ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας, Αυστραλία, Dan Andrews Διατάχθηκε να Παρουσιαστεί στο Δικαστήριο για “Απόκρυψη ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και Απάτης” σε μια εξαιρετική Νίκη των Ακτιβιστών κατά του Εγκλεισμού (lockdown), οι οποίοι Έπεισαν το Δικαστήριο να Δεχτεί την καταγγελία τους…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας, Αυστραλία, Dan Andrews Διατάχθηκε να Παρουσιαστεί στο Δικαστήριο για “Απόκρυψη ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και Απάτης” σε μια εξαιρετική Νίκη των Ακτιβιστών κατά του Εγκλεισμού (lockdown), οι οποίοι Έπεισαν το Δικαστήριο να Δεχτεί την καταγγελία τους…

17 Δεκεμβρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:843
Μοίρασέ το

Ο κ. Rech είπε στους διαδηλώτές ότι ο πρωθυπουργός της Βικτώριας αντιμετώπιζει τη “θανατική ποινή” εάν καταδικασθεί για προδοσία. 

‘Τώρα αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πολιτικός για ποινικά αδικήματα που μπορούν να καταγγελθούν είναι ισόβια ποινή, αλλά υπό τον στρατιωτικό νόμο είναι θανατική ποινή – πρέπει να περάσει από σώμα ενόρκων’, είπε.

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου με την κατηγορία της απόκρυψης προδοσίας που κατατέθηκε επιτυχώς σε δικαστήριο.

Η κατηγορία κατατέθηκε επιτυχώς στο δικαστήριο του Myrtleford Magistrates’ Court και ο κ. Andrews – ή τουλάχιστον ο νόμιμος εκπρόσωπός του – είναι καταγεγραμμένος να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή στις 9.30 π.μ..

Ενώ η εισαγγελική αρχή στο δικαστικό φάκελο αναφέρεται ως “άγνωστη”, εννοείται ότι οι αγωνιστές κατά του lockdown Jim Rech και ο φωτογράφος Dezi Freeman είχαν καταχωρίσει το θέμα ιδιωτικά.


Οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια μαζικής διαμαρτυρίας στη Μελβούρνη στις 27 Νοεμβρίου (φωτογραφία)

 

Ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους έχει γίνει στόχος διαμαρτυριών για τους νόμους περί κλειδώματος (lockdown), τους εμβολιασμούς και το νομοσχέδιο του για την πανδημία

Πηγές δήλωσαν στην Daily Mail Australia ότι η ιδιωτική δίωξη είχε απορριφθεί από πολλά δικαστήρια της Βικτώριας πριν τελικά γίνει δεκτή στο πινάκιο της ποινικής δικαιοσύνης στο Myrtleford – 280 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης.

Απευθυνόμενος σε διαδηλωτές της “ελευθερίας” τον περασμένο μήνα, ο κ. Rech ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να φέρει το θέμα ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά έκτοτε είχε αποσιωπηθεί στο ευρύ κοινό.

Ο κ. Rech, ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του ως “δημόσιος υπάλληλος της Κοινοπολιτείας“, είναι γνωστό ότι έχει επιχειρήσει παρόμοιες διαδικασίες εναντίον άλλων βουλευτών σε όλη τη χώρα, ενώ φέρεται να έχει συλλάβει “όσους κάθονται στην έδρα χωρίς καμία εξουσιοδότηση του Στέμματος“.

Η Daily Mail Australia σημείωσε ότι το θέμα είναι μάλιστα καταχωρημένο στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής παραστάσεων του δικαστηρίου, το οποίο είναι προσβάσιμο στην ευρύτερη κοινότητα.

Το Ειρηνοδικείο του Myrtleford έκανε δεκτή ιδιωτική δίωξη κατά του πρωθυπουργού Daniel Andrews

Ο κ. Rech είπε στους διαδηλώτές ότι ο πρωθυπουργός της Βικτώριας αντιμετώπιζει τη “θανατική ποινή” εάν καταδικασθεί για προδοσία.

‘Τώρα αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πολιτικός για ποινικά αδικήματα που μπορούν να καταγγελθούν είναι ισόβια ποινή, αλλά υπό τον στρατιωτικό νόμο είναι θανατική ποινή – πρέπει να περάσει από σώμα ενόρκων’, είπε.

Σύμφωνα με το νόμο στη Βικτώρια, οι απλοί πολίτες μπορούν να πληρώσουν 85,70 δολάρια και να υποβάλουν ποινική μήνυση στο δικαστήριο.

Ενώ πολλές ιδιωτικές διώξεις χαρακτηρίζονται από τους νομικούς ως “τρελές“, έχουν μακρά ιστορία στη Βικτώρια.

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Σίδνεϊ Tyrone Kirchengast δήλωσε στην εφημερίδα The Age τον Ιούλιο ότι οι ιδιωτικές διώξεις ήταν: “ο ακρογωνιαίος λίθος του πρώιμου συστήματος απονομής δικαιοσύνης στα δικαστήρια του βασιλιά του 12ου αιώνα”.

Η πρακτική αυτή ανάγεται σε μια εποχή πριν από την αστυνομία και τους εισαγγελείς, όπου οι ιδιώτες συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες στους απατεώνες από μόνοι τους.

Εκείνη την εποχή, ο απαγχονισμός του εγκληματία θεωρούνταν μια ευνοϊκή επιλογή, αλλά πιο συχνά οι παραβάτες μαρκάρονταν με καυτά σίδερα ή ρίχνονταν στη φυλακή.

Σήμερα, οι ιδιωτικές διώξεις χρησιμοποιούνται κυρίως από τα δημοτικά συμβούλια, τις οικοδομικές αρχές και τις ομάδες προστασίας των ζώων.

Αλλά τις επιστρατεύουν επίσης μέλη του κοινού που πιστεύουν ότι οι αρχές έχουν απορρίψει τις αξιώσεις τους για δικαιοσύνη.

Η υπόθεση εναντίον του κ. Andrews αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, με τον Διευθυντή Δημόσιας Δίωξης της Κοινοπολιτείας να είναι πιθανό να αναλάβει τον έλεγχο της υπόθεσης πριν αυτή ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον νόμο, το CDPP έχει την εξουσία να προσπεράσει και να διακόψει τις ιδιωτικές διώξεις, εάν κρίνει ότι δεν υπάρχει εύλογη προοπτική να εξασφαλιστεί καταδίκη με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία ή ότι “δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον“.

Τον Ιούλιο, μια ιδιωτική δίωξη κατά της επικεφαλής δικαστού της Βικτώριας Lisa Hannan αντιμετωπίστηκε στη Βικτώρια βάσει παρόμοιων νόμων.

Παρά τα προφανή εμπόδια, η αίτηση έχει ήδη προκαλέσει σημαντική ταλαιπωρία σε τμήματα της πολιτειακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να διαθέσει δικηγόρο για να εμφανιστεί εκ μέρους του κ. Andrews την Παρασκευή.

Ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Δίωξης της Βικτώριας θα είναι επίσης παρών, αν και το θέμα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της λόγω του ότι οι πράξεις προδοσίας εμπίπτουν στην ομπρέλα της Κοινοπολιτείας.

Το γραφείο του κ. Andrews δεν απάντησε στις ερωτήσεις της Daily Mail Australia σχετικά με την επικείμενη ακρόαση.

——————

Δικτυογραφία:

Victorian Premier Daniel Andrews listed to front court for concealing TREASON | Daily Mail Online

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10306595/Victorian-Premier-Daniel-Andrews-listed-court-concealing-TREASON.html

 

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 843


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα