ΟΙ Ε@ΡΑΙΟΣΙ@ΝΙΣΤΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

ΟΙ Ε@ΡΑΙΟΣΙ@ΝΙΣΤΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

11 Ιουνίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:324
Μοίρασέ το

 

 

Πόσο μπορεί να ενοικιαστεί κάτι που δεν μπορεί να προσμετρηθεί η αξία του;

Σε μία χώρα που εκχώρησε την ακίνητη δημόσια περιουσία στους ξένους δανειστές για 99 χρόνια το 2015, δεν νομίζουμε ότι τέτοιες ερωτήσεις έχουν θέση.

Μια Ακρόπολη, ένας Παρθενώνας ενοικιάζεται για 21.100 ευρώ.

Τι ντροπή, Θεέ μου…

Και η δική μου ερώτηση:

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ Ο#ΡΑΙΙΚΑ ΠΟΔΙΑ;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΛΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ” ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΡΥΠΑΡΑ ΕΘΝΗ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Όσοι στο αίμα μας έχουμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ, επιβάλλεται να ακυρώσουμε την επίδειξη των οβριών.

Υ.Γ.2. Μενδώνη, είσαι ότι πιο απεχθές υπάρχει στον χώρο του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Όταν εσύ και οι όμοιοί σου, θα περάσετε την πόρτα της ΚΟΛΑΣΗΣ, ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Εύχομαι και προσεύχομαι να την περάσετε πολύ σύντομα.

Ο οίκος Dior την Πέμπτη 17 του μήνα, θα μολύνει τα ιερά μάρμαρα της Ακρόπολις, παρουσιάζοντας το show Cruise 2022 χρησιμοποιώντας όχι μόνο τον Ιερό Βράχο, αλλά και το Καλλιμάρμαρο, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο κλπ. μετά τις άδειες που έδωσε το ανεκδιήγητο υπουργείο Πολιτισμού, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. 

Πόσο θα ενοικιαστεί η Ακρόπολη από την κυβέρνηση στην Dior; 21.100 ευρώ! 

Συγκεκριμένα ο οίκος Dior θα πληρώσει για την ενοικίαση του αρχαίου κάλλους και της ψυχής της αρχαίας Ελλάδας τα εξής γελοία ποσά:

  • Ακρόπολη: 21.100 ευρώ (εταιρεία “EIGHT Ε.Ε.”),
  • Ωδείο Ηρώδου Αττικού: 6.900 ευρώ (εταιρεία“EIGHTΕ.Ε.”),
  • Αρχαία Αγορά: 13.500 ευρώ (εταιρεία “QOS I.K.E.”),
  • Σούνιο: 13.000 ευρώ (εταιρεία “QOSI.K.E.”),
  • Ναός Διός και στάδιο Νεμέα:ς 17.600 ευρώ (εταιρεία “QOS I.K.E.”)

Προσαυξημένο με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. (24%), συνεπώς,το συνολικό ποσό για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του show ανέρχεται στα 72.100,00 (+ 24% ΦΠΑ).

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών αντί των 21.100 ευρώ επιτρέπονται α) η φωτογράφιση με και χωρίς παρεμβολή προσώπων, β) η αεροφωτογράφιση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση χωρίς την παρεμβολή προσώπων, γ) η κινηματογράφηση της προετοιμασίας (backstage reporting) εντός του παλαιού μουσείου και δ) η κινηματογράφηση της διαδικασίας με παρεμβολή προσώπων (backstage reporting) μόνο για το τμήμα από την πύλη Βeule έως την περίφραξη άνωθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Η προετοιμασία να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 18 ή εναλλακτικά, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, στις 19 Ιουνίου.

Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση με και χωρίς την παρεμβολή προσώπων. Οι λήψεις να πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς επιτρέπεται η φωτογράφηση και αεροκινηματογράφηση, με και χωρίς την παρεμβολή προσώπων. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-19 Ιουνίου, οι δε λήψεις να πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (ναός Διός και στάδιο) επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και στο στάδιο. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 21 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 22 Ιουνίου.

Πόσο μπορεί να ενοικιαστεί κάτι που δεν μπορεί να προσμετρηθεί η αξία του;

Σε μία χώρα που εκχώρησε την ακίνητη δημόσια περιουσία στους ξένους δανειστές για 99 χρόνια το 2015, δεν νομίζουμε ότι τέτοιες ερωτήσεις έχουν θέση.

Μια Ακρόπολη, ένας Παρθενώνας ενοικιάζεται για 21.100 ευρώ. Τι ντροπή, Θεέ μου…

 

Πηγή

Προβολές : 324


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα