Τα λευκά σπίτια των αναμνήσεών μας..

Τα λευκά σπίτια των αναμνήσεών μας..

11 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:131
Μοίρασέ το

Ανάμεσα σε αυτά τα λευκά σπίτια νιώθω ελεύθερη, βρίσκω το παιδί που χάνω καθημερινά εξαιτίας της ρουτίνας, των προβλημάτων. Γίνομαι ένα με αυτά και νοσταλγώ κάθε στιγμή που έχω περάσει εκεί. Το λευκό δηλώνει την αγνότητα και αγνότητα συναντάμε στα παιδιά.

 

 

Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολα ήταν τα χρόνια τα παλιά…

Κράτα πολύτιμες τις αναμνήσεις σ’ εκείνα τα χρόνια που ήσουν παιδί… γιατί αυτά που ζούμε σήμερα, χρειάζονται πολύ μεγάλη αντοχή… και οι αναμνήσεις, είναι πολύτιμος σύμμαχος.

 

Καλλιόπη

Γράφει η Ειρήνη Αντωνάκη

Είναι μια ευθεία μέχρι τη στιγμή που συναντάς μια μικρή ανηφόρα η οποία σε οδηγεί σε μια όμορφη, παραδοσιακή γειτονιά.

Κατεβαίνω από το αμάξι και αμέσως νιώθω τη καρδιά μου να χτυπά. Το καταφύγιο μου όπως πάντα εκεί και στο εσωτερικό του οι δύο άνθρωποι που είμαι τυχερή που τους έχω στη ζωή μου.

Όλα στη γειτονιά είναι ίδια, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ίσως έχουν μεγαλώσει τα δέντρα περισσότερο και τα φυτά ανθίσει. Είναι τόσο όμορφα και στολίζουν όλα αυτά τα λευκά σπίτια με ένα απερίγραπτο τρόπο.

Ανάμεσα σε αυτά τα λευκά σπίτια νιώθω ελεύθερη, βρίσκω το παιδί που χάνω καθημερινά εξαιτίας της ρουτίνας, των προβλημάτων. Γίνομαι ένα με αυτά και νοσταλγώ κάθε στιγμή που έχω περάσει εκεί. Το λευκό δηλώνει την αγνότητα και αγνότητα συναντάμε στα παιδιά.

Ανεβαίνω τη σκάλα, το άσπρο κυριαρχεί παντού. Κάθομαι στο γνωστό σημείο, κλείνω τα μάτια μου και συγκεντρώνομαι ώστε να αφουγκραστώ κάθε ήχο που ακούγεται. Ευλογημένη νιώθω που ένα μέρος σαν αυτό είναι στη ζωή μου.

Ακούω ένα χτύπημα και ανοίγω τα μάτια μου, είναι το γατάκι που κάθε φορά που θα δει κάποιον στο σπίτι θα έρθει αμέσως. Κάθεται στη γωνία και με κοιτάει, είναι μαύρο έχει μάτια γαλάζια και έρχεται σε αντίθεση με το λευκό.

Πόσο ευγνώμων είμαι που ανάμεσα σε αυτούς τους λευκούς τοίχους έζησα τα ωραιότερα παιδικά χρόνια.

Σηκώνομαι και προχωράω στην αυλή, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ακούω μια φωνή «Ρηνιώ έλα να κάτσεις μέσα, κάνει κρύο».

Ξανακοιτάω γύρω μου. Ωραία είναι τα λευκά σπίτια με είναι ακόμα ωραιότερα όταν υπάρχουν οι άνθρωποι που τα ζωντανεύουν. «Έρχομαι παππού»

Σε ευχαριστώ θεέ μου που στη ζωή μου υπάρχει αυτό το μέρος.

 

Πηγή

Προβολές : 131


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα