HAVANA SYNDROME......ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ. ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ...

HAVANA SYNDROME......ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ. ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ...

9 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,209
Μοίρασέ το

 

Σύμφωνα με το Radio Research Group, το “σύνδρομο της Αβάνας” είναι παράδειγμα “Πολέμου 5ης Γενιάς” (5GW).

Η αντίληψη και η πληροφόρηση παίζουν τον κύριο ρόλο του πολέμου, ο οποίος περιγράφεται ως –τουλάχιστον εν μέρει– μη κινητικός πόλεμος, χωρίς δηλαδή την ανάγκη στρατιωτικής εμπλοκής.

HAVANA SYNDROME……ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ


Πηγή

Το “σύνδρομο της Αβάνας” και ο “Πόλεμος 5ης γενιάς”

Το "σύνδρομο της Αβάνας" και ο "Πόλεμος 5ης γενιάς", Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Πρόσφατα, ένας αναλυτής σε μια επισκόπηση περί των τεκταινόμενων στην σφαίρα του λεγόμενου “πολέμου 5ης γενιάς” τόνισε ότι το αποκαλούμενο “Σύνδρομο της Αβάνας” αποτελεί την πεμπτουσία αυτής της νέας γενιάς επιχειρήσεων.

Ας δούμε τι είναι αυτή η νέα “επανάσταση” στο πολεμικό γίγνεσθαι και γιατί το “Σύνδρομο της Αβάνας” αποτελεί θελκτικό φαινόμενο προς διερεύνηση.

Ο “πόλεμος 5ης γενιάς” (5 GW) χαρακτηρίζεται συνοπτικά από τα εξής: Είναι ένας πόλεμος πληροφοριών και αντίληψης. Στοχεύει σε υπάρχουσες γνωστικές προκαταλήψεις ατόμων και οργανισμών. 

Δημιουργεί νέες γνωστικές προκαταλήψεις (κοινωνική μηχανική). 

Διαφέρει από τον κλασικό πόλεμο, επειδή εστιάζει στο μεμονωμένο παρατηρητή / λήπτη αποφάσεων, επειδή είναι δύσκολο ή αδύνατο να αποδοθεί σε συγκεκριμένο δρώντα και τέλος επειδή η φύση της επίθεσης είναι δυσνόητη ή/και κρυφή.

Τί είναι το “σύνδρομο της Αβάνας” και γιατί αποτελεί επιτομή του “πολέμου 5ης γενιάς”; Διευκρινίζουμε ότι ο όρος “κοινωνική μηχανική” χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα κακόβουλων δραστηριοτήτων που ολοκληρώνονται μέσω ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων. Χρησιμοποιεί την ψυχολογική χειραγώγηση για να εξαπατήσει τους χρήστες με σκοπό να κάνουν λάθη ασφαλείας, ή να αποκαλύψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Διαβάστε τη συνέχεια, εδώ

 

Πηγή https://slpress.gr/diethni/to-quot-syndromo-tis-avanas-quot-kai-o-quot-polemos-5is-genias-quot/

Προβολές : 1,209


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα