Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, γίνεται των Αρχιεπισκοπικών σκανδάλων και των... “τεκνών” το ανάγνωσμα...

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, γίνεται των Αρχιεπισκοπικών σκανδάλων και των... “τεκνών” το ανάγνωσμα...

25 Ιουνίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:475
Μοίρασέ το

Καλά θα κάνει ο αρχιεπίσκοπος ”Αμερικής” (δηλ. ΗΠΑ), να διευκρινίσει δημόσια ποιοί είναι οι 5-6 νεαροί που έχει φέρει από την ”αδελφότητα Χάλκης” και κατοικούν, μαζί του, ΜΕΣΑ στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής.

Οφείλει -σύμφωνα με τον νόμο- ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης-εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής” να πει ποιοί είναι, τι δουλειά κάνουν και με τι ποσά πληρώνονται. Επειδή πληρώνονται από Αμερικανούς φορολογούμενους, μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Τι είναι αυτά που διαβάζουμε στο ομογενειακό “ΚΑΛΑΜΙ”;;

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ… και μέσα σ’ όλα και η … κοντή κουμμούνα…

Βρε τι κρύβουν τα ράσα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Kι άλλο αρχιεπισκοπικό σκάνδαλο… Μπορεί να έχει νομικές επιπτώσεις

Αν αναρωτιέστε τι γίνεται ο ”φάδερ ‘Αλεξ”, που είναι ανακατεμένος σε όλα τα σκάνδαλα Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, γνωστός και ως διαχρονικός ”εισπράκτορας” του φιλοχρήματου Βαρθολομαίου, σας ενημερώνουμε ότι είναι πολύ απασχολημένος με την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου πρόεδρου, Τζο Μπάϊντεν.

Είναι συνέχεια στο τηλέφωνο, ζητώντας χρήμα γιά την προεκλογική εκστρατεία του Μπάϊντεν. Φυσικά, ενοχλεί ”λεφτάδες” και λοιπούς αφελείς, ως ”παράγοντας” της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου. Με την γνώση του αρχιεπίσκοπου και του πατριάρχη. ‘Αλλοι πληρώνουν, αλλά ο ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσος) εμφανίζεται ως ”μεγαλο-παράγοντας”.

Δεν έχει σημσία αν η παρέμβαση στους Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής γιά την ψήφο τους και το χρήμα τους, γίνεται υπέρ του Μπάϊντεν ή του Τραμπ ή οποιουδήποτε.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, που το δημιουργεί ο ίδιος άνθρωπος γιά δεκαετίες: Στέλεχος της Αρχιεπισκοπής, όπως ο π. Καρλούτσος, ΔΕΝ μπορεί να ενεργεί γιά λογαριασμό προεδρικού (ή άλλου υποψήφιου), επίσημα ή ανεπίσημα.

Το απαγορεύει η νομοθεσία των ΗΠΑ, η σχετική με μη κερδοσκοπικές, μη φορολογίσιμες εταιρίες, όπως είναι η Αρχιεπισκοπή. Και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ενεργεί ως απλός ”πολίτης”.

Πληροφορηθήκαμε ότι ετοιμάζονται (ή ήδη στάλθηκαν;;;) επιστολές-καταγγελίες, τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς τα επιτελεία Τραμπ και Μπάϊντεν, γιά την παρανομία και το ”ποιόν” του ατόμου… Καλά ξεμπερδέματα…

Σημ.: Περιμένουμε να δούμε, αν ο Ελπιδοφόρος, έχει την δύναμη και την θέληση να μαζέψει ”εδώ και τώρα” τον ”άτυπο αρχιεπίσκοπο” π. Αλ. Καρλούτσο ή αν θα αδιαφορήσει.

Αρκετά εξευτελίστηκε η Ομογένεια από τυχοδιώκτες και απατεώνες της βρώμικης κοινοπραξίας ”Αρχιεπισκοπή-Εθν. Κήρυκας”.

Δεν χρειάζεται να συνεχίζεται η ίδια νοσηρή κατάσταση. (25 Ιουνίου ’20)

 

Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές 3 Νοεμβρίου ’20, ως Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ένα αίτημα να έχουμε: Αυτοκεφαλία Εκκλησίας μας στην Αμερική. Να απαιτήσουμε από υποψήφιους πρόεδρους, πολιτικούς ΗΠΑ, να στηρίξουν Aυτοκεφαλία. Η θλιβερή κατάσταση να παραμένουμε εκκλησιαστικά ευτελισμένο ”παραμάγαζο” γιά τα συμφέροντα ενός διαιρετικού και φιλοχρήματου πατριάρχη, πρέπει να τελειώσει.

 

Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος και τα…”τεκνά” του


Καλά θα κάνει ο αρχιεπίσκοπος ”Αμερικής” (δηλ. ΗΠΑ), να διευκρινίσει δημόσια ποιοί είναι οι 5-6 νεαροί που έχει φέρει από την ”αδελφότητα Χάλκης” και κατοικούν, μαζί του, ΜΕΣΑ στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής.

Οφείλει -σύμφωνα με τον νόμο- ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης-εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής” να πει ποιοί είναι, τι δουλειά κάνουν και με τι ποσά πληρώνονται. Επειδή πληρώνονται από Αμερικανούς φορολογούμενους, μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

”Πολλά λέγονται” στην (κουτσομπόλα) Ν. Υόρκη γιά… ”τεκνά”, ας ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Μπορεί να απαντήσει και μέσω του ανεπίσημου «όργανου Αρχιεπισκοπής-Πατριαρχείου», της εφημερίδας του απατεώνα***, πρ. υφυπουργού Εξωτερικών, στην Αστόρια, με τον οποίον συμπλέει (αυτοί οι δύο…ταιριάζουν).

*** ‘Οταν κάποιος εξαπατά -διαχρονικά- τον πρωθυπουργό, την Ομογένεια, την Ελλάδα ως δήθεν κάτοχος ”μάστερ Κολούμπια”, γιά προσωπικό όφελος κάθε μορφής. είναι απατεώνας.

 

Γιατί διασύρεται η πρόεδρος Δημοκρατίας;;;


Δεν υπάρχει έστω ένας στο γελοίο υπ. Εξωτερικών και στην Προεδρία Δημοκρατίας, γιά να την ενημερώσει γιά καταστάσεις στις ΗΠΑ;;;

Οι επαφές της μόνο με τον διαπλεκόμενο αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, που εκπροσωπεί το 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του -που πληρώνουν χρονιάτικη συνδρομή- τι μήνυμα θέλουν να περάσουν στην Ομογένεια;;;

Δεν γνωρίζει ότι στις ΗΠΑ, η σκανδαλιάρα, απατεωνίστικη, φιλοχρήματη Αρχιεπισκοπή έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, η Ομογένεια ”της γύρισε την πλάτη” και ο Ελπιδοφόρος διαπλέκεται με Καρλούτσο-Κατσιματίδη και Διαματάρη, με στόχο ΜΟΝΟ το χρήμα της Ομογένειας;;;

Είναι τόσο πολύ άσχετη με Ομογένεια, γιά να νομίζει ότι ο Ελπιδοφόρος δήθεν…”εκπροσωπεί” τον Ελληνισμό ΗΠΑ ή έτσι της είπαν;;;

Μήπως, η πρόεδρος Δημοκρατίας, θα πρέπει να τηλεφωνήσει και στον αντιπρόεδρο του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου, Γιάννη Κατσιματίδη που έκανε την ”τεράστια” δήλωση ότι στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, με αφορμή την δολοφονία Floyd «οι διαδηλωτές (70% λευκοί), ήταν ”υποκινούμενοι” και ”κατευθυνόμενοι”… ”εγκληματίες”, που ”ήταν φυλακή” (συνελήφθηκαν στις διαδηλώσεις), όπου και πρέπει να επιστρέψουν»;;;

‘Ωρα είναι να τηλεφωνήσει και στον… Διαματάρη, γιά να εκφράσει τον ”θαυμασμό” της. Και μετά στον παπα-Καρλούτσο. Γιά να συμπληρωθεί η ”αγία τετράδα” που ταλαιπωρεί κι ευτελίζει την Ομογένεια ΗΠΑ… (19 Ιουνίου ’20)

 

Απόδημος Ελληνισμός και ”καραγκιόζηδες” πολιτικοί

Διαβάζουμε στο θλιβερό κρατικό ”Πρακτορείο Ειδήσεων” (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τα ακόλουθα, απίστευτα (15 Ιουνίου ’20):
«Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν μία ”άλλη Ελλάδα”, καθώς είναι πάνω απο 10.000.000, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, όπως τόνισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος γιά Απόδημους), Κώστας Βλάσης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν». (Σημ.: Ο απόδημος Ελληνισμός πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια)

Και συμπληρώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι ο απόδημος ελληνισμός βρισκόταν ”εν υπνώσει”, με ευθύνη της πολιτείας, αλλά τώρα βλέπει πως η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει τον απόδημο ελληνισμό, στηρίζει τις προσπάθειές του και γι’ αυτό είναι αισιόδοξος για την επαναδραστηριοποίησή του». (Σημ.: Δεν είναι η πρωτη φορά που ο περιφερειάρχης λέγει ΒΛΑΚΕΙΕΣ γιά απόδημο Ελληνισμό).

Καταλάβατε τι παθαίνουμε όταν με τον απόδημο Ελληνισμό ασχολούνται -και κάνουν ”βαρύγδουπες δηλώσεις”- άσχετοι ”καραγκιόζηδες” ‘Ελληνες πολιτικοί;;;

O πρόεδρος Τραμπ τα κατάφερε… Ολοκληρώθηκε το τείχος. ‘Οχι στα σύνορα, αλλά γύρω από τον Λευκό Οίκο, γιά να μην ενοχλείται από το λαό, που διαδηλώνει κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ, καταδικάζοντας και την υπέρμετρη αστυνομική βία.

 

Ελπιδοφόρος, ”πρόσκληση σε διαδήλωση”, όπως λέμε ”πρόσκληση σε δείπνο”

Είναι πολύ διασκεδαστικό να διαβάζεις σε ασοβάρευτα ΜΜΕ Αθήνας και στην ”χαβούζα Διαματάρη” (Ν. Υόρκη) τα γραπτά τους για τον ”ημίθεο Ελπιδοφόρο”. Ο αρχιεπίσκοπος, ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ σε ”ειρηνική πορεία” στο Μπρούκλυν Νέας Υόρκης (3 Ιουνίου ’20) γιά τον φόνο μαύρης νοσοκόμας στο Κεντάκυ, τον Μάρτιο. Την σκότωσαν αστυνομικοί. ΟΧΙ σε πορεία γιά τον George Floyd.

Τα σαχλαμαρίζοντα ΜΜΕ Αθήνας, της άγριας παραπληροφόρησης, ούτε διάβασαν έστω την επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, γιά την συμμετοχή του αρχιεπίσκοπου στην (μικρή) πορεία και αμέσως, με την καλπάζουσα φαντασία τους, τον παρομοίασαν με τον… Ιάκωβο που περπάτησε δίπλα στο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, 1965 στην Σέλμα.

Γράφουν -ψευδέστατα- εξαπατώντας, ότι ”συμμετείχε στην πορεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τον φόνο του George Floyd”. Παρασύρθηκαν από ένα θλιβερό δημοσίευμα κάποιας Ελένης Μαχαίρα, στο άθλιο κρατικό ”Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων” και το αναδημοσίευσαν ”ατόφιο”, εξευτελιζόμενα (πάλι). Mε την αθλιότητα αυτή, πρόσβαλαν και την μνήμη του μακαριστού Ιάκωβου.

‘Εκανε και δηλώσεις ο αρχιεπίσκοπος, αλλά σε αυτές ξεκαθαρίζεται γιατί πήγε στο Μπρούκλυν στην πορεία. Στις δηλώσεις του, ουδεμία αναφορά γιά την δολοφονία Floyd από αστυνομικό, ουδεμία αναφορά ότι η νοσοκόμα σκοτώθηκε επίσης από αστυνομικό. Απλά, γενικόλογες δηλώσεις περί διακρίσεων.κλπ.

George Floyd – Ελπιδοφόρος και Μartin Luther King – Ιάκωβος

Τα ”παπαγαλάκια” του αρχιεπίσκοπου Αμερικής (π.χ. πρ. υφυπουργός Αντ. Διαματάρης) και θλιβεροί πολιτικοί Ελλάδας, προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ελπιδοφόρο ως ”άξιο διάδοχο του Ιάκωβου”, με αφορμή δήλωσή του γιά την δολοφονία του George Floyd.

Η δήλωση του αρχιεπίσκοπου στα κοινωνικά δίκτυα (facebook και twitter) ανάφερε: «Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μην μένουμε σιωπηλοί. Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους».

Η γραφή του πρ. υφυπουργού και ιδιοκτήτη του ”Εθνικού Κήρυκα”: «H δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της συμμετοχής του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην διαδήλωση στη Σέλμα της Αλαμπάμα το 1965, για την οποία είχε τότε τόσο κατηγορηθεί, αλλά δικαιώθηκε, βέβαια, από την Ιστορία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκανε το καθήκον του στο ακέραιο».

Υπάρχει όμως μιά πολύ μεγάλη διαφορά. Ο Ιάκωβος, δεν έβγαλε απλά μία ανακοίνωση, δεν έκανε απλά μιά δήλωση.

ΠΗΓΕ στην Σέλμα, σε εποχή άγριου ρατσισμού στις ΗΠΑ (1965) και ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ μαζί του στην ιστορική πορεία.

Ο Ελπιδοφόρος έκανε ΜΟΝΟ μία δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα, από την άνεση του διαμερίσματός του στην Αρχιεπισκοπή και τίποτα άλλο. ΔΕΝ πήγε, έστω γιά 5 λεπτά, σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας ”ενάντια στον ρατσισμό”, στην Νέα Υόρκη.

Ο πρ. υφυπουργός, όπως το συνηθίζει, πάλι μπέρδεψε ”σώβρακα με γραβάτες”, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε αφελείς.

Σημ.: Ούτε μία ομογενειακή Οργάνωση στις ΗΠΑ, ούτε ένας ”επιφανής ομογενής”, διαμαρτυρήθηκε γιά την (ρατσιστική) δολοφονία του Floyd από αστυνομικό. Και το γεγονός αυτό, έχει μεγάλη σημασία. (1 Iουνίου ’20)

Συνεχίζεται εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 475


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα