Νικητή, σε κάνουν οι γρατζουνιές στην ψυχή σου!

Νικητή, σε κάνουν οι γρατζουνιές στην ψυχή σου!

9 Ιουνίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:139
Μοίρασέ το

Έχουν κι οι γρατσουνιές την αξία τους. Κανείς δεν ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο νικητής. Όποιος όμως τελικά κέρδισε τον εαυτό του, τις νύχτες, σίγουρα, κοιμάται πιο ήρεμος…

 

 

 

 

 

 

Γρατζουνιές στην ψυχή… ποιός δεν έχει…  ακόμα κι αν τις επουλώσει, πάντα θα υπάρχουν τα σημάδια για να σου θυμίζουν πως ακόμα αντέχεις…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Λιάνα

 

Κι όταν η μοναξιά σου γίνεται άγριο θηρίο και σου δείχνει τα δόντια της, χάρισε της το πιο ειλικρινές σου χαμόγελο και θύμισε της πως είστε μαζί τόσο καιρό, που είναι μάταιο να θεριεύει τόσο. Ημέρωσε τη, άγγιξε την απαλά. Πόσα και πόσα δεν έχετε περάσει μαζί.

Κι όταν αρχίζει το μαρτύριο της νοσταλγίας εκείνων που τόσα χρόνια, δυστυχώς, σε κοιτούν από ψηλά και η ανάμνηση τους γίνεται λεπίδα και χαρακώνει το μυαλό και τη ψυχή σου, κλείσε τα μάτια, φέρε την εικόνα τους μπροστά σου κι έτσι άυλα και μαγικά, αγκάλιασε τους.

Δες νοερά στιγμές, πρόσωπα, άκου χροιές, κουβέντες και ανέσυρε στη μνήμη σου τα πολύτιμα συναισθήματα, που είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά σου.

Γιατί οι άνθρωποι χάνονται πραγματικά μόνο όταν τους ξεχνάς.

Κι αν υπάρχουν δάκρυα στα μάτια σου, που τα εμποδίζεις είτε από ντροπή, είτε από εγωισμό, να κυλήσουν, σταμάτα πια.

Άστα να πέσουν, να βγει από μέσα σου κάθε πίκρα, κάθε παράπονο, κάθε αδικία.

Δώσε σε σένα την ευκαιρία να ανασάνεις, να λυτρωθείς, να ξεσπάσεις.

Αδύναμοι είναι εκείνοι που φοβούνται να νιώσουν.

Κι αν στα χείλη σου υπάρχουν “σ’ αγαπώ” ή “συγγνώμη”, που δεν τα χεις πει ποτέ και καίνε τις πιο δικές σου σκέψεις, μη χάνεις στιγμή.

Η ζωή έχει έναν φρενήρη ρυθμό που κινείται και όλα, σε ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών, αλλάζουν.

Κι αν μείνεις με το απωθημένο όσων δεν εκφράστηκαν ποτέ, σίγουρα η καρδιά σου θα πονέσει, για όσα έχασες, για δύο τρεις λέξεις που δεν είπες.

Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να μοιράζεται, μην το ξεχνάς.

Κι αν κουράστηκες ο ρόλος σου να είναι δεύτερος, συγκαταβατικός, φτάνει απλά να πεις το πρώτο “όχι” και να αρπάξεις το μέλλον, το δικό σου μέλλον απ’ τα μαλλιά και να πορευτείς, στα δικά σου θέλω, μακρυά από κάθε τοξικότητα.

Κι αν ο δρόμος είναι πιο δύσκολος έτσι, δεν τρέχει τίποτα.

Έχουν κι οι γρατσουνιές την αξία τους. Κανείς δεν ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο νικητής. Όποιος όμως τελικά κέρδισε τον εαυτό του, τις νύχτες, σίγουρα, κοιμάται πιο ήρεμος…

 

Πηγή

Προβολές : 139


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα