Πέτρος Αργυρίου: “Αναζητείται η αιτία θανάτου χιλιάδων συνανθρώπων μας. Χιλιάδες νεκροί ζητούν δικαίωση. Εκατομμύρια ζωντανοί ζητούν το δίκιο τους και τις ζωές τους πίσω...” Το ψάρι, βρωμάει από το κεφάλι.

Πέτρος Αργυρίου: “Αναζητείται η αιτία θανάτου χιλιάδων συνανθρώπων μας. Χιλιάδες νεκροί ζητούν δικαίωση. Εκατομμύρια ζωντανοί ζητούν το δίκιο τους και τις ζωές τους πίσω...” Το ψάρι, βρωμάει από το κεφάλι.

9 Ιανουαρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:531
Μοίρασέ το

Νεκροί και ζωντανοί, ζητούν: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Είπαμε να είναι τυφλή. αλλά όχι κι έτσι.

 
“Έλληνες” δικαστές, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ.
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ.
 
Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Μετά την ΥΒΡΙ ΣΑΣ, έρχεται η ΝΕΜΕΣΙΣ… και μετά η ΑΤΙΣ…κι απ’ αυτές δεν θα σας σώσουν ούτε οι διαπλοκές με την εξουσία, ούτε οι… στοές… 
 
 
Άλλη μια μελέτη διαμάντι, που ενισχύει την θέση μου, ότι θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα για την συμβολή της πανδημίας στην υπερβάλλουσα θνητότητα, καθώς πλέον συμμετέχουν όλο περισσότερο σε αυτήν οι επιπτώσεις της καραντίνας.
 
Ενδεικτικά, έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώμβριο, βρήκε ότι το 43% των υπερβάλλοντων Θανάτων στην Λομβαρδία ήδη από την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου, δεν ήταν σχετιζόμενοι με Covid, αλλά με την μειωμένη πρόσβαση στο σύστημα υγείας ασθενών με άλλες νόσους (λόγω της μετατροπής του συστήματος σε σχεδόν αποκλειστικά Covid).
 
Όπως δήλωσαν οι ερευνητές: “Αυτό μας δίνει την πλήρη κλίμακα της τραγωδίας, πηγαίνοντας πέρα από επιβεβαιωμένους Covid-19 θανάτους, ώστε να συμπεριλάβουμε θανάτους που ήταν έμμεσα αποτελέσματα της πανδημίας.
 
Αυτοί είναι θάνατοι που με καλύτερο σχεδιασμό δημόσιας υγείας, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί… ” “…Εγείρονται ερωτήματα για τον χειρισμό της πανδημίας από τις αρχές”.
 
Προσθέστε στην ανάγνωση της υπερβάλλουσας θνητότητας και ένα ποσοστό θανάτων 40% ασθενών με Covid που αποδόθηκαν εσφαλμένα ή /και δόλια στον Covid, και αναγκαζόμαστε να οδηγηθούμε σε πολύ ανατρεπτικά συμπεράσματα για το πόσο μεγάλη ήταν η συμβολή της πανδημίας στην υπερβάλλουσα θνητότητα που παρουσιάστηκε σε κάποιες χώρες σε σχέση με την αντίστοιχη συμβολή της αντιμετώπισης της πανδημίας…

 

Πηγή

 
To λαβράκι των ενδονοσοκομειακών θανάτων “Covid” εκτός ΜΕΘ, αν δεν κάνω λάθος το ψάρεψε πρώτος ο πολύ καλός Όθων Κουμαρέλλας, το ανέδειξε ο εξαίρετος Γιώργος Σαχίνης, και τώρα αποτελεί πλέον μεγάλο αγκάθι στην προπαγάνδα του “καμιά ζωή δεν περισσεύει”, “κάθε ζωή μετράει”, “κάναμε αυτά που έπρεπε” και την μετάθεση των ευθυνών από το κράτος στους πολίτες και την κοινωνία.
 
Το ψάρι, βρωμάει από το κεφάλι.
Περί τίνος πρόκειται;
80% των θανάτων εκτός ΜΕΘ.
 
Οι θάνατοι Covid προκύπτουν από αιφνίδιο ARDS (Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας) με τις θρομβοεμβολές να αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες πολυοργανικών βλαβών και θανάτου, με το πρώτο να χρήζει συχνότατα αν όχι αναπόφευκτα ΜΕΘ.
 
Το δεύτερο αντιμετωπίζεται πλέον σε κάποιο βαθμό με προφυλακτική αντιπηκτική αγωγή, εκεί που δεν υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις και μπορεί να δώσει κάποιους θανάτους σε ασθενείς που επιβίωσαν από το ARDS, βγήκαν από τις ΜΕΘ, εξηγώντας έτσι ένα κάποιο ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ, αλλά σε καμία των περιπτώσεων το φαινόμενο στην ολότητα του.
 
Το φαινομένο στην χώρα μας έχει δύο πιθανές αιτίες:
 
α) Γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ. Αυτή η πρακτική είναι πάγια στην Ελλάδα.
 
Χαρακτηριστικά, όπως είχε δηλώσει δημοσίως και ο Άδωνις Γεωργιάδης, o μέσος χρόνος αναμονής για κλίνη ΜΕΘ, προ πανδημίας ήταν οι δύο μήνες, χρόνος που για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση είναι κυριολεκτικά “ποιος ζει ποιος πεθαίνει”.
 
Η λογιστική αύξηση των ΜΕΘ για την οποία καυχιέται η τεχνοκομματική κυβερνησάρα μας, χωρίς την αύξηση εξειδικευμένου προσωπικού, αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από ενδονοσοκομειακές λοιμώξης και από λάθος ιατρικούς χειρισμούς ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ.
 
Μια τέτοια πρακτική, αυξάνει τεχνητά το ποσοστό επιβίωσης στις ΜΕΘ, το οποίο είναι χαμηλό σε σχέση με τις “προηγμένες χώρες” της Δύσης, και βρίσκεται στο 55% όταν σε άλλες χώρες πλέον αγγίζει το 70%.
 
Με άλλα λόγια, εγείρονται τρομακτικά ερωτηματικά και για την ποιότητα της νοσηλείας σε πολλές ελληνικές ΜΕΘ.
Και σαν μην φτάνει αυτό, δημιουργείται κι ένα παράθυρο ασφαλείας για να δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχουν κάποιες ΜΕΘ ακόμη και το σύστημα βαστάει.
 
β) Οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, δεν οφείλονται σε αιφνίδια και σοβαρή Covid αλλά σε άλλες χρόνιες νόσους που δεν παίρνουν προτεραιότητα στις λίστες ΜΕΘ, είναι δηλαδή θάνατοι με COVID και όχι από Covid, συμβάλλοντας στην δημιουργική στατιστική της πανδημικής τρομοκρατίας και προστίθενται στην μακριά λίστα των θανάτων από την αντιμετώπιση της Covid ως απόλυτης και μοναδικής προτεραιότητας δημόσιας υγείας.
 
Όπως σε πολλά ερωτηματικά γύρω από τον Covid, πιθανόν η απάντηση σε μια ακόμη σπαζοκεφαλιά να βρίσκεται συνδυαστικά και στις δύο παραπάνω αιτίες.
 
Περιμένω την συμβολή του Όθωνα που έχει δουλέψει το ζήτημα πολύ περισσότερο από μένα και οποιονδήποτε γιατρό πρώτης γραμμής να μας δώσει τα φώτα του για ένα ακόμη “μυστήριο”.
 
Αναζητείται η αιτία θανάτου χιλιάδων συνανθρώπων μας. Χιλιάδες νεκροί ζητούν δικαίωση. Εκατομμύρια ζωντανοί ζητούν το δίκιο τους και τις ζωές τους πίσω. Νεκροί και ζωντανοί, ζητούν: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Είπαμε να είναι τυφλή. αλλά όχι κι έτσι.
 

Πηγή

 

Covid-19: Εκτός ΜΕΘ 8 στους 10 θανάτους, ερωτήματα και προβληματισμοί

Η αναγωγή των στοιχείων που δημοσιοποιεί το υπ. Υγείας για τις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα δεδομένα από νοσοκομεία της περιφέρειας. Τα ερωτήματα του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη και οι εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Covid-19: Εκτός ΜΕΘ 8 στους 10 θανάτους, ερωτήματα και προβληματισμοί

  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Από μια απλή αναγωγή των στοιχείων που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ προκύπτει πως πάνω από 8 στους 10 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει από τις ΜΕΘ.

Με δεδομένο ότι η Covid-19 λοίμωξη στη βαριά της μορφή προκαλεί σημαντική νόσηση στο ανώτερο αναπνευστικό, που απαιτεί στις περισσότερες περιπτώσεις τη διασωλήνωση του ασθενούς, πολλοί διατυπώνουν την απορία πώς η μεγάλη πλειονότητα των θανάτων συνέβησαν εκτός εντατικής.

Το ζήτημα συζητείται όλο και πιο συχνά στους ιατρικούς κύκλους το τελευταίο διάστημα και προκαλεί προβληματισμό, ενόψει και των εκτιμήσεων ότι η επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων όπως τα σχολεία και η αγορά θα αυξήσει εκ νέου την πίεση στο σύστημα υγείας. Δεν λείπουν και όσοι εκφράζουν παρασκηνιακά επιφυλάξεις για την εγκυρότητα του κεντρικού αφηγήματος ότι παρά την ασφυκτική πίεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το σύστημα άντεξε και όσοι χρειάστηκαν μια κλίνη σε ΜΕΘ, την είχαν. Το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει απαντήσεις μέχρι σήμερα.

Το 82% των θανάτων εκτός ΜΕΘ

Ο ΕΟΔΥ δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των θανάτων στις ΜΕΘ. Ωστόσο, η αναγωγή των στοιχείων που ανακοινώνει -αριθμός νεκρών, διασωληνωμένων και όσων εξήλθαν από τις ΜΕΘ- σε συνάρτηση με το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών με Covid στις ΜΕΘ, που σύμφωνα με τις δηλώσεις αρμόδιων παραγόντων είναι μικρότερο του 50%, οδηγεί σε κάποια λογικά συμπεράσματα.

Με τα τελευταία στοιχεία, της Τετάρτης, 6 Ιανουαρίου, το σύνολο των θανάτων στη χώρα από κορωνοϊό είναι 5.099, οι διασωληνωμένοι 399, ενώ 912 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Με τη συγκεκριμένη αναγωγή και με βάση τη μέση θνησιμότητα στις εντατικές μονάδες, προκύπτει πως οι άνθρωποι που κατέληξαν στις ΜΕΘ είναι περίπου 900, δηλαδή όσοι και αυτοί που εξήλθαν απ’ αυτές υγιείς. Ο αριθμός αντιστοιχεί στο 18% των θανάτων, που σημαίνει πως περίπου 82% των θανόντων δεν πέρασαν από ΜΕΘ.

Τα ποσοστά επιβεβαιώνονται και σε πραγματικούς αριθμούς από τα στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει η έρευνα του Euro2day.gr σε νοσοκομεία περιοχών της Βόρειας Ελλάδας που βρέθηκαν στο «κόκκινο» το περασμένο δίμηνο. Μάλιστα, εδώ τα ποσοστά απωλειών εκτός ΜΕΘ είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Στο νοσοκομείο Σερρών, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε ένα σύνολο 215 θανάτων από κορωνοϊό, οι 30 καταγράφηκαν στη ΜΕΘ (14%).

Στην Κατερίνη, με στοιχεία του τέλους Δεκεμβρίου, από τους 160 καταγεγραμμένους θανάτους ως τότε, οι 18 αφορούσαν την εντατική μονάδα του νοσοκομείου (11,3%).

Στη Δράμα, με 140 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των θανάτων στη ΜΕΘ δεν ξεπερνά τους 20, ενώ στο Κιλκίς, που δεν διαθέτει ΜΕΘ, είχαν καταγραφεί 76 θάνατοι την ίδια περίοδο.

Ημασταν απροετοίμαστοι

Διευθυντής ΜΕΘ σε νοσοκομείο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σχολίαζε πως τα ποσοστά θανάτων εκτός εντατικής θεραπείας προκαλούν εύλογο προβληματισμό, καθώς είναι κατά πολύ υψηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων προηγμένων χωρών. Κατά τον ίδιο, το γεγονός αντικατοπτρίζει την παραδοχή πως το σύστημα υγείας ήταν απροετοίμαστο σε υποδομές και στελεχιακό δυναμικό να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή έξαρση της πανδημίας.

«Ο μέσος όρος διαθέσιμων ΜΕΘ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 12 ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή 1.200 σε μια χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας, ανεξαρτήτως πανδημίας. Εμείς είχαμε 600, δηλαδή 6 ανά 100.000 κατοίκους και στη διάρκεια της πανδημίας τις αυξήσαμε σε 12. Η Γερμανία έχει 29», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, πως στο δικό του νοσοκομείο, η όποια επιλογή ασθενών έγινε με βάση καθαρά ιατρικά κριτήρια και όχι ηλικιακά ή άλλα. «Υπάρχουν περιπτώσεις που η διασωλήνωση ενός ασθενούς θα λειτουργήσει επιβαρυντικά αντί να τον βοηθήσει», ανέφερε.

Τα εύλογα ερωτήματα του καθηγητή Τσαουσίδη

Ο Βασίλης Τσαουσίδης (φωτ.), καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και υποψήφιος πρύτανης του ιδρύματος στις προηγούμενες εκλογές, εντόπισε και ανέδειξε το ζήτημα, κάνοντας πρώτος την αναγωγή και δημοσιοποιώντας τους προβληματισμούς του.

«Κάτι δεν πάει καλά;», διερωτήθηκε αρχικά, θέτοντας το ερώτημα με προσεκτικά διατυπωμένο τρόπο.

«Εν προκειμένω δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε σχετικός. Όμως, διατυπώνω την απορία μου δημόσια και ελπίζω να απαντηθεί, καθώς είχα την εντύπωση ότι τουλάχιστον τα περισσότερα βαριά περιστατικά καταλήγουν σε ΜΕΘ», ανέφερε, προσθέτοντας πως θεωρεί αδιανόητο η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων να κατέληξαν χωρίς πρώτα να νοσήσουν βαριά, ώστε να χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ο ίδιος επανήλθε με το νέο, πιο έντονα διατυπωμένο ερώτημα «αποτυχία ή εξαπάτηση;», ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και ένα διαφωτιστικό διάγραμμα που δημιούργησε ο ίδιος με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σε αυτό φαίνεται πως στην έξαρση της πανδημίας, όσο η πίεση στα νοσοκομεία αυξανόταν, ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αδυνατούσε να ακολουθήσει γραμμικά την εξέλιξη του αριθμού των νοσούντων.

«Η αναλογία των ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και αυτών που κατέληξαν είναι σχετικά σταθερή και φυσιολογική από την αρχή της πανδημίας. Στην πορεία όμως, όσο η πίεση αυξάνεται, ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό νοσούντων αρχίζει να μένει εκτός ΜΕΘ και τελικά οι νοσούντες εκτός ΜΕΘ και οι θάνατοι αυξάνονται εκθετικά. Το ποσοστό αυτών που καταλήγουν χωρίς να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ φαίνεται να ξεπερνάει το 80%», σημείωσε και παρέπεμψε στην πορεία που ακολουθεί η μπλε γραμμή του διαγράμματος (εξερχόμενοι από τις ΜΕΘ), σε σχέση με την πορτοκαλί γραμμή (θάνατοι). Αυτό αρχίζει να διαφαίνεται αρκετά πριν την απόφαση για lockdown, σύμφωνα με τον κ. Τσαουσίδη, ο οποίος ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να απαντήσει πόσοι ακριβώς συμπολίτες μας κατέληξαν χωρίς να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και γιατί δεν νοσηλεύτηκαν.

Στην τρίτη παρέμβασή του, με τίτλο «Αριθμοί και προκαταλήψεις», ο καθηγητής δημοσιοποίησε ένα γράφημα, που σύμφωνα με τον ίδιο απαντά με απλό τρόπο στο ερώτημα: «Τι σημαίνει, ανάλογα με την πίεση που δέχεται το σύστημα, το να νοσήσει κανείς σοβαρά στη χώρα μας».

Με αφετηρία την περίοδο μετά το πρώτο lockdown, το γράφημα αναπαριστά σε κύκλους-«πίτες» τα ποσοστά όσων εξήλθαν από τις ΜΕΘ σε σχέση με όσους έφυγαν από τη ζωή. Ολόκληρος ο κύκλος αντιστοιχεί στο σύνολο όσων νόσησαν σοβαρά. Κατά τη θεώρηση του καθηγητή, όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα (πράσινη γραμμή στο γράφημα), τόσο ανατρέπεται η αναλογία αυτών που εξέρχονται (μπλε χρώμα) προς αυτούς που καταλήγουν (κόκκινο χρώμα).

«Οι αριθμοί, εν προκειμένω, μας βοηθούν -όσο μπορούν- να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας. Κατ’ επέκταση, το γράφημα επιτρέπει στον καθένα μας να απαντήσει με δίκαιο -κατά την κρίση του- τρόπο στο ερώτημα αν η πολιτεία ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και σε τι βαθμό ετοιμότητας βρισκόμαστε σήμερα», σχολίασε, για να προσθέσει: « Όμως, είναι τόσο αμείλικτοι οι αριθμοί, που μάλλον αποτελούν έναν τρόπο για να ελέγξει κανείς κατά πόσο κυριαρχείται ο ίδιος από τις προκαταλήψεις του».

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Επιβεβαιωνόμαστε»

«Τα στοιχεία για το ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ επιβεβαιώνουν όσα λέγαμε εδώ και καιρό: Ότι οι γιατροί των νοσοκομείων ήταν αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να κάνουν επιλογή, με ηλικιακά και άλλα κριτήρια», λέει στο Euro2day.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει: «Κάτω από την πρωτοφανή πίεση που δημιούργησε η πανδημία, επέλεγαν να διασωληνώσουν κάποιον νεότερο χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αντί για τον υπερήλικα με καρκίνο. Εκείνον, ακόμη κι αν επέλεγες να τον διασωληνώσεις, έπρεπε να τον μεταφέρεις π.χ. από την Καρδίτσα στην Κόρινθο, όπου υπήρχε κενή κλίνη ΜΕΘ. Δεν μπορούσες, γιατί θα πέθαινε στον δρόμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν δύο λίστες αναμονής: Η μία από την κλινική Covid για τις ΜΕΘ και η δεύτερη από τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ που στήθηκαν σε χειρουργεία και θαλάμους προς τις κανονικές ΜΕΘ. «Η διαχείριση των περιστατικών υπό αυτές τις συνθήκες ήταν προβληματική. Σε πολλές περιπτώσεις έβαζαν ύποπτα και θετικά κρούσματα μαζί. Έκαναν rapid test που δεν είναι αξιόπιστο, επειδή δεν είχαν μοριακούς αναλυτές και αν έβγαινε θετικό, το έβαζαν στις κλινικές Covid. Κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να μην ήταν άρρωστοι και να κόλλησαν εκεί», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

 

πηγή

Προβολές : 531


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα