Το μυαλό πάντα γυρνά στον τόπο που μεγάλωσες..

Το μυαλό πάντα γυρνά στον τόπο που μεγάλωσες..

14 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:181
Μοίρασέ το

 

 

Όποιος έχει φύγει μακριά από εκεί που έκανε τα πρώτα του “βήματα”, ξέρει το συναίσθημα και σκάει αυτό το χαζό χαμόγελο σε κάθε ανάμνηση, σε κάθε εικόνα.
Εικόνα που δεν αποτυπώθηκε ποτέ στα κινητά και στις κάμερες. Εικόνα που είναι βαθιά χαραγμένη μέσα μας.

 

 

 

Είναι οι ρίζες σου… και σαν δένδρο, έφτιαξες πολλά κλαδιά… οι ρίζες όμως είναι αυτές που κρατούν και το δένδρο και τα κλαδιά του, όρθια.

Κι όσο πιο βαθιές είναι οι ρίζες, τόσο θα βρίσκουν το πιο όμορφο κομμάτι γης, στην ψυχή σου.

 

Καλλιόπη

Γράφει η Ειρήνη Αγγελίδη.

Σε όποιο μέρος και αν βρίσκεσαι, πάντα το μυαλό σου θα ταξιδεύει πίσω στον τόπο που μεγάλωσες.
Στις αλάνες που έπαιζες ξέγνοιαστα με τους φίλους σου.
Στο πρώτο σου σχολείο.
Στο χωριό που χαιρετούσες όλους τους κατοίκους, ακόμα και εκείνους που δεν ήξερες καλά και γέμιζε η ψυχή σου αγάπη.
Στο φούρνο της γειτονιάς που μύριζε φρέσκο ψωμί κάθε πρωί.

Όλοι μας έχουμε κάτι να θυμόμαστε από τον τόπο μας. Την θάλασσα, την αλμύρα, την απλότητα, την γειτονιά. Αχ, αυτή την γειτονιά που μύριζε ευτυχία και νιάτα.

Τους ανθρώπους της που κάναμε μαζί τα πάντα σαν να ήμασταν οικογένεια. Τρώγαμε, πίναμε, βουτάγαμε μαζί το καλοκαίρι και φτιάχναμε κάστρα στην άμμο.

Τους καλοκαιρινούς εφηβικούς έρωτες που έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή και τα πρώτα ραντεβού που το πιο πονηρό άγγιγμα ήταν αυτό των χεριών.

Τα κολλητάρια που νομίζαμε πως θα γεράσουμε παρέα και το πιστεύαμε γιατί η κάθε στιγμή ήταν μοναδική και τη ζούσαμε στο έπακρον.

Όποιος έχει φύγει μακριά από εκεί που έκανε τα πρώτα του “βήματα”, ξέρει το συναίσθημα και σκάει αυτό το χαζό χαμόγελο σε κάθε ανάμνηση, σε κάθε εικόνα.
Εικόνα που δεν αποτυπώθηκε ποτέ στα κινητά και στις κάμερες. Εικόνα που είναι βαθιά χαραγμένη μέσα μας.

Αφιερωμένο στον δικό μου τόπο. Στο δικό μου χωριουδάκι, το Καλαμάκι Κορινθίας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 181


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα