ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ! ΕΔΩΣΑΝ και ...Χρυσό Μετάλλιο στον Μπουρλά και την Αγγελοπούλου

ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ! ΕΔΩΣΑΝ και ...Χρυσό Μετάλλιο στον Μπουρλά και την Αγγελοπούλου

8 Οκτωβρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:374
Μοίρασέ το

 

Η απονομή στην Γ. Αγγελοπούλου έγινε ως “αναγνώριση για τη συνεχή και έμπρακτη προσφορά της στη χώρα και την παραδειγματική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσω διάφορων δράσεων εκπαιδευτικών, επιχειρηματικών και άλλων”.

Στον κ. Μπουρλά το μετάλλιο απονεμήθηκε ως “αναγνώριση για τη συμβολή του στην προαγωγή και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και για την για πολλά χρόνια άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό υπό τις πολλαπλές ιδιότητές του αλλά και στην συμβολή του στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας”.

 

 

 

Είναι στις … “ιδιαιτερότητες” των περιουσιων, να βραβεύονται μεταξύ τους.

Η μια ανήκει στους χρηματοδότες του σατανικού ζεύγους των παιδοβιαστών Κλίντον, και ο άλλος στους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΜΠΟΛΙΑ ΤΟΥ.

Κρίνοντας δε ποιοί τους βράβευσαν (γιοί δωσίλογων και μασσόνοι) και που τους βράβευσαν, δεν έχουμε παρά να αντιληφθούμε για άλλη μια φορά, πως η Ελλάδα, κυβερνιέται από διεστραμμένους περιούσιους, που θέλουν τον αφανισμό του λαού της.

 

Καλλιόπη Σουφλή


Με το Χρυσό Μετάλλιο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) τιμήθηκαν χθες σε εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.Η απονομή στην Γ.  Αγγελοπούλου έγινε ως “αναγνώριση για τη συνεχή και έμπρακτη προσφορά της στη χώρα και την παραδειγματική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσω διάφορων δράσεων εκπαιδευτικών, επιχειρηματικών και άλλων”.Στον κ. Μπουρλά το μετάλλιο απονεμήθηκε ως “αναγνώριση για τη συμβολή του στην προαγωγή και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και για την για πολλά χρόνια άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό υπό τις πολλαπλές ιδιότητές του αλλά και στην συμβολή του στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας”.Οι απονομές έγιναν από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, μίλησε για την αξιέπαινη και διαρκή προσφορά της κυρίας Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, χάρις στην κυρία Αγγελοπούλου αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον, να εμπνευστούμε από την ιστορία μας και να προετοιμαστούμε για τις μελλοντικές εξελίξεις». «Με την αεικίνητη και εμπνευσμένη παρουσία σας σε όλη τη χώρα βοηθήσατε στο να αναδειχθούν οι ιστορικές και επετειακές παραστάσεις σε τεκμήρια συλλογικής μνήμης. Σας ευχαριστούμε! Η συμβολή σας είναι καθοριστική» είπε ο κ. Πικραμμένος απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Για τον κ. Μπουρλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι στο πρόσωπο του εκφράζεται η ελπίδα για ένα ασφαλές μέλλον χάρη στις στρατηγικές επιλογές, την αποφασιστικότητα του και το όραμά του. «Ο Αλμπέρτ Μπουλά έλαβε αποφάσεις και προτεραιοποίησε εκείνα τα ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στην ανακάλυψη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων και με τα οποία άλλαξε την ζωή των ανθρώπων. Αποκορύφωμα της επαγγελματικής του πορείας είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοίου. Ο κ. Μπουρλά δεσμεύτηκε να καταβάλει αυτός και η εταιρεία κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια ο ιός. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλη η ανθρωπότητα ατενίζει το μέλλον με ελπίδα.» είπε ο κ Πικραμμένος.

«Στα δυο αυτά πρόσωπα (σ.σ. της κ. Αγγελοπούλου και του κ. Μπουρλά) αποτυπώνεται η Ελλάδα που πρωταγωνιστεί η Ελλάδα που πρωτοστατεί, μια Ελλάδα που είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων» κατέληξε ο κ. Πικραμμένος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξήρε τη διαχρονική διαδρομή και την προσπάθεια της κυρίας Αγγελοπούλου να προσφέρει στην πατρίδα από διαφορετικές θέσεις στις οποίες βρέθηκε και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιτυχή διαχείριση, όπως είπε, της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. «Προσπάθησε να συνεισφέρει και στην ενίσχυση του ΕΣΥ με συγκεκριμένες προσφορές, όπως οι κλίνες ΜΕΘ που δώρισε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι είχε την ευκαιρία ως υπουργός Υγείας να υπογράψει την προκήρυξη για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία τους.

Για τον κ. Μπουρλά ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι στο πρόσωπο του σήμερα τιμάται το σύνολο των ανθρώπων που υπηρετούν την επιστήμη απέναντι στο σκοταδισμό τον όποιο ζούμε ακόμα και τώρα και την καχυποψία που μπορεί να υπάρχει. Επίσης σημείωσε την μεγάλη συνεισφορά του κ. Μπουρλά στη ομαλή παράδοση των εμβολίων στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυρία Αγγελοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στη σημασία της Παιδείας και ειδικότερα στον ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. «Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες και εξαιτίας της ευέλικτης δομής του. Η δια βίου μάθηση δεν θα είναι, στο εξής, χόμπι για λίγους αλλά ανάγκη για πολλούς» σημείωσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και στην ίδρυση του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, για την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγόριθμους, που προωθεί η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». «Σκοπός μας είναι οι νέοι ταλαντούχοι επιστήμονες να μένουν στη χώρα μας, αλλά και η Ελλάδα να μπει στην αιχμή της πρωτοπορίας και της καινοτομίας» κατέληξε.

Ο κ. Μπουρλά στην ομιλία του τόνισε αρχικά ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά που τιμάται μαζί μου μια γυναίκα με ανεκτίμητη συμβολή στην εκπαίδευση, τη φιλανθρωπία και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο» και στάθηκε ιδιαίτερα στα κοινά ενδιαφέροντα που έχει με την κυρία Αγγελοπούλου στην ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε οτι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε καλύτερη περίοδος για να είναι κανείς επιστήμονας. «Η πιο συναρπαστική εποχή για την επιστημονική καινοτομία. Η επιστήμη εξελίσσεται ακόμα πιο γρήγορα, διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο και γίνεται όλο και πιο συνεργατική» τονισε ο κ. Μπουρλά.

Η πανδημία έδωσε ώθηση σε ολόκληρο τον τομέα των βιοεπιστημων να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και δράσης στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων, είπε ο κ. Μπουρλά προσθέτοντας ότι «…είδαμε τι μπορεί να προσφέρει το νέο μοντέλο και είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε σε άλλους τομείς. Αυτή η δραστική αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε για την επιστήμη έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει τη ζωή των ασθενών προσφέροντας μείωση συμπτωμάτων, πρόληψη και θεραπεία».

Ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι οι σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της βιολογίας σε συνδυασμό με την τεράστια επιτάχυνση των ψηφιακών τεχνολογιών θα φέρουν μια πρωτοφανή δεκαετία ιατρικών ανακαλύψεων, επιστημονικών και επιχειρηματικών καινοτομιών και κοινωνικών αλλαγών. «Πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας επιστημονικής αναγέννησης» είπε ο CEO της Pfizer.

Τέλος, ο κ. Μπουρλά είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο στην κατάρτιση ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος. Για να συμβεί αυτό, ο κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι θα πρέπει να στηρίζουμε τους νέους και ιδιαίτερα τους φοιτητές παρέχοντας τους την δυνατότητα να πραγματοποιούν τις φιλοδοξίες τους στην Ελλάδα. «Έτσι λοιπόν είμαι πολύ περήφανος που η Pfizer μέσω της πρόσφατης επένδυσης ψηφιακής έρευνας και τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη, που θα εγκαινιάσουμε την επόμενη εβδομάδα, συμβάλει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα. Εύχομαι το παράδειγμα μας να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες διεθνείς εταιρείες και οργανισμοί».

 

Πηγή

Προβολές : 374


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα