Οι υπομονετικοί άνθρωποι, φεύγουν χωρίς επιστροφή, ήρεμα και αθόρυβα!

Οι υπομονετικοί άνθρωποι, φεύγουν χωρίς επιστροφή, ήρεμα και αθόρυβα!

27 Μαρτίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:363
Μοίρασέ το

Κι αν κάποια στιγμή καταλάβουν ότι τους έχεις «μετρήσει» λάθος και τους εμπαίζεις τότε θα κάνει φούρλα το ματάκι τους και την ασχήμια τους θα τη δεις στην πλάτη τους καθώς θα σου τη γυρίσουν και θα φύγουν.

 

 

 

 

ΥΠΟΜΟΝΗ…

Ιώβεια, αλλά από την Υπομονή ως την … Υπομονή, ένα ουσιαστικό (λίγη) κι ένα ρήμα (λήγει) δρόμος…

Είναι μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς θέλεις στη ζωή σου…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Αριάδνη

 

Κι όμως, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Άνθρωποι υπομονετικοί, ήρεμοι, χαμογελαστοί, ευγενικοί, που διατηρούν την ψυχραιμία τους ακόμη κι όταν τους εκνευρίσεις. Δεν φωνάζουν, δεν σε κοντράρουν, δεν σου επιτίθενται. Απεχθάνονται τις φωνές και γι’ αυτό ποτέ δεν μαλώνουν.

Γι’ αυτό, όταν τους είσαι αδιάφορος, θα κάνουν πως δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν την όποια εριστική συμπεριφορά σου και δεν θα σου δώσουν απολύτως καμία σημασία.

Γι’ αυτό, όταν τους ενδιαφέρεις, θα σου μιλήσουν ήρεμα γιατί ξέρουν πως μόνο έτσι υπάρχει η πιθανότητα να συνεννοηθείτε.

Κι όταν τους συναντήσεις αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να τους θεωρήσεις καλούς κι αγαθούς, βολικούς κι εύκολα διαχειρίσιμους, ή να πεις ότι είναι υποκριτές όντας σίγουρος ότι καλύπτουν με τη μάσκα της συγκαταβατικότητας και της καλοσύνης την ασχήμια τους.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Η αλήθεια είναι πως, αν τους ζήσεις από κοντά, θα δεις πως κι εκείνοι τσατίζονται και θυμώνουν. Κι αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα η ασχήμια τους είναι εκεί.

Τη βλέπεις στο βλέμμα τους που πετάει σπίθες από θυμό ή που πλημμυρίζει από απογοήτευση για σένα που ποτέ δεν τους κατάλαβες.

Την ακούς στη σιωπή τους όταν εσένα σου έχουν φύγει τα κατσικάκια και τους μιλάς σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ εκείνοι τα έχουν κρατήσει όλα μέσα τους και προσπαθούν να τα ημερέψουν.

Τη νιώθεις στο πετσί σου όταν, μέχρι να διαχειριστούν τον θυμό τους και να μπορέσουν να έρθουν να μιλήσετε ήρεμα, τηρούν σιγή ιχθύος με αποτέλεσμα να σε εκνευρίζουν περισσότερο ή να σε κάνουν να βουλιάζεις στις ενοχές σου.

Κι αν κάποια στιγμή καταλάβουν ότι τους έχεις «μετρήσει» λάθος και τους εμπαίζεις τότε θα κάνει φούρλα το ματάκι τους και την ασχήμια τους θα τη δεις στην πλάτη τους καθώς θα σου τη γυρίσουν και θα φύγουν.

Μην ακούς που λένε να φοβάσαι τον υπομονετικό άνθρωπο γιατί γίνεται το χειρότερο θηρίο όταν χάσει την υπομονή του. Τίποτα δεν γίνεται. Ή μάλλον αυτό που γίνεται εσύ δεν θα το δεις ποτέ.

Πάντα φεύγουν αθόρυβα. Φεύγουν για να βρουν την ηρεμία τους, το χαμόγελό τους, τον καλό εαυτό τους. Φεύγουν γιατί δεν τους αρέσει αυτό που γίνονται, γιατί δεν τους αρέσει πια το χρώμα της ψυχής τους.

Γιατί τελικά όλοι έχουμε την ασχήμια μας, μόνο που κάποιοι την ντύνουμε με λέξεις ενώ άλλοι με σιωπές, ανάλογα με το «ύφασμα» του καθενός.

Και ειλικρινά δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν την τύχη ή την ατυχία να βρίσκονται κοντά μας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 363


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα