Οι Αμερικανικές Εκλογές Δεν Τελείωσαν!

Οι Αμερικανικές Εκλογές Δεν Τελείωσαν!

7 Δεκεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:387
Μοίρασέ το
 
 
΄Ενας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος θα δίχαζε τον αμερικανικό στρατό και θα τον έφερνε στην πατρίδα.
 
Οι συνέπειες των αμερικανικών εκλογών, οποιοσδήποτε και αν καταλήξει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα είναι μακρόσυρτες.
 
Το Imperium θα έχει μεγάλες σκοτούρες στο σπίτι.

 
 
 
Το Imperium, θα έχει πολύ μεγάλες σκοτούρες, που όμως θα λάβουν παγκόσμια διάσταση.
 
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ.
 
ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΩΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ…
 
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ, ΚΤΥΠΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Patrick Armstrong, Strategic Culture, 4-12-20
Μετάφραση/Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

[Το κατωτέρω άρθρο – παραφωνία, μεταξύ εκατοντάδων άλλων πανηγυρικών- με την νηφάλια και βαθυστόχαστη εξέταση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών και των εκρηκτικών συνεπειών που πιθανότατα εγκυμονούν, αποτελεί ασφαλώς χειμερινή ψυχρολουσία για πολυεθνικό πλήθος προώρως εορταζόντων.

 
Αξίζει ωστόσο της προσοχής των ερευνητών της πραγματικότητας και των εξελίξεων που προαναγγέλλει.
 
Ο συντάκτης του διετέλεσε αναλυτής στο Υπουργείο Αμύνης του Καναδά από το 1984, με ειδικότητα την σοβιετική Ρωσία και σύμβουλος στην Καναδική πρεσβεία στην Μόσχα, στην περίοδο 1993-1996.
 
Αποσύρθηκε το 2008 και έκτοτε αρθρογραφεί σε όργανα ελεύθερης ενημέρωσης.]

Σωστά έπραξε ο Πρόεδρος Πούτιν να μην συγχαρεί τον Τζο Μπάϊντεν για την εκλογή του.

 
Και αυτό για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι η περίπλοκη διαδικασία των αμερικανικών εκλογών δεν έχει λήξει.
 
Επομένως, καθώς ο Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί ήττα, δεν υπάρχει «εκλεγόμενος πρόεδρος».
 
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα μπορούν να ανατραπούν λόγω νοθείας.
 
Σε αυτήν την περίπτωση, ο Πούτιν τελικά θα αποδειχθεί εξυπνότερος από όλους αυτούς που έσπευσαν να συγχαρούν τον Μπάϊντεν πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Η ακρόαση στην Γερουσία της Πενσυλβανίας και οι αγωγές που κατατέθηκαν στην Γεωργία και στο Μίσιγκαν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ήσαν η πρώτη δημόσια έκθεση των επιχειρημάτων και των υποστηρικτικών στοιχείων νόθευσης των εκλογών – αν και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης κατήγγελλαν το γεγονός από την αρχή.
Τα αποδεικτικά στοιχεία για την νοθεία είναι τεσσάρων κατηγοριών: Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, απίθανες αντινομίες, στατιστικές αναλύσεις και ο ρόλος των μηχανών ψηφοφορίας και του λογισμικού τους.
 
Είναι δύσκολο να καταλήξεις σε αριθμούς. Υπάρχουν σχέσεις και πρότυπα άγνωστα και στον νοθευτή.
 
Προτιμότερο να ανακοινώσεις απλά ένα τελικό ποσοστό αλά Σοβιετική ΄Ενωση.
 
Αυτό το κείμενο παρουσιάζει μια σύνοψη μερικών από τις προβληματικές καταστάσεις στα ανακοινωθέντα αποτελέσματα και περιγράφει μερικούς από τους «στατιστικούς εξωφρενισμούς».

Παρεμπιπτόντως, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση συχνά σπεύδει να κηρύξει νόθες τις εκλογές σε κάποιες ξένες χώρες και με απλό κλάσμα παρόμοιων στοιχείων.

 
΄Η ακόμη, όπως στην περίπτωση της Λευκορωσίας, χωρίς εντελώς κανένα διαπιστωμένο στοιχείο: Ούτε από έξιτ-πολς, ούτε από θολές βιντεοταινίες, ούτε από τίποτα.
Υπάρχουν τώρα εκατοντάδες, αν μη χιλιάδες αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων για περίεργα συμβάντα –ξαφνικές αφίξεις ψήφων, παρατηρητές που κρατούνται μακριά από τα τμήματα, διακοπές καταμέτρησης, που προφανώς όμως συνεχίζεται μυστικά, δέματα ψηφοδελτίων με το όνομα μόνο του Μπάϊντεν, ψήφους για τον Τραμπ κατεστραμμένες, ύποπτες διορθώσεις ψηφοδελτίων, περιφερόμενα τσιπάκια USB, νεκροί που ψηφίζουν, προβλήματα υπολογιστών, που περνούν στον Μπάϊντεν ψήφους του Τραμπ.
Πολλά από αυτά τα φαινόμενα καταγράφονται στις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και τις μηνύσεις και μπορούν να διαβαστούν και να δικαστούν από το κοινό.
 
Πολλές καταθέσεις μαρτύρων μπορούν φυσικά να αγνοηθούν για τον ένα ή τον άλλο σοβαρό λόγο, αλλά τώρα είναι πάρα πολλές και εμφανίζονται συνεχώς περισσότερες για να απορριφθούν με ελαφρότητα.
 
Το αποτέλεσμα παρουσιάζει απίθανα χαρακτηριστικά.
 
Ο Μπάϊντεν συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τον Κλίντον η τον Ομπάμα στις περισσότερες περιφέρειες, αλλά πολύ περισσότερες στις «επίμαχες», αμφίρροπες πολιτείες.
 
Υπάρχουν εντυπωσιακές αντιφάσεις στην ψηφοφορία:
 
Στις επίμαχες πολιτείες εμφανίζονται μεγάλες διαφορές μεταξύ του αριθμού των ψήφων (χτυπητά περισσότερων) υπέρ του Μπάϊντεν και των ψήφων (εντυπωσιακά λιγότερων) υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για την Γερουσία. Υπάρχουν περιπτώσεις ιστορικά υψηλού αριθμού ψήφων υπέρ Μπάϊντεν σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες των «επίμαχων πολιτειών».
 
Απίθανα μεγάλες πλειοψηφίες εμφανίζονται σε οίκους ευγηρίας και ομαδικής στέγασης.
 
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου εμφανίζονται ψηφίσαντες περισσότεροι των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων.
 
Γενικά ήταν μια κακιά ημέρα για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους:
Έχασαν έδρες και στην ομοσπονδιακή Βουλή και στα νομοθετικά όργανα των Πολιτειών, αλλά εμείς καλούμαστε να πιστέψουμε πως ο Μπάϊντεν κέρδισε μιαν εντυπωσιακή νίκη.
 
Ίσως κάθε ένα από τα πάρα πάνω παράδοξα μπορεί μόνο του να εξηγηθεί, αλλά πως χωράει εξήγηση για το σύνολο;
Η επόμενη ομάδα στοιχείων εντάσσεται στην στατιστικήν ανάλυση.
 
Διαπιστώνουμε ότι οι ψήφοι υπέρ Μπάιντεν τις περισσότερες φορές και οι ψήφοι υπέρ Τραμπ γενικά συμπίπτουν πάντοτε με την καμπή του Νόμου του Benford.
 
Αλλά στις περιφέρειες όπου ο Μπάϊντεν είχε ανάγκη τις ψήφους δεν συμπίπτουν με αυτήν.
 
Παραβιάσεις του Νόμου του Benford είναι για τους ειδικούς ερευνητές το κοινό μέτρο για την διάγνωση εκλογικής νοθείας.
Η ανάλυση των κινουμένων στον χρόνο μέσων όρων δείχνει μια σταθεροποιημένη αναλογία στις ψήφους υπέρ Μπάϊντεν με ένα ξαφνικό άλμα στις ώρες όπου η καταμέτρηση «είχε σταματήσει».
 
Σε μερικές περιπτώσεις η διαλογή των ψήφων φαινόταν να είχε γίνει ταχύτερα από όσο είναι φυσιολογικά δυνατό.
 
Άλλες αναλύσεις δείχνουν ύποπτες εκτοξεύσεις των ψήφων υπέρ Μπάϊντεν.
 
Το φαινόμενο προκάλεσε την απορία ειδικών και οι αναλύσεις τους υποδείκνυαν νοθεία.
 
Και εδώ πάλι αυτές οι ενδείξεις είναι πάρα πολλές και όλες δείχνουν σε μία κατεύθυνση για να μπορούν να παραμερισθούν χωρίς δισταγμό.
Υπάρχει τέλος μια ολόκληρη κατηγορία προβλημάτων με τις μηχανές ψηφοφορίας και ιδίως τις Dominion- και το λογισμικό τους.
 
Καταγγέλλεται ότι αυτές οι μηχανές και το λογισμικό σχεδιάστηκαν για να παράγουν ψευδή αποτελέσματα:
 
Σύνολα μπορούν να αλλαχθούν, ψήφοι μπορούν να μεταπηδήσουν από τον ένα υποψήφιο στην άλλο, εισερχόμενη ψήφος μπορεί να πιστωθεί σε συγκεκριμένο υποψήφιο και ούτω καθεξής.
Υπάρχουν ένορκες μαρτυρίες γι’ αυτά.
Τηλεγραφήματα αμερικανικών πρεσβειών και προηγούμενες έρευνες έχουν υποδείξει προβλήματα με τις μηχανές Dominion (Σημ.Μτφ: ΄Εχουν χρησιμοποιηθεί σε εκλογές ξένων χωρών), αλλά αυτές οι μηχανές και τα λογισμικά τους χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.
 
Είναι και η ξένη εμπλοκή δυνατή σε αυτές τις σημαντικές μηχανές: Πολλά τμήματά τους έχουν κατασκευασθεί στην Κίνα.
 
΄Ενορκες καταθέσεις αναφέρουν ότι αθροίσματα ψηφοφορίας εστάλησαν σε ξένες χώρες μέσω Ιντερνέτ και ότι κωδικοί εισόδου στο σύστημα ήταν ευρύτατα διαθέσιμοι.
 
΄Ενας ειδικός για την ασφάλεια των υπολογιστών καταθέτει ότι οι μηχανές μετέφεραν από τον Τραμπ στον Μπάϊντεν «εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους».
 
Αυτά τα ζητήματα προσελκύουν προγραμματιστές υπολογιστών και χάκερς και υπάρχουν τώρα στο ιντερνέτ αρκετά βίντεο που δείχνουν πόσο εύκολα μπορούν να παραβιαστούν αυτές οι μηχανές.
Συνοπτικά, αυτό που καταγγέλλεται είναι ότι οι μηχανές ψηφοφορίας ήταν προγραμματισμένες να νοθεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις κρίσιμες πολιτείες (και ίσως παντού) σε αριθμό ψήφων που είχε κριθεί επαρκής.
 
Αλλά η πλειοψηφία υπέρ του Τραμπ ήταν τόσο πολύ μεγαλύτερη από όσο περίμεναν ώστε η καταμέτρηση απαιτήθηκε να «διακοπεί» στις «επίμαχες πολιτείες».
 
Και στον χρόνο της «διακοπής» παρήχθησαν ψήφοι για την κάλυψη του ελλείμματος.
Η εικόνα μιας ομαλής κόκκινης ανοδικής καμπύλης που ξεπερνιέται από μια γαλάζια κλιμακωτή καμπύλη έγινε το έμβλημα αυτών που πιστεύουν στην παρέμβαση τέτοιων ενέσεων με εικονικά ποσοστά.
Όλα αυτά τώρα έχουν σχηματίσει έναν μεγάλο σωρό κατηγοριών, μαρτυρικών καταθέσεων και καταγγελιών:
 
Μπορούν αυτές οι κατηγορίες να αποδειχθούν σε δικαστήριο (παρακάμπτοντας το ερώτημα κατά πόσο μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τα αμερικανικά δικαστήρια να κρίνουν δίκαια μια τέτοια διχαστική πολιτική διαφορά);
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Άρθρου ΙΙ, παράγραφος Ι του αμερικανικού Συντάγματος, « Κάθε Πολιτεία θα διορίσει, κατά τον τρόπο που μπορεί να προσδιορίζει η σχετική νομοθεσία, έναν αριθμό εκλεκτόρων…»
 
Μπορεί άραγε νομοθετικά σώματα αρκετών πολιτειών να πειστούν να επιλέξουν Εκλέκτορες που θα ψηφίσουν Πρόεδρο Τραμπ;
 
Θα το δούμε.
 
Αλλά ασφαλώς υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν ανέμελα και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι οποιαδήποτε πλευρά θα υποχωρήσει, μέχρι η αναμέτρηση να πάει μέχρις εσχάτων.
Αλλά οτιδήποτε και αν αποφασισθεί ο μισός πληθυσμός θα είναι πεπεισμένος ότι η εκλογή έχει κλαπεί.
 
Πράγματι μια δημοσκόπηση Rasmussen, στα μέσα Νοεμβρίου, έδειξε ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός –συμπεριλαμβανομένου του 30% των Δημοκρατικών!- ήδη πιστεύει ότι «Οι Δημοκρατικοί έκλεψαν ψήφους ή κατέστρεψαν ψήφους του Τραμπ, σε αρκετές πολιτείες, για να εξασφαλίσουν την νίκη του Μπάϊντεν.»
Το 2020 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τις ΗΠΑ:
 
Ο Κορωναϊός προκάλεσε όλεθρο, τα οικονομικά κέρδη των τελευταίων λίγων χρόνων διαβρώθηκαν, η πολιτική βία και οι ταραχές ήταν καθημερινό φαινόμενο.
 
Μια αμφισβητούμενη εκλογή που αφήνει τον μισό πληθυσμό να πιστεύει ότι έχασε την εξουσία κατόπιν απάτης δεν πρόκειται επιφέρει ειρήνευση.
 
Πολλοί μιλούν, αν όχι για απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο, για σοβαρές πολιτικές συγκρούσεις.
Και σε συνθήκες διαδεδομένων πολιτικών συγκρούσεων ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη, ποιο θα είναι το μέλλον του Imperium Americanum?
 
Πολλοί διανοούμενοι θα επαναλάβουν την φράση του Plehve για την γοητεία ενός μικρού νικηφόρου πολέμου ως μέσου περισπασμού της προσοχής του πληθυσμού.
 
Αλλά πόσοι μικροί πόλεμοι έχουν απομείνει;
Αφγανιστάν;
Ιράκ;
Ελάχιστα νικηφόροι.
 
Είναι απίθανο ότι η ανατροπή του Μαδούρο θα ήταν πολύ σύντομη υπόθεση και ότι ακόμη και αν ήταν, θα μπορούσε να περισπάσει φανατισμένους Αμερικανούς ταραξίες.
 
΄Ενας πόλεμος με το Ιράν δεν θα ήταν ούτε μικρός ούτε νικηφόρος.
 
΄Ενας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος θα δίχαζε τον αμερικανικό στρατό και θα τον έφερνε στην πατρίδα.
 
Οι συνέπειες των αμερικανικών εκλογών, οποιοσδήποτε και αν καταλήξει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα είναι μακρόσυρτες.
 
Το Imperium θα έχει μεγάλες σκοτούρες στο σπίτι.
 
Και από την σκοπιά της Μόσχας, τι;
 
Η εσωστρέφεια των αμερικανικών δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση των εσωτερικών προβλημάτων θα ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά όχι και οι κίνδυνοι έκρηξης ενός πυρηνικού κράτους.
 
Το 2021 μπορεί να κάνει το 2020 να μοιάζει σαν ένας ευλογημένος όρμος σταθερότητας.

 

Πηγή

Προβολές : 387


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα