Όταν πάρεις τη ζωή σου πίσω, θα τη ζήσεις όπως σου αξίζει!

Όταν πάρεις τη ζωή σου πίσω, θα τη ζήσεις όπως σου αξίζει!

30 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:116
Μοίρασέ το

Ήρθε η ώρα να γίνεις ο πρωταγωνιστής στη δική σου ιστορία και όχι ο κομπάρσος, δίνοντας τους καλύτερους ρόλους στους επισκέπτες που περνούν από αυτήν.

Ήρθε η ώρα να ζήσεις όπως σου αξίζει.

 

 

 

Δεν υπάρχουν αδιέξοδες καταστάσεις… μόνον δρόμοι που δεν τους έχεις σκεφθεί για να τους επιλέξεις, ή που δίσταζες ν’ αποφασίσεις να τους διαβείς… 

Καλλιόπη 

Γράφει ο Τριστάνος

 

Και κάποια στιγμή, έρχεται εκείνη η μέρα που έχεις φτάσει στον πάτο.

Δεν έχεις διάθεση για τίποτα, θεωρείς τον εαυτό σου ανεπαρκή και καμιά χαραμάδα αισιοδοξίας, δεν αφήνει να περάσει μία ακτίνα χαράς στη ζωή σου.

Είναι εκείνη η στιγμή που δεν πάει πλέον παρακάτω, διότι συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει παρακάτω για σένα. Έφτασες στον πάτο και πλέον η άνοδος είναι η μοναδική διέξοδος.

Φώναξες, έκλαψες, χτυπήθηκες και κοίταξες για μέρες το ταβάνι, προσπαθώντας να βρεις τις απαντήσεις που χρειαζόσουν, όμως τελικά δεν βρήκες τίποτα.

Έκοψες κάθε επικοινωνία με τους δικούς σου ανθρώπους, διότι πίστεψες ότι δεν αξίζεις την προσοχή τους και απέφευγες να σε δούνε έτσι. Παράτησες τη ζωή σου, υπολειτουργείς στη δουλειά σου, αγνοείς τα παιδιά σου και βυθίστηκες σε έναν απύθμενο πόνο.

Όμως ήρθε η ώρα να πάρεις τη ζωή σου πίσω.
Εκείνη η ώρα που ανακαλύπτεις μια άγνωστη δύναμη που υπάρχει μέσα σου. Μία δύναμη που σε εκπλήσσει και αυξάνει τον αυτοσεβασμό σου, δίνοντας σου την ώθηση να παλέψεις, για να μην νιώσεις ξανά τον ίδιο πόνο.

Μια δύναμη που σε προτρέπει να νικήσεις, ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις.
Διότι αληθινά ηττημένος, είναι αυτός που τα παράτησε και όχι αυτός που έχασε.

Αποφασίζεις, ότι δεν σου ταιριάζει όλη αυτή η κατάσταση, διότι αξίζεις κάτι καλύτερο και δεν θα πετάξεις τη ζωή σου στα σκουπίδια για κανέναν.

Αποφασίζεις να παλέψεις για το αύριο και να μην επιτρέψεις ξανά να βρεθείς σε αυτήν την θέση.

Παίρνεις απόφαση ότι δεν θα αφήσεις κανέναν, να ακουμπήσει την καρδιά σου ξανά με λερωμένα χέρια.

Ότι οι άνθρωποι έχουν την αξία τους, όμως μεγαλύτερη αξία για σένα έχεις εσύ και δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν πλέον να την υποβαθμίσει και να την καταπατήσει.

Γι’ αυτό εκεί που ήσουν εσύ θαμμένος, πρέπει να θάψεις όλον τον αρνητισμό και την τοξικότητα του ανθρώπου, που υποτίθεται ότι ήταν σύντροφος ζωής.

Να ρίξεις σ’ αυτόν τον λάκκο τη μιζέρια, τη θλίψη και την απαισιοδοξία.

Και όταν τα κάνεις όλα αυτά, θα πάρεις το απαραίτητο οξυγόνο για να ανέβεις ψηλά, λες και κάποιος σε τραβάει απ’ το χέρι να ξαναζήσεις, να αναγεννηθείς.

Θα χρησιμοποιήσεις όλες τις αναποδιές και τις ύπουλες συμπεριφορές που βίωσες, ως μαθήματα εξέλιξης που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον να αποφύγεις ανάλογες καταστάσεις.

Θα ξεκινήσεις να ζεις ξανά και θα λειτουργείς όπως εσύ επιθυμείς και όχι όπως σου υποδεικνύουν οι άλλοι.

Δεν θα σπαταλήσεις άλλο χρόνο από την πολύτιμη ζωή σου, για μεμψιμοιρία και αποδοχή μίας αρνητικής κατάστασης.

Η απελπισία έρχεται από την αδυναμία να δούμε πέρα από το προφανές.

Κανένας έρωτας δεν είναι παραπάνω από σένα και την ψυχική σου υγεία και γαλήνη.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να σου αφαιρεί την δική σου ενέργεια και το χαμόγελο σου, για την δική του ικανοποίηση.

Και όταν σε λούσει πάλι το φως της ζωής, να αγαπήσεις από την αρχή τον εαυτό σου και να θαυμάσεις τη δύναμη σου.

Να χαμογελάσεις από ικανοποίηση, διότι τίποτα πλέον δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να διεκδικήσεις τα όνειρα σου.

Ήρθε η ώρα να γίνεις ο πρωταγωνιστής στη δική σου ιστορία και όχι ο κομπάρσος, δίνοντας τους καλύτερους ρόλους στους επισκέπτες που περνούν από αυτήν.

Ήρθε η ώρα να ζήσεις όπως σου αξίζει.

 

Πηγή

Προβολές : 116


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα