Ποιος θα απομακρύνει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία;

Ποιος θα απομακρύνει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία;

8 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:590
Μοίρασέ το

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μια πιθανή άρνηση του Τραμπ να παραδώσει την εξουσία, μόνο μεγάλα προβλήματα θα δημιουργούσε.

Προβλήματα θα δημιουργήσει αν το ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ επικυρώσει τις νοθευμένες ψήφους του Μπάϊντεν…

Όσο για τα προβλήματα, αυτά θα δημιουργηθούν αν αναλάβει ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ολόκληρη την ανθρωπότητα, την περιμένουν εφιαλτικές μέρες, σε μια τέτοια περίπτωση…

Ίσως όμως, αυτό να θέλουν και οι παγκόσμιοι αόρατοι μαριονετίστες, που κινούν τα νήματα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Με τις εκλογές να ολοκληρώνονται με μεγάλο νικητή τον Τζο Μπάιντεν, η αγωνία έδωσε τη σειρά της στους πανηγυρισμούς για την αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, μόλις αυτοί ολοκληρωθούν, ο πλανήτης θα στραφεί στην επόμενη ημέρα!

Στα πλαίσια της ευρύτερης αυτής συζήτησης για τα πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας, αναλυτές εξετάζουν το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε πράγματι να υλοποιήσει αυτό που αφήνει συνέχεια να εννοηθεί: Να μην δεχθεί να παραδώσει την αμερικανική προεδρία.

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, τους τελευταίους έξι μήνες ο νυν αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένως αρνηθεί να δεσμευτεί για μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

«Ο μόνος τρόπος να χάσουμε αυτές τις εκλογές είναι να γίνει απάτη. Θυμηθείτε το. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χάσουμε» είπε.

Ενδεικτική της απροθυμίας του Τραμπ να διευκολύνει τη μετάβαση στην νέα φάση, είναι και η πρώτη αντίδραση του απερχόμενου προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν όλοι μιλούσαν για ξεκάθαρη νίκη του Μπάιντεν.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν αυτοπροβάλλεται εσφαλμένα ως νικητής και τα μέσα ενημέρωσης τον βοηθούν σε αυτό» ήταν τα πρώτα λόγια του Τραμπ.

Μέσω του επιτελείου του ο Τραμπ είπε ακόμη ότι «οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη» και ότι από τη Δευτέρα αρχίζει ο δικαστικός αγώνας, ώστε «να αναδειχθεί ο σωστός νικητής».

Όλα δείχνουν ότι ο Τραμπ θα επιδιώξει την άμεση παρέμβαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, στο οποίο οι περισσότεροι δικαστές θεωρούνται φιλικά προσκείμενοι στους Ρεπουμπλικανούς.

Πηγή προσκείμενη στον απερχόμενο πρόεδρο δηλώνει χαρακτηριστικά στο CNN: «Μην περιμένετε ότι ο Τραμπ θα αποδεχθεί πολύ σύντομα την πραγματικότητα και θα παραδεχθεί την ήττα του».

Άλλη πηγή εκτιμά ωστόσο ότι ακόμη και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αρχίζει να αποστασιοποιείται πλέον από τον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διαφυλάξει τις δικές του πιθανότητες για να διεκδικήσει την προεδρία με το ρεπουμπλικανικό κόμμα το 2024.

Όσο για την πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, διαμηνύει ότι «θα παραμείνει σιωπηλή» τις επόμενες ημέρες και δεν θα λάβει θέση.

Ποιος θα απομακρύνει τον Τραμπ αν αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία;

Τον Ιούνιο ο Μπάιντεν δήλωνε πεπεισμένος ότι ο στρατός θα ήταν αυτός που θα απομάκρυνε τον Τραμπ από την προεδρική κατοικία.

Οι στρατιωτικοί, όμως, έχουν άλλη γνώμη. Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλεϊ, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην αμερικανική στρατιωτική ιεραρχία, δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν σκοπεύουν να εμπλακούν.

«Στην περίπτωση διένεξης σχετικής με τις εκλογές, με βάση τον νόμο, τα αμερικανικά δικαστήρια και το αμερικανικό Κογκρέσο επιφορτίζονται με την επίλυση οποιασδήποτε διαμάχης και όχι ο αμερικανικός στρατός. Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ» είπε.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μια πιθανή άρνηση του Τραμπ να παραδώσει την εξουσία, μόνο μεγάλα προβλήματα θα δημιουργούσε.

 

Πηγή

Προβολές : 590


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα