ΑΣΟΕΕ: Καταδικασμένος για υπεξαίρεση διαχειρίζεται (ακόμη και σήμερα) κονδύλια!

ΑΣΟΕΕ: Καταδικασμένος για υπεξαίρεση διαχειρίζεται (ακόμη και σήμερα) κονδύλια!

3 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:171
Μοίρασέ το

 

 

Ο 62χρονος ακαδημαϊκός, παρότι καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε φυλάκιση για υπεξαίρεση, εξακολουθεί να εργάζεται ανενόχλητος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ πρόσφατα μάλιστα είχε διεκδικήσει και τη θέση του κοσμήτορα.

Το πλέον δυσεξήγητο είναι ότι παρότι η καταδίκη του έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εντούτοις άπαντες ποιούν την νήσσαν!

 

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δεκαετίες έχουν διαφθείρει τέτοιου είδους πανεπιστημιακά κυκλώματα…αλλά είναι ΗΜΕΤΕΡΟΙ και παραμένουν ατιμώρητοι…

Τόση εκτεταμένη διαφθορά μετά την μεταπολίτευση, δεν έχει όρια…

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αν εξαιρέσουμε τον αείμνηστο και ΕΝΤΙΜΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ Ή ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

ΑΣΟΕΕ

Υπόθεση πρωτοφανούς εύνοιας την οποία απολαμβάνει συγκεκριμένος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Πρόκειται για έναν 62χρονο ακαδημαϊκό ο οποίος παρότι έχει καταδικαστεί (πρωτόδικα) για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, εντούτοις παραμένει ακόμη και σήμερα στη θέση του, με το πλέον σκανδαλώδες να είναι το γεγονός ότι διαχειρίζεται κονδύλια χιλιάδων ευρώ!

Όπως είχαμε ήδη γράψει (την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022), ο 62χρονος ακαδημαϊκός, παρότι καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε φυλάκιση για υπεξαίρεση, εξακολουθεί να εργάζεται ανενόχλητος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ πρόσφατα μάλιστα είχε διεκδικήσει και τη θέση του κοσμήτορα. Το πλέον δυσεξήγητο είναι ότι παρότι η καταδίκη του έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εντούτοις άπαντες ποιούν την νήσσαν!

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

 

Η απόφαση

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε ένοχο τον καθηγητή Γ.Κ. για υπεξαίρεση που συνέβη στις 3/11/2015 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο, αντίθετα, αθώωσε τους Γ.Κ. και Ν.Γ. οι οποίοι κατηγορούνταν για συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «Ο Γ.Κ. κατηγορήθηκε ότι ιδιοποιήθηκε, παράνομα, ξένα κινητά πράγματα, που περιήλθαν στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο».

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Γ.Κ. «εισήλθε στο δωμάτιο του Εργαστηρίου… αφού πρώτα διέρρηξε την πόρτα εισόδου σε αυτό, με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γ.Κ. και Ν Γ.

Αφού εισήλθε σε αυτό έλαβε στην κατοχή του προσωπικά αντικείμενα του εγκαλούντος καθηγητή Γ. , που φύλαγε εντός, καθότι το χρησιμοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όντας διευθυντής του, και έλαβε στην κατοχή του μια σειρά από αντικείμενα, τα οποία και δεν απέδωσε στον συνάδελφό του όταν εκείνος του τα ζήτησε (την 3η-11-2015), αλλά τα ενσωμάτωσε στην περιουσία του, ιδιοποιούμενος αυτά παράνομα.

Μεταξύ άλλων ο καταδικασθείς καθηγητής πήρε:

– Μεγάλο αριθμό από σημαντικές συμβουλευτικές μελέτες για διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς που είχε πραγματοποιήσει ο εγκαλών καθηγητής μόνος ή και σε συνεργασία με άλλα μέλη Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

– Εργασίες, μελέτες και έρευνες του εγκαλούντος, υλικό πρωτότυπο που είχε δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά συνέδρια, χειρόγραφα βιβλίων.

– Προσωπικούς φακέλους του μηνυτή με φορολογικά και ιατρικά δεδομένα του.

– Σκληρούς δίσκους με αρχεία.

– Μεγάλο αριθμό βιβλίων φιλοσοφίας και τέχνης.

– Φωτογραφική μηχανή.

– Σημαντικά προσωπικά αντικείμενα.

– 1.750 ευρώ μετρητά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς καθηγητής πραγματοποίησε τη διάρρηξη και υπεξαίρεση εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο συνάδελφός του , που κατείχε μέχρι τούδε  διευθυντική θέση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, βρισκόταν σε καθεστώς αναγκαστικής αποχής από τα καθήκοντά του (δυνάμει υπουργικής απόφασης).

Ο καθηγητής αυτός είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο ποινικό δικαστήριο, αλλά αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Συνέλευσης στο Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου, με την οποία αντικαταστάθηκε ο εγκαλών από τη θέση αυτή και στη θέση αυτή ορίστηκε ο καταδικασθείς Γ.Κ.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο όμως, «η συγκεκριμένη απόφαση δεν ίσχυε νομικά καθώς θα έπρεπε να εγκριθεί πρώτα από τη Γενική Συνέλευση (που δεν είχε λάβει ακόμα χώρα έως την 3η-11-2015)».

Οι Γ.Κ. και Ν.Γ., διοικητικοί υπάλληλοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατηγορήθηκαν ότι διέρρηξαν την πόρτα του εργαστηρίου και βοήθησαν τον 62χρονο καθηγητή να υπεξαιρέσει το ρολόι, τα χρήματα και τα άλλα αντικείμενα που ανήκουν στον εγκαλούντα καθηγητή.

 

«Κυκλώματα»

Την ίδια στιγμή για κυκλώματα διαφθοράς μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τα οποία εδώ και χρόνια νέμονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κάνουν λόγο διακεκριμένοι καθηγητές, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι αυτή η κατάσταση καλύπτεται από ένα καθεστώς ατιμωρησίας για τους «εκλεκτούς του κυκλώματος».

Αντίθετα, όσοι τολμήσουν να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά βρίσκονται, όπως λένε, αντιμέτωποι με απειλές, διώξεις και ένα ανελέητο bullying με στόχο να «σωπάσουν».

Μάλιστα από το υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή της εφημερίδας προκύπτει ότι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ενήμερη τόσο η πρώην όσο και η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στην «Μ» ο συνταξιοδοτηθείς πλέον καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Βάμβουκας, είπε μεταξύ άλλων: «Έχει δημιουργηθεί ένα κύκλωμα διαφθοράς εδώ και 30 χρόνια με διαχρονικά χαρακτηριστικά, το οποίο νέμεται τους πόρους του πανεπιστημίου».

 


 

Πηγή

Προβολές : 171


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα