Σχολιάζοντας με έναν μπαρουτοκαπνισμένο συνάδελφο, για τους σεισμούς...

Σχολιάζοντας με έναν μπαρουτοκαπνισμένο συνάδελφο, για τους σεισμούς...

9 Μαρτίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:866
Μοίρασέ το

 

Βαγγέλης Τεζάρης: “Όσο για το τι θα έκανα εγώ αν ποτέ ανακοινώνονταν μια πρόβλεψη ή “πληροφορία” για την περιοχή των Αθηνών…. θα έπαιρνα το σακίδιο επιβίωσης που υπάρχει πάντα έτοιμο, την φωτογραφική μηχανή και την τηλεοπτική κάμερα μου και μαζί με τους δικούς μου θα πήγαινα σε ασφαλές μέρος…”

 

Κρύο πράγμα ο σεισμός… σε παγώνει και δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις…

Σχολιάζοντας με τον μπαρουτοκαπνισμένο συνάδελφο δημοσιογράφο Βαγγέλη Τεζάρη, το θέμα ενος πιθανώς επερχόμενου σεισμού, σε σχετική ανάρτηση του ιστολογίου μου, βγήκαν κάποια συμπεράσματα, τα οποία θεωρώ πως πρέπει να τα διαβάσετε, για να είστε τουλάχιστον προετοιμασμένοι για … τυχόν τέτοια γεγονότα, που δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε άπαντες…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Θα πρότεινα να διαβάσετε και να διαδώσετε και την σχετική ανάρτηση με τις οδηγίες που δίνει ο Καθηγητής Σεισμολογίας κ. Άκης Τσελέντης, στην περίπτωση σεισμού. (εδώ)

βαγγέλης τεζάρης λέει:

Αφού το μέλος της οικογενείας του ΓΚΑΝΤΕΜΟΣΟΓΟΥ κατάφερε να καταστρέψει την οικονομία της Χώρας, αφού πάλεψε για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αφού με τις ενέργειες της κυβερνήσεως του ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΓΑΙΟ, αφού γέμισε την Ελλάδα με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που τους βάζει σε καλύτερη μοίρα από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ και μετά από επιδημίες, σεισμούς και καταποντισμούς, ήρθε η ώρα να κάνει κάτι που θα το ζήλευε ακόμα και ο Μωυσής, αφού επί ημερών του παρουσιάζετε η πτώσης της στάθμης της θάλασσας, σε τέτοιο σημείο, που μπορείς κανείς να πάει με τα πόδια στο νησάκι που είναι στο Καβούρι….

β. τεζαρης
϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

 

βαγγέλης τεζάρης λέει:

Και δεν είσαι η μόνη αγαπητή συναγωνίστρια …
Παρ΄ όλο, που έχω καλύψει τους τελευταίους 10 πολέμους για λογαριασμό διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, (τραυματίστηκα στη Συρία τα 2017) δεν φοβήθηκα όσο φοβήθηκα, όταν ήμουν στην μεγάλη ΒΡΑΔΥΝΗ του Αθανασιάδη και πήγα στις Αλκυονίδες και τις γύρω περιοχές, που έπεφταν τα σπίτια σαν τραπουλόχαρτα και έπρεπε να τρέχω ανάμεσα σ χαλάσματα για να μην μου έρθουν πέτρες καδρόνια ή κεραμίδια στο κεφάλι, την ώρα που η γη έτρεμε ! ! !

β. τεζαρης
϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

 

Η Καλλιόπη Σουφλή λέει:

Το ζητούμενο είναι να μάθουμε έστω και λίγες ώρες πριν, πότε θα γίνει σεισμός, μήπως και μέσα από την ενημέρωση, σωθούν ζωές.
Αν κάποιος σου έστελνε μήνυμα για επικείμενο σεισμό με σημείο αναφοράς πολύ κοντά στην Αθήνα… αναρωτιέμαι πως πρέπει να τις διαχειριστείς τρέμοντας στην ιδέα ότι μπορεί να θρηνήσουμε χιλιάδες θύματα και είσαι από τους ελάχιστους που το γνωρίζεις;
Λέγεται, πως όταν στερεύουν οι πηγές, είναι σημάδι σεισμού.
Τι θα έκανες στη θέση μου, αν έπαιρνες μια τέτοια “πληροφορία”;
Ακόμα και με σεισμολόγους να μιλήσεις, δεν θα σου πουν τίποτα.
Ο σεισμός είναι το μόνο φυσικό φαινόμενο που σε παγώνει…
Βλέπεις, “έφυγε” και ο Τσιάπας…

 

Ο βαγγέλης τεζάρης λέει:

Και επειδή όπως έγραψα και πριν, Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ.

Φυσικά υπάρχει και η Ελληνική παροιμία που λέει, ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ (για αυτό και είμαι ακόμα ζωντανός μετά τον βαρύ τραυματισμό μου στη Συρία….)

Ας έρθουμε στο θέμα της πρόγνωσης.

Πάντα πίστευα και πιστεύω στη μέθοδο πρόγνωσης του ΒΑΝ που είναι το ακρωνύμιο που σχηματίζεται από τα αρχικά των ονομάτων των τριών Ελλήνων επιστημόνων, δηλαδή του Παναγιώτη Βαρώτσο, του Καίσαρα Αλεξόπουλου και του Κωνσταντίνου Νομικού, όπου τα σεισμικά ηλεκτρικά σήματα ανιχνεύονται από σταθμούς οι οποίοι αποτελούνται από ηλεκτρόδια βυθισμένα στη Γη και μεταδίδονται τηλεμετρικά μέσω τηλεφωνικών γραμμών και καταγράφονται στην έδρα της ομάδας ΒΑΝ, στη Γλυφάδα Αττικής και μετά με γνώση της έντασης των ηλεκτρικών σημάτων που μεταδίδονται τηλεμετρικά και κυρίως της επιλεκτικότητας των σταθμών μπορεί να εκτιμηθεί η περιοχή, ο χρόνος και το μέγεθος ενός επερχόμενου σεισμού.

Σήμερα η ομάδα ΒΑΝ είναι σε θέση ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΜΟΝΟ 9 τέτοιους σταθμούς διεσπαρμένους στην Ελληνική επικράτεια, ΕΝΑΝΤΙ 17 ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ ΩΣ ΤΟ 1989 που σαμποταρίστηκε από την ίδια την Πολιτεία αφού αντί να προσθέσει επιχορήγηση ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κατάργησε 8 τέτοιους τηλεμετρικούς τηλεφωνικούς σταθμούς.

Όσο για το τι θα έκανα εγώ αν ποτέ ανακοινώνονταν μια πρόβλεψη ή “πληροφορία” για την περιοχή των Αθηνών…. θα έπαιρνα το σακίδιο επιβίωσης που υπάρχει πάντα έτοιμο, την φωτογραφική μηχανή και την τηλεοπτική κάμερα μου και μαζί με τους δικούς μου θα πήγαινα σε ασφαλές μέρος…

Και επειδή αυτό θα το έκαναν εκατομμύρια πολιτών, θα μπλόκαραν τα πάντα.

Για αυτό, ποτέ δεν θα ανακοινωθεί κάτι ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ, αλλά όταν θα έχουν γίνει όλα ερείπια θα ανακοινωθεί από σεισμολόγους ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ! ! !

Άρα ο σεισμός όπως λες είναι το μόνο φυσικό φαινόμενο που σε παγώνει…

β. τεζαρης
϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

 

Η Καλλιόπη Σουφλή λέει:

Έχεις δίκιο από μια πλευρά, όταν αναφέρεσαι στον πανικό και στο μπλοκάρισμα.

Και αναρωτιέμαι, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, δεν έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών και δεν έχει εκπονήσει σχέδια σε μια τέτοια περίπτωση.

Να ένα ερώτημα που πρέπει να θέσω άμεσα στην δημοτική αρχή του Μαραθώνα και να απαιτήσω να αναληφθούν άμεσα μέτρα.

Αν και πιστεύω πως “θα με γράψουν”…

Εδώ δεν έγινε ενημέρωση γειτονιάς – γειτονιάς, για την περίπτωση πυρκαγιάς, αν και το ΜΑΤΙ, ακόμα είναι νωπό στις σκέψεις κάποιων από εμάς, που γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε εκεί.

Όσο για το ΒΑΝ του Βαρώτσου, που η ίδια η πολιτεία υποβάθμισε, τι περιμένεις, όταν μας κυβερνά μια κάστα ιουδαίων;;;

 

Ο βαγγέλης τεζάρης λέει:

Φυσικά, αν μπορούσαμε να συγκριθούμε με τις Σκανδιναβικές χώρες, θα βλέπαμε πως όλα αυτά, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ….

Εδώ όμως, η σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι μόνο με την Ζουαζιλάνδη, την κοιλάδα του Μπεζαβάρ και την υποσαχάρια Αφρική, αφού καμία Δημόσια υπηρεσία αργόσχολων και τεμπέληδων, δεν μπορεί ούτε να συνεννοηθεί με μια άλλη.

β. τεζαρης
϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

 

Πηγή σχολίων

Προβολές : 866


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα