Πληροφορίες που θα ευχόσουν να είχες… πριν κάνεις το εμβόλιο…

Πληροφορίες που θα ευχόσουν να είχες… πριν κάνεις το εμβόλιο…

24 Φεβρουαρίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,967
Μοίρασέ το

Οι εθελοντικές καταχωρήσεις βλαβών και θανάτων από τα εμβόλια κόβιντ στο σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών του CDC (VEARS) στις ΗΠΑ κατά τον ενάμιση πρώτο μήνα των εμβολιασμών.

Το 59% εκείνων που πέθαναν έκανε το εμβόλιο της Pfizer, ενώ το 41% έκανε το εμβόλιο της Moderna.

Η ενημέρωση και η διάδοση της ενημέρωσης, θα σώσουν ζωές.

Ας σώσει ο καθένας μας, έστω και μια ζωή… Διαδώστε την ανάρτηση… ενημερώστε όσους γνωρίζετε.

Κάθε ανθρώπινη ζωή, είναι πολύτιμη.

Καλλιόπη Σουφλή

   Άρθρο από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Υπεράσπιση Παιδικής Υγείας
Πηγή πρωτότυπου άρθρου


501 θάνατοι + 10.748 άλλες βλάβες καταχωρήθηκαν να έχουν συμβεί μετά το εμβόλιο COVID, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμωδών (CDC)

Οι αριθμοί αντανακλούν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2021, από τον ιστότοπο του Συστήματος Αναφορών Ανεπιθύμητων Ενεργειών του CDC (VEARS). Από τους 501 καταχωρημένους θανάτους, 453 ήταν από τις ΗΠΑ. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν 77, ο νεότερος ήταν 23.

Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, 501 θάνατοι μετά από εμβολιασμούς Covid-19 – ένα υποσύνολο από τα συνολικά 11.249 δυσμενή συμβάντα – είχαν αναφερθεί στο VEARS του CDC.

Οι αριθμοί αντανακλούν τις καταχωρήσεις μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 29 Ιανουαρίου 2021.
Το VAERS είναι ο κύριος μηχανισμός για την αναφορά δυσμενών συμβάντων από εμβόλια στις Η.Π.Α.

Οι αναφορές που υποβάλλονται στο VAERS απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση πριν επιβεβαιωθεί ότι το συμβάν συνδεόταν με το εμβόλιο.

         [Σε αυτό το σημείο παρεμβάλλεται ένας αναλυτικός πίνακας των 11.249 δυσμενών συμβάντων που καταχωρήθηκαν στο VEARS.]

Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν λάβει μία ή και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου COVID.

Μέχρι στιγμής, μόνο τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna έχουν λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ίδιου του FDA, τα εμβόλια εξακολουθούν να θεωρούνται πειραματικά έως ότου εγκριθούν πλήρως.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 453 από τους 501 καταχωρημένους στο VEARS θανάτους ήταν στις ΗΠΑ. 53% των θανόντων ήταν άνδρες, 43% ήταν γυναίκες, ενώ οι υπόλοιπες καταχωρήσεις δεν περιλάμβαναν το φύλο του θανόντος.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν 77 ετών, ενώ ο νεότερος θανών ήταν 23 ετών.

Το 59% εκείνων που πέθαναν έκανε το εμβόλιο της Pfizer, ενώ το 41% έκανε το εμβόλιο της Moderna.


Τα τελευταία δεδομένα περιλάμβαναν επίσης 690 αναφορές
αναφυλακτικών αντιδράσεων προς το εμβόλιο είτε της Pfizer είτε της Moderna.

Από αυτές, το εμβόλιο της Pfizer αντιπροσώπευε το 76% των αντιδράσεων και το εμβόλιο της Moderna το 24%.


 Όπως ανέφερε σήμερα το Defender, μια 56χρονη γυναίκα στη Βιρτζίνια πέθανε στις 30 Ιανουαρίου, λίγες ώρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Οι γιατροί είπαν στην κόρη τής Ντρένι Κέις ότι η μητέρα της πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα που πιθανότατα προκλήθηκε από αναφυλαξία.

Ο θάνατος είναι υπό διερεύνηση από το γραφείο του επικεφαλής ιατρικού εξεταστή της Βιρτζίνια και το CDC.

Την περασμένη βδομάδα, το CDC είπε στο USA TODAY ότι με βάση «τα πρώτα δεδομένα ασφάλειας από τον πρώτο μήνα» του εμβολιασμού για το COVID-19, τα εμβόλια είναι «τόσο ασφαλή όσο οι μελέτες υποδήλωναν ότι θα ήταν» και ότι «όλοι όσοι είχαν βιώσει αλλεργική απόκριση» έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία, και δεν εμφανίστηκαν άλλα σοβαρά προβλήματα μεταξύ των πρώτων 22 εκατομμυρίων ατόμων που εμβολιάστηκαν.

Άλλες καταχωρήσεις τραυματισμού από εμβόλια που επικαιροποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο VAERS περιλαμβάνουν 139 περιπτώσεις ασυμμετρίας προσώπου –συμπτώματα τύπου νευροπαράλυσης του Bell– και 13 αποβολές.


Οι Πολιτείες που καταχώρησαν τους περισσότερους θανάτους ήταν: Καλιφόρνια (45), Φλόριντα (22), Οχάιο (25), Νέα Υόρκη (22) και KY (22).


Οι αριθμοί παρτίδας του εμβολίου της Moderna που σχετίζονται με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ήταν: 025L20A (20 θάνατοι), 037K20A (21 θάνατοι) και 011J2A (16 θάνατοι), 025J20A (16 θάνατοι).

Για την Pfizer, οι αριθμοί παρτίδων που σχετίζονται με τις περισσότερες καταχωρήσεις θανάτων ήταν: EK5730 (10 θάνατοι), EJ1685 (23 θάνατοι), EL0140 (19 θάνατοι), EK 9231 (17 θάνατοι) και EL1284 (13 θάνατοι). Για 135 από τους αναφερόμενους θανάτους, οι αριθμοί παρτίδων ήταν άγνωστοι.


Οι
κλινικές δοκιμές [σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία] υποδήλωναν ότι σχεδόν όλα τα οφέλη του εμβολιασμού COVID και η μεγάλη πλειονότητα των τραυματισμών σχετίζονταν με τη δεύτερη δόση.

Ενώ τα νούμερα της βάσης δεδομένων VAERS είναι σοβαρά, σύμφωνα με μια μελέτη του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας ο πραγματικός αριθμός των δυσμενών συμβάντων είναι πιθανώς σημαντικά υψηλότερος.

Το VAERS είναι ένα σύστημα παθητικής παρακολούθησης που βασίζεται στην προθυμία των ατόμων να υποβάλλουν εκθέσεις εθελοντικά.


         Σύμφωνα με τον ιστότοπο του VAERS, οι γιατροί υποχρεούνται από το νόμο να αναφέρουν στο VAERS:

• Τυχόν δυσμενές συμβάν που περιλαμβάνεται στον πίνακα του VAERS των Ανεπιθύμητων Συμβάντων Μετά τον Εμβολιασμό, το οποίο (συμβάν) εμφανίζεται εντός της καθορισμένης χρονικής περιόδου μετά τον εμβολιασμό.

• Τυχόν ανεπιθύμητο συμβάν που αναφέρεται από τον κατασκευαστή του εμβολίου ως αντένδειξη για περαιτέρω δόσεις του εμβολίου.

Το CDC λέει ότι οι γιατροί ενθαρρύνονται ισχυρά να καταχωρήσουν:

• Τυχόν δυσμενές συμβάν που λαμβάνει χώρα μετά τη χορήγηση εμβολίου αδειοδοτημένου στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το εάν είναι σαφές ότι το εμβόλιο προκάλεσε το δυσμενές συμβάν.

• Τυχόν σφάλματα στη χορήγηση του εμβολίου

Ωστόσο, “εντός του καθορισμένου χρόνου” σημαίνει ότι οι αντιδράσεις που συμβαίνουν εκτός αυτού του χρονικού πλαισίου ενδέχεται να μην αναφερθούν, επιπρόσθετα στις αντιδράσεις που συνέβησαν ώρες ή μέρες μετά, από άτομα που δεν αναφέρουν αυτές τις αντιδράσεις στους γιατρούς τους.

Οι κατασκευαστές εμβολίων υποχρεούνται να αναφέρουν στο VAERS «όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες που έρχονται στην προσοχή τους».

Ιστορικά, λιγότερες από το 1% των ανεπιθύμητων ενεργειών έχουν ποτέ αναφερθεί στο VAERS, ένα σύστημα το οποίο η μη κερδοσκοπική οργάνωση Υπεράσπιση Παιδικής Υγείας έχει στο παρελθόν χαρακτηρίσει ως «κατάφωρα αποτυχημένο», όπως σε μια επιστολή του Δεκεμβρίου 2020 που απευθυνόταν στον Δρ David Kessler, τότε διευθυντή του FDA και τώρα συμπρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το COVID-19 και την Επιχείρηση Warp Speed (την εκδοχή της υπό τον Πρόεδρο Μπάιντεν).


Ένας κριτικός εξοικειωμένος με τις αδυναμίες του VAERS καταδίκασε κατηγορηματικά το VAERS στο
Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό ως «τίποτα περισσότερο από βιτρίνα, και μέρος της συστηματικής προσπάθειας των αμερικανικών αρχών να μας καθησυχάσουν /εξαπατήσουν σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων».


Η Υπεράσπιση Παιδικής Υγείας ζητά πλήρη διαφάνεια.

Η οργάνωση ζητά από τον Kessler και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απελευθερώσει στη δημοσιότητα όλα τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές και να αναστείλει τη χρήση των εμβολίων COVID-19 σε οποιαδήποτε ομάδα δεν εκπροσωπείται επαρκώς στις κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των αδύναμων, και των ατόμων με συννοσηρότητες.


Η οργάνωση επίσης ζητά πλήρη διαφάνεια στα δεδομένα από τους εμβολιασμούς του κοινού ώστε να αναφέρονται όλες οι επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων των νέων διαγνώσεων αυτοάνοσων διαταραχών, των δυσμενών συμβάντων και των θανάτων από εμβόλια COVID.


Η Υπεράσπιση Παιδικής Υγείας ζητά από οποιονδήποτε έχει βιώσει ένα ανεπιθύμητο συμβάν, σε οποιοδήποτε εμβόλιο, να το καταχωρεί ακολουθώντας
αυτά τα τρία βήματα.

 

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 1,967


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα