Χρόνος άχρονος, χρόνος χαμένος..

Χρόνος άχρονος, χρόνος χαμένος..

19 Αυγούστου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:129
Μοίρασέ το

 

Άτσαλες συντεταγμένες σε μια ζωή που βαδίζει πλέον δίχως πυξίδα και την
πηγαίνει μόνο ο άνεμος εκεί που θέλει!

Με αγάπες που δεν αντέχουν πια στο χρόνο. Διότι δεν έχουν μάθει να ζορίζονται και αναζητούν μόνο το ευκαιριακό ταίριασμα.

Βολεμένοι σε αδιέξοδα, αρνούνται να ανοίξουν τα μυαλά του και την αγκαλιά τους φοβούμενοι μην αγαπήσουν και πληγωθούν.

 

 

Και μοιάζει ο χρόνος με τον … σκόρο… και τρώει ιδέες… επιθυμίες… αγάπες… ζωές…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει ο Τριστάνος

 

Χρόνος άχρονος….

Δίχως συναισθήματα, δίχως μυρωδιές,  δίχως εικόνες που μένουν στην ψυχή.  Ένα αδιάκοπο κυνήγι να δεις περισσότερα,  να μιλήσεις με περισσότερους, να μάθεις  περισσότερα και στο τέλος δεν θυμάσαι τίποτα.

Χρόνος άχρονος λοιπόν.
Που εκδικείται την εξέλιξη, με την μέγιστη  ανταπόδοση, της αξίας που δεν του δίνεις.  Σε κάνει να περνούν όλα επιφανειακά και  να μην αφήνουν τίποτα μέσα στην ψυχή σου.

Εικόνες, φίλοι, πιθανοί σύντροφοι, καταστάσεις  και γεγονότα περνούν με κινηματογραφική  ταχύτητα από μπροστά σου και εσύ  προσπαθώντας να αφομοιώσεις τα  πάντα, τελικά δεν σου μένει τίποτα.

Χρόνος άχρονος, με μέρες γεμάτες άδειες εμπειρίες.
Με άχρηστες πληροφορίες και στιγμιαίες απολαύσεις που σβήνουν σε λίγες ώρες, σε λίγα λεπτά και είναι σαν να μην πέρασαν ποτέ.

Άτσαλες συντεταγμένες σε μια ζωή που βαδίζει πλέον δίχως πυξίδα και την
πηγαίνει μόνο ο άνεμος εκεί που θέλει!

Σκορπισμένες ώρες σε ανούσιες ειδήσεις  και σε συζητήσεις, χαμένες στον σωρό μιας άχρηστης τράπεζας πληροφοριών, που αδηφάγα καταπίνει την ουσιαστική πλευρά της ζωής και την αφήνει στην αφάνεια.

Το μυαλό δεν μπορεί να διαχειριστεί πλέον τον όγκο των συμβάντων
και καταλήγει απλά να παρακολουθεί και να μην μπορεί να συμμετάσχει.

Χρόνος άχρονος, που περνά γεμάτος αδιάφορες ενέργειες που μόνο κουράζουν και αποπροσανατολίζουν τα κουρασμένα μάτια.

Με αγάπες που δεν αντέχουν πια στο χρόνο. Διότι δεν έχουν μάθει να ζορίζονται και αναζητούν μόνο το ευκαιριακό ταίριασμα.

Βολεμένοι σε αδιέξοδα, αρνούνται να ανοίξουν τα μυαλά του και την αγκαλιά τους φοβούμενοι μην αγαπήσουν και πληγωθούν.

Κανείς δεν θέλει ευθύνες και προτιμούν την εναλλαγή και την ανάλωση, σε μια κοινωνία που οδηγεί τις συμπεριφορές στο επιφανειακό και στο γρήγορο!

Ο στόχος επετεύχθη.
Η βούληση χάθηκε και πνίγηκε στην θάλασσα της μάζας και της απόλυτης
κατευθυντικότητας, από αυτούς που την προκάλεσαν.

Χρόνος άχρονος, χρόνος χαμένος.
Και έτσι χάνεται η ζωή μας, στην ατέρμονη τεχνολογία βαθιά εγκλωβισμένος.

 

Πηγή

Προβολές : 129


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα