Ποιοι επιμένουν για την εφαρμογή των “no human zones” στην Ελλάδα; (ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ)

Ποιοι επιμένουν για την εφαρμογή των “no human zones” στην Ελλάδα; (ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ)

11 Ιουνίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:574
Μοίρασέ το

 

Ανοικτό παραμένει το θέμα των δασικών χαρτών, μεταρρύθμιση η οποία ανοίγει το “κουτί της Πανδώρας” για την Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της πολλές…παρεμβάσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες, καθ’υπόδειξη της παγκόσμιας αρχής.

Το άρθρο, γράφτηκε το 2017, αλλά κρύβει παγίδες…
Προβάλει τους no human zones, ως κάτι θετικό, αλλά κρύβει την αλήθεια.
Διαβάστε το άλλο άρθρο, εδώ και θα καταλάβετε τι εννοώ.
ΟΙ NO HUMAN ZONES, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ… Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ… και στην παγίδα πέφτουν και πατριωτικά ιστολόγια που τα αναπαράγουν, χωρίς να επισημαίνουν την “παγίδα”.
Καλλιόπη Σουφλή

Του Άρη Δημόπουλου

Ανοικτό παραμένει το θέμα των δασικών χαρτών, μεταρρύθμιση η οποία ανοίγει το “κουτί της Πανδώρας” για την Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της πολλές…παρεμβάσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες, καθ’υπόδειξη της παγκόσμιας αρχής.

Για την ώρα η μόνη καθυστέρηση που λαμβάνει χώρα και αποδεικνύεται σωτήρια, ευθύνεται στο…”greek μπάχαλο”, την πλήρη ανοργανωσιά και γραφειοκρατία που παρασιτεί στο ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες.

Ενδεικτικό είναι πως το μέτρο αυτό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται δειλά δειλά ήδη από το πρώτο μνημόνιο το 2010:



Η νέα καθυστέρηση στην οριοθέτηση και τελική επικύρωση των δασικών χαρτών (έως τουλάχιστον στις 25 Σεπτεμβρίου), επέφερε αντιδράσεις από τους οικολόγους, με προεκτάσεις ακόμη και στο εξωτερικό.

Τρανό παράδειγμα είναι η γνωστή σε όλους WWF, που έφτασε στο σημείο να βάλλει κατά της κυβέρνησης για τις “αδικαιολόγητες καθυστερήσεις” στην μεγάλη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Δυστυχώς, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλος, φαίνεται ότι αδυνατεί να ξεφύγει από πρακτικές του παρελθόντος και με προχθεσινή τροπολογία του (1246/98) σε άσχετο νομοσχέδιο, ζητάει από τη Βουλή να εγκρίνει με νόμο, αντισυνταγματική υπουργική απόφαση που “βολεύει” αυθαίρετους οικισμούς σε δασική γη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το WWF Ελλάς.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, «η υπουργική απόφαση για τις “οικιστικές πυκνώσεις” που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2016 (ΦΕΚ ΑΑΠ 145) έχει προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης από το WWF Ελλάς και άλλους φορείς.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι παραβιάζει δύο άρθρα του Συντάγματος και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια. Επιχειρώντας να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός κατέθεσε προχθές την ίδια υπουργική απόφαση στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας της τελευταίας στιγμής σε άσχετο νομοσχέδιο, ζητώντας από τους βουλευτές να συνεργήσουν στην τακτοποίηση αυθαίρετων οικισμών σε δασική γη, ενώ εκκρεμεί η τελική απόφαση του ΣτΕ».

«Γιατί ο υπουργός δεν θέλει να εκδοθεί η οριστική απόφαση για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων αυτών; Λίγες μόνο μέρες μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, γιατί βιάζεται να διευκολύνει όσους έχουν αυθαίρετα οικοδομήσει μέσα σε δάση;» διερωτάται το WWF.

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή της, η οργάνωση ξεκαθαρίζει, ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον δασικό πλούτο της χώρας απέναντι στην παρανομία, την αυθαιρεσία και το πελατειακό κράτος. Παράλληλα, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το μόνο πραγματικό “όπλο” που έχει ο πολίτης στα χέρια του, το δικαίωμα να προσφεύγει στα δικαστήρια, και να ζητά την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος».

Βλέπουμε ότι για την ώρα η “μεταρρύθμιση” των no human zones, παρά τις πιέσεις, δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα, σκοντάφτοντας σε εμπόδια και παθογένειες ολόκληρων δεκαετιών.

Με τις αντιδράσεις ωστόσο σε αυτή την μεταρρύθμιση να είναι ελάχιστες, οι προσπάθειες που θα ακολουθήσουν το ερχόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να καρποφορήσουν. Τότε θα είναι ήδη πολύ αργά…



el.gr

 

Πηγή

Προβολές : 574


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα