Ψυχολογική επίθεση, ψυχολογικά εργαλεία. Ψυχολογική επίθεση του Μπόρις Τζόνσον στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ψυχολογική επίθεση, ψυχολογικά εργαλεία. Ψυχολογική επίθεση του Μπόρις Τζόνσον στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

27 Μαΐου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:267
Μοίρασέ το

Εξαναγκασμός: η πρακτική του να εξαναγκάσεις κάποιον να ενεργεί ακούσια με απειλές ή βία.

 

ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Σχεδόν ότι συμβαίνει στην Αγγλία από τον νεοταξίτη ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ, γίνεται και στην Ελλάδα, από τον ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Κατά τη διάρκεια της «κρίσης» της Covid-19, οι επιστημονικές συμβουλές προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συντονίστηκαν από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα έκτακτης ανάγκης (SAGE). Η SAGE συνπροεδρεύεται από τον Sir Patrick Vallance (τον κυβερνητικό επικεφαλής σύμβουλο επιστήμης) και τον καθηγητή Chris Whitty (τον επικεφαλής ιατρικό λειτουργό).

Έχουμε ήδη δει πώς η SAGE  έχει χρησιμοποιήσει εξωτερικούς συμβούλους για να διευθύνει την ιατρική και κοινωνική ανταπόκριση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται επίσης ότι «πολλά θέματα σχετικά με την απόκριση απέναντι στον κορονοϊό σχετίζονται με τη συμπεριφορά».

 

SPI-Β

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της «Γρίπης των χοίρων» 2009/10, η SAGE έλαβε συμβουλές από μια υποομάδα που ονομάζεται Επιστημονική ομάδα Πανδημικής γρίπης για τη συμπεριφορά και τις επικοινωνίες (SPI-B & C).

Αυτή η ομάδα επανήλθε στις 13 Φεβρουαρίου φέτος. Αυτή τη φορά, η αρμοδιότητά της περιορίστηκε στη συμπεριφορά και μετονομάστηκε σε ομάδα Επιστημονικής Πανδημικής Γρίπης για τη συμπεριφορά ή SPI-B.

Η SPI-B δεν συμμετέχει στη συζήτηση σχετικά με το ποιες παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της «πανδημίας» του Covid-19 ή τον συγχρονισμό. Η ομάδα είναι επιφορτισμένη με την παροχή συμβουλών σχετικά με τον τρόπο «βοήθειας» των ανθρώπων να συμμορφωθούν με τις παρεμβάσεις που απαιτεί η κυβέρνηση.

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου, είχαν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις της SPI-B για να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα που ζήτησε η SAGE: ο κίνδυνος δημόσιας αναταραχής, τη χρήση συμπεριφορικών και κοινωνικών παρεμβάσεων και πώς να δώσετε καθοδήγηση σε άτομα που καλούνται να απομονωθούν.

 

Αύξηση της συμμόρφωσης του κοινού με τις κοινωνικές αποστάσεις

 

Στις 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια συνάντηση της SAGE την επόμενη μέρα, η SPI-B δημοσίευσε ένα έγγραφο (pdf, που αντικατοπτρίζεται εδώ) με τίτλο Επιλογές για την αύξηση της συμμόρφωσης στα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

«Ποιες είναι οι επιλογές για την αύξηση της προσήλωσης στα μέτρα κοινωνικής απόστασης;», ρωτά.

Θεωρεί ότι τα δύο μέτρα κοινωνικής απόστασης που φαίνονται να είναι πιο σημαντικά εκείνη την εποχή: η γενική κοινωνική απόσταση από όλους και η προστασία των ευάλωτων ατόμων για τουλάχιστον 12 εβδομάδες.

Υπάρχουν εννέα «ευρείς τρόποι» για την επίτευξη αλλαγής συμπεριφοράς, γράφουν: Εκπαίδευση, πειθώ, κίνητρο, εξαναγκασμός, ενεργοποίηση, εκπαίδευση, περιορισμός, αναδιάρθρωση του περιβάλλοντος και μοντελοποίηση.

 

Πειθώ και εξαναγκασμός

 

Οι συμβουλές της SPI-B είναι αμέσως επιθετικές. «Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων εξακολουθούν να μην αισθάνονται αρκετά απειλούμενοι προσωπικά», γράφουν.
“Το αντιληπτό επίπεδο προσωπικής απειλής πρέπει να αυξηθεί μεταξύ εκείνων που είναι εφησυχασμένοι, χρησιμοποιώντας σκληρά συναισθηματικά μηνύματα.”

Με άλλα λόγια, η SPI-B συνέστησε στη SAGE να χρειαστεί να αυξηθούν τα επίπεδα φόβου προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα συμμόρφωσης με το λεγόμενο «κλείδωμα» στα επιθυμητά επίπεδα.

”Για να είναι αποτελεσματικό,” συνεχίζουν, “αυτό πρέπει επίσης να ενδυναμώνει τους ανθρώπους, καθιστώντας σαφείς τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν για να μειώσουν την απειλή. “

Εδώ, η SPI-B καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να αφεθεί στα άτομα να αποφασίσουν ποιες ενέργειες είναι κατάλληλες, πρέπει να ειπωθούν.

Μια άλλη επιλογή για τη διαχείριση συμπεριφοράς που συνιστά η SPI-B είναι η αξιοποίηση της «κοινωνικής αποδοκιμασίας».

«Η κοινωνική αποδοκιμασία από την κοινότητα κάποιου», γράφουν, «μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή στην αποθάρρυνση της αποτυχίας να θεσπιστεί φιλο-κοινωνική συμπεριφορά.

Ωστόσο, αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά για να αποφευχθεί η θυματοποίηση, ο αποδιοπομπαίος τράγος και η κακή κατεύθυνση.

Πρέπει να συνοδεύεται από σαφή μηνύματα και προώθηση ισχυρής συλλογικής ταυτότητας. Πρέπει να εξεταστεί η χρήση της κοινωνικής αποδοκιμασίας αλλά με έντονη επιφυλακή σχετικά με ανεπιθύμητες αρνητικές συνέπειες. “

Υπάρχει μια αναγνώριση εδώ ότι η παρακολούθηση αυτής της προσέγγισης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σωματική βλάβη σε άτομα σε μια κοινότητα που δεν ακολουθούν τις ίδιες συμπεριφορές με την κοινότητα στο σύνολό της.

Αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι για να κάνει χρήση της αποδοκιμασίας, η κυβέρνηση πρέπει να μπει στην εν λόγω κοινότητα για να προκαλέσει αυτήν την αποδοκιμασία.

Αυτός ο τύπος κυνικής διάλυσης κοινοτήτων δεν είναι μια νέα τεχνική για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της «επιδημίας» του αφθώδους πυρετού το 2001, όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκότωσε άσκοπα εκατομμύρια ζώα αγροκτήματος, φρόντισε να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε οργανωμένη κοινοτική αντίθεση στην πολιτική «σφαγής λόγω υποψίας» αποζημιώνοντας μόνο μερικούς από τους αγρότες σε οποιαδήποτε κοινότητα .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πικρία και το φθόνο εντός των κοινοτήτων και έκανε μόνιμη ζημιά.

 

Ένα δωρεάν μέσο είναι απαραίτητο

 

Διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν εκφράσει την άποψη ότι ένα δωρεάν μέσο είναι απαραίτητο. Μια ερώτηση που ξεκινά αμέσως στο μυαλό είναι, ελεύθερο να κάνει τι;

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που προφανώς εννοούν οι υπουργοί είναι η ελευθερία να ενεργεί ως αγωγός για την κυβερνητική προπαγάνδα.

Σε ένα παράρτημα της κύριας σύστασής τους, η SPI-B δημιούργησε έναν πίνακα με τον τίτλο APEASE (Αποδοχή, Πρακτικότητα, Αποτελεσματικότητα, Προσιτότητα, Διαρροή, Επιδόσεις). Το περιγράφουν ως «πλέγμα αξιολόγησης για επιλογές για γρήγορη αύξηση της γενικής κοινωνικής απόστασης».

Εδώ, ξεκαθαρίζουν πώς βλέπουν το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης: όχι να υποχρεώνουν την κυβέρνηση να λογοδοτεί, αλλά να ενεργούν ως αγωγός για το «συμπεριφορικό» μήνυμα (προπαγάνδα).

Συνιστούν να χρησιμοποιούνται τα μέσα:

να αυξήσει την αίσθηση της προσωπικής απειλής
να αυξήσει το αίσθημα ευθύνης έναντι των άλλων
για την προώθηση θετικών μηνυμάτων γύρω από τις ενέργειες.

Όλοι όσοι ακολουθούν τα mainstream media από την αρχή της επιδημίας Covid-19 πρέπει σίγουρα να έχουν παρατηρήσει τη φλεγμονώδη γλώσσα που χρησιμοποιείται στον mainstream τύπο, η οποία μπορεί να έχει αυξήσει μόνο την αίσθηση της προσωπικής απειλής που αισθάνεται το ευρύ κοινό.

Άρθρα από το BBC, όπως το να  κολλήσετε ή να μην κολλήσετε – μια συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αναφοράς του γείτονά σας για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών Covid-19 – πληρούν αυτή την ανάγκη για «αύξηση του αισθήματος ευθύνης έναντι των άλλων», αλλιώς γνωστή ως « κοινωνική αποδοκιμασία ».

Είναι σαφές, επομένως, ότι αυτή η συμβουλή της SAGE έχει πραγματοποιηθεί.

 

Γιατί θα συνεργαστούν τα μέσα ενημέρωσης με αυτόν τον τρόπο;

Ανακοινώθηκε στις 17 Απριλίουφέτος ότι η κυβέρνηση και η βιομηχανία των εφημερίδων έχουν δημιουργήσει μια τριμηνιαία διαφημιστική συνεργασία με την ονομασία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όλοι μαζί για να βοηθήσουν «να κρατήσει το κοινό ασφαλές και το έθνος ενωμένο» σε όλη την «πανδημία» του Covid-19.

Έτσι, τα ΜΜΕ έχουν εμπορικό ενδιαφέρον να παρέχουν μια υπηρεσία προπαγάνδας στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Πράγματι, έχει παρατηρηθεί ότι η κυβέρνηση γίνεται ο πιο σημαντικός πελάτης των μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Μεθοδολογία της SPI-B

 

Η έκθεση SPI-B «συντάχθηκε από δύο μέλη της ομάδας SPI-B και εννέα ακόμη μέλη σχολίασαν, μετά τον οποίο σχολιασμό η έκθεση αναθεωρήθηκε».

Προσφέρουν μια προειδοποίηση για αυτό:

Πολλά από τα στοιχεία που αντλήθηκαν είναι πολύ πρόσφατα και δεν έχουν υποβληθεί σε αξιολόγηση από ομοτίμους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πηγή είναι ένα έγγραφο SPI-B που περιλαμβάνει γνώμη εμπειρογνωμόνων. Αυτή η έκθεση συντάχθηκε γρήγορα και υπόκειται σε περιορισμένο έλεγχο και επανεξέταση.

Ως αποτέλεσμα αυτού του επιπέδου εργασίας, ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου διατηρήθηκε στα σπίτια τους και ολόκληρη η βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισε, με αποτέλεσμα τη χειρότερη οικονομική πτώση εδώ και 300 χρόνια.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε πώς αυτό μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από μια άμεση ψυχολογική επίθεση στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λαμβάνοντας υπόψη σαφή σημάδια αυξανόμενης ψυχικής ασθένειας, οδηγούν σε αυτοκτονία και αποτυχία αναζητήσουν έγκαιρη ιατρική βοήθεια, είναι επίσης δύσκολο να δούμε πώς αυτή η επίθεση μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από εγκληματική.

 

πηγή

COVID Coercion: Boris Johnson’s Psychological Attack on the UK Public

 

Πηγή

Προβολές : 267


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα