Πω πω τι ... χοντρές μπίζνες με τους λάθροοοοοοοοοοοοο!

Πω πω τι ... χοντρές μπίζνες με τους λάθροοοοοοοοοοοοο!

15 Οκτωβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:867
Μοίρασέ το

«Πιέτρης Εστίαση Α.Ε»: «Δικό μας ήταν το φορτηγό που μετέφερε λαθρομετανάστες και υπάλληλός μας ο οδηγός του»

Διαβάστε τι αποκαλύπτεται για την δράση της εν λόγω εταιρείας μετά την ομολογία της

 

Για να τους ψάχνει ο OLAF, βρωμάει το πράμα… έστω κι αν καλυφθεί … πολιτικά.

Πλήρωνε ΝΕΟΡΑΓΙΑ, για να τσεπώνουν άλλοι τα … μύρια, κι εσύ να μην έχεις να πληρώσεις ούτε την ΔΕΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

H εταιρεία κέτερινγκ «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» με σημείωμά που έστειλε στο pronews.gr ομολογεί αυτοβούλως ότι είναι αυτή στην οποία αναφέρεται το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την διακίνηση παράνομων μεταναστών από το ΚΥΤ της Σάμου με φορτηγό εταιρείας κέτερινγκ.

Στο σχετικό σημείωμα υπάρχει η παραδοχή ότι «Ένας Αλβανός οδηγός μας, εν αγνοία μας, μετέφερε με το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της επιχειρήσεώς μας, δύο αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, παράνομη πράξη για την οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή»!

Εμείς δεν γνωρίζαμε ποια εταιρεία ήταν, αφού το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας που φέραμε στην δημοσιότητα δεν αναφερόταν στην ταυτότητα της εταιρείας που ήταν ιδιοκτήτρια του φορτηγού ψυγείου που μετέφερε παράνομους μετανάστες, αλλά για να αναλαμβάνει την ευθύνη η «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.», προφανώς έτσι είναι.

Να δούμε κατ’αρχήν το σημείωμα της Ασφάλειας για το φορτηγό, το οποίο, όπως προείπαμε ομολογεί αυτοβούλως η εταιρεία κέτερινγκ «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.», ότι είναι δικό της, όπως επίσης ομολογεί ότι ήταν υπάλληλός της και ο Αλβανός οδηγός:

Όμως μέσα στο εξώδικο σημείωμα που μας εστάλη αναφέρεται, από την «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» πέρα από την παραδοχή ότι υπάλληλός της μετέφερε με φορτηγό της εταιρείας, παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα, ότι:

«Ουδέποτε μέχρι σήμερα η εταιρεία μας έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, ούτε για την ποιότητα των παραγόμενων από εμάς προϊόντων, ούτε όμως κανένα δικαίωμα επί των ζητημάτων  ηθικής των ιδιοκτητών φυσικών προσώπων».

 
 
 

Αναζητώντας όμως στοιχεία για την δράση της εταιρείας, εντοπίσαμε ότι κάθε άλλο παρά «δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, ούτε για την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, ούτε όμως κανένα δικαίωμα επί των ζητημάτων  ηθικής των ιδιοκτητών φυσικών προσώπων».

Αλλά προέβη αποδεδειγμένα σε ενέργειες που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και τίθενται κορυφαία ζητήματα όχι τόσο ηθικής, αλλά για το πώς εξακολουθεί και συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την τροφοδοσία των μονάδων των ΚΥΤ.

Και αυτό είναι ερώτημα που απευθύνεται πλέον στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διότι όπως ανακάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, η εταιρεία όχι απλώς «έχει δώσει δικαίωμα», αλλά συνελήφθη επ’αυτοφώρω από την 79η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79η ΑΔΤΕ) της Σάμου να παραδίδει τις μισές ή και λιγότερες μερίδες φαγητού σε σχέση με τα χρήματα που είχε πληρωθεί και συνεπώς να εξαπατά το ελληνικό δημόσιο!

Και όχι μόνο αυτό: Απασχολούσε και… παράνομο μετανάστη σε εργασίες της εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη επ’αυτοφώρο από άνδρες της 95 ΑΔΤΕ να παραδίδει τα γεύματα της εταιρείας στο ΚΥΤ Σάμου!

Ιδού τι καταγγέλλει για την δράση της εταιρείας ο Ταξίαρχος Δημήτριος Βακεντής, διοικητής της 79 ΑΔΤΕ:

Αυτό που καταγγέλλει ο Ταξίαρχος είναι «απάτη» ή εμάς μας φαίνεται έτσι;

Είχαν πληρωθεί για 9.615 αυγά και παρέδωσαν 5.400! Είχαν πληρωθεί για 3.205 τεμάχια φρούτων και συνελήφθησαν να παραδίδουν μόλις 600 και μετά από πίεση έδωσαν 2.120!

Συν τοις άλλοις χρησιμοποιούσαν και παράνομο μετανάστη (προφανώς τους είχε ξεμείνει από τις μεταφορές)!

Τι ακριβώς από τα παραπάνω (όλα τα παραπάνω) είναι αυτό που περιγράφουν στο εξώδικό τους ότι «Ουδέποτε μέχρι σήμερα η εταιρεία μας έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, ούτε για την ποιότητα των παραγόμενων από εμάς προϊόντων, ούτε όμως κανένα δικαίωμα επί των ζητημάτων  ηθικής των ιδιοκτητών φυσικών προσώπων»;

Ερευνώντας όμως την δράση της εταιρείας αυτής που «ποτέ δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα» στα ΚΥΤ εντοπίσαμε σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Παραπολιτικά», «Μακελειό», της ιστοσελίδας in.gr κλπ. το «μακρινό» 2017.

Ας δούμε ορισμένα πολύ διαφωτιστικά στοιχεία για την «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» των εφημερίδων και της ιστοσελίδας, όπως δημοσιεύθηκαν εκείνη την εποχή (δημοσιεύματα που είχαν προκαλέσει και ερώτηση στην Βουλή):

«Με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει, δύο εταιρείες εμφανίζονται να είναι σε όλους τους διαγωνισμούς παρούσες. Πρόκειται για τις εταιρείες catering Pot & Pan food servises, συμφερόντων Γιάννη Τουτζιαρίδη, με έδρα την Κόρινθο και την «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε»., συμφερόντων Γιώργου Πιέτρη, ο οποίος παλιότερα ήταν ο ανάδοχος του κυλικείου της Βουλής. (…) 

Αναφορικά με την εταιρεία «Πιετρής» το 2017 είχε έρθει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με δημοσιεύματα που εμφάνιζαν αποκλίσεις των αριθμών που φιλοξενούνταν σε hot spots και των συμβάσεων της εταιρείας για τις μερίδες φαγητού.

 

Συγκεκριμένα, για το Κέντρο Φιλοξενίας Ιωαννίνων κατοχυρώνονται διαγωνισμοί για παροχή φαγητού σε 600 άτομα (27/1/2017) και για 550 άτομα (24/2/2017), τη στιγμή που, σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΓΕΕΘΑ, το Κέντρο Φιλοξενίας Δολιανών είχε αντίστοιχα 138 και 118 διαμένοντες.

Τη σίτιση είχαν αναλάβει δύο εταιρίες κέτερινγκ ως ένωση («Πιέτρης – Άνοστρον»). Η σίτιση των προσφύγων στα Κέντρα Φιλοξενίας του Νομού Ιωαννίνων είχε ανατεθεί στην εταιρία «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.», με τιμή, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, στα 4,68 ευρώ το άτομο.

Ένα μήνα μετά, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, τη σίτιση των 1.450 πλέον προσφύγων των Δολιανών και του Κατσικά αναλαμβάνει μετά από προσφυγή η «Άνοστρον», με τιμή στα 4,51 ευρώ το άτομα μαζί με τον ΦΠΑ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου στην εταιρία «Πιέτρης» κατακυρώνεται η σίτιση 1.700 προσφύγων για 30 ημέρες με τιμή 5,86 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά οι δυο εταιρείες φέρονται να έχουν λάβει μέρος στον σχετικό διαγωνισμό ως «ένωση εταιριών» και σ’ αυτήν την ένωση ανατίθεται η σίτιση 1.300 ατόμων σε Δολιανά, Κατσικά και Τσεπέλοβο προς 4,72 ευρώ δίχως ΦΠΑ.

Η ένωση των δύο εταιρειών παίρνει πάλι τη σίτιση 600 προσφύγων σε Δολιανά και Κατσικά έναντι 4,73 ευρώ το άτομο χωρίς ΦΠΑ.

Αναφορικά με τη Μόρια και τη σίτιση των προσφύγων στο νησί έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για τις πιο πάνω εταιρείες. Με ερώτησή τους τον Ιούνιο τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνιζαν ότι από το 2016 έως σήμερα, «μόνιμοι ανάδοχοι με μηδενική έκπτωση στην προϋπολογισμένη τιμή είναι οι εταιρίες “Pot & Pan Food Services” (από 01/11/2017 σε συνεργασία με την «Ένωση Τζανέτος Ε.Ε.») και «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.», οι οποίες έλαβαν συνολικά 26,9 εκ. ευρώ για την τροφοδοσία των hot spots σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. […].

Μόνιμοι ανάδοχοι µε μηδενική έκπτωση στην προϋπολογισμένη τιμή είναι συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες έλαβαν συνολικά 26,9 εκατ. ευρώ για την τροφοδοσία των hot spots σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Η μία εταιρεία ήταν η «Pot & Pan Food Services», εκ των κορυφαίων του κλάδου εστίασης, που ανήκει στον Γιάννη Τουτζιαρίδη, οικείο πρόσωπο του υπουργού Άµυνας Π. Καµµένου.

Η άλλη είναι η «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.», συμφερόντων του Γιώργου Πιέτρη, παλαιού αναδόχου του κυλικείου της Βουλής, ο οποίος κυκλοφορούσε µε Ferrari αλλά άφηνε τους υπαλλήλους του απλήρωτους, µε συνέπεια εκείνοι να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Στους καταυλισμούς της Χίου έχουν ανατεθεί και εκτελεστεί συµβάσεις ύψους 4,9 εκατ. ευρώ. Η πρώτη διήρκεσε 11 ημέρες, ήταν συνολικού ποσού 120.000 ευρώ και ανατέθηκε σε κοινοπραξία εταιρειών. Στη συνέχεια και για το χρονικό διάστημα από 25 Μαρτίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2017 μόνιμος ανάδοχος ήταν η «Pot & Pan» του κ. Τουτζιαρίδη και από το 2018 η «Salas Intergroup Εκδηλώσεις Α.Ε».

Στη Σάμο το αντίστοιχο κονδύλι σίτισης ανέρχεται στα 5,1 εκατ. ευρώ, το οποίο λαµβάνει ανελλιπώς για περισσότερο από 1 έτος (από 3/3/2017) η «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.».

Ομοίως στην Κω, έχουν διατεθεί 2,2 εκατ. ευρώ στην «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.» και στην «Μιχαήλ Παστρικός», η οποία αρχικώς ανέλαβε μόνη της την παρασκευή και διανομή τροφίμων και ακολούθως συνεργάστηκε µε τον κ. Πιέτρη.

Σύμπραξη της «Πιέτρης Εστίαση Α.Ε.» µε άλλη ομοειδή υπάρχει και στη Λέρο. Εν προκειμένω µε τη «Σκορδάλης Αθανάσιος Θεολόγος». Η τελευταία εταιρεία τον Μάρτιο έως τα τέλη του 2016 ήταν ανάδοχος των συµβάσεων και από 1/1/2017 συνεχίζει µε το γκρουπ του κ. Πιέτρη, λαμβάνοντας αμφότεροι συνολικώς 1,8 εκατ. ευρώ.
Στη Μυτιλήνη έχουν δοθεί 12,96 εκατ. ευρώ στις «Pot & Pan Food Services», τη συνεργαζόµενη µε αυτή «Τζανέτος Εµµανουήλ και ΣΙΑ ΕΕ» και την υπεργολάβο «Μάρκος Καράµπελας».

Όπως προκύπτει από το περιεχόµενο των εκατοντάδων προκηρύξεων, οι «Pot & Pan», «Πιέτρης», «Τζανέτος», «Καράµπελας» και «Salas» διασυνδέονται µεταξύ τους µε διάφορα σχήµατα, ώστε να αναλαµβάνουν τα συσσίτια των χιλιάδων προσφύγων και µεταναστών.

Μάλιστα είχε καταγγελθεί ότι οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις αυτές δημοσιεύονταν συχνά την προηγουμένη της καταληκτικής ημερομηνίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα άλλες εταιρείες να διεκδικήσουν συμμετοχή. Ήταν προκηρύξεις για τη σίτιση για βραχεία διαστήματα, ακόμη και για 11 ή 13 μέρες, η ανάρτηση των οποίων γινόταν ακόμη και μισή ώρα πριν από την αποσφράγιση των προσφορών».

Τα παραπάνω δεν ξέρουμε πόση σχέση έχουν με τον ισχυρισμό της «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» ότι: «Ουδέποτε μέχρι σήμερα η εταιρεία μας έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, ούτε για την ποιότητα των παραγόμενων από εμάς προϊόντων, ούτε όμως κανένα δικαίωμα επί των ζητημάτων  ηθικής των ιδιοκτητών φυσικών προσώπων».

Πάντως επειδή κι εμείς μείναμε εντυπωσιασμένοι από την έκταση της δράσης της «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.», μετά την έρευνα που κάναμε όταν παραδέχθηκε εγγράφως αυτό που αγνοούσαμε, όταν προχωρήσαμε στην δημοσίευση του σχετικού ενημερωτικού της Ασφάλειας, καλούμε όποιον γνωρίζει περισσότερα για το θέμα, ειδικά στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, να μας ενημερώσουν άμεσα στο [email protected]

Πάντως στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ιδού και ολόκληρο το εξώδικο σημείωμά της (διαβάστε το εδώ) στο οποίο η εταιρεία παραδέχεται αυτοβούλως, ότι ήταν υπάλληλός της αυτός που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες και ότι το φορτηγό ήταν της εταιρείας, κάτι που αγνοούσαμε όταν προχωρήσαμε στην αποκάλυψη του εγγράφου της ΕΛΑΣ.

 

Σε ότι αφορά τις συκοφαντίες σε βάρος μας, ήδη έχει αναλάβει δράση το νομικό τμήμα του pronews.gr «διά τα περαιτέρω».

 

Πηγή

Προβολές : 867


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα