Ένα σημείωμα στους υψηλά διαπιστευμένους φίλους μου

Ένα σημείωμα στους υψηλά διαπιστευμένους φίλους μου

31 Δεκεμβρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:604
Μοίρασέ το

 

 

ΕΙΣΤΕ ως μέλος της καλά μορφωμένης δυτικής ελίτ τάξης ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΚΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, Η ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ;

 

 

 

Δυνατό ερώτημα, με δύσκολη απάντηση από την αγέλη…

Μια αγέλη, που δεν μετριέται με τα πτυχία και την ιδιαίτερη μόρφωση, αλλά από την εσωτερική ΠΑΙΔΕΙΑ, την οξύνοια της σκέψης, και την καθαρότητα της ψυχής.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

 

Δεν είναι πραγματικά και τόσο περίπλοκο.

Οι ενέσεις τις οποίες εξαναγκαστήκατε να λάβετε, όπως και πολλοί άλλοι, με την απειλή της απώλειας εργασίας και των βασικών πολιτικών σας ελευθεριών, δεν σας προστατεύουν από το να κολλήσετε Covid ή να τον μεταδώσετε.

Ούτε σας απελευθέρωσαν από τη χρήση της μάσκας, την κοινωνική απόσταση, τη συνεχιζόμενη απειλή καραντίνας και τις χρήσιμες συμβουλές από την κυβέρνηση για το πώς και με ποιόν μπορείτε να συναναστραφείτε τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ ορισμένων πληθυσμών, οι κίνδυνοι ανεπιθύμητων ενεργειών είναι υψηλότεροι από ό,τι από την έκθεση στον Covid.

Στο μεταξύ, οι εντολές, η επιβολή, οι τελετουργίες παρακολούθησης και εντοπισμού, και τώρα τα βιοδιαβατήρια, συνεχίζουν να συνθλίβουν τις μικρές επιχειρήσεις και να αποκλείουν τεράστια τμήματα μειονοτικών πληθυσμών από τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή.

Ο διαχωρισμός στις μεγάλες πόλεις είναι πλέον εμφανής και εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο. Τα μαθήματα και οι εκδηλώσεις στα μεγάλα πανεπιστήμια των βορειοανατολικών ακτών, ακυρώνονται λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων, και αυτό παρά τα υψηλά ποσοστά m-volιασμού και την χρήση της μάσκας.

Τα τελετουργικά και τα δρακόντεια μέτρα δεν μας έδωσαν πίσω τη ζωή και τις ελευθερίες μας. Συνεχίζουν να καταστρέφουν τους περιθωριοποιημένους λαούς όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε όλο τον κόσμο.

Οι αποδείξεις βρίσκονται εκεί έξω για όποιον είναι διατεθειμένος να υπερβεί τις νοητικές παραμέτρους που καθορίζονται και επιβάλλονται από τα παλαιού τύπου μέσα.

Έτσι, το πραγματικό ερώτημα που παίζεται εδώ είναι ψυχολογικό και πνευματικό.

Και μπορεί κανείς να το συνοψίσει λίγο έως πολύ με τον ακόλουθο τρόπο.

ΕΙΣΤΕ ως μέλος της καλά μορφωμένης δυτικής ελίτ τάξης ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΚΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, Η ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ;

Είστε ανοιχτοί στο να φανταστείτε ότι οι άνθρωποι —για να δανειστώ μια φράση που αγαπάμε πολύ σε ορισμένους κύκλους— “που σας μοιάζουν”, ζουν σε “ωραίες” γειτονιές όπως εσείς, και επιζητούν μια καλή ζωή για τα παιδιά τους όπως και εσείς, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ;

Άραγε, ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Η ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ;

Για παράδειγμα, αναλογιστήκατε ποτέ πώς οι καλύτεροι και λαμπρότεροι της Ευρώπης οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους σε παράλογους θανάτους μεταξύ 1914 και 1918, αφού ήταν σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν θα επέφερε τίποτα στην επίτευξη των ανακοινωθέντων στόχων της σύγκρουσης, στόχους οι οποίοι βασίζονταν σε μια βαθιά λανθασμένη λογική και αναλυτικές υποθέσεις;

Ή θα τα αποφύγετε όλα αυτά επικαλούμενοι διανοητικά μια βασική, αν και σε μεγάλο βαθμό άδηλη, ιδεοληψία του αξιοκρατικού πνεύματος της ύστερης νεωτερικότητας: ότι η επιτυχία στα παιχνίδια που καθιερώθηκαν για τη διανομή της εξουσίας της ελίτ (όπως η είσοδος σε σχολεία εξατομικευμένης εκπαίδευσης, τα οποία απολαμβάνουν μεγάλες χορηγίες και εγγυώνται στους αποφοίτους τους πολυπόθητες θέσεις εργασίας στον τομέα των οικονομικών) προσφέρουν στους νικητές των αγώνων ένα ηθικό βάρος που τους απαλλάσσει αποτελεσματικά από τον τύπο του ηθικού ελέγχου που εφαρμόζουν καταναγκαστικά σε άλλα, “λιγότερο ολοκληρωμένα” ανθρώπινα όντα;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ, ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

για τον συγγραφέα:
Ο Thomas Harrington είναι δοκιμιογράφος και καθηγητής Ισπανικών Σπουδών στο Trinity College στο Χάρτφορντ (ΗΠΑ) και ειδικεύεται στα ιβηρικά κινήματα εθνικής ταυτότητας και τον Σύγχρονο Καταλανικό Πολιτισμό.

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 604


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα