Νίκος Αντωνιάδης: “ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK”

Νίκος Αντωνιάδης: “ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK”

18 Ιουνίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:329
Μοίρασέ το

Νίκος Αντωνιάδης: “Είναι απολύτως ξεκάθαρο επομένως, ότι η ανάρτησή μου δεν παραβιάζει κανέναν όρο της κοινότητάς σας, αντιθέτως η απαράδεκτη ενέργειά σας να τη διαγράψετε, είναι αυτή που παραβιάζει τις κατοχυρωμένες από το Ελληνικό Σύνταγμα αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μου.

Ταυτόχρονα, η ενέργειά σας αυτή, η οποία παραπέμπει σε τακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων, προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου, ως ανθρώπου και ως επιστήμονα, αφού εμφανίζομαι να έχω παραβιάσει όρους της κοινότητάς σας “εις ό,τι αφορά το σπαμ”, αποδίδοντάς μου ευθέως σκοπό παραπλάνησης των αναγνωστών της ψευδούς, καθ’ υμάς, ανάρτησής μου.”

Νέα καταγγελία έγινε από τον γνωστό δικηγόρο κ. Νίκο Αντωνιάδη, κατά της φασιστικής απόφασης της εταιρείας “TELEPERFOMANCE GREECE” του FACE BOOK,  να χαρακτηρίσει “fake”  ανάρτησή του και να την κατεβάσει.

Είμαι περίεργη να δω τι θα απαντήσουν “οι ρουφιάνοι” του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στις καταγγελίες του κ. Αντωνιάδη.

Κάποια στιγμή, “οι ρουφιάνοι” του διαδικτύου, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την λογοκρισία που επιβάλουν ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σε χιλιάδες χρήστες…

Ίσως θα μπορούσαμε  ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα του κ. Αντωνιάδη και να κινηθούμε ΟΜΑΔΙΚΑ, νομικά εναντίον των… “λογοκριτών της σκέψης μας.”

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ FACEBOOK, ΣΤA AΔΥΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ & ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK

“Το Facebook είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει καταστεί πλέον κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν μπορεί να επιτραπεί σε καμία εταιρεία, κανέναν content moderator και καμία υπηρεσία, δημόσια ή ιδιωτική, να αντιμετωπίζεται κατά τρόπο που παραβιάζει ευθέως τις κατοχυρωμένες από το Ελληνικό Σύνταγμα αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου. Μέθοδοι που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα και συνθήκες φασιστικής λογοκρισίας και παραβίασης των στοιχειωδών συνταγματικών αρχών, δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές”

ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ:

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Με επιφύλαξη δικαιωμάτων

Νικολάου Αντωνιάδη, δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494, κατοίκου Αθηνών…

                                                            ΚΑΤΑ

Της εταιρείας με την επωνυμία “TELEPERFOMANCE GREECE”, εταιρείας content moderators (διαχειριστών περιεχομένου), συνεργαζόμενης με την εταιρεία “FACEBOOK” των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.), με έδρα στο Μοσχάτο Αττικής, οδός Πειραιώς αρ. 39-43.

Κοινοποίηση:

1. κ. Βασίλειο Παπακώστα, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ. 173 – Αθήνα.

2. κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη, Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κτίριο 16 Πρώην Σχολής Ευελπίδων – Αθήνα.
____________________________________________

Όπως προκύπτει από την επισκόπηση των σχετικών δημοσιογραφικών ερευνών που έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς η εταιρεία σας, εις ό,τι τουλάχιστον αφορά στη συνεργασία της με την εταιρεία “FACEBOOK”, λειτουργεί με όρους πλήρους μυστικότητας, συνεργάζεστε με την εν λόγω εταιρεία, ιδιοκτήτρια του μέσου κοινωνικής δικτύωσης facebook, με μέσο όρο 1,59 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση παγκοσμίως, απασχολείτε δε δεκάδες content moderators (διαχειριστές περιεχομένου), με αντικείμενο την “αστυνόμευση” των αναρτήσεων απο τα μέλη-χρήστες του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι content moderators, όπως επίσης προκύπτει από τις ως άνω δημοσιογραφικές έρευνες, ως αποστολή έχουν να αποφασίζουν “τι είναι ακατάλληλο ή παραπλανητικό και πρέπει να διαγραφεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης”.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές έρευνες, αντικείμενο ελέγχου αποτελούν μόνο οι διαφημίσεις που δημοσιεύονται στο Facebook και όχι οι προσωπικές αναρτήσεις κάθε χρήστη, όπως κάνουν άλλοι “ψηφιακοί καθαριστές” σε άλλες χώρες στον κόσμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ως άνω δημοσιογραφικές έρευνες, οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί από την εταιρεία σας, αντικείμενο του ελέγχου των συνεργαζόμενων με την εταιρεία σας content moderators είναι αναρτήσεις για τζόγο, εμπόριο όπλων, φαρμάκων και ναρκωτικών, παραπλανητικές διαφημίσεις για δίαιτες, πορνογραφικό υλικό, ως τέτοιου εκτιμωμένου ακόμα και της εικόνας μια γυναικείας θηλής, ακόμη και σε έργα τέχνης, αναρτήσεις με εικόνες κακοποίησης ανθρώπων και ζώων, κ.λπ.

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, περί ώρα 16:40, ανέβασα στον λογαριασμό μου στο Fecabook με όνομα χρήστη “Νίκος Αντωνιάδης”, με τρέχοντα αριθμό φίλων 2.302, κείμενο με τους ακόλουθους τίτλους με κεφαλαία γράμματα:

“ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΠΕΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΤΣΑ: ‘ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ’ – ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΜΩΣ – ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΤΩΡΑ – ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟ PROTIEIDISINEWS.BLOGSPOT ΤΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ (ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΪΟ, ΗΤΑΝ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ‘ΦΟΡΤΩΣΕ’ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ), ΣΤΟ VOICENEWS.GR ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΤΑ SITES ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ SITES ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΣΤΑ SITES ΠΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ: Ο κ. ΠΕΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ – Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΑΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΟΣ ΣΑΣ – ΕΣΕΙΣ – ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΤΥΦΛΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΑ; – ΠΟΤΕ;”.

Η ανάρτηση αυτή ήταν σε συνέχεια αντίστοιχης σε περιεχόμενο της 11ης Ιουνίου, με αντικείμενο το κολοσσιαίο πολιτικό σκάνδαλο της διάθεσης 20 εκατομμυρίων ευρώ στα Μ.Μ.Ε. για τη διαφημιστική εκστρατεία για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Η προηγούμενη αυτή ανάρτηση είχε ανέβει στη σελίδα μου την 11.6.2020 στις 9:27 μ.μ., έλαβε 348 αντιδράσεις και είχε 78 σχόλια και 305 κοινοποιήσεις, με περαιτέρω κοινοποιήσεις μίας εκάστης εξ αυτών, του συνολικού αριθμού αναγνωστών της ανάρτησης ανερχoμένης σε τουλάχιστον 5.000 χρήστες του Facebook -του αριθμού αυτού να είναι μετά πάσης βεβαιότητας υπερπολλαπλάσιου, εάν συνυπολογίσει κανείς τους αναγνώστες χρήστες του Facebook που δεν αντέδρασαν ή δεν κοινοποίησαν, λαμβανομένου επιπλέον υπόψη του δεδομένου ότι όλες οι αναρτήσεις μου είναι δημόσιες.

Με τη νέα ανάρτηση της 16ης Ιουνίου, επανήλθα στο θέμα του σκανδάλου, εισφέροντας νέες πληροφορίες, στοιχεία και περαιτέρω ανάλυσή του.

Την ανάρτηση αυτή συνόδευαν πέντε φωτογραφίες. Μία φωτογραφία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Στυλιανού Πέτσα, μία φωτογραφία του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, μία φωτογραφία από απόσπασμα δημοσιευμένων δηλώσεων του κ. Πέτσα επί του θέματος, μία φωτογραφία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου δίπλα σε απόσπασμα από τη δημοσιευθείσα από τον κ. Πέτσα λίστα των Μ.Μ.Ε. που έλαβαν τα 20 εκατομμύρια, και φωτογραφίες από το λογότυπο των ιστοσελίδων protieidisinews.blogspot και voicenews.gr.

Σε πολύ λίγα λεπτά μετά από τη δημοσίευση της ανάρτησης, έλαβα ένα μήνυμα από το Facebook, δηλαδή από συνεργαζόμενους με την εταιρεία σας content moderators, στο οποίο αναφέρεται ότι “η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά το σπαμ” και ότι “καθώς η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους Όρους της κοινότητάς μας εις ό,τι αφορά το σπαμ, δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος”.

Με δύο λόγια, κατεβάσατε την ανάρτησή μου.

Στη συνέχεια του μηνύματος αναφέρονται επί λέξει τα κάτωθι:
“Δεν επιτρέπουμε στους χρήστες να συλλέγουν ‘Μου αρέσει!’, ακόλουθους, κοινοποιήσεις ή προβολές βίντεο με παραπλανητικό τρόπο.
Ορίζουμε ως σπαμ τα εξής:
*Την επανειλημμένη δημοσίευση του ίδιου σχολίου
*Τη συλλογή ψεύτικων ‘Μου αρέσει!’, ακόλουθων, κοινοποιήσεων ή προβολών βίντεο
*Το συντονισμό των ‘Μου αρέσει!’ και των κοινοποιήσεων με σκοπό την παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τη δημοτικότητα κάποιου περιεχομένου/λογαριασμού”.

Εν συνεχεία με ρωτάτε “αν διαφωνώ με την απόφαση”, και αφού απάντησα θετικά, μου απαντήσατε “Σας ευχαριστούμε για την απάντησή σας. Θα την αξιοποιήσουμε για τη βελτίωση των μελλοντικών αποφάσεων”.

Συνεπώς, πρόκειται για αμετάκλητη απόφαση διαγραφής της συγκεκριμένης ανάρτησης, αφού ουσιαστικά περιθώρια διαφωνίας και περιθώρια ανάκλησης της απόφασής σας, δεν δίνετε.

Μετά την ενέργειά σας αυτή, ανέτρεξα στο περιεχόμενο της ανάρτησής μου, καθώς και στις φωτογραφίες που τη συνόδευαν, και βεβαιώθηκα ότι το μεν περιεχόμενο αποτελούσε αποκλειστικά πολιτική κριτική και δεν είχε παρεισφρύσει διαφημιστικό περιεχόμενο για δίαιτες, τζόγο, εμπόριο όπλων, φαρμάκων ή ναρκωτικών, ούτε είχε ρατσιστικό ή φασιστικό περιεχόμενο, ούτε προέτρεπε σε πράξεις βίας ή άλλες παράνομες πράξεις, στις δε φωτογραφίες δεν είχαν παρεισφρύσει πορνογραφικό υλικό, εικόνες κακοποιημένων ζώων ή ανθρώπων, ούτε διακρίνονταν οι θηλές των κυρίων Φουρθιώτη και Βελόπουλου…

Επρόκειτο καθαρά και αποκλειστικά για κείμενο με το οποίο ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, και συγκεριμένα των 20 εκατομμυρίων στα Μ.Μ.Ε. για τη διαφημιστική εκστρατεία για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, οι δε φωτογραφίες μεταφέρθηκαν στην ανάρτησή μου δια της μεθόδου copy paste από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Απολύτως τίποτα, ούτε μία τελεία, δεν ήταν αναληθές. Πρόκειται για στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, δεν έχουν διαψευστεί, τη σχετική δε λίστα με τα Μ.Μ.Ε. που έλαβαν τα 20 εκατομμύρια τη δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Πέτσας, και η κριτική που ασκείται αφορά στη μη δημοσιοποίηση των σχετικών τιμολογίων και τα κριτήρια επιλογής των Μ.Μ.Ε. της λίστας και του αποκλεισμού άλλων, κριτική άλλωστε που ασκείται από σύσσωμη την αντιπολίτευση και από τεράστια μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου της χώρας, η οποία βασίζεται στα ίδια ακριβώς στοιχεία που δημοσιοποίησα και εγώ με την ανάρτησή μου.

Στην ανάρτηση αυτή δημοσιοποιείται και το άγνωστο μέχρι τότε, αλλά απολύτως επίσης αληθές, γεγονός της επίδοσης εξωδίκου καταγγελίας-πρόσκλησης στον κ. Μητσοτάκη, στον κ. Πέτσα και στον κ. Δημητριάδη, από δύο Μ.Μ.Ε., τα οποία εκπροσωπώ υπό την ιδιότητα του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, με την οποία ζητείται από τα ανωτέρω πολιτικά πρόσωπα να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα παραστατικά πληρωμών των Μ.Μ.Ε. της λίστας.

Η εξώδικη δε αυτή καταγγελία-πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο της ήδη από εμένα και από μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. δημοσιοποιηθείσας μηνυτήριας αναφοράς των ως άνω δύο Μ.Μ.Ε. κατά παντός υπευθύνου, για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της κακουργηματικής απάτης και της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής των χιλιάδων αναγνωστών τους που αποκλείστηκαν από τη διαφημιστική εκστρατεία για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Και αυτό το δικόγραφο, της μηνυτήριας αναφοράς, υπογράφω και πάλι εγώ, ως πληρεξούσιος δικηγόρος των δύο ως άνω Μ.Μ.Ε.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο επομένως, ότι η ανάρτησή μου δεν παραβιάζει κανέναν όρο της κοινότητάς σας, αντιθέτως η απαράδεκτη ενέργειά σας να τη διαγράψετε, είναι αυτή που παραβιάζει τις κατοχυρωμένες από το Ελληνικό Σύνταγμα αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς μου.

Ταυτόχρονα, η ενέργειά σας αυτή, η οποία παραπέμπει σε τακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων, προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου, ως ανθρώπου και ως επιστήμονα, αφού εμφανίζομαι να έχω παραβιάσει όρους της κοινότητάς σας “εις ό,τι αφορά το σπαμ”, αποδίδοντάς μου ευθέως σκοπό παραπλάνησης των αναγνωστών της ψευδούς, καθ’ υμάς, ανάρτησής μου.

Η ενέργειά σας αυτή πληρεί επιπλέον την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της συκοφαντικής σε βάρος μου δυσφήμησης, κατά τα άρθρα 363-362 του Ποινικού Κώδικα.

Διότι ναι μεν η διαγραφή και οι λόγοι γι αυτήν κοινοποιήθηκαν κατ’ αρχήν μόνο σε εμένα, πλην όμως:

Η ανάρτηση αυτή, πριν διαγραφεί, πρόλαβε και έλαβε σωρεία αντιδράσεων, σχολίων και κοινοποιήσεων, ενώ κάποιοι χρήστες πρόλαβαν και την αποθήκευσαν.

Η εν συνεχεία διαγραφή της δημοσίευσης είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να ερμηνευτεί κατά τρόπο άκρως προσβλητικό της προσωπικότητάς μου, και συγκεκριμένα ότι δέχθηκα ανταλλάγματα για τη διαγραφή αυτή, παραπέμποντας σε γνωστές και συνήθεις παράνομες δημοσιογραφικές πρακτικές, συνεκτιμώντας και το γεγονός ότι μόλις πριν τέσσερις ημέρες είχα ανεβάσει παρεμφερούς περιεχομένου ανάρτηση με τα ίδια εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα για το αυτό θέμα, η οποία, επαναλαμβάνω, είχε καθολική ανταπόκριση.

Επομένως, η διαγραφή της μπορούσε να δημιουργήσει, και σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε, πολλές απορίες, καθόλου ευχάριστες για το πρόσωπό μου, για τα κίνητρα και τους πραγματικούς λόγους γι αυτήν, όπως μπορεί να βεβαιώσει μεγάλος αριθμός φίλων μου στο λογαριασμό μου στο Facebook.

Κατά συνέπεια ήμουν υποχρεωμένος, για αυτονόητους λόγους αυτοπροστασίας, να δημοσιοποιήσω τον πραγματικό λόγο διαγραφής της επίμαχης ανάρτησης.

Είναι μετά ταύτα απολύτως ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολιτική λογοκρισία και η αναφορά σας σε δήθεν παραβίαση των όρων της κοινότητάς σας είναι προδήλως προσχηματική.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Καταγγέλλω την παράνομη σε βάρος μου ως άνω συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ
Όπως εντός τριών εργασίμων ημερών από της επιδόσεως της παρούσας:

-Μου απαντήσετε εγγράφως ποιους συγκεκριμένα όρους της κοινότητάς σας “αποφασίσατε” ότι παραβίασα. Να διευκρινίσετε σε ποιο ακριβώς σημείο το περιεχόμενο της επίμαχης ανάρτησής μου είναι παραπλανητικό και για ποιον ακριβώς λόγο, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σας αυτόν.

-Εάν εκτός των αναρτήσεων διαφημιστικού περιεχομένου κ.λπ, έχετε ως αντικείμενο και τον έλεγχο αναρτήσεων πολιτικού περιεχομένου, όπως η δική μου που απαγορεύσατε και διαγράψατε, και εξακολουθείτε και απαγορεύετε ενώ άμεσα σας απάντησα ότι διαφωνώ, δεδομένου ότι ουδένα όρο παραβιάζει ουδεμίας κοινότητας, ουδεμία διάταξη ουδενός νόμου, απόφασης ή άλλων κειμένων, καθώς και του Συντάγματος.

-Σε περίπτωση που ο έλεγχος αναρτήσεων πολιτικού περιεχομένου αποτελεί αντικείμενο του ελέγχου από τους συνεργάτες content moderators της εταιρείας σας, με ποια κριτήρια διαγράψατε τη συγκεκριμένη ανάρτηση και ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι όροι της κοινότητάς σας που ισχύουν για τις αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου, τους οποίους εγώ “αποφασίσατε” ότι παραβίασα.

-Σε περίπτωση που εξακολουθεί και δεν είναι αντικείμενο του ελέγχου των δημοσιεύσεων στο Facebook από τους content moderators της εταιρείας σας, δημοσιεύσεις πολιτικού περιεχομένου, ποιος ή ποιοι έδωσαν εντολή να διαγραφεί η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Η παρούσα εξώδικη καταγγελία-πρόσκληση κοινοποιείται στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και στον κ. Προϊοστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μαζί με όλα τα σχετικά ηλεκτρονικά στοιχεία της διαγραφής της ανάρτησής μου, προς τον σκοπό της αναζήτησης των δραστών της σε βάρος μου τελεσθείσης ως άνω αξιόποινης πράξης και των τυχόν ηθικών αυτουργών σε αυτήν.

Σας δηλώνω ότι μετά την ταυτοποίηση των δραστών και τη διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες τελέστηκε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου, θα στραφώ δικαστικά εναντίον σας, καταθέτοντας αγωγή αποζημίωσης ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε.

Το Facebook είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει καταστεί πλέον κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν μπορεί να επιτραπεί σε καμία εταιρεία, κανέναν content moderator και καμία υπηρεσία, δημόσια ή ιδιωτική, να αντιμετωπίζεται κατά τρόπο που παραβιάζει ευθέως τις κατοχυρωμένες από το Ελληνικό Σύνταγμα αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου. Μέθοδοι που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα και συνθήκες φασιστικής λογοκρισίας και παραβίασης των στοιχειωδών συνταγματικών αρχών, δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές.

Σας εφιστώ την προσοχή ότι τυχόν διαγραφή του λογαριασμού μου στο Facebook, θα συνιστά καθαρά εκδικητική ενέργεια, κατατείνουσα περαιτέρω στη “συμμόρφωση” των υπολοίπων μελών, των 2302 φίλων μου στο λογαριασμό μου αυτό αλλά και του πολύ μεγάλου αριθμού των μη φίλων μου μελών, δεδομένου ότι τις αναρτήσεις μου τις διαβάζει μεγάλο πλήθος μελών, καθώς είναι όλες δημόσιες, θα επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη, λόγω της ανωτέρω ενέργειάς σας σε βάρος μου, θέση σας.

Ταυτόχρονα θα συνιστά ευθεία παραδοχή της αστικής και ποινικής ευθύνης σας έναντι εμού.

Συγκοινοποιείται το σύνολο των εγγράφων ηλεκτρονικών στοιχείων.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας “TELEPERFOMANCE”, κάτοικο Μοσχάτου Αττικής, οδός Πειραιώς 39-43, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2020
Ο Καταγγέλλων-Προσκαλών-Δηλών Δικηγόρος

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

 

 

Πηγή

Προβολές : 329


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα