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;

ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ… ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ο Χρήστος Ροζάκης πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος έχει χαρακτηρίσει «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδας για Αιγαίο και αν. Μεσόγειο, αποκάλυψε πως το 2016 στις διερευνητικές που συμμετείχε και ο ίδιος η ελληνική κυβέρνηση συζητούσε το εύρος των χωρικών υδάτων της Ελλάδας με την Τουρκία και από εκεί θα ξεκινήσει η συζήτηση και της σημερινής κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας έτσι τον Τούρκο ΥΠΕΞ που είπε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις τα συζητούν όλα και όχι μόνο την υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα κ. Ροζάκης εξήγησε ότι «οι συζητήσεις είχαν μείνει στο εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, κατά συνέπεια κατά βάση εκεί θα πρέπει να γυρίσουμε. Η Τουρκία αρχικά είχε αποδεχθεί τα 12ν.μ. από τις ηπειρωτικές ακτές και μικρότερο εύρος από τις νησιωτικές, όμως σε κάποιο στάδιο των διαπραγματεύσεων υπαναχώρησε ως προς το θέμα των 12 ν.μ. Εκτιμώ ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μετριοπαθής στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς έως τα 12νμ. την αιγιαλίτιδα ζώνη.

Όμως η ‘χρήση’ του Αιγαίου γίνεται από τις παρευξείνιες χώρες, τις χώρες που συνδέονται με αυτές, αλλά βεβαίως και τις Ρωσία και ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου τα δικαιώματα διέλευσης των τρίτων χωρών πρέπει να ληφθούν υπόψη, όχι βέβαια στο βαθμό που θα θίγονται τα δικαιώματα της χώρας μας.

Είχα προτείνει τα 10 ν.μ. από τις νησιωτικές ακτές ως εναλλακτική λύση, γιατί αφήνουν μία λωρίδα ελεύθερης θάλασσας για τις ανάγκες των τρίτων χωρών η οποία μπορεί και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και της ναυσιπλοποιιας. Με τη λύση αυτή διατηρείται ακέραιος και ο εναέριος χώρος, γιατί υπάρχει το παράδοξο να έχουμε εναέριο χώρο 4ν.μ. μεγαλύτερο από την αιγιαλίτιδα ζώνη».

Με λίγα λόγια ο κ.Ροζάκης αποκάλυψε πως η Αθήνα συζητάει και θα συζητήσει ένα μονομερές της δικαίωμα με την Τουρκία, την ώρα που «θριαμβολογεί» για τα 12 ν.μ. στο… Ιόνιο και λέει στον ελληνικό λαό πως η μόνη διαφορά που συζητιέται είναι η υφαλοκρηπίδα.

 

Πηγή

Προβολές : 269


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα