Louis Pasteur, Ανέλεγκτη Απάτη: Οι Αντιεπιστημονικές Καταβολές της «Θεωρίας των Μικροβίων» (Germ Theory)

Louis Pasteur, Ανέλεγκτη Απάτη: Οι Αντιεπιστημονικές Καταβολές της «Θεωρίας των Μικροβίων» (Germ Theory)

11 Οκτωβρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:575
Μοίρασέ το

 

Το έργο του Pasteur δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αντιεπιστημονική απάτη που αφέθηκε χωρίς αμφισβήτηση και έλεγχο πριν υιοθετηθεί από τη σύγχρονη ιατρική ως η θεμελιώδης προσέγγιση της ασθένειας και της θεραπείας.

Οι φοιτητές της Ιατρικής έχουν τόσα πολλά να απομνημονεύσουν που δεν κάνουν μια στάση για να αμφισβητήσουν τη βασική επιστήμη και τις αρχικές μελέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των πρακτικών για τις οποίες μαθαίνουν.

Οι γιατροί είτε αγνοούν σε βαθμό που οι ίδιοι συμμετέχουν στο ελαττωματικό σύστημα υγείας μας ως αποδέκτες είτε εκφοβίζονται για να υποταχθούν.

 

 

 

 

Η απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα, μετά την αποδόμηση της ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ Pasteur, βρίσκεται στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ και στην εξαιρετική δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύθηκε εδώ

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο Pasteur.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Εκατό χρόνια απάτης, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΦΗ.

15 Μαρτίου 2021 Δείτε το άρθρο της Kate Moore στο Earth Dweller Daily εδώ: https://tinyl.io/4wVD

Η επιστήμη προκύπτει όταν συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, κάποιος ανακαλύπτει μια αλήθεια μέσα από μια διαδικασία πειραματισμού. Δεύτερον, κάποιος άλλος επιβεβαιώνει αυτή την αλήθεια μέσω της αντιγραφής της διαδικασίας. Τι συμβαίνει όμως αν ο πρώτος αρνείται να μοιραστεί τις λεπτομέρειες της έρευνάς του με οποιονδήποτε άλλον ; Και τι άλλο συμβαίνει όταν άλλοι άνθρωποι θεωρούν αληθινό αυτό που είπε ο πρώτος χωρίς επιβεβαίωση ;

Στην περίπτωση του Louis Pasteur, 100 χρόνια ιατρικής έρευνας εκτροχιάζονται.

Ο Louis Pasteur εκλαΐκευσε τη θεωρία των μικροβίων -την υπόθεση ότι οι ασθένειες προκαλούνται από παράγοντες μόλυνσης που ονομάζονται μικρόβια- στα τέλη του 19ου αιώνα. Αν έχετε ακούσει ποτέ για το “παστεριωμένο” γάλα, τότε έχετε εκτεθεί στις μακροχρόνιες επιπτώσεις του έργου του Pasteur.

— Επεξήγηση της θεωρίας των μικροβίων

Εν συντομία, η θεωρία των μικροβίων αναφέρει ότι οι ασθένειες προκαλούνται από μολύνσεις μικροοργανισμών που ονομάζονται “μικρόβια”, όπως τα βακτήρια και οι ιοί.

Ενώ ήταν κοινός τόπος για τους γιατρούς να μεταθέτουν την ευθύνη για τις ασθένειες από τις πράξεις του Θεού σε αόρατους φυσικούς εισβολείς, η άσκηση της ιατρικής δεν παρέμενε παρά ένας συνδυασμός κακοήθειας και παραλογισμού.

Οι αντιλήψεις που διατηρούνται από την αρχαιότητα μέχρι τον 18ο αιώνα συνοψίζονται εύστοχα από τον William White στο βιβλίο του “Η ιστορία μιας μεγάλης πλάνης” (The Story of a Great Delusion):

«Δεν υπήρχε επιστημονική γνώση των νόμων της υγείας- οι ασθένειες θεωρούνταν γενικά ως μυστηριώδεις διαθέσεις της Θείας Πρόνοιας πάνω στις οποίες οι πάσχοντες είχαν ελάχιστο έλεγχο- και ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής ήταν ένας συνδυασμός παραλογισμού με κακοήθεια».

Μόνο με την εφεύρεση του μικροσκοπίου μπόρεσε κανείς να παρουσιάσει στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία των μικροβίων. Ακόμη και τότε, έγιναν υποθέσεις και λογικά άλματα για να προσαρμοστούν τα στοιχεία σε μια θεωρία αντί να οικοδομηθεί η κατανόηση της πραγματικότητας γύρω από τα δεδομένα.

Αν και δεν ήταν ο πρώτος που πρότεινε μια θεωρία για τα μικρόβια, ο Louis Pasteur ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη θεωρία των μικροβίων στο προσκήνιο της επιστημονικής μελέτης και εισήγαγε την έρευνά του στις ιατρικές πρακτικές. Ωστόσο, όπως θα δείτε, το έργο του Pasteur δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αντιεπιστημονική απάτη που αφέθηκε χωρίς αμφισβήτηση και έλεγχο πριν υιοθετηθεί από τη σύγχρονη ιατρική ως η θεμελιώδης προσέγγιση της ασθένειας και της θεραπείας.

— Το έργο του Louis Pasteur

Στις αρχές της δεκαετίας του 1860, ο Louis Pasteur απέκτησε τη θέση του διάσημου επιστήμονα με τη διάδοση της θεωρίας των μικροβίων. Η διαδικασία πειραματισμού του περιελάμβανε την εύρεση ασθενών ανθρώπων, την απομόνωση του βακτηρίου (έτσι ισχυριζόταν) και τη χορήγηση της “καθαρής” καλλιέργειας σε ζώα – συνήθως με ένεση στον εγκέφαλό τους. Όταν τα ζώα αναπόφευκτα αρρώστησαν, ο Pasteur ισχυρίστηκε ότι η επιτυχής μόλυνση και η ασθένεια προκλήθηκε από βακτήρια.

Ο ιστορικός Dr. Gerald Geison διερεύνησε το έργο του Pasteur συγκρίνοντας τα προσωπικά του σημειωματάρια με τα δημοσιευμένα έγγραφά του. Για τα ευρήματά του έγραψε το 1995 στο βιβλίο του The Private Science of Louis Pasteur:

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Pasteur δεν επέτρεψε σε κανέναν απολύτως -ούτε καν στους στενότερους συνεργάτες του- να επιθεωρήσει τις σημειώσεις του… [Ο ίδιος] κανόνισε με την οικογένειά του ότι τα βιβλία θα έπρεπε επίσης να παραμείνουν κλειστά για όλους ακόμη και μετά το θάνατό του“.

Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο ότι κάποιος θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά έστω και ένα γραμμάριο της επιστήμης του Pasteur με αυτό το επίπεδο μυστικότητας που κάλυπτε το έργο του. Οι επιστημονικές θεωρίες απαιτούν αναπαραγωγιμότητα από αμερόληπτους τρίτους, και ο Pasteur δεν επέτρεψε σε κανέναν να δει τις σημειώσεις του, να διπλοελέγξει τα συμπεράσματά του με βάση τα δικά του δεδομένα ή να εκτελέσει τις δικές του αντιγραφές της εργασίας του για να επιβεβαιώσει την ακρίβεια.

Το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι ο Pasteur εξαπάτησε σκόπιμα όσους μοιράστηκε το έργο του, επιστήμονες και κοινό.

Γνωρίζουμε τώρα τις προσωπικές λεπτομέρειες του έργου του Pasteur μόνο επειδή ένας από τους εγγονούς του αγνόησε την επιθυμία του και δώρισε τα σημειωματάρια του Pasteur στη γαλλική εθνική βιβλιοθήκη το 1914, καθιστώντας τα διαθέσιμα για το κοινό.

Τα σημειωματάρια αυτά αποκάλυψαν την εκτεταμένη απάτη που είχε διαπράξει ο Pasteur στις μελέτες του.

Οι ισχυρισμοί του ότι καθάριζε καλλιέργειες βακτηρίων για τις μελέτες του ήταν ψευδείς, καθώς αυτό ήταν αδύνατο εγχείρημα εκείνη την εποχή. Το βιβλίο The Contagion Myth των Thomas S. Cowan και Sally Fallon Morell αποκαλύπτει ότι:

ο μόνος τρόπος με τον οποίο [ο Pasteur] μπορούσε να μεταφέρει την ασθένεια ήταν είτε να εισάγει ολόκληρο τον μολυσμένο ιστό σε ένα άλλο ζώο (μερικές φορές εισήγαγε αλεσμένους εγκεφάλους ενός ζώου στον εγκέφαλο ενός άλλου ζώου για να “αποδείξει” τη μόλυνση) είτε να καταφύγει στην προσθήκη δηλητηρίων στην καλλιέργειά του, τα οποία γνώριζε ότι θα προκαλούσαν τα συμπτώματα στους παραλήπτες“.

Στο νεκροκρέβατό του, ο Pasteur παραδέχτηκε την αλήθεια για το έργο και τις μελέτες της ζωής του:

“Το μικρόβιο δεν είναι τίποτα- το περιβάλλον είναι τα πάντα”.

Όμως, μέχρι τότε η ζημιά είχε γίνει. Η θεωρία των μικροβίων είχε περάσει στην επικρατούσα τάση και είχε ενσωματωθεί σε κάθε πτυχή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων ή των συστάσεων για υγιεινή διαβίωση.

— Η θρησκεία των μικροβίων

Οι σύγχρονοι ιατροί, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών εναλλακτικής και λειτουργικής ιατρικής, έχουν αποδεχθεί τη θεωρία των μικροβίων ως νόμο. Ο τρόπος με τον οποίο το ιατρικό κατεστημένο μιλάει για τη θεωρία των μικροβίων θα οδηγούσε όποιον δεν γνώριζε καλύτερα να πιστέψει ότι όλα τα μικρόβια έχουν διερευνηθεί διεξοδικά και ότι η ικανότητά τους να προκαλούν ασθένειες έχει αποδειχθεί απολύτως.

Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθινός.

Στην πραγματικότητα, κάθε προσπάθεια που έγινε για να αποδειχθεί η θεωρία των μικροβίων απέτυχε και παρείχε άφθονα στοιχεία που έρχονταν σε άμεση αντίθεση. Ο ίδιος ο Pasteur γνώριζε ότι αυτό ήταν αλήθεια με βάση την παραδοχή του στο τέλος της ζωής του.

Η εμπιστοσύνη μας στο ιατρικό κατεστημένο ήταν τυφλά λανθασμένη. Ο Dr. Robert Mendelsohn, MD το λέει καλύτερα στο βιβλίο του Confessions of a Medical Heretic:

Η σύγχρονη ιατρική δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την πίστη μας, επειδή η σύγχρονη ιατρική δεν είναι ούτε τέχνη ούτε επιστήμη- είναι θρησκεία. Ακριβώς όπως το “γιατί” αρκετές φορές και αργά ή γρήγορα θα φτάσετε στο χάσμα της πίστης“.

Συνεχίστε να ρωτάτε το “γιατί” και το “πώς” αρκετές φορές και τελικά θα συναντήσετε την απογοητευτικά γνωστή φράση: “Εμπιστευτείτε με, είμαι γιατρός“.

— Σύγχρονες αποτυχίες

Πώς γίνεται 100 χρόνια μετά, κανείς να μην έχει επιστρέψει για να αμφισβητήσει τις βάσεις της σύγχρονης ιατρικής σε βαθμό που ακόμη και οι αφυπνισμένοι επαγγελματίες της υγείας να μην γνωρίζουν την αλήθεια ;

Τεράστια χρηματικά ποσά χρηματοδοτούν τις προσπάθειες της Big Pharma να εμποδίσει τους εκπαιδευόμενους γιατρούς να κάνουν ερωτήσεις ή τους έμπειρους επαγγελματίες να ξεφεύγουν από την αφήγηση. Δεδομένου ότι πολλά από τα σύγχρονα φάρμακά μας βασίζονται στην έννοια της θανάτωσης των μικροβίων ή της διαχείρισης των συμπτωμάτων που προκαλούνται από επιθέσεις μικροβίων, υπάρχουν πολλά χρήματα που μπορούν να κερδηθούν και να χαθούν από τη θεραπεία της υγείας από την οπτική της θεωρίας των μικροβίων.

Το 2019, οι παγκόσμιες φαρμακευτικές πωλήσεις έφτασαν τα 1,03 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τις ΗΠΑ να αποτελούν τα 492 δισεκατομμύρια δολάρια της αγοράς. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2020, οι πωλήσεις αυτές είχαν ήδη ξεπεραστεί, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να ανέρχονται σε 1,07 τρισεκατομμύρια δολάρια και τις ΗΠΑ σε 514 δισεκατομμύρια δολάρια [Statistica]. Οι πωλήσεις των επώνυμων φαρμάκων αντιπροσώπευαν το 80% των πωλήσεων του 2019 στις ΗΠΑ, με το Humira να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας το 2018 και το 2019, αποφέροντας έσοδα 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο [Statistica, Statistica]. Το Humira είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων των αυτοάνοσων παθήσεων που προκαλούν αρθρίτιδα, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη κατάχρηση του ανθρώπινου σώματος και κακομεταχείριση της ασθένειας.

Πέρα από τα οικονομικά, πιστεύω ότι υπάρχει μια γενική έλλειψη κριτικής σκέψης και αρκετά συχνά το να θέτουμε τις σωστές ερωτήσεις.

Οι φοιτητές της Ιατρικής έχουν τόσα πολλά να απομνημονεύσουν που δεν κάνουν μια στάση για να αμφισβητήσουν τη βασική επιστήμη και τις αρχικές μελέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των πρακτικών για τις οποίες μαθαίνουν.

Οι γιατροί είτε αγνοούν σε βαθμό που οι ίδιοι συμμετέχουν στο ελαττωματικό σύστημα υγείας μας ως αποδέκτες είτε εκφοβίζονται για να υποταχθούν.

Η θεωρία των μικροβίων έχει ενσωματωθεί τόσο πολύ στην κουλτούρα της υγείας μας που κανείς δεν σκέφτεται καν να την αμφισβητήσει ή να εξετάσει εναλλακτικούς λόγους για την παρουσία “μικροβίων” στο σημείο της ασθένειας.

Αν όχι τα μικρόβια τότε τι ;

Στην πραγματικότητα, ο Louis Pasteur είχε δίκιο σε ένα πράγμα. “Το περιβάλλον είναι το παν ” («terrain is everything»).

Η θεωρία του περιβάλλοντος/εδάφους υποδηλώνει ότι το περιβάλλον μας είναι αυτό που συμβάλλει στην ασθένεια και όχι οι μικροσκοπικές επιθέσεις των μικροοργανισμών.

Η τοξικότητα της τροφής, του νερού, του αέρα, των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και του νου είναι τα μόνα πράγματα που μας αρρωσταίνουν. Ακόμη και οι γενετικές προδιαθέσεις οφείλονται στη δηλητηρίαση του DNA κάπου στη γραμμή των προγόνων. Αν ο οργανισμός στερηθεί ορισμένα θρεπτικά συστατικά, οι ενώσεις που αναλαμβάνουν να καλύψουν το κενό είναι συχνά τοξικές, όπως στην περίπτωση της έκθεσης στη γλυφοσάτη και της εξασθένησης των θειικών αλάτων.

Οι άνθρωποι μιλούν για ορισμένα πράγματα που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – ή βοηθούν στη γρίπη ή σε οποιαδήποτε ασθένεια της ημέρας – αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα πράγματα μειώνουν τη φλεγμονή και τελικά απομακρύνουν την τοξικότητα στο σώμα. Συμπληρώματα όπως η σπιρουλίνα, η βιταμίνη C και ο κουρκουμάς υποστηρίζουν τα μονοπάτια αποτοξίνωσης του σώματος, έτσι ώστε το σώμα σας να είναι “ανοσοποιητικό” ή ανεπηρέαστο.

Το αληθινό κλειδί για τη διαρκή υγεία και την αποφυγή ασθενειών είναι η διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος νου-σώματος-πνεύματος, όπου θα τρέφεστε από κάθε πτυχή και θα αποφεύγετε δηλητήρια όπως οι τοξίνες και η αρνητικότητα.

_______________

Δικτυογραφία:

Louis Pasteur, Unchecked Fraud: The Unscientific Origins Of Germ Theory – Earth Dweller Daily

https://www.earthdwellerdaily.com/louis-pasteur-unchecked-fraud-origins-germ-theory/

 

Πηγή

Προβολές : 575


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα