Τα «σ’ αγαπώ» λέγονται χωρίς «αλλά»

Τα «σ’ αγαπώ» λέγονται χωρίς «αλλά»

19 Ιανουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:117
Μοίρασέ το

Όταν αγαπάς και αγαπάς αληθινά, θέλεις να είσαι με τον άνθρωπο σου . Δεν σε ενδιαφέρουν οι δυσκολίες , το μόνο που σε νοιάζει είναι να μείνεις εκεί και να παλέψεις.

Στην αγάπη δεν υπάρχουν (ή δεν πρέπει να υπάρχουν) λιποτάχτες.

Όταν λοιπόν φτάσετε στο σημείο να ξεστομίσετε αυτή τη φράση, κάντε το χωρίς «αλλά».

«Σε αγαπώ», σκέτο.

Απλό, λιτό και περιεκτικό και ταυτόχρονα τόσο, μα τόσο, αληθινό.

 

Ααααα, αγαπητέ μου, δεν σου είπαν πως τα… απλά, τα λιτά και τα περιεκτικά, είναι και τα πιο δύσκολα, για να γίνουν αληθινά;;;

Οι περισσότεροι, χάνονται στο “εγώ τους” και στην… μετάφραση…

Γιατί η αγάπη θέλει δύναμη και η πλειοψηφία είναι… ΔΕΙΛΟΙ…  

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Για να πεις «σ’ αγαπώ» και να είναι αληθινό, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Η κυριότερη είναι να λέγεται ήρεμα, κατασταλαγμένα και νηφάλια και όχι πάνω σε στιγμές πάθους (οι ειδικοί λένε ότι δεν μετράει, γιατί είναι προϊόν ενθουσιασμού).

Σημαντικό επίσης είναι αυτό το «σ’ αγαπώ», να το εννοείς . Δεν μπορείς να το λες σε όλους τους ανθρώπους και ούτε κολλάει σε κάθε περίσταση .

Τρίτον και ίσως το δυσκολότερο, είναι όταν αποφασίσεις να το πεις , να μην σκεφτείς ποτέ να το συνοδέψεις με ένα “αλλά”, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα αμφιθυμία και ουσιαστικά το αλλοτριώνει.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό το «σ΄ αγαπώ», δεν είναι και τόσο σίγουρο.

«Σ’αγαπώ , αλλά θέλω να μείνω μακριά σου, γιατί έχω κουραστεί», «Σ’αγαπώ , σε νοιάζομαι , αλλά είναι καλό για σένα να προχωρήσεις την ζωή σου», «Σ’αγαπώ , αλλά δεν ταιριάζουμε» , «σ’αγαπώ αλλά σου κάνω κακό» , «σ’αγαπώ , αλλά δεν σου αξίζω».

Με μια πρώτη ανάγνωση , θα λέγαμε ότι ναι αυτό είναι πραγματική αγάπη .

Να θέλεις το καλό του άλλου , ανεξάρτητα αν είναι μαζί σου ή όχι.

Στην αγάπη, θα σου πουν ,δεν μπορείς να είσαι εγωιστής , πρέπει να θέλεις το καλύτερο για τον άνθρωπο που αγαπάς , διαφορετικά δεν αγαπάς.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Θα σας λυπήσω φίλοι μου , αλλά τα πράγματα έχουν και την αντίθετη όψη.

Αυτή η οπτική λέει, ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αγαπάς έναν άνθρωπο , να είσαι ερωτευμένος μαζί του και να μην θέλεις να είσαι μαζί του.

Τι θα πει «σ’ αγαπώ» ,αλλά πρέπει να μείνουμε μακριά ;

Ποιος ερωτευμένος θέλει ο άνθρωπος του, να προχωρήσει την ζωή του με άλλο σύντροφο ;

Ξαφνικά γίναμε όλοι Σουηδία , είμαστε δηλαδή τόσο ψυχροί ή τόσο μεγαλόκαρδοι, που χαρίζουμε τους ανθρώπους μας σε άλλους;

Όταν αγαπάς και αγαπάς αληθινά, θέλεις να είσαι με τον άνθρωπο σου . Δεν σε ενδιαφέρουν οι δυσκολίες , το μόνο που σε νοιάζει είναι να μείνεις εκεί και να παλέψεις.

Στην αγάπη δεν υπάρχουν (ή δεν πρέπει να υπάρχουν) λιποτάχτες.

Αλλιώς πάψτε να το βαφτίζετε αγάπη και πείτε το ανθρώπινο ενδιαφέρον, σε έναν άνθρωπο που ζήσατε κάποια πράγματα μαζί .

Δεν είναι θέμα εγωισμού αλλά θέμα απλής λογικής . Δεν υπάρχει δεν μπορώ να είμαι με έναν άνθρωπο, αν τον αγαπώ, υπάρχει το δεν θέλω .

Φυσικά δεν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις κακοποίησης ή απιστίας, αλλά μιλάμε για τις διαφορές που ξαφνικά γίνονται ανυπέρβλητα εμπόδια («βαφτίζονται» και ως ασυμφωνία χαρακτήρων) και οδηγούν τα ζευγάρια στο χωρισμό.

Όταν λοιπόν φτάσετε στο σημείο να ξεστομίσετε αυτή τη φράση, κάντε το χωρίς «αλλά».

«Σε αγαπώ», σκέτο.

Απλό, λιτό και περιεκτικό και ταυτόχρονα τόσο, μα τόσο, αληθινό. Για να μην δημιουργείτε μεγάλες προσδοκίες, στις οποίες εν συνεχεία δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε . Πείτε «σ’ αγαπώ», ειλικρινά.

Αυτό το χρωστάμε πρώτα από όλους στον εαυτό μας και μετά στους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας! Ίσως έτσι μπορούμε να οραματιζόμαστε έναν καλύτερο , έναν αληθινό κόσμο!

 

Πηγή

Προβολές : 117


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα