Όλα μας τα είχαν πει αλλά όχι κι αυτό! Νέα «βόμβα» για την μετάδοση του κορωνοϊού από τον….

Όλα μας τα είχαν πει αλλά όχι κι αυτό! Νέα «βόμβα» για την μετάδοση του κορωνοϊού από τον….

4 Δεκεμβρίου, 2020 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:864
Μοίρασέ το

….άλλο κόσμο!

Καλλιόπη Σουφλή

Στην εκτίμηση ότι η μετάδοση του κορονοϊού γίνεται και μεταθανάτια προχώρησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» στο Mega το πρωί της Παρασκευής, τόνισε ότι αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα για το πόσο καιρό μεταδίδεται μεταθανάτια ο κορονοϊός, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που μαρτυρούν ότι η μετάδοση μπορεί να έχει διάρκεια έως και κάποιες ημέρες.

 

«Δεν έχουμε βεβαιότητα για το πόσο καιρό μεταδίδεται μεταθανάτια ο κορωνοϊός, εν τούτοις, υπάρχουν ενδείξεις, ότι από βιολογικά υγρά, η μετάδοση φτάνει κάποιες αρκετές ώρες έως και κάποιες ημέρες» υπογράμμισε.
Ενώ επισήμανε ότι σε συγκεκριμένες επιφάνειες «ο ιός μπορεί να παραμείνει σε ζωή ακόμα και εννιά μέρες μετά το θάνατο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν γίνεται νεκροτομή σε περιστατικά κορονοϊού γιατί υπάρχει αιτία θανάτου. «Όταν έχουμε ανθρώπους επί μακρόν νοσηλευόμενους, που επιβεβαιώθηκε με μοριακό έλεγχο ότι πάσχουν και καταλήγουν από Covid, θα ήταν μη επιστημονικά ορθό να κάνουμε νεκροψία/νεκροτομή» επισήμανε.

Επίσης, αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν να καταλήξει κάποιος από κορονοϊό χωρίς ο ίδιος ή το περιβάλλον του να γνωρίζουν ότι είχε μολυνθεί.

«Όταν ένας ηλικιωμένος πάσχει από COVID-19, έχει ήπια συμπτώματα και δεν το αντιλαμβάνεται ούτε ο ίδιος και έχοντας ραγδαία εξέλιξη, καταλήγει σπίτι του, έχοντας υποκείμενα νοσήματα, οι συγγενείς θα φωνάξουν τον θεράποντα ιατρό να υπογράψει ένα πιστοποιητικό θανάτου. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε τεστ, δεν έχει διαπιστωθεί ότι είναι COVID-19. Εκεί αντιλαμβάνεστε τι κίνδυνος υπάρχει στη δημόσια Υγεία, εάν έχουμε ένα περιστατικό COVID-19 που δεν έχει διαγνωστεί ως τέτοιο» σχολίασε.

 

Πηγή

Προβολές : 864


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα