Ο κ. Πατέλης, οι ΛΟΑΤΚΙ+ και ο τεμαχισμός της ελληνικής κοινωνίας

Ο κ. Πατέλης, οι ΛΟΑΤΚΙ+ και ο τεμαχισμός της ελληνικής κοινωνίας

6 Απριλίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:462
Μοίρασέ το

 

Δεν μπορεί όμως να γίνεται άνω κάτω μία ολόκληρη κοινωνία στο βωμό μίας επιβεβλημένης, όχι απλά ανοχής, αλλά αποδοχής και αναγνώρισης ιδιαιτεροτήτων που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους προκαλούν αποστροφή.

Αποστροφή. Ούτε μίσος ούτε αντιπάθεια ούτε και βία.

 

Χρειαζόταν μια τέτοια ξεκάθαρη εξήγηση για όλους αυτούς τους … παρά φύσιν, για να τελειώνουμε μαζί τους.
Δεν είναι ρατσισμός… είναι απλά Η ΑΛΗΘΕΙΑ και αν δεν τους αρέσει, ας πάνε να ζήσουν σε χώρες που η διαστροφή, θεωρείται “φυσιολογική”.
Όσο και να θέλει η κυβέρνησης της ανωμαλίας και των Πατέληδων, των Λιγνάδηδων και των Λώρηδων να επιβάλλουν σε μια κοινωνία Ελλήνων (οι ελληνόφωνοι ραγιάδες δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτή), τα ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ, δεν θα το καταφέρουν.
Γιατί ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχουν πρότυπα τον Λεωνίδα, τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Διάκο, τον Παπαφλέσσα και όχι τους … τιριτάγκα…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ένα μικρό λαθάκι έκανε ο συντάκτης του εξαίρετου άρθρου.
Αποκάλεσε …την Πατέλη, “κύριο”.
Γιατί όταν μιλάς για τον… σύζυγό σου, αυτοπροσδιορίζεσαι ως… “κυρία”… (Θεέ μου, τι μας έμελλε να δούμε στην κατεχόμενη Ελλαδίτσα της … φαιδράς πορτοκαλέας…)
Παναγιώτης Χ. Δούμας

Θα περίμενε κανείς ένα πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού να είναι πιο σεμνό εις ό,τι αφορά τα εν οίκω του, ιδίως όταν γνωρίζει ότι τα εν οίκω του, όταν τα περιγράφει ως «συζυγική σχέση», μπορεί να συγκινούν τους κατοίκους της χώρας, όπου ενυμφεύθει, όχι όμως απαραιτήτως και αυτούς της Ελλάδος, η οποία προς ώρας, δεν έχει νομιμοποιήσει ούτε και θεσμοθετήσει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Παρακολουθώ τον κ. Πατέλη εδώ και καιρό, ιδιαίτερα από τότε που αναφέρθηκε ΣΤΟΝ σύζυγό του μέσω του Twitter, επ’ αφορμή της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Δεν κρύβω ότι με δυσαρέστησε, καθώς θα περίμενε κανείς ένα πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού να είναι πιο σεμνό εις ό,τι αφορά τα εν οίκω του, ιδίως όταν γνωρίζει ότι τα εν οίκω του, όταν τα περιγράφει ως «συζυγική σχέση», μπορεί να συγκινούν τους κατοίκους της χώρας, όπου ενυμφεύθει, όχι όμως απαραιτήτως και αυτούς της Ελλάδος, η οποία προς ώρας, δεν έχει νομιμοποιήσει ούτε και θεσμοθετήσει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Ο κ. Πατέλης έχει ενδιαφέρουσες θέσεις στα της οικονομίας, εκφράζεται συχνά πατριωτικά και δείχνει Χριστιανός.

Έχει όμως και την ανάγκη – και δεν τον κατηγορώ απαραιτήτως γι’ αυτό – να υπενθυμίζει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Άλλο τώρα που όλοι μας έχουμε διάφορες ανάγκες, τις οποίες όμως, ανάλογα με τη θέση μας και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, τις καταπιέζουμε και τις κρατάμε για τον εαυτό μας. Κάποιος πρέπει να του το μάθει αυτό.

Σήμερα λοιπόν, σε άρθρο του στην Καθημερινή, αναφέρθηκε σε αυτό το νέο πρόγραμμα της κυβερνήσεως, το «Ελλάδα 2.0» (ας το αφήσουμε ασχολίαστο αυτό) και εστίασε μεταξύ άλλων στο σχέδιο του Μαξίμου να μας επιμορφώσει ΟΛΟΥΣ, εργοδότες και εργαζομένους για τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές.

Μας υπενθυμίζει μάλιστα με σχετικό Tweet, ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο και ξέρει από διακρίσεις – το έχουμε εμπεδώσει κ. Πατέλη.

Εγώ έχω κάποια ερωτήματα:

Είναι το ίδιο πράγμα να είσαι ανάπηρος ή αλλοεθνής με το να είσαι ΛΟΑΤΚΙ+;

Είναι το ίδιο να έχεις γεννηθεί με μία αναπηρία ή να έχεις πέσει θύμα κάποιου ατυχήματος με το να επιλέγεις έναν άλλον σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν που είθισται για το φύλο σου;

Είναι το ίδιο να είσαι ομοφυλόφιλος και άρα να έχεις προσδιορίσει το φίλο σου με το να βρίσκεσαι σε σύγχυση ως προς αυτό, είτε διότι γεννήθηκες έτσι είτε επειδή εσχάτως έχουν εμφανισθεί ακόμη και γονείς που σου δημιουργούν αυτή τη σύγχυση;

Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό το τσουβάλιασμα. Ούτε καν όσων φιλοδοξεί να συμπεριλάβει το αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει είτε ως εργοδότης ή ως εργαζόμενος να ενδιαφέρεται για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό, εκτός κι αν του τον μαρτυρήσεις.

Ή εκτός και αν θες να του τον επιβάλλεις ως κάτι το συνηθισμένο και κάτι το ωραίο.

Υπάρχουν άπειρα πράγματα στην ψυχοσύνθεση του καθενός μας, πέραν της φυσιολογίας μας, που διαφοροποιούνται.

Υπάρχει σωρεία ζητημάτων που προκαλούν αποστροφή στους άλλους, προερχόμενα από εμάς και σ’ εμάς, προερχόμενα από τους άλλους.

Τα ανεχόμαστε, τα καταπιέζουμε και προσπαθούμε να τα ξεχνάμε, άλλοτε ως δέκτες και άλλοτε ως οι υπαίτιοι.

Δεν μπορεί όμως να γίνεται άνω κάτω μία ολόκληρη κοινωνία στο βωμό μίας επιβεβλημένης, όχι απλά ανοχής, αλλά αποδοχής και αναγνώρισης ιδιαιτεροτήτων που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους προκαλούν αποστροφή. Αποστροφή.

Ούτε μίσος ούτε αντιπάθεια ούτε και βία.

Αυτή η επιβολή κ. Πατέλη, είναι που θα γεννήσει πραγματικά πάθη.

Και πολύ φοβάμαι ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ γι’ αυτούς που πιθανώς θέλετε να προστατέψετε και να εκπροσωπήσετε.

Καλό είναι να εστιάσετε στον ελληνικό λαό στο όλον του και να πάψετε να τον τεμαχίζετε σε εκατοντάδες υπομειονότητες, πολλές εκ των οποίων αγγίζουν τα όρια της παράνοιας και το ξέρετε πολύ καλά αυτό.


* Ο Παναγιώτης Δούμας είναι αρχισυντάκτης του PRONEWS TV και αρθρογραφεί στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και στη γερμανική εφημερίδα JUNGE FREIHEIT.

 

Πηγή

Προβολές : 462


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα