Στη ζωή, την επαφή την κάνει η καρδιά, όχι το μυαλό!

Στη ζωή, την επαφή την κάνει η καρδιά, όχι το μυαλό!

2 Ιουνίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:111
Μοίρασέ το

Καρδιακός παλμός χρειάζεται για να έρθουμε σε επαφή.
Καρδιακή ανάσα για να μοιραστούμε.
Καρδιακή αγκαλιά να πει αυτά που δεν μπορούν να μεταφέρουν τα λόγια.

Ευλογημένοι όσοι συναντάνε έτσι τους ανθρώπους… έτσι, καρδιακά!

 

Γράφει η Λίνα Παυλοπούλου

 

Άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας. Άλλοι μένουν και άλλοι φεύγουν. Κάποιοι μένουν για τα καλά, κάποιοι έρχονται για λίγο, κάποιοι εμφανίζονται σαν κομήτες και άλλοι εξαφανίζονται σαν να μην υπήρχαν ποτέ.

 

Όλοι γράφουν με έναν τρόπο στην ψυχή μας. Άλλοτε αδιάφορα, άλλοτε έντονα, σίγουρα ο καθένας αφήνει τη δική του σφραγίδα, το δικό του μοναδικό αποτύπωμα, ισχνό ή φανερό.

 

Η καρδιά είναι εκείνη που καθορίζει αυτή την ποιότητα της επαφής.
Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορεί να μην είμαστε φίλοι, να μη μιλάμε σε καθημερινή βάση, να επικοινωνούμε αραιά, ακόμα και σπάνια κι όμως οι σχέσεις να είναι δυνατές και πολύ κοντινές.

 

Μπορεί να μην είναι αυτοί οι άνθρωποι μέρος της καθημερινότητάς μας, της ζωής μας, κι όμως να τους αισθανόμαστε πολύ κοντά μας.

 

Είναι αυτή η αίσθηση όταν βλέπεις κάποιον μετά από πολύ καιρό, μπορεί μετά κι από χρόνια, η αίσθηση της οικειότητας και της κοντινότητας που μπορεί να μην έχεις αναπτύξει με ανθρώπους πραγματικά κοντινούς σου.

 

Αναρωτιέσαι το γιατί; Οι άνθρωποι που συνδέονται με αυτόν τον τρόπο, δεν έχουν συνδετικό κρίκο το νου.

 

Η καρδιά συνδέει τους ανθρώπους. Η αγάπη κατοικοεδρεύει στην καρδιά και αυτή γνωρίζει να ανοίγει και να δίνεται εκεί όπου και η άλλη καρδιά είναι ανοιχτή.

 

Οι άνθρωποι έρχονται σε αληθινή επαφή με την καρδιά τους, όχι με το μυαλό τους. Kαρδιακές συναντήσεις χρειάζονται οι άνθρωποι.

 

Κανένα μυαλό όσο ανοιχτό και να είναι, δεν μπορεί να ανοίξει όπως μπορεί η καρδιά.

 

Οι άνθρωποι που μοιράζονται την ανθρωπιά τους, την αγάπη τους, την χαρά τους, τη λύπη τους, που μπορούν να συμπάσχουν, είναι οι άνθρωποι που οδηγούνται από εκείνη.

 

Καρδιακός παλμός χρειάζεται για να έρθουμε σε επαφή.
Καρδιακή ανάσα για να μοιραστούμε.
Καρδιακή αγκαλιά να πει αυτά που δεν μπορούν να μεταφέρουν τα λόγια.

 

Ευλογημένοι όσοι συναντάνε έτσι τους ανθρώπους… έτσι, καρδιακά!

 

 

Πηγή

Προβολές : 111


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα