Η στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας που θα σημάνει την διανοητική υπεροχή της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπου.

Η στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας που θα σημάνει την διανοητική υπεροχή της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπου.

26 Αυγούστου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:200
Μοίρασέ το
 
 
Φρικιά των υπολογιστών, όπως ο Bill Gates, που απεχθάνονται την ανθρώπινη εγγύτητα και δεν έχουν συναισθήματα για τους κανονικούς ανθρώπους, θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία να εξολοθρεύσουν ό,τι συνηθίζουμε να αποκαλούμε “ανθρώπινο” […]
 

 
 
Ας θυμηθούμε τις χολιγουντιανές ταινίες επιστημονικής φαντασίας… όλα μας τα έχουν προαναγγείλει…
 
Και ανασύρονται οι αρχέγονοι φόβοι μας στην επιφάνεια.
 
Θα επιτρέψουμε στα κομπιούτερ να λαμβάνουν αποφάσεις ζωής και θανάτου;
 
Ο Οργουελικός τρόπος ζωής που ετοιμάζουν διεστραμμένα και νοσηρά μυαλά, θα καταστρέψει τον πλανήτη.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

 

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βιβλίο, το οποίο θα έπρεπε να μελετήσουν όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι “ειδικοί”, όλοι οι νομικοί, εν τέλει όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είτε είναι θιασώτες είτε αρνητές της “νέας κανονικότητας”.
 
 
Μεταφράζω σε πρώτη φάση από την σελίδα 338:
 
«το 2015 η Τράπεζα της Αγγλίας θεώρησε ως δεδομένο ότι το αργότερο μέχρι το 2035 θα έχουν αντικατασταθεί περίπου 80 εκατομμύρια θέσεων εργασίας από τα ρομπότ και από την τεχνητή νοημοσύνη.
 
Το πείραμα του κορωνοϊού θα επισπεύσει αυτήν την διαδικασία.
 
Αλλά και στην Ευρώπη, εξαιτίας του κορωνοϊού, θα χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, οι οποίες πιθανολογείται ότι δεν θα ανακτηθούν ποτέ ξανά, διότι οι μηχανές μπορούν να εκτελούν πολλές εργασίες ποιοτικότερα αλλά και οικονομικότερα. […]
 
Με τον όρο “τεχνητή νοημοσύνη”, αγγλιστί “Artificial Intelligence”, περιγράφεται η μαθησιακή ικανότητα των μηχανών. […]
 
Παλαιότερα, οι υπολογιστές μπορούσαν να αποδώσουν μόνο αυτό για το οποίο είχαν προγραμματισθεί.
 
Σήμερα, όμως, οι υπολογιστές είναι σε θέση να εξελίσσονται και να μαθαίνουν αυτόνομα.
 
Και επειδή εξελίσσονται ταχύτερα από τον άνθρωπο, θα έρθει μια μέρα που θα τον ξεπεράσουν σε γνώση και ταχύτητα.
 
Η στιγμή αυτή στην ιστορία της ανθρωπότητας που θα σημάνει την διανοητική υπεροχή της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπου, συνεπεία της οποίας δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να προβλέψουμε ή να υπολογίσουμε, περιγράφεται με τον όρο “μοναδικότητα” (Singularität). […]
 
Και υπάρχει μια μικρή αλλά αποφασισμένη ομάδα “προφητών της τεχνητής νοημοσύνης”, τα μέλη της οποίας κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αποκτήσουν παγκόσμια κυριαρχία οι ΗΠΑ, η Κίνα ή η Ρωσία, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη.
 
Θέλουν με κάθε τρόπο να εκριζώσουν οτιδήποτε ανθρώπινο. Και χάρη στο “λόκνταουν” ήγγικεν η ώρα».
 
Στην Σιγκαπούρη επιτηρούν ρομπότ την τήρηση των μέτρων απόστασης και, εφόσον είναι αναγκαίο, επεμβαίνουν για να χωρίσουν τους παραβάτες.
 
Αλλά και η πρακτική που ήταν μέχρι σήμερα γνωστή στην Ιαπωνία, επεκτάθηκε λόγω του κορωνοϊκού πειράματος και σε άλλες χώρες: Ηλικιωμένοι άνθρωποι περιθάλπονται πλέον από ρομπότ!
 
Τόσο ο Violet, το ιρλανδικής προελεύσεως ρομπότ, όσο και ο UVD, το δανέζικης κατασκευής ρομπότ, έχουν κάνει χιλιάδες πωλήσεις και σήμερα διαβάζουν ιστορίες σε ηλικιωμένους, τους διασκεδάζουν ή πραγματοποιούν την μεταφορά τους από το ένα μέρος του σπιτιού στο άλλο.
 
Αυτό είναι το μέλλον που επιθυμείτε για τα γεράματά σας;
 
Στην Αγγλία και στην Αυστραλία, από τον Απρίλιο του 2020 χρησιμοποιούνται drones για να επιτηρούν τον πληθυσμό.
 
Όταν οι πολίτες που περπατούν στον δρόμο έρχονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, καλούνται μέσω μεγαφώνων να απομακρυνθούν.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει ήδη στην Γερμανία και στην Γαλλία.
 
Στην Κίνα και σε κάποιες περιοχές της Αμερικής τα drones χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν από 50 μέτρα απόσταση την θερμοκρασία του σώματος, τον ρυθμό της αναπνοής και τις σφύξεις του “υπόπτου” προσώπου.
 
Επίσης, ελέγχουν αν κάποιοι πολίτες βήχουν ή φτερνίζονται και, ακολούθως, μεταδίδουν τα αποτελέσματα στις αρχές.
 
Σε πολλές χώρες, μάλιστα, τα drones αξιοποιήθηκαν για να πραγματοποιούν απολυμαντικούς ψεκασμούς προς αναχαίτισιν του κορωνοϊού.
 
Κυρίες και κύριοι, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάποιο μελλοντικό σενάριο!
 
Πρόκειται για υλοποιημένη πραγματικότητα, υποτίθεται “για το καλό μας”.
 
Αυτή είναι η ζωή που επιθυμούμε;
 
Τούτες τις ώρες, ένας ολόκληρος τομέας που ασχολείται με την τεχνολογία της πληροφορίας, η Silicon Valley και οι ανταγωνιστές της ανά τον πλανήτη εργάζονται πυρετωδώς για το πώς θα επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης ως νέα πραγματικότητα.
 
Φρικιά των υπολογιστών, όπως ο Bill Gates, που απεχθάνονται την ανθρώπινη εγγύτητα και δεν έχουν συναισθήματα για τους κανονικούς ανθρώπους, θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία να εξολοθρεύσουν ό,τι συνηθίζουμε να αποκαλούμε “ανθρώπινο” […]
 
Η εταιρεία του η Microsoft κυκλοφόρησε το μεν 2008 ένα λογισμικό με το όνομα “Singularity”, το δε 2017 ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ονόματι “Cyborg X”, όπου ένας θανατηφόρος ιός απειλεί την ανθρωπότητα!».

 

 

Προβολές : 200


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα