Παραιτηθείτε εδώ και τώρα... Ο κάθε πολίτης μπορεί να γίνει κατήγορος και μηνυτής.

Παραιτηθείτε εδώ και τώρα... Ο κάθε πολίτης μπορεί να γίνει κατήγορος και μηνυτής.

18 Φεβρουαρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:429
Μοίρασέ το

Διοικητικά συμβούλια δεν δίνουν λόγο σε κανέναν και διοικήσεις συμπεριφέρονται κατά το δοκούν και παραμένουν στο απυρόβλητο.

Όλα αυτά σε αγαστή σχέση με τα λόμπι εξουσίας και με τους αρμόδιους υπουργούς ή υπουργίσκους να διατηρούν αυτή τη σχέση η οποία βασίζεται σε ένα υπόγειο δούναι και λαβείν.

 

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ…

ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Παραιτηθείτε εδώ και τώρα

Η «Μήδεια» βαίνει προς εκτόνωση μέσα στο επόμενο 24ωρο αλλά οι πληγές που άφησε πίσω της είναι ανοιχτές και επώδυνες. Από τότε που με κοινοτική οδηγία η διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας και ο έλεγχος των δικτύων πέρασε σε ανεξάρτητες εταιρείες, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Διοικητικά συμβούλια δεν δίνουν λόγο σε κανέναν και διοικήσεις συμπεριφέρονται κατά το δοκούν και παραμένουν στο απυρόβλητο.

Όλα αυτά σε αγαστή σχέση με τα λόμπι εξουσίας και με τους αρμόδιους υπουργούς ή υπουργίσκους να διατηρούν αυτή τη σχέση η οποία βασίζεται σε ένα υπόγειο δούναι και λαβείν.

Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, δηλαδή το 2010, στο πρώην δίκτυο της ΔΕΗ, ο έλεγχος του οποίου μεταβιβάστηκε πλήρως στον ΔΕΔΔΗΕ, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική παρέμβαση συντήρησης.

Δεν έχει όμως πραγματοποιηθεί και καμία επένδυση.

Το δίκτυο είναι παλαιό, ασυντήρητο, ξεπερασμένης τεχνολογίας και αυτό το γνωρίζουν άπαντες.

Θεωρώντας ότι οι πολίτες είναι αφελείς, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι διοικούντες αυτούς τους οργανισμούς τα ρίχνουν όλα στη θεομηνία, στην κλιματική αλλαγή, στα ακραία καιρικά φαινόμενα κ.λπ.

Ναι, όλα αυτά ισχύουν. Και η κλιματική αλλαγή επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας.

Όμως αυτό το ξέρουν καλά και οι κυβερνώντες και οι διοικούντες. Θα έπρεπε, λοιπόν, να έχουν πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και να έχουν οργανώσει τις απαραίτητες άμυνες. Τίποτα δεν έγινε από όλα αυτά.

Η «Μήδεια» χτύπησε καίρια την πρωτεύουσα. Κατέδειξε την πλήρη αδυναμία του κράτους να αντεπεξέλθει σε σοβαρές καταστάσεις.

Στο παρελθόν, τα συνεργεία της πάλαι ποτέ κραταιάς ΔΕΗ αλώνιζαν τον τόπο και κλάδευαν τα δέντρα και συμμάζευαν τις συστάδες ώστε να μην ακουμπούν τα ηλεκτροφόρα καλώδια για να μην προκαλούνται βραχυκυκλώματα.

Ο άλλος λόγος ήταν ακριβώς οι χιονιάδες. Οι παλαιές διοικήσεις γνώριζαν πως, ανά τακτά διαστήματα τον Φεβρουάριο, η Ελλάδα πλήττεται από συγκεκριμένα χαμηλά βαρομετρικά τα οποία είναι καταστροφικά.

Όλη αυτή η εμπειρία δεκαετιών ξεχάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Οι νέοι διοικούντες των πάλαι ποτέ περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προτίμησαν να κοκορεύονται για τις θέσεις τους παρά να ασχολούνται με τη συντήρηση και την άθλια λειτουργία του δικτύου.

Ε, λοιπόν, η «Μήδεια» τους τιμώρησε, αλλά μαζί τους τιμωρήθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν την ατυχία να ζουν στα βόρεια της Αττικής ή στον Σκαραμαγκά ή στη Νέα Ιωνία.

Tάσος Μάνος (Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ)
Tάσος Μάνος (Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ)

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν. Οι πολίτες όμως έχουν και το δικαίωμα να ζητήσουν τον λόγο.

Από τους φόρους τους πληρώνονται όλοι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους ικανούς τεχνοκράτες οι οποίοι όμως δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Οι πολίτες, λοιπόν, έχουν κάθε δικαίωμα όχι μόνο να ζητήσουν τον λόγο, αλλά και να απαιτήσουν να καταλογιστούν ευθύνες.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να γίνει κατήγορος και μηνυτής.

Η κάθε κοινωνική συλλογικότητα μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία προσφυγής στη δικαιοσύνη διότι δεν είναι δυνατόν οργανισμοί οι οποίοι ευθύνονται για την απρόσκοπτη λειτουργία παροχής των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η ενέργεια, να αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο έλεος της θεομηνίας.

Χωρίς θέρμανση, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας, χωρίς δυνατότητες μετακίνησης, χωρίς νερό μέσα στο καταχείμωνο.

Ζούμε σε καταστάσεις πανδημίας. Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ είναι πλήρεις. Η κοινωνία είναι στα κάγκελα. Και αυτοί, αλαζόνες και άπληστοι, επιμένουν να παίζουν με τα νεύρα μας και με τις αντοχές μας.

Ε, λοιπόν, ξηγημένα πράγματα. Δεν υπάρχουν πια αντοχές. Δεν αντέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός Ενέργειας να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να μην παραιτείται. Δεν είναι δυνατόν το διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ να μην έχει υποβάλει την παραίτησή του από την πρώτη στιγμή. Και δεν είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους, να περνά την ώρα του πίνοντας καφέ στο Κολωνάκι, καμαρώνοντας το εκχιονιστικό που έσπευσε να καθαρίσει τους δρόμους της συνοικίας του από το λιγοστό λασπωμένο χιονάκι.

Οι πολίτες και οι συλλογικότητες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι καιρός πια οι Έλληνες φορολογούμενοι να απαιτήσουν από τους κυβερνώντες εξηγήσεις.

Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει νομικό συμφέρον και μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία ως φαίνεται έχει ξεχάσει ότι διαθέτει τη δυνατότητα της αυτεπάγγελτης παρέμβασης.

Γιατί, κύριοι εισαγγελείς, σιωπάτε ; Τι συνέβη και δεν παρεμβαίνετε;

Δύο γέροντες απεβίωσαν λόγω διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος. Βρίσκονταν και οι δύο σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους.

Νίκος Χαρδαλιάς, Κώστας Σκρέκας (υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας)
Νίκος Χαρδαλιάς, Κώστας Σκρέκας (υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας)

Το βράδυ της Τρίτης παίχτηκε μια από τις τελευταίες πράξεις αυτού του δράματος.

Αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ανακάλυψαν πως δεν τα καταφέρνουν, κατέληξαν στην παλαιά συνταγή.

Ζήτησαν την παρέμβαση του στρατού, ο οποίος διαθέτει βαρέα μηχανήματα, ώστε να λυθούν τα ζητήματα με τα πεσμένα δέντρα, τα κομμένα καλώδια και λοιπά.

Έτσι αποκαλύφθηκε όλη η γύμνια του ΔΕΔΔΗΕ. Έτσι αποκαλύφθηκε πως ο οργανισμός αυτός δεν διαθέτει καν τους ανθρώπινους πόρους για να αντεπεξέλθει σε αυτές τις ανάγκες.

Ο δήμαρχος Διονύσου άλλωστε ήταν ξεκάθαρος: «Ο στρατός θα ανοίξει τους δρόμους, θα μεταφέρει τα πεσμένα δέντρα αλλά θα πρέπει να είναι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που θα αποκαταστήσουν τις καλωδιώσεις». Τα συνεργεία όμως αυτά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

 

Πηγή

Προβολές : 429


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα