ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

11 Οκτωβρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:251
Μοίρασέ το
-Η Παγκόσμια Ενεργειακή Κρίση , η Ενεργειακή Φτώχεια και το Ράλι των Τιμών που επηρεάζει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα δημιουργώντας πανικό και φόβο Παγκόσμια , με την Ευρώπη στη στενωπό κρίσιμων επιλογών με χώρες πρωταγωνιστές και κομπάρσους στο εσωτερικό της. 
– Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες νότια της Κρήτης , το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι και οι δρόμοι της ενέργειας και των φυσικών πόρων στη Μεσόγειο 
– Πως ΑΠΕ – Κλιματική Κρίση και Υδρογονάνθρακες συνδέονται με ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα και σε ποια κατεύθυνση τελικά ; 

 

Και ποιοί είναι υπεύθυνοι γι αυτό, αν όχι οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους;

Πότε πρόταξαν τους υδρογονάνθρακες, αντί τις … “ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”;

Όλα γίνονται από τις γεωπολιτικές εξουσίες και τους τραπεζο-οικονομικούς κολοσσούς, και οι κυβερνήσεις των μικρών χωρών είναι τα πιόνια τους.

Η πολιτική διαχείριση είναι κατά των λαών.

Τρανταχτό παράδειγμα η κυβέρνηση ΜΙΖΟτάκη, που έκλεισε τα λιγνιτωρυχεία της χώρας, προκειμένου να γεμήσει τα ελληνικά βουνά με ανεμόμυλους και τις τσέπες της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ,  με μίζες δισεκατομμυρίων, φτωχοποιώντας τον ελληνικό λαό…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Κάποιες επισημάνσεις από εμάς:  Αναλυτές, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, μιλούν για επερχόμενο γενικευμένο “μπλακ άουτ”.

Με την  Κίνα ήδη να προειδοποιεί για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, ενώ έχει κορυφωθεί κι εκεί η ζήτηση για άνθρακα, καθώς τα εργοστάσια μειώνουν τα ωράρια λειτουργίας τους μια και δεν διαθέτουν τη…απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ για την παραγωγή των προϊόντων!
Σε Ινδία και Λίβανο αντιμετωπίζουν ήδη παρατεταμένες διακοπές ρεύματος (σχετικό ρεπορτάζ για τον δεύτερο εδώ: Έρχεται ενεργειακός Αρμαγεδδώνας: «Εσβησε» ο Λίβανος – Η «πράσινη» ενέργεια οδηγεί σε χάος ), στο δε Ηνωμένο Βασίλειο αρκετές εταιρείες παροχής ενέργειας έβαλαν λουκέτο, αφήνοντας πάρα πολλούς ανθρώπους χωρίς πάροχο!
Ακούγονται φωνές ειδικών προς τις κυβερνήσεις για “αποθήκευση αποθεμάτων ενέργειας”(!), ενώ χαρακτηριστικό είναι και αυτό το άρθρο: Τι έχουν να πουν και οι δύο, τώρα, που η Ευρώπη τους, καίει κάρβουνο;, απ’ όπου και τα αποσπάσματα: “Ιστορικό ρεκόρ ανόδου της τιμής του χτύπησε, στην Ευρώπη, σήμερα, το… φυσικό αέριο.
Έφτασε στα 1100 δολ. για κάθε χίλια κυβικά μέτρα.
Η Ευρώπη υποφέρει, από την έλλειψη φυσικού αερίου, καθώς οι ΗΠΑ, ενώ υποσχέθηκαν να ικανοποιήσουν την ζήτηση με το ακριβότερο και υποδεέστερο σχιστολιθικό δικό τους αέριο, αρκεί να καταργήσουν τις εισαγωγές, από Ρωσία, δεν το πράττουν.
Έτσι, η Ευρώπη ζητεί, από την Ρωσία, άνθρακα, για να καλύψει τις ανάγκες της, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ με αποτέλεσμα και οι τιμές του άνθρακα να αυξάνονται, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ ακριβή είναι και η μεταφορά του.

Η επιστροφή στο ορυκτό καύσιμο υποδηλώνει, τόσο την παταγώδη αποτυχία των “ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”, που αδυνατούν να λειτουργήσουν σε κάθε κλιματική συνθήκη (αέρα, χιόνι, πάγο, συννεφιά), όσο και την υποκρισία της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ηγεσίας, για την δήθεν “κλιματική αλλαγή”, που εφευρέθηκε, για νέα μεγαλύτερα κέρδη, στις τσέπες της και ξεπλένει την ασύδοτη ρύπανση του περιβάλλοντος, που επί αιώνες δημιουργεί, σε βάρος των πολιτών.”

Πάμε τώρα στην πολύ αξιόλογη εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ του ΚΡΗΤΗTV :

Ενεργειακή Κρίση στο ρυθμό της «Πράσινης» Μετάβασης
Μία μεγάλη συζήτηση με επίκεντρο την Στρατηγική της Ενεργειακής Πολιτικής Παγκόσμια και των συνεπειών που παράγει.
-Η Παγκόσμια Ενεργειακή Κρίση , η Ενεργειακή Φτώχεια και το Ράλι των Τιμών που επηρεάζει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα δημιουργώντας πανικό και φόβο Παγκόσμια , με την Ευρώπη στη στενωπό κρίσιμων επιλογών με χώρες πρωταγωνιστές και κομπάρσους στο εσωτερικό της. 
Πώς η συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή (ΣΥΝΔΕΣΗ: ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Καθηγητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά αποκαλύπτει τι μας κρύβουν!) , έγινε συζήτηση για την Κλιματική Κρίση και πώς η «Πράσινη Ανάπτυξη» βυθίζει σε αυτή τη φάση, με βίαιες πολιτικές αποφάσεις στο χώρο της Ενέργειας , σε ακρίβεια και φτώχεια χώρες και λαούς με περιορισμένες ενεργειακές δυνατότητες , όπως η Ελλάδα.
– Οδηγεί η Κλιματική Κρίση και σε Ενεργειακή Κρίση ; 
– Η εκτόξευση ρεκόρ των τιμών του Φυσικού Αερίου και οι πανάκριβες εισαγωγές του, την ώρα που το Ελληνικό Φυσικό Αέριο γίνεται «ταμπού» και η βίαιη απολιγνιτοποίηση οδηγεί σε ασταθείς επιλογές .
Η «μονοκαλλιέργεια» των ανεμογεννητριών (ΣΥΝΔΕΣΗ:  Παράγει ένα αιολικό αρκετή ενέργεια για να κατασκευαστεί ένα αιολικό; Και ας μιλήσουμε για …hoaxes, αν αντέχετεκι όχι ΑΠΕ , και το αποτέλεσμα μονάδων που λειτουργούν με εισαγόμενο ακριβό φυσικό αέριο κάνουν ακόμη και τον ακριβό πλέον, λόγω προστίμων ρύπανσης λιγνίτη, συμφέρουσα λύση ανάγκης, για την σταθερότητα του ενεργειακού συστήματος της χώρας ; 
– Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες νότια της Κρήτης , το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι και οι δρόμοι της ενέργειας και των φυσικών πόρων στη Μεσόγειο 
– Πως ΑΠΕ – Κλιματική Κρίση και Υδρογονάνθρακες συνδέονται με ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα και σε ποια κατεύθυνση τελικά ; 
 Στο στούντιο των Αντιθέσεων ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης , Αντώνης Φώσκολος , Ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν :
-Ο Δημήτρης Κουτσογιάννης, τέως Κοσμήτορας της Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και πρώην Διευθυντής του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Βραβευμένος με το Henry Darcy Medal 2009 της European Geosciences Union για τη συμβολή του στη μελέτη της υδρομετεωρολογικής μεταβλητότητας και στη διαχείριση υδατικών πόρων
– Ο Γιάννης Μπασιάς , τέως Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ (EΔEY)// Πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωλογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι
– Και ο Βασίλης Λύκος , Βιολόγος – Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης

#krititvnadeis #antitheseis

(ΚΕΊΜΕΝΟ από την περιγραφή του βίντεο στο youtube)

 

Πηγή

Προβολές : 251


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα