Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ηχηρό χαστούκι στην Μενδώνη, παραίτηση του Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και βαριά λόγια για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ηχηρό χαστούκι στην Μενδώνη, παραίτηση του Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και βαριά λόγια για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα.

20 Ιανουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:585
Μοίρασέ το

 

Στ. Κωνσταντινίδης: Εγώ πάντως έφυγα νωρίς…

Ο κ. Κωνσταντινίδης, έφυγε νωρίς… από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμου στο οποίο προϊσταται η γνωστή Λίνα Μενδώνη με την αδυναμία στους Λιγνάδηδες και σε ότι διεστραμμένο.

Οι αιχμές όμως που αφήνει ο κ. Κωνσταντινίδης, πρέπει να διερευνηθούν από εισαγγελέα… (κάτι είπα κι εγώ τώρα, λες και δεν ξέρω τα χάλια της ηθικής πτώσης της α-δικαιοσύνης).

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, αφήνει αιχμές και για τις σχέσεις Μενδώνη με την οικογένεια των βιωστών…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Στον απόηχο των αποκαλύψεων της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, που μεταξύ άλλων ανάγκασε το υπουργείο Πολιτισμού να ανακαλέσει την χορηγία Ιδρύματος, στέλεχος του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης εξηγεί τους λόγους παραίτησής του μόλις… 40 ημέρες μετά τον διορισμό του στην θέση του Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. 

Γράφει ο κ. Κωνσταντινίδης στο facebook: (εδώ)

 

Παρακολουθώ την αποτρόπαια ιστορία του βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Είναι θλιβερό και προκλητικό να υπάρχουν 25χρονα κωλόπαιδα της εγκληματικής ευδαιμονίας.

Πλουσιόπαιδα της αγυρτείας και της αλητείας, που στηρίζονται στην οικονομική ισχύ τους.

Στις σουίτες που μπορούν να διαχειρίζονται.

Η κοινωνία των πολιτών, η πολιτεία και η δικαιοσύνη οφείλουν να ανακόψουν παραδειγματικά αυτό το κατά εξακολουθηση αποκρουστικό έγκλημα.

Πρόκειται για επαίσχυντη και δόλια μαστροπεία.

Είναι ακόμη λυπηρό και αδιανόητο οι ίδιοι αυτοί να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εθνικοί χορηγοί του πολιτισμού.

Και μάλιστα σε μνημεία τεράστιας εθνικής και εμβληματικής σημασίας .

Είναι τέλος και πολύ ανησυχητικό όμως να γίνονται αποδεκτοί, αβασάνιστα ως τέτοιοι από την πολιτεία και το επίσημο κράτος.

Η αποδοχή ενός χορηγού για το αρχαιολογικό μουσείο της Δήλου, δεν στήνεται στο πόδι ούτε είναι προσωπικές δημόσιες σχέσεις της ελαφρότητας, και της Λονδρέζικης σημειολογίας.

Ποια ήταν τα εχέγγυα αυτής της οικογενείας, της μητρός προεξάρχουσας και των δύο κανακάρηδων σε ρόλο ακολούθων, σε επιλεγμένα photo opportunities.

Χρειάζεται κάποια ελάχιστα και αντικειμενικά κριτήρια, μία διαφανής αξιολόγηση.

Ποιος κρίνει ;

Ποιος αποφασίζει ;

Ποιά τα κριτήρια ;

Η ηγεσία απαιτεί δημόσια συναίσθηση, έμπνευση και γνώση.

Δεν στήνεται σε μικροφιλοδοξίες επί του προσωπικού.

Εγώ πάντως έφυγα νωρίς ….

 

Πηγή

Προβολές : 585


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα