Σε... αμόκ οι «ειδικοί»: Απαιτούν παράταση του lockdown για έναν μήνα! – «Θα έχουμε 3.000 κρούσματα»

Σε... αμόκ οι «ειδικοί»: Απαιτούν παράταση του lockdown για έναν μήνα! – «Θα έχουμε 3.000 κρούσματα»

6 Μαρτίου, 2021 18 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:586
Μοίρασέ το

Lockdown… μέχρι το Πάσχα θέλει ο Δ.Σαρηγιάννης

«Πάσχα μαζεμένο μην τυχόν και σώσουμε το καλοκαίρι», τόνισε ο Παυλάκης.

 

 

 

Μπορούν  να δώσουν στην δημοσιότητα ο Δ. Σαρήγιαννης και ο Γιώργος Παυλάκης, τις χορηγίες/δωρεές από ιδιώτες, εταιρίες ή φιλανθρωπικά/κοινωφελή ιδρύματα που τυχόν έχουν λάβει;

Μπορούν αμφότεροι, να δώσουν τους παχυλούς μισθούς τους στα εκατομμύρια των άνεργων που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ερώτημα: Πόσο εμπιστεύεστε τον οποιονδήποτε ήταν υποψήφιος με το ΠΟΤΑΜΙ;

Γιατί ο Γιώργος Παυλάκης, ήταν.

Και δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν όλα αυτά τα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ “αντιεπιστημονικά φρόκαλα” που τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, τα δούμε σε επόμενα κομματικά μαντριά και σε επιτελικές θέσεις.

 

 

Εκτός ελέγχου οι «ειδικοί» οι οποίοι λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση περί «έξυπνων» μέτρων ζητούν παράταση του lockdown για ακόμα έναν μήνα, γιατί όπως υποστηρίζουν θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα. 

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ζήτησε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ παράταση του lockdown για έναν μήνα.

«Αν θέλουμε να πέσουμε τα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown», επισημαίνοντας πως δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊου.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως θα υπάρξει τις επόμενες 2-3 μέρες μείωση κρουσμάτων στην Αττική και σε 3-4 σε ολόκληρη της χώρα, αυτή η μείωση δεν θα οφείλεται στα μέτρα που ελήφθησαν αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Κάνοντας μία πρόβλεψη για το καλοκαίρι, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε πως το καλοκαίρι η εικόνα θα είναι καλή, και στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

«Πανεύκολα 3.000 κρούσματα» λέει ο Γ.Παυλάκης 

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μίλησε σήμερα το πρωί ο ιατρός ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Αττική βρίσκεται ακόμα σε μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης και έκανε λόγο για πάνω από 100 θύματα ημερησίως. Όπως διευκρίνισε είναι «πανεύκολο» να φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως, χωρίς τήρηση των μέτρων.

«Πολλοί λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και παράλογα, αλλά είναι δύσκολο να βρεις ιδανικές λύσεις, χρειάζονται απλοί κανόνες, απλές λύσεις. Αν έχουμε πόλεμο, πρέπει να έχουμε απλούς κανόνες εφαρμοσμένους απ’ όλους. Το ιδανικό ήταν να τα κλείσουμε όλα για 2 με 3 εβδομάδες. Αν είχε γίνει την πρώτη περίοδο της επιδημίας θα είχαμε ησυχάσει όπως η Νέα Ζηλανδία ή το Βιετνάμ», δήλωσε.

«Οι πολίτες δεν ακολουθούν τα μέτρα όπως πρέπει. Έχουμε το σεισμό τώρα η κυβέρνηση και όλοι οι λογικοί άνθρωποι λένε ‘βγείτε από τα σπίτια και δεν θα έχουμε θύματα’. Με τον κορωνοϊό έχουμε 20 με 40 θύματα την ημέρα. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι 60 και παραπάνω, και θα περάσουν τα 100 κάθε μέρα. Δεν έχουμε δει την κορύφωση. Με τόσα θύματα λέμε το απλό, προφυλαχθείτε εφαρμόστε τα μέτρα».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε στο ίδιο σημείο (που ήμασταν). Έχουμε αποφύγει την καταστροφή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έρχονται τα εμβόλια και η άνοιξη. Και στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων».

«Από τη μεθεπόμενη εβδομάδα ελπίζω (σε αποκλιμάκωση), αν υπάρχει εφαρμογή. Ελπίζω οι Έλληνες πολίτες να ακούσουν για να αποφύγουμε την καταστροφή. Ελπίζω να διδαχθούν από τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα, εδώ και ένα χρόνο, έχει αποφύγει ένα τεράστιο τσουνάμι τύπου Μπέργκαμο. Ελπίζω να το αποφύγει τελειωτικά, γιατί τώρα είμαστε στην τελική ευθεία.

Στην Αττική, αλλά και  σε όλη την Ελλάδα δυστυχώς, τις επόμενες δυο εβδομάδες τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ελπίζω ότι στο μέσο της μεθεπόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να δούμε την κορύφωση. Αν δεν δούμε την κορύφωση του κύματος δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Πανεύκολα μπορούμε να δούμε 3.000 κρούσματα την ημέρα», σημείωσε.

Δεν βάζουν όρια στον ιό διευκρίνισε ο ερευνητής αναφορικά με το άνοιγμα στις 16 Μαρτίου. «Βάλτε και όρια στους σεισμούς στο πόσο θα διαρκέσουν. Δύο εβδομάδες μέτρα, μόνο αν υπάρχει πολύ καλύτερη συμμόρφωση με αυτή την ευκαιρία. Σε δύο εβδομάδες μπορούμε να έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο στην Αττική και να βλέπουμε επιπέδωση. Χρειάζονται περισσότεροι εμβολιασμοί και άνοιγμα με το σταγονόμετρο».

«Οι πασχαλινές μετακινήσεις μπορεί να είναι καταστροφή»

Όπως σημείωσε, τον Απρίλιο τα μαγαζιά μπορεί να ανοίξουν. Ξεχάστε το Μάρτιο μάλλον. Θα μας το πει και ο ιός. «Τα σχολεία θα μπορούσαν να αρχίσουν τον Απρίλιο χωρίς διακοπές το Πάσχα με αναπλήρωση μέρος των κενών μέρος του καλοκαιριού ή αρχίζοντας νωρίτερα. Από το καλοκαίρι και πέρα ελπίζουμε για μεγάλες ανάσες» εξήγησε ο κ. Παυλάκης. Απέκλεισε πάντως τις μετακινήσεις στο Πάσχα εάν η Αθήνα έχει τον κοχλασμό που έχει σήμερα. «Μπορεί να είναι καταστροφή. Με έναν υπερμεταδότη μολύνεται όλο το χωριό», ανέφερε. «Πάσχα μαζεμένο μην τυχόν και σώσουμε το καλοκαίρι», τόνισε.

 

Πηγή

Προβολές : 586


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα