Ντόμπρο και γενναίο, δεν σε κάνει η τελειότητα και το αλάνθαστο, αλλά η γενναιότητα να ζητάς συγγνώμη.

Ντόμπρο και γενναίο, δεν σε κάνει η τελειότητα και το αλάνθαστο, αλλά η γενναιότητα να ζητάς συγγνώμη.

24 Ιουνίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:105
Μοίρασέ το

 

 

Εμπίπτεις στην κατηγορία εκείνη, που δεν αξίζει κανείς να ασχολείται παραπάνω. Γιατί η συγγνώμη όταν έχεις κάνει λάθος, η αναγνώριση της πράξης ακόμα κι αν είναι ένα τεράστιο σφάλμα, δείχνει τουλάχιστον, μια γενναιότητα. Ή έστω, ψήγματα αξιοπρέπειας.

 

 

 

 

 

 

Όταν ο άνθρωπος ξέρει να ζητά συγνώμη όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με πράξεις, σημαίνει πως ρίχνει τον εγωισμό του… κι αυτό, σπανίζει στις μέρες μας… Μεγαλείο η συγνώμη… σε απελευθερώνει…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει ο Nickolas M.

Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη. Έκανες, θα κάνεις και θα ξανακάνεις. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης μας. Το κακό είναι όταν το κάνεις, έχει αποδειχθεί εκ της πραγματικότητας ότι το έκανες κι εσύ επιμένεις εμμονικά ότι “όχι, εγώ δεν..”, “εγώ για ό,τι λέω και για ό,τι κάνω έχω σοβαρό λόγο κι ουαί κι αλίμονο σε όποιον δεν αντιλαμβάνεται αυτόν τον σοβαρό μου λόγο” κλπ.κλπ.

Κανένας δεν γεννήθηκε “ξέροντας”. Κάποια στιγμή όλοι νομίσαμε ότι ξέραμε, ενώ απλά νομίζαμε. Δεν είναι κακό. Δεν παθαίνουμε τίποτα. Ούτε χολέρα, ούτε πανούκλα, Τίποτα.

Αλήθεια σας λέω! Δεν τσούζει καν! Ειδικά όταν βάσει αυτής της “γνώσης” έχεις αποδώσει χαρακτηρισμούς, έχεις τεντώσει το δάχτυλο κι έχεις σκορπίσει κριτική και κατηγορίες και δεν έχεις το θάρρος να πεις ένα “συγγνώμη, έκανα λάθος, σε αδίκησα, παραφέρθηκα ρε αδερφέ στην τελική, είχα θολώσει”.

Λες και θα σου πέσουν τα μαλλιά, τα δόντια, τα χέρια ή ό,τι άλλο φοβάσαι ότι θα σου συμβεί – αλλά προσπαθείς να το ρετουσάρεις ή ακόμα χειρότερα να προσαρμόσεις ολόκληρη πραγματικότητα στο αφήγημα σου (είπαμε, η πραγματικότητα δεν κάνει χάρες, άλλαξε αφήγημα) με τα δικά σου “γυαλιά”, ε εκεί πλέον, σόρρυ κιόλας για το «θράσος» να έχουμε κι άποψη, εκτός από κότα, εμπίπτεις και στην κατηγορία του κομπλεξικού!

Εμπίπτεις στην κατηγορία εκείνη, που δεν αξίζει κανείς να ασχολείται παραπάνω.

Γιατί η συγγνώμη όταν έχεις κάνει λάθος, η αναγνώριση της πράξης ακόμα κι αν είναι ένα τεράστιο σφάλμα, δείχνει τουλάχιστον, μια γενναιότητα. Ή έστω, ψήγματα αξιοπρέπειας.

Αυτά και αρκετά ασχοληθήκαμε, έχουμε και δουλειές.-

 

Πηγή

Προβολές : 105


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα