“Ο κορονοϊός δεν είναι πανδημία”: Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου

“Ο κορονοϊός δεν είναι πανδημία”: Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου

19 Μαΐου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:12,250
Μοίρασέ το

 

 

Στην απόφασή του, που είναι δεσμευτική, το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ότι ο ιός «προφανώς δεν είναι μια πανδημία στο Πακιστάν», ενώ διερωτήθηκε γιατί η μάχη εναντίον του «εξαφάνισε τόσο πολύ χρήμα».

 

Ακόμα και στο Πακιστάν, λειτουργεί η Δικαιοσύνη.

Στην Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι η άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος με τις πολιτικές μαφίες και την κυβερνητική του Κούλη…

Στην Ελλάδα, η “δικαιοσύνη”, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μήπως είναι “οι στυλοβάτες” των ανθέλληνων πολιτικών, των  Δημητράδων και των χρηματοδοτούμενων παιδιών του Σόρος…;;;

 

Μήπως να τους στείλουμε να πάρουν μαθήματα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε σήμερα την κυβέρνηση να άρει ορισμένες από τις εναπομείνασες απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις για να περιοριστεί η ενδεχόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

 

Στην απόφασή του, που είναι δεσμευτική, το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ότι ο ιός «προφανώς δεν είναι μια πανδημία στο Πακιστάν», ενώ διερωτήθηκε γιατί η μάχη εναντίον του «εξαφάνισε τόσο πολύ χρήμα».

 

Το δικαστήριο διέταξε να ανοίξουν πάλι εμπορικά κέντρα αν οι αρχές υγείας δεν φέρουν αντίρρηση και να αρθούν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις να ανοίγουν τα σαββατοκύριακα.

 

Η απόφαση εκδόθηκε χρησιμοποιώντας την ευρεία εξουσία του Ανώτατου Δικαστηρίου για έκδοση αποφάσεων «αυτομάτως» – αυτεπαγγέλτως – χωρίς να περιμένει να κατατεθεί μια συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Το Πακιστάν έχει αναφέρει 42.125 κρούσματα της Covid-19 και 903 θανάτους. Αυτά τα σύνολα είναι μέχρι στιγμής χαμηλά σε σύγκριση με πολλές δυτικές χώρες.

 

Οι αρχές, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν, δήλωσαν ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι χαμηλότερη από τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις.

 

Αντιμέτωποι με την προοπτική του lockdown που προκαλεί οικονομική κατάρρευση, οι αρχές επέτρεψαν την περασμένη εβδομάδα στις λαϊκές αγορές να ξανανοίξουν σε μια σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

 

Οι αγορές που ξανάνοιξαν κατακλύστηκαν από την πρώτη στιγμή με πελάτες την περασμένη εβδομάδα.

 

Το Δικαστήριο ανέφερε ότι όσο οι αγορές είναι ανοιχτές, δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων.

 

Δεν βρήκε καμία «αιτιολογημένη ή λογική» βάση στην εντολή οι επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές το Σαββατοκύριακο.

 

«Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για τον οποίο ξοδεύονται τόσα χρήματα σε αυτόν τον κορονοϊό (Covid-19), για αυτό, το Πακιστάν δεν είναι η χώρα που πλήττεται σοβαρά από αυτό», ανέφερε η δικαστική απόφαση.

 

Η τελευταία ελήφθη καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει περιορισμένα δρομολόγια από τις 20 Μαΐου και δύο από τις τέσσερις επαρχίες του Πακιστάν άρχισαν να επαναλειτουργούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

 

Με την μουσουλμανική εορτή Εΐντ αλ-φιτρ να έρχεται την Κυριακή ή την Δευτέρα, ανάλογα με τη θέαση της σελήνης, οι μεταφορές και τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να γεμίσουν με τεράστια πλήθη κόσμου.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 12,250


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα