(Ο@ριό δήμαρχο δεν ψηφίσατε; ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ.) Στα Γιάννενα θα τιμήσουν τον Αλή Πασά

(Ο@ριό δήμαρχο δεν ψηφίσατε; ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ.) Στα Γιάννενα θα τιμήσουν τον Αλή Πασά

10 Ιουνίου, 2021 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:721
Μοίρασέ το

Mας τελείωσαν οι Έλληνες ήρωες και είπαμε να εορτάσουμε τονΑλή Πασά;
Ή απλά έχουν τέτοιο πάθος να αποδομήσουν την ταυτότητα των Ελλήνων επαναστατών του 1821 και ως εκ τούτου του ελληνικού έθνους, ρίχνοντας τα «φώτα» σε προσωπικότητες σαν και αυτή του διορισμένου από την Υψηλή Πύλη πασά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους;

Ο@ριό δήμαρχο δεν ψηφίσατε;;;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΩΣ ΟΙ Ο@ΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Ο@ΡΙΟΙ ΡΑ@ΙΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝ;;;
ΕΔΩ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821, ΘΑ ΚΟΛΩΝΑΝ;;;
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΒΡΑΙΕ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΡΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΡΩΕΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΠΡΟΣ THLEPERFORMANCE:
Μην διανοηθείτε να χαρακτηρίσετε την ανάρτησή μου ως …έκφραση μίσους, και να την κατεβάσετε ή να με μπλοκάρετε.
ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ.
ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΓΩΓΕΣ.

Ξέφυγε εντελώς ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος διοργανώνει «διεθνές» τριήμερο συνέδριο για τον σφαγέα

Mας τελείωσαν οι Έλληνες ήρωες και είπαμε να εορτάσουμε τον Αλή Πασά;

Ή απλά έχουν τέτοιο πάθος να αποδομήσουν την ταυτότητα των Ελλήνων επαναστατών του 1821 και ως εκ τούτου του ελληνικού έθνους, ρίχνοντας τα «φώτα» σε προσωπικότητες σαν και αυτή του διορισμένου από την Υψηλή Πύλη πασά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους;

Κάτι από τα δύο συμβαίνει, αφού στα Γιάννενα, με πρόσχημα τη συμμετοχή του δήμου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, αντί για εκδηλώσεις για τους Σουλιώτες, αποφάσισαν να κάνουν… συνέδριο για τον Αλή Πασά.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ επέλεξε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να οργανώσει ένα «διεθνές» τριήμερο συνέδριο για τον «Αλή Πασά και την εποχή του».

Το συγκεκριμένο συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Παρότι η εκδήλωση δεν γίνεται υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, υπάρχει στο πρόγραμμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία ως «εκδήλωση Τρίτων».

Γεγονός που συνάδει με την επίσημη δημοτική ανακοίνωση, που διευκρινίζει ότι αυτό το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, παρουσία των τοπικών Αρχών και διάφορων εκπροσώπων φορέων της περιοχής, και αναφέρει ότι μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν ήταν και η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συμφώνησε ότι «η πρόταση του δημάρχου συνάδει πλήρως με τις αρχές της επιτροπής της».

Παρών στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας ήταν επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και τη βεβαιότητα για τη μεγάλη επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.

Είναι σαφές λοιπόν από όλα τα παραπάνω ότι δεν πρόκειται περί ενός απλού ιστορικού συνεδρίου, που έχει σκοπό να «μελετήσει» τον Αλή Πασά και την εποχή του, να φωτίσει ίσως κάποιες άγνωστες πτυχές, στο πλαίσιο της ιστορικής έρευνας, αλλά για την επίσημη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821.

Προφανώς δεν θεωρήθηκε πρέπον να τιμηθούν οι Τζαβελαίοι, οι Μποτσαραίοι, να υπενθυμιστούν το Ζάλογγο και η θυσία των Σουλιωτισσών.

Αντ’ αυτού μας «σερβίρεται» ως «κεντρική προσωπικότητα» ο Αλή Πασάς.

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται, επίσημοι φορείς στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αντί να θυμούνται αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, προτιμούν να αναδεικνύουν τον Αλή Πασά. Γιατί; Γιατί το αφήγημα που έχει δημιουργηθεί τον παρουσιάζει ως τον «εκσυγχρονιστή» ηγέτη μιας «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας!

«Υγρό όνειρο» για καθέναν από αυτούς που θεωρούν «οπισθοδρομικούς» όσους ταυτίζονται ακόμη με έθνος και θρησκεία.

Ταιριάζει δε πολύ περισσότερο με το σημερινό αφήγημα που εδώ και καιρό προσπαθεί να αποδώσει ως «φιλελεύθερη» την Επανάσταση του 1821 αντί για εθνική!

 

Πηγή

 

Δήμος Ιωαννιτών: Ανέβαλε άρον άρον για… Οκτώβριο (;) το συνέδριο για τον Αλή Πασά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

«Προφανείς σκοπιμότητες» και διαστρέβλωση επικαλείται -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Δήμος Ιωαννιτών σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε και στο οποίο προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με το συνέδριο για τον… Αλή Πασά.

Από τη μια, όπως ενημερώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το συνέδριο μεταφέρεται για τον… Οκτώβριο, με τη «βολική» δικαιολογία των επιδημιολογικών δεδομένων, αλλά από την άλλη προσπαθεί με ιδιαίτερα προβλέψιμο τρόπο να πείσει ότι δεν πρόκειται για συνέδριο για τον Αλή Πασά, αλλά για την… «εποχή» του.

Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου τονίζεται ότι «συγκεκριμένοι κύκλοι και με προφανείς σκοπιμότητες διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα υποστηρίζοντας ότι η δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να τιμήσει τον Αλή Πασά».

«Πρόκειται για ένα συνειδητό ψεύδος» συνεχίζει και σημειώνει ότι «μέσα από τεκμήρια και νέα επιστημονικά δεδομένα θα αναδειχθεί η κρισιμότητα της εποχής αυτής στην κήρυξη και την εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Πρόκειται περί δικαιολογιών που δεν πείθουν, αφού ο ίδιος ο τίτλος «Ο Αλή Πασάς και η εποχή του» είναι ξεκάθαρος.

Άλλωστε μια από τις αγαπημένες μεθόδους των «αποδομητών» είναι η διαστρέβλωση της Ιστορίας μέσω της συστηματικής προβολής συγκεκριμένων ιστορικών λεπτομερειών και της ταυτόχρονης αποσιώπησης άλλων, εξαιρετικά σημαντικότερων, όπως π.χ. του ρόλου των Σουλιωτών, μόνον και μόνον διότι αυτές οι πρώτες εξυπηρετούν συγκεκριμένα αφηγήματα.

Όπως ξεκάθαρο είναι ακόμη ότι η απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών να αναβάλει τη διεξαγωγή του συνεδρίου οφείλεται στις αντιδράσεις.

Το θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία» αναπαρήχθη ευρέως στα τοπικά μέσα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας» οι αντιδράσεις ξεπέρασαν και τα ελληνικά σύνορα, καθώς ακόμη και στη… Χειμάρρα η οργή ξεχείλισε για την απόπειρα «αγιοποίησης» του Αλή Πασά.

Πολλοί σύλλογοι Ηπειρωτών (Σουλιώτες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι, Βορειοηπειρώτες) καθώς και αιρετοί από την περιοχή, κάποιοι από αυτούς με οικογενειακούς δεσμούς με τις μεγάλες οικογένειες των Σουλιωτών, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Όχι για το περιεχόμενο των εισηγήσεων, αλλά κυρίως για τη χρονιά που επιλέχθηκε να γίνει αυτό και για την προκλητικότητα του τίτλου.

Ακριβώς αυτήν την παράμετρο τονίζει στη «δημοκρατία» και ο Δημήτριος Μπότσαρης, προεδρεύων του Συλλόγου Απανταχού Σουλιωτών: «Αυτό που εμείς λέμε, που θίγουμε, δεν έχει να κάνει με τον Αλή Πασά, αλλά με την προσπάθεια που γίνεται να τον συνδέσουν με την Επανάσταση και τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από αυτήν. Δεν μπορείς να τα μπερδεύεις αυτά τα δύο πράγματα και να συνδέεις τον Αλή Πασά με την Επανάσταση». «Μεταχειρίζονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση για να αναδείξουν τον Αλή Πασά» συμπληρώνει.

Προς το παρόν, και μετά την ανακοίνωση της αναβολής, οι πολιτιστικοί φορείς θέτουν το όπλο παρά πόδα. Υπόσχονται όμως να επανέλθουν τον Οκτώβριο, εάν χρειαστεί.

 

Πηγή

Προβολές : 721


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα