Έπεφταν οι κλήσεις, βροχή... Τι να κάνετε όταν σας κόψουν κλήση για μάσκα, όταν στην εκκλησία δεν φοράτε μάσκα.

Έπεφταν οι κλήσεις, βροχή... Τι να κάνετε όταν σας κόψουν κλήση για μάσκα, όταν στην εκκλησία δεν φοράτε μάσκα.

16 Νοεμβρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,103
Μοίρασέ το

 

Μετά το πέρας λειτουργίας οι κλήσεις πέσαν “βροχή” για μη χρήση μάσκας εντός του ναού.

 

Θα σας πω τι έκανε νομικός, όταν βγαίνοντας από την εκκλησία, του έκοψαν κλήση, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

1. ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.

2. ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.

3. ΕΙΠΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.

4. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΩΣ… “ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ” ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ Ή ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ.

Αυτά τα ολίγα, και χρειάζεται ΘΑΡΡΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Προσωπικά, δεν πηγαίνω στην εκκλησία, όταν ιερουργούν οι εκπρόσωποι του ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

ΕΧΩ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ.

ΡΕ, ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΜΑΣΚΑ… ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΑΣ!

Τσουχτερό πρόστιμο δέχτηκαν πριν λίγες ημέρες πιστοί στον Βόλο, καθώς παρευρίσκονταν ενός του ναού, χωρίς να φορούν μάσκα.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ, σε ναό του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Αστυνομικοί μετέβησαν στην εκκλησία και εισερχόμενοι εντός του χώρου διαπίστωσαν πως δεκαπέντε και πλέον πιστοί δεν φορούσαν μάσκα.

Περίμεναν το τέλος της θείας λειτουργίας και μετά το πέρας, καθώς οι πιστοί εξέρχονταν του ναού, προσέγγισαν, όσους δεν φορούσαν μάσκες και επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα..

Οι πιστοί που δεν φορούσαν μάσκα, όπως ήταν αναμενόμενο αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία αστυνομικών.

Μάλιστα απέδωσαν την έλευση των αστυνομικών σε κάποια καταγγελία που δέχτηκε η αστυνομία.

Από κύκλους της μητρόπολη Δημητριάδος που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, δεν θέλησαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, παρά μόνο επισημάνθηκε ότι και από τον ιερέα του ναού που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, είχε αναφερθεί η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας εντός του ναού στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Επίσης από τη μητρόπολη ανέφεραν ότι η εκκλησία δεν μπορεί να αποτρέψει σε κάποιον πιστό να εισέλθει στο ναό, ο οποίος όμως αν δεν τηρεί τε μέτρα, αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η χρήση της μάσκας εντός των ναών είναι υποχρεωτική.

Επίσης διευκρινίζεται για ακόμη μια φορά πως οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα ήταν καλό να κάνουν rapid test προτού εισέλθουν στους ναούς.

Υπάρχει μια προτροπή για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, όμως να αποτελεί υποχρέωση, όπως είναι η χρήση της μάσκας.

Στους ναούς τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, όπως είναι τα κενά καθίσματα, η παρουσία συγκεκριμένου αριθμού πιστών βάσει των τετραγωνικών μέτρων.

Γι’ αυτό και σε ορισμένες εκκλησίες συνεχίζουν και τελούνται ακόμη δύο θείες λειτουργίες τις Κυριακές, ώστε να εξυπηρετούνται όσο τον δυνατόν περισσότεροι πιστοί και παράλληλα οι ίδιοι να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Στο μεταξύ από σήμερα αρχίζει η νηστεία ενόψει των Χριστουγέννων με τους πιστούς να θέλουν να προετοιμαστούν πνευματικά όσο το δυνατόν καλύτερα για τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης.

 

Πηγή

Προβολές : 1,103


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα