Μακάρι κάθε χρόνο τέτοια μέρα..

Μακάρι κάθε χρόνο τέτοια μέρα..

26 Δεκεμβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:133
Μοίρασέ το

 

Και όταν οι ουρανοί ανοίξουν, όλοι περιμένουν για μια μόνο ευχή: « μακάρι κάθε χρόνο τέτοια μέρα , να μη λείπει κανείς σε κανέναν και με χέρια ενωμένα να εύχονται και να ελπίζουν σε αυτά που ονειρεύονται, να γίνουν.»

 

 

 

 

Μακάρι, του χρόνου τέτοιες μέρες, να έχουμε δίπλα μας, τους ανθρώπους που μαζί τους πορευθήκαμε με κάθε τρόπο, όλη αυτή τη χρονιά… να μην λείπει κανείς…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

 

Χριστούγεννα! Η πιο μαγεμένη γιορτή του χρόνου. Η πιο λαμπερή, η πιο όμορφη και φαντασμαγορική , αφού ντύνεται με τα πιο φωτεινά και πολύχρωμα λαμπάκια όλης της εποχής στολισμένη από άκρη σε άκρη όλου του πλανήτη γη.

Γεμάτη με κόσμο που ξεχύνεται στους δρόμους σιγοτραγουδώντας παράλληλα με τον ήχο που ακούγεται από τα μεγάφωνα της πόλης και παιδιά παντού τριγύρω να λένε τα κάλαντα σε κάθε γωνιά της γης, κρατώντας απλά ένα τρίγωνο στο χέρι. Περαστικοί να αφήνουν από ένα χαρτζιλίκι και άλλοι καραμέλες να στριμώχνουν στις τσέπες δεξιά και αριστερά.

Άνθρωποι περπατούν στο δρόμο, άλλοι με γεμάτα χέρια και άλλοι με γεμάτη καρδιά, ζέστη , θερμή, όχι μόνο για εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο και την αποζητούν αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που την έχουν ήδη, πολλή.

Γιορτή χαράς τα Χριστούγεννα. Χαράς και ανεμελιάς για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους που γίνονται ξανά έφηβοι, κρατώντας τους απλά το χέρι, χαμένοι μαζί τους στη μαγεία.

Όλη η πόλη μια αγκαλιά και η εικόνα μυρίζει ανακωχή, ελπίδα για το αύριο και ελευθερία για την επόμενη που θα ξημερώσει.

Αστέρια φωτεινά στον ουρανό, ξυπνάνε μνήμες από τη γέννηση το θεανθρώπου και ένα μόνο του, δείχνει ξανά το δρόμο προς αυτόν, ξανά το δρόμο για μια νέα ζωή, για μια καινούργια αρχή. Για ένα ακόμη σημάδι πως όλα ακόμα και αν δε φαίνονται, θα πάνε καλά.

Πρόσωπα χαρούμενα και φωνές παιδικές συμπληρώνουν το τοπίο για να γίνει η πιο αξέχαστη στιγμή του έτους δίπλα σε αυτούς που αγαπάμε και κοντά σε όσους μας περιμένουν.

Και όταν οι ουρανοί ανοίξουν, όλοι περιμένουν για μια μόνο ευχή: « μακάρι κάθε χρόνο τέτοια μέρα , να μη λείπει κανείς σε κανέναν και με χέρια ενωμένα να εύχονται και να ελπίζουν σε αυτά που ονειρεύονται, να γίνουν.»

Χρόνια πολλά!

 

Πηγή

Προβολές : 133


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα