ΣΑΠΙΑ “δικαιοσύνη”. Πολιτικό «προστάτη» αναζητά ο Αγγελής! Σε πανικό ο «αξιόπιστος μάρτυρας» που μετετράπη σε κατηγορούμενο

ΣΑΠΙΑ “δικαιοσύνη”. Πολιτικό «προστάτη» αναζητά ο Αγγελής! Σε πανικό ο «αξιόπιστος μάρτυρας» που μετετράπη σε κατηγορούμενο

8 Ιουνίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:202
Μοίρασέ το
Βέβαια, για την ουσία των σε βάρος του κατηγοριών για το τι έκανε στη Βιέννη και αλλού, ούτε κουβέντα στην επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης…

ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ, στον πυλώνα της Α-Δικαιοσύνης.
Απ’ όπου και να την πιάσεις, ΒΡΩΜΑΕΙ.
Και σ’ ένα κράτος που η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ, η ημερομηνία λήξης του, είναι θέμα χρόνου.
Καλλιόπη Σουφλή

Σε πανικό ο «αξιόπιστος μάρτυρας» που μετετράπη σε κατηγορούμενο

Επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά τη σε βάρος του δίωξη για το ρόλο του στην υπόθεση Novartis

“Απασφράγισε» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής μία ημέρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, γιατί αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία σε βάρος πολιτικού για την υπόθεση Novartis, αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για πράξεις και παραλείψεις του ως επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Ένα 24ωρο μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του, ο κ. Αγγελής έστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναζητώντας ουσιαστικά πολιτικό «προστάτη», μετά τα όσα ισχυρίστηκε περί Ρασπούτιν και οδηγώντας ουσιαστικά στην πολιτική δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με βάση τα όσα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Όμως ενάμιση χρόνο μετά, αποδεικνύεται ότι ο «μάρτυρας κατηγορίας» πρέπει να απολογηθεί ο ίδιος γιατί ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν παρέλαβε στοιχεία από Αμερικανούς εισαγγελείς για τον γιο πολιτικού στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από τη Novartis, αλλά και για σειρά παρεμβάσεων του στους αρμόδιους εισαγγελείς που χειρίζονταν την πολύκροτη υπόθεση.

Μετά από την άσκηση διώξεων σε βάρος του, ο κ. Αγγελής από… αξιόπιστος μάρτυρας μετατρέπεται σε κατηγορούμενο, ενώ παραβιάζοντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα για τα όσα του καταλογίζουν συνάδελφοι του της δικαστικής εξουσίας!

Αφορμή για την επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αποτέλεσε το πόρισμα του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλη Πικραμένου προς τον κ. Τσιάρα με το οποίο προτείνεται η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου», που επέδειξε κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας του στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τις 5-10-2018 μέχρι και τις 7-1-2019, οπότε και παραιτήθηκε.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 2 Συντάγματος, ακρόαση πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του, με βάση το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

«Προτείνει προς Εσάς την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον μου, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου», που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου (από 5-10-2018 μέχρι και 7-1-2019), οπότε και παραιτήθηκα.

Με απλά λόγια, η «ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ» Σας προτείνει να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου, όχι γιατί έκανα κάτι λιγότερο ή παρέλειψα να κάνω κάτι κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά γιατί «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία», που υπερβαίνει το «νομικό μέτρο», που καθορίζει η έκθεση (σε αντίθεση με την μέχρι τότε νομολογία και πρακτική), κατά το υποκειμενικό βέβαια κριτήριο του υπογράφοντος αυτήν» υποστηρίζει ο κ. Αγγελής.

Και συμπληρώνει:

«Η διαφορετική αυτή «αντίληψη των «νομικών ορίων» της εποπτείας που υποστηρίζει η επίδικη «ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ», ότι έπρεπε να είχα ακολουθήσει, οδηγεί σε εσφαλμένα, παράδοξα και ανεδαφικά συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι «λόγω της εσφαλμένης (κατά το υποκειμενικό κριτήριο του συντάκτη της έκθεσης) αντίληψης του εποπτικού μου ρόλου» , επέδειξα αναξιοπρεπή υπηρεσιακή συμπεριφορά και παρενέβην στην κρίση της κας Τουλουπάκη, με το να μην της επιτρέψω να ολοκληρώσει το «σχέδιο Ρασπούτιν», που ήταν «να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς ενδείξεις κατά πολιτικών προσώπων και από εκεί και πέρα θα τα βρει ο ανακριτής…

Οι εμπλεκόμενοι στην όλη υπόθεση (π.χ. κατηγορούμενοι, οι έχοντες πολιτικό και κομματικό συμφέρον προς διάψευση των διαπιστωθέντων από εμένα, κλπ) προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιστρέψουν την πραγματική κατάσταση σε βάρος μου, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και υποστηρίζοντας ότι δήθεν, όλα όσα κατήγγειλα στα πλαίσια της ευόρκου ενασκήσεως των καθηκόντων μου, «έγιναν στην φαντασία μου και μόνο».

Τούτο δε προσπαθούν να επιτύχουν με ψευδείς αναφορές και καταγγελίες εναντίον μου”.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και ισχυρίζεται πως είναι πολιτική και κομματική.

Βέβαια, παραλείπει να αναφέρει ότι το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου εκδόθηκε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και είναι στα χέρια δικού της υπουργού, του Κ. Τσιάρα.

Ως προς τους ισχυρισμούς του περί δήθεν πολιτικής του δίωξης, αναφέρει:

“Οι παραγγελίες αυτές δόθηκαν (από τον προκάτοχό Σας) ελάχιστο χρόνο πριν την διενέργεια των Εθνικών – Βουλευτικών εκλογών της 7-7-2019 για λόγους αποκλειστικώς πολιτικούς και κομματικούς και ειδικότερα για να «ελαφρύνει» τις κατηγορίες που αποδίδονταν (τότε) και εξακολουθούν να αποδίδονται (ακόμα και σήμερα) στο κόμμα του και εμμέσως στον ίδιο, σχετικά με την προσπάθεια να καταστούν ποινικώς υπεύθυνα, δέκα πολιτικά πρόσωπα (εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί), πολιτικοί αντίπαλοι του τότε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ).

Χαρακτηριστικό της εμφανέστατης διάστασης του κομματικού χαρακτήρα της εναντίον μου παραγγελίας για πειθαρχική έρευνα, αποτελεί το γεγονός ότι, και οι τρεις παραγγελίες δόθηκαν «εντός κλίματος έντονης κομματικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση NOVARTIS» και εντός έντονης προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα δε, η τρίτη εναντίον μου παραγγελία, δόθηκε την 4-7-2019, ήτοι δυο ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου από το Υπουργείο (αριθμός πρωτ. Ε -75 -04/07/2019 προς το ΣΤΕ) και μάλιστα για το «ιδιαίτερα ατιμωτικό αδίκημα μου», που συνίσταται στο ότι, διαφώνησα με τη νομική άποψη συγκεκριμένης γραμματέως της Εισαγγελίας Α.Π. , ως προς το εάν δύο έγγραφα (που αφορούσαν δημόσια διαδικασία) θα έπρεπε να «περάσουν» στο κοινό ή στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

Βέβαια, για την ουσία των σε βάρος του κατηγοριών για το τι έκανε στη Βιέννη και αλλού, ούτε κουβέντα στην επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης…

 

 

Πηγή

Προβολές : 202


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα