Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε αναφορές κατά δικαστών και εισαγγελέων

Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε αναφορές κατά δικαστών και εισαγγελέων

3 Μαρτίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:214
Μοίρασέ το

Αλέξης Κούγιας: “Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες.

Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης.

Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας”, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

 

 

 

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ… αυτό κάνει ο Κούγιας, όταν και μόνο το βούλευμα των δικαστικών αρχών, προκαλεί φρίκη και δέος.

Παρ’ όλα αυτά, και επειδή φέρεται “να έχει άκρες”, μην μας κάνει εντύπωση αν δούμε “το ανθρωπόμορφο κτήνος”, ελεύθερο.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι, αν ένα τέτοιο “κτήνος” είχε βιάσει τα παιδιά του Κούγια, όταν ήταν ανήλικα, τι θα έκανε…

Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε αναφορές κατά δικαστών και εισαγγελέων

Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Στον Άρειο Πάγο μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές κατά του συνόλου των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Κούγιας είπε μεταξύ άλλων:

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο.

Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων;

Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις;

Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης.

Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες.

Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης.

Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας», ενώ συμπλήρωσε ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας, κατέθεσε τρεις αναφορές που αφορούν:

– Η μία τους δύο εισαγγελείς που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών των δύο φερόμενων ως βιασθέντων από τον προφυλακισμένο ηθοποιό-σκηνοθέτη, επειδή άσκησαν δίωξη στον Δ. Λιγνάδη χωρίς προηγουμένως να τον καλέσουν σε εξηγήσεις.

– Η δεύτερη την ανακρίτρια, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο, προφυλάκισε τον εντολέα του με μια μόνο «αμφιβόλου αξιοπιστίας» μαρτυρία «καταστρέφοντάς τον για ολόκληρη τη ζωή του».

– Η τρίτη κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου οι οποίοι εξέδωσαν το βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και του εντάλματος σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Πηγή

Προβολές : 214


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα