Τι μαθαίνουν τα παιδιά μας; Σάλος με την επιδεικτική απουσία του σταυρού σε εξώφυλλο βιβλίου Θρησκευτικών

Τι μαθαίνουν τα παιδιά μας; Σάλος με την επιδεικτική απουσία του σταυρού σε εξώφυλλο βιβλίου Θρησκευτικών

21 Σεπτεμβρίου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:530
Μοίρασέ το
 

 

 

 

Τα πράγματα είναι πολύ … απλά.

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ “ΓΙΑΦΚΑ ΕΒΡΑΙΩΝ” ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΓΛΩΣΣΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.

ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΩΛΟΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ο “συγγραφέας” να βάλει στον απόπατό του την σουρεαλιστική, ασυνείδητη, ζωγραφική κίνηση και το …μεταφυσικό βάθος

Τι απαντά ο δημιουργός του έργου.

Μπορεί την περασμένη βδομάδα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλλά και των ΜΜΕ να ασχολήθηκε μόνο σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας κατά το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο υπάρχει άλλο ένα θέμα που απασχολεί κυρίως τους γονείς.

Τεράστιο ντόρο στα social media και όχι μόνο έχει προκαλέσει το νέο εξώφυλλο από το βιβλίο θρησκευτικών της Γ’Γυμνασίου.

Οι διαμαρτυρίες χιλιάδων γονέων βασίζονται ως επί το πλείστον στο ότι από το εξώφυλλο του συγκεκριμένου σχολικού βιβλίου λείπει ο σταυρός, ενώ μάλιστα η «αρχιτεκτονική» του ζωγραφισμένου ναού παραπέμπει σε κάτι από…Ισλάμ.

Για του λόγου το αληθές:

Παρουσιάζεται η Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου με ελικοειδείς απολήξεις, που παραπέμπουν σε καπνό, δίνοντας μία…αλληγορική διάσταση στο εξώφυλλο από το οποίο ωστόσο λείπει η ουσία!

Μάλιστα μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις διαμαρτυρίες αρκετών γονέων που έβαλαν στο στόχαστρο το Υπ.Παιδείας, ο δημιουργός του έργου που απεικονίζεται στο εξώφυλλο μίλησε στο Ethnos.gr σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για το συγκεκριμένο έργο εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχετικά με τις ελικοειδείς απολήξεις που μοιάζουν με καπνό, που ξεκινούν από τις απολήξεις της σκεπής του καμπαναριού και του ναού, και κατευθύνονται προς τον ουρανό.

Αυτή είναι μια σουρεαλιστική, ασυνείδητη, ζωγραφική κίνηση που έχει για μένα μεταφυσικό βάθος, σαν ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με τον Θεό, κάτι σαν το θυμίαμα που ανεβαίνει στον ουρανό: “Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου”.

Παρεξηγήθηκε και η αχνή παρουσία μιας μορφής που μπορεί να είναι μέρος του παραδείσου, αλλά μπορεί και να κρατάει μια απόσταση, να αισθάνεται αποκομμένη από τη “γιορτή”».

 

Πηγή

Προβολές : 530


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα