Το φιλότιμο, δεν χάνεται. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις.

Το φιλότιμο, δεν χάνεται. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις.

16 Νοεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:108
Μοίρασέ το

Γιατί το φιλότιμο είναι αρετή και προδιαθέτει σεβασμό.
Κι ο σεβασμός πάει πακετάκι με το φιλότιμο, γιατί όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, σέβεσαι και τους άλλους.

 

 

Είναι οι άγραφοι νόμοι… και τους τηρούν όσοι έχουν μέσα τους συνείδηση… κι είναι λίγοι…

Μην περιμένετε πολλά, από “φτηνούς ανθρώπους”…

Και στην εποχή μας, γεμίσαμε φτήνια…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Ηρώ Αναστασίου 

 

Χάθηκε το φιλότιμο μας λένε.
Μα όποιος το έχει, το είχε εξαρχής.
Κι ίσως να φθάρθηκε, γιατί κάποιοι, γυναίκες ή άντρες δεν έχει σημασία, κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.

Γιατί αν φερθείς αφιλότιμα, άδικα να έχεις τα κότσια είτε να ζητήσεις συγνώμη, είτε να βαρέσεις τον εγωισμό σου δύο γερά χαστούκια ως πρέπει.

Γιατί το φιλότιμο είναι αρετή και προδιαθέτει σεβασμό.
Κι ο σεβασμός πάει πακετάκι με το φιλότιμο, γιατί όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, σέβεσαι και τους άλλους.

Κι έχεις την συνείδησή σου καθαρή, όταν υπερασπίζεσαι δημόσια τις ιδέες σου, πρέπει να καταβάλλεις προσπάθειες να τις σέβεσαι στην ζωή σου.

Μερικές φορές ξεχνάμε ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε ευάλωτοι. Αλλά τα λόγια σαν τεκμήριο της σκέψης μας πρέπει να φέρουν και το σκήπτρο των πράξεων μας.

Μαθαίνεις όμως, πως με κάθε χτύπημα πρέπει να ανακτήσεις την ομορφιά των βημάτων σου, πως σε κάθε αδικία πρέπει να υψώσεις το σθένος της ψυχής σου, πως σε κάθε προσβολή πρέπει να προβάλλεις την λάμψη της καρδιάς σου.

Μην τρομάζεις, η αδικία δεν διαρκεί πολύ, δεν έχει χρόνο, μόνο φόβο. Γιατί η αφιλοτιμία έχει φόβο, μην αδικήσουμε τον εαυτό μας και αδικούμε συνέχεια τους άλλους.

Αλλά το φιλότιμο αγάπες μου δεν χάθηκε. Υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους που έχουν τα αρχίδια και τα κότσια να υποστηρίζουν το ήθος και τις αρχές τους.

Υπάρχει σε κάποιους που καταλαβαίνουν τα λάθη τους και ζητάνε αμέσως συγνώμη. Είναι αυτοί που την συνείδησή τους την έχουν στο μαξιλάρι τους.

 

Πηγή

Προβολές : 108


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα