Να συγχωρείς και να ελευθερώνεσαι..

Να συγχωρείς και να ελευθερώνεσαι..

8 Ιουνίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:133
Μοίρασέ το

 

Την επόμενη φορά που το ζήτημα της συγχώρεσης θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή σου μη ξέροντας τι να κάνεις, τότε ρώτα τον εαυτό σου τα εξής:

Μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου; Μπορώ να αποδεχτώ τα λάθη μου και τα ελαττώματα μου;

Μπορώ να νιώσω βαθιά αγάπη για τον εαυτό μου;

Μόλις δώσεις τις δικές σου απαντήσεις, είναι βέβαιο πως με την ίδια ευκολία θα μπορείς πλέον να κρίνεις αν η συγχώρεση είναι ένα δώρο που αξίζει να προσφέρεις και στους γύρω σου.

 

 
 
Να συγχωρείς… έτσι, για ν’ ανακουφίζεται η ψυχή σου…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

 

Συγχώρεση. Μια λέξη δυνατή και ταυτοχρόνως λυτρωτική!

Υπάρχουν πολλών ειδών συγγνώμες. Υπάρχουν συγγνώμες άδειες από ουσία, υπάρχουν συγγνώμες που πονάνε και σε στιγματίζουν μια για πάντα και υπάρχουν και συγγνώμες που σε ελευθερώνουν! Εσένα και την ψυχή σου! Εγώ για αυτές τις συγγνώμες επιλέγω να μιλήσω, για αυτές αξίζει αν χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη για ακόμη μια φορά! Για αυτές τις μοναδικές συγγνώμες αξίζει να δεχθώ την αλήθεια και των άλλων ως έχει!

Μεγάλωσα! Μαζί και ο τρόπος που σκέφτομαι για τα πάντα και αυτό από μόνο του με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα καλά με τον εαυτό μου αλλά και με τους άλλους. Με κάνει να νιώθω καλά γιατί έμαθα τι θα πει «συγχωρώ» όπως και τι θα πει «ζητώ συγγνώμη».

Η συγχώρεση δεν είναι κάτι απλό. Απαιτεί εσωτερική δύναμη, ψυχικό απόθεμα και ψυχραιμία. Απαιτεί να απαλλαγείς από τα αρνητικά σου συναισθήματα. Απαιτεί να αφήσεις τον θυμό σου στην άκρη και να επικεντρωθείς στην καθαρή σου κρίση και σκέψη. Εκείνη που δεν φοβάται να δει την αλήθεια ούτε και θέλει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Και φτάνει η στιγμή που για ακόμη μια φορά θα αναρωτηθείς: «Γιατί να συγχωρήσω κάποιον που με έχει πληγώσει;» Σε πρώτη φάση είναι λογική αυτή η σκέψη. Προσωπικά την έχω κάνει αμέτρητες φορές και ξέρεις κάτι; Η εμπειρία μου, μου δίδαξε πως η συγχώρεση έχει έναν και μόνο σκοπό: Να απελευθερώνει!

 

Η συγχώρεση δεν έχει να κάνει με τους άλλους, έχει να κάνει κυρίως με εμάς.

 

Η συγχώρεση αφορά τον εαυτό μας, καθώς όταν την ζητάμε αυτομάτως προσφέρουμε στον εαυτό μας μια πράξη αγάπης, η οποία μας επιτρέπει να έχουμε πιο υγιείς σχέσεις με τους άλλους, δημιουργώντας έτσι πιο υγιείς δεσμούς.

 

Όταν συγχωρούμε απελευθερώνουμε από μέσα μας τα τοξικά μας συναισθήματα. Τον πόνο, το μίσος, τον φόβο και κάθε λογής αρνητικό συναίσθημα και σκέψη.

Όταν συγχωρούμε, είτε τον εαυτό μας είτε το πρόσωπο που μας πλήγωσε, αυτομάτως οδηγούμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι.

Σε ένα μονοπάτι που σκοπό έχει να μας μεταμορφώσει σε κάτι ανώτερο, ανοίγοντας την καρδιά μας στην αγάπη και την ηρεμία!

 

«Όσο περισσότερο γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο τον συγχωρείς.»

Την επόμενη φορά που το ζήτημα της συγχώρεσης θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή σου μη ξέροντας τι να κάνεις, τότε ρώτα τον εαυτό σου τα εξής: Μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου; Μπορώ να αποδεχτώ τα λάθη μου και τα ελαττώματα μου; Μπορώ να νιώσω βαθιά αγάπη για τον εαυτό μου; Μόλις δώσεις τις δικές σου απαντήσεις, είναι βέβαιο πως με την ίδια ευκολία θα μπορείς πλέον να κρίνεις αν η συγχώρεση είναι ένα δώρο που αξίζει να προσφέρεις και στους γύρω σου.

Έχεις άραγε αναρωτηθεί ποτέ πόσο πιο ευτυχισμένη μπορεί να γίνει η ζωή σου και πόσο πιο ευχάριστες μπορούν αντίστοιχα να γίνουν οι στιγμές σου, εάν επιλέξεις να αφήσεις πίσω τα αρνητικά σου συναισθήματα;

Δώσε χώρο! Δώσε επιτέλους στη καρδιά και στο μυαλό σου χώρο για να καλωσορίσουν και πάλι την χαρά που αναζητούν! Άνοιξε τους ορίζοντες σου και αν κάπου στη διαδρομή θολώσει πάλι το τοπίο σου, απλά συνέχισε! Συνέχισε να συγχωρείς με τρόπο τέτοιο που να σου επιτρέπει και πάλι να απελευθερώνεσαι!

Αφιερωμένο σε εσένα! Σε εσένα που πληγώθηκες και ίσως να πλήγωσες! Σε εσένα που όσο πόνο και αν βίωσες, ποτέ δεν έπαψες να ζεις και να ελπίζεις στην αγάπη! Σε  εσένα που έπαθες και τελικά έμαθες να συγχωρείς…

Να συγχωρείς…

 

Πηγή

Προβολές : 133


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα