7 βήματα: Πως να κρίνετε έναν υποψήφιο πολιτικό ώστε να μην πέσετε σε απατεώνα!

7 βήματα: Πως να κρίνετε έναν υποψήφιο πολιτικό ώστε να μην πέσετε σε απατεώνα!

19 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:458
Μοίρασέ το

 

Εξετάστε την εκλογική τους οικονομική καμπάνια. Από πού αντλούν οι υποψήφιοι τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις εκστρατείες τους;
Χρησιμοποιούν τα δικά τους χρήματα ή συγκεντρώνουν κεφάλαια από λίγους πλούσιους δωρητές ή από πολλούς μικρούς συνεισφέροντες; 

Ένας υποψήφιος που είναι καθαρός, δεν θα έχει πρόβλημα να αποδείξει από που άντλησε τα χρήματα για την προεκλογική του καμπάνια!

 

 

Ήδη έχουν πέσει οι μάσκες πολλών, επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρηθέν: ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ…

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙ ΤΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Είναι δυνατόν να μπορέσετε πέρα από τις διαφημιστικές καμπάνιες, τη φλυαρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους θορυβώδεις κύκλους ειδήσεων, να βρείτε τον καλύτερο ουσιαστικό υποψήφιο που αντιπροσωπεύει τις αξίες και τις ανάγκες σας; Η απάντηση είναι ναι! 
 
Οι υποψήφιοι προσπαθούν να πουλήσουν τον εαυτό τους στους ψηφοφόρους, αλλά μερικές φορές μπορούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια με τρόπους που είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Οι υποψήφιοι μπορεί να αποφύγουν να απαντήσουν σε άμεσες ερωτήσεις, να προσφέρουν μόνο αόριστες απαντήσεις ή να μιλήσουν για τα οφέλη των προτεινόμενων προγραμμάτων τους, αλλά ποτέ να μην γίνουν συγκεκριμένοι. Σε αυτή την περίπτωση κάτι τρέχει!!!!
Αξιολογήστε τα βίντεο από τους υποψηφίους: 
Οι υποψήφιοι γνωρίζουν τη δυνητική δύναμη του βίντεο και προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.
Όταν βλέπετε βίντεο σχετικά με έναν υποψήφιο ή στα οποία εμφανίζεται ο υποψήφιος, σκεφτείτε ότι η εικόνα που βλέπετε μπορεί να έχει σκηνοθετηθεί από έναν σύμβουλο πολυμέσων του οποίου η δουλειά είναι να κάνει τον υποψήφιο να φαίνεται ωραίος στην κάμερα.
Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές διαφημίσεις στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο. Όταν παρακολουθείτε πολιτικές διαφημίσεις, να γνωρίζετε πώς το μέσο επηρεάζει τις αντιδράσεις σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Ανακαλύψατε κάτι σχετικά με τα ερωτήματα ή τα προσόντα, ή η διαφήμιση σχεδιάστηκε μόνο για να επηρεάσει τη στάση ή τα συναισθήματά σας για έναν υποψήφιο;
Βήμα 1: Προσδιορίστε τι ψάχνετε σε έναν υποψήφιο
Οι θέσεις που παίρνουν σε θέματα και τα ηγετικά προσόντα και η εμπειρία που έχει.
Το πρώτο σας βήμα για την επιλογή ενός υποψηφίου είναι να αποφασίσετε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και τις ιδιότητες που θέλετε σε έναν ηγέτη.
Όταν εξετάζετε θέματα, ποια προβλήματα θέλετε να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι στην κυβέρνηση; Για παράδειγμα, μπορεί να σας ενδιαφέρει η εθνική ασφάλεια, η φορολογία ή η εξωτερική πολιτική.
Όταν εξετάζετε τις ηγετικές ιδιότητες, ποια χαρακτηριστικά πιστεύετε ότι κάνουν έναν αποτελεσματικό αιρετό; Αναζητάτε εξυπνάδα, ειλικρίνεια, ταπεινότητα, ικανότητα επικοινωνίας; 
Αφού εξετάσετε ποια θέματα και ποιότητες είναι πιο σημαντικά για εσάς στις φετινές εκλογές, καταγράψτε τα στην Κάρτα Αναφοράς Υποψηφίου που θα κάνετε.
Βήμα 2: Μάθετε ποιοι υποψήφιοι είναι στην περιοχή σας και προσπαθήστε να συλλέξετε δημόσιες πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή.
Εδώ θα σας βοηθήσει η συλλογή πληροφοριών από ανοικτές πηγές που έχουμε αναρτήσει στην σελίδα μας: Crime and Study.
Βήμα 3: Συγκεντρώστε υλικό για τους υποψηφίους 
Ερευνήστε και συλλέξτε πληροφορίες για τους υποψηφίους.  Διαβάστε τις θέσεις τους στους ιστότοπους της καμπάνιας τους, παρακολουθήστε την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, ελέγξτε τις διαδικτυακές συζητήσεις και ελέγξτε τις θέσεις τους σχετικά με το προφίλ που παρουσιάζουν.
Οι πηγές πληροφοριών που μπορείτε να επιλέξετε να ελέγξετε περιλαμβάνουν: 
* Υποψηφιότητες
* Επιστολές, φυλλάδια και καρτ ποστάλ 
* Κάλυψη από τα ΜΜΕ
* Διαφημίσεις στο Διαδίκτυο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση 
* Εγκρίσεις υποψηφίων από άτομα, οργανισμούς και ειδησεογραφικά μέσα
* Ομιλίες υποψηφίων
* Συζητήσεις υποψηφίων
* Διαδικτυακά φόρουμ υποψηφίων και εκδηλώσεις.
Βήμα 4: Αξιολογήστε τις θέσεις των υποψηφίων σε θέματα που σας ενδιαφέρουν
 
Εδώ οι συνεντεύξεις με τους υποψηφίους μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες.
Κάντε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις: 
* Οι πληροφορίες που συλλέξατε σας δίνουν μια συνολική εντύπωση για τους υποψηφίους;
* Ποια συγκεκριμένα συμπεράσματα μπορείτε να βγάλετε για τις θέσεις των υποψηφίων σε θέματα ενδιαφέροντος σας;
* Καταγράψτε τι έχετε μάθει σχετικά με τη θέση τους στα θέματα προτεραιότητας σας από κάθε πηγή που εξετάζετε στο Βήμα 3.
Βήμα 5: Μάθετε για τις ηγετικές ικανότητες των υποψηφίων 
 
Είναι δύσκολο να αποφασίσετε εάν ένας υποψήφιος θα είναι καλός ηγέτης. Πώς μπορείτε να μάθετε εάν κάποιος θα είναι ειλικρινής, ανοιχτός ή ικανός να ενεργήσει υπό πίεση εάν εκλεγεί στο αξίωμα;
Ακολουθούν μερικοί τρόποι αναγνώρισης:
Δείτε το ιστορικό των υποψηφίων και την εμπειρία τους.  Πόσο προετοιμασμένοι είναι για αυτή τη δουλειά;
Παρατηρήστε τις εκστρατείες των υποψηφίων. 
 
* Κάνουν ομιλίες σε διαφορετικές ομάδες (ακόμη και σε αυτές που μπορεί να διαφωνούν μαζί τους);
* Δέχονται προσκλήσεις για συζήτηση;
* Απαντούν σε ότι τους ρωτάνε ή σας κρύβουν πράγματα με διπλωματικό τρόπο;
* Οι εκστρατείες τους δίνουν έμφαση στις εκδηλώσεις των μέσων ενημέρωσης, όπου οι υποψήφιοι φαίνονται αλλά δεν ακούγονται;
* Ελέγξτε τον ιστότοπο της καμπάνιας, το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το υλικό που σας παρέχουν.
* Καθώς παρακολουθείτε την εξέλιξη της καμπάνιας τους, σκεφτείτε πληροφορίες που παρέχουν για την προσωπικότητα και τις ηγετικές ιδιότητες των υποψηφίων. Για παράδειγμα, το υλικό της καμπάνιας περιλαμβάνει άτομα διαφορετικής ηλικίας, φυλής, ταυτότητας φύλου κ.λπ.;
Βήμα 6: Μάθετε πώς βλέπουν οι άλλοι τον υποψήφιο 
 
Οι απόψεις άλλων ανθρώπων μπορούν να σας βοηθήσουν να διευκρινίσετε τις δικές σας απόψεις, αλλά μην απορρίπτετε τις δικές σας τεκμηριωμένες κρίσεις.
Ζητήστε τη γνώμη άλλων στην περιοχή σας που επηρεάζονται διαφορετικά από τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Μιλήστε με άτομα διαφορετικού υπόβαθρου και θέσεων για να μάθετε ποιον υποψήφιο υποστηρίζουν και γιατί.
Μάθετε για τις εγκρίσεις.  Οι εγκρίσεις παρέχουν ενδείξεις για τα ζητήματα που υποστηρίζει ένας υποψήφιος.
Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος που υποστηρίζεται από (μια περιβαλλοντική οργάνωση) θα είναι υπέρ της νομοθεσίας που προστατεύει το περιβάλλον. Μάθετε τι πρεσβεύουν αυτές οι ομάδες και μάθετε γιατί υποστηρίζουν αυτόν τον υποψήφιο.
Εξετάστε την εκλογική τους οικονομική καμπάνια. Από πού αντλούν οι υποψήφιοι τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις εκστρατείες τους;
Χρησιμοποιούν τα δικά τους χρήματα ή συγκεντρώνουν κεφάλαια από λίγους πλούσιους δωρητές ή από πολλούς μικρούς συνεισφέροντες; 
Ένας υποψήφιος που είναι καθαρός, δεν θα έχει πρόβλημα να αποδείξει από που άντλησε τα χρήματα για την προεκλογική του καμπάνια!
Βήμα 7: Ανακεφαλαιώστε τις πληροφορίες που συλλέξατε
Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις τελευταίες ερωτήσεις: 
* Με τις απόψεις ποιου υποψηφίου για τα θέματα συμφωνώ περισσότερο;
* Ποιος έκανε την πιο δίκαιη καμπάνια;
* Ποιος υποψήφιος έδειξε τις περισσότερες γνώσεις για όλα τα θέματα;
* Ποιος υποψήφιος έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που αναζητώ;
* Ποιος υποψήφιος ήταν ξεκάθαρος και απάντησε σε όλα σας τα ερωτήματα;

Πηγή

Προβολές : 458


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα