ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ROTHSCHILDS ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ COVID-19 ΤΟ 2015. ΚΑΙ ΤΟ 2017.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ROTHSCHILDS ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ COVID-19 ΤΟ 2015. ΚΑΙ ΤΟ 2017.

22 Ιανουαρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,148
Μοίρασέ το

 

 

Δεν αμφισβητείται, αφού οι πληροφορίες προέρχονται από τα επίσημα μητρώα πατεντών στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Και έχουμε όλη την τεκμηρίωση.

Όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενες αποκαλύψεις, όλη η Covid-οκρατία είναι μια μασκαράτα και μια προσομοίωση που προετοιμάζεται εδώ και καιρό από την Παγκόσμια Τράπεζα / ΔΝΤ / Rothschilds και τα λαμόγια τους, με τη σύμπραξη Rockefeller.
Οι νεότερες ανακαλύψεις μας ενισχύουν αυτές τις προηγούμενες αποκαλύψεις.

 

Για όσους γνωρίζουμε τι εστί η σατανική οικογένεια των Χαζαροεβραιοσιωνιστών Ρότσιλντ, αυτό είναι γνωστό.

Όλα τα σατανικά που συμβαίνουν στον πλανήτη γη τα τελευταία τουλάχιστον 300 χρόνια, όλοι οι πόλεμοι, οι καταστραφές και τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα, εκπορεύονται απ’ αυτή τη σατανική καμπαλίστικη φάρα, τον πατριάρχη της οποίας φιλοξενούμε στην Κέρκυρα…

ΑΥΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ κλπ) ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΛ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ή ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΝΕΝΤΥ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΗΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ… ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Για προσέξτε τους αρχηγίσκους των κινημάτων και των κομμάτων που βρίσκονται εκτός κιναιδοβουλίου, αν τολμά να πει κανείς το όνομά του και θα αντιληφθείτε πως και αυτοί, είναι δικά του πιόνια.

Κανείς πολιτικός αρχηγός και κανένα κίνημα ή κόμμα εντός και εκτός κιναιδοβουλίου δεν αναφέρεται σ’ αυτόν, εκτός από το ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, και τον πρόεδρό του Χρήστο Τσιάρτα, που ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ.

Στο τέλος της ανάρτησης, παραθέτω κάποιες από τις χιλιάδες κάρτες που αποδεικνύουν με ιστορικά ντοκουμέντα πως πίσω απ’ όλα, βρίσκονται οι Ρότσιλντ, πυλώνας των οποίων είναι οι Ροκφέλλερ και ο Σόρος… και στον σατανικό σχεδιασμό του κορονοϊού, οι Μπιλ Γκέιτς, Φάουτσι, οι φαρμακομαφίες και εκατομμύρια πολιτικοί, γιατροί, εκκλησιαστικοί ταγοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί κλπ,  που πληρώνονται  για να τρομοκρατούν τους λαούς.

Μετάφραση: Απολλόδωρος 21 Ιανουαρίου 2022, Silview Costinescu

James Fetzerblog

Διaβάστε το εδώ.

OCT 042020

Δεν αμφισβητείται, αφού οι πληροφορίες προέρχονται από τα επίσημα μητρώα πατεντών στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Και έχουμε όλη την τεκμηρίωση.

 

Όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενες αποκαλύψεις, όλη η Covid-οκρατία είναι μια μασκαράτα και μια προσομοίωση που προετοιμάζεται εδώ και καιρό από την Παγκόσμια Τράπεζα / ΔΝΤ / Rothschilds και τα λαμόγια τους, με τη σύμπραξη Rockefeller.
Οι νεότερες ανακαλύψεις μας ενισχύουν αυτές τις προηγούμενες αποκαλύψεις.

9b63f95cbf00f0798212f522d9bc12ad.png

Πηγή: ιστοσελίδα του ολλανδικού κυβερνητικού μητρώου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

 

Πληροφορίες (αυτολεξεί αντίγραφο):

 

Παρέχεται μέθοδος για την απόκτηση και τη μετάδοση βιομετρικών δεδομένων (π.χ. ζωτικών σημείων) ενός χρήστη, όπου τα δεδομένα αναλύονται για να προσδιοριστεί εάν ο χρήστης πάσχει από ιογενή λοίμωξη, όπως το COVID-19.

Η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ενός παλμικού οξύμετρου για την απόκτηση τουλάχιστον ποσοστού παλμού και κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, το οποίο μεταδίδεται ασύρματα σε ένα smartphone. Για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα είναι ακριβή, χρησιμοποιείται ένα επιταχυνσιόμετρο εντός του smartphone για τη μέτρηση της κίνησης του smartphone ή/και του χρήστη. Μόλις αποκτηθούν ακριβή δεδομένα, αυτά μεταφορτώνονται στο υπολογιστικό νέφος cloud (ή στον κεντρικό υπολογιστή), όπου τα δεδομένα χρησιμοποιούνται (μόνα τους ή μαζί με άλλα ζωτικά σημεία) για να προσδιοριστεί εάν ο χρήστης πάσχει (ή είναι πιθανό να πάσχει) από μια ιογενή λοίμωξη, όπως το COVID-19. Ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις, τα δεδομένα, οι αλλαγές σε αυτά ή/και ο προσδιορισμός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ειδοποίηση του ιατρικού προσωπικού και τη λήψη των αντίστοιχων μέτρων.

0d1f338cef0589fc336cc4c1de62cb46.png

Πηγή: https://www.freepatentsonline.com/y2017/0229149.html

 

Αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω, αλλά πριν από αυτό, ας αναλογιστούμε για λίγο το Facebook του εφευρέτη
Παρατηρήσατε τίποτα;

 

Πληροφορίες σχετικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (αυτολεξεί αντίγραφο):

 

Τίτλος: “Πατέντα”: ΗΠΑ: Σύστημα και μέθοδος για τη χρήση, βιομετρικών και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων Αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών 20170229149 Κωδικός είδους: A1

Περίληψη: Παρέχεται μια μέθοδος για την επεξεργασία και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων ενός χρήστη, είτε μόνα τους είτε μαζί (σε συγχρονισμό) με άλλα δεδομένα, όπως δεδομένα βίντεο του χρήστη κατά τη διάρκεια μιας χρονικής στιγμής που αποκτήθηκαν τα βιομετρικά δεδομένα. Η μέθοδος περιλαμβάνει την αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων έτσι ώστε να συνδέονται με ένα αναγνωριστικό και τουλάχιστον μία χρονική σφραγίδα (π.χ. ώρα έναρξης, ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.) και την αποθήκευση δεδομένων βίντεο έτσι ώστε να συνδέονται με το αναγνωριστικό και τουλάχιστον μία χρονική σφραγίδα (π.χ. ώρα έναρξης). Με την αποθήκευση των δεδομένων με αυτόν τον τρόπο, τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να εμφανίζονται (είτε σε πραγματικό χρόνο είτε με καθυστέρηση) σε συγχρονισμό με τα δεδομένα βίντεο, και τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να αναζητηθούν για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός βιομετρικού συμβάντος. Το βίντεο που αντιστοιχεί στο βιομετρικό συμβάν μπορεί στη συνέχεια να εμφανιστεί, είτε μόνο του είτε μαζί με τουλάχιστον ένα βιομετρικό του χρήστη κατά τη διάρκεια του βιομετρικού συμβάντος.

Εφευρέτες:

Rothschild, Richard A. (Λονδίνο, GB).
Macklin, Dan (Stafford, GB)
Slomkowski, Robin S. (Eugene, OR, ΗΠΑ)
Harnischfeger, Taska (Eugene, OR, US)

Αριθμός αίτησης: 15/495485

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/08/2017

Ημερομηνία κατάθεσης: 24/04/2017

Παραπομπή κατά την εξαγωγή: Κάντε κλικ για αυτόματη δημιουργία βιβλιογραφίας
Παραχωρησιούχος:

Rothschild Richard A.
Macklin Dan
Slomkowski Robin S.
Harnischfeger Taska

Διεθνείς κατηγορίες: G11B27/10, G06F19/00, G06K9/00, G11B27/031, H04N5/77

Προβολή εικόνων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας: Κατεβάστε σε αρχείο PDF 20170229149  

 

Αναφορές σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ:
39fee5603b5ce960f8dc9d7cfd61a7bd.png

Κύριος εξεταστής: MESA, JOSE M Δικηγόρος, αντιπρόσωπος ή εταιρεία: Fitzsimmons IP Law (Gardena, CA, US)
Ισχυρισμοί: Αυτό που διεκδικείται είναι:

 

1. Μέθοδος για την αναγνώριση βίντεο που αντιστοιχεί σε βιομετρικό συμβάν ενός χρήστη, με το εν λόγω βίντεο να εμφανίζεται μαζί με τουλάχιστον ένα βιομετρικό του εν λόγω χρήστη κατά τη διάρκεια του εν λόγω βιομετρικού συμβάντος, η οποία περιλαμβάνει: λήψη ενός αιτήματος για την έναρξη μιας συνεδρίας- χρήση τουλάχιστον ενός προγράμματος που εκτελείται σε μια κινητή συσκευή για την ανάθεση ενός αριθμού συνεδρίας και μιας ώρας έναρξης στην εν λόγω συνεδρία- λήψη δεδομένων βίντεο από μια κάμερα, τα εν λόγω δεδομένα βίντεο περιλαμβάνουν βίντεο τουλάχιστον ενός από τον εν λόγω χρήστη και το περιβάλλον του εν λόγω χρήστη κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, η εν λόγω χρονική περίοδος αρχίζει από την εν λόγω ώρα έναρξης- λήψη βιομετρικών δεδομένων από έναν αισθητήρα, τα εν λόγω βιομετρικά δεδομένα περιλαμβάνουν ένα πλήθος τιμών σε ένα βιομετρικό του εν λόγω χρήστη κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονικής περιόδου, χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος για τη σύνδεση τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας και του χρόνου έναρξης με τα δεδομένα βίντεο- χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος για τη σύνδεση τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας, του χρόνου έναρξης και ενός ρυθμού δειγματοληψίας με τα βιομετρικά δεδομένα, όπου τουλάχιστον ο αριθμός συνεδρίας χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των βιομετρικών δεδομένων με τα δεδομένα βίντεο και τουλάχιστον ο ρυθμός δειγματοληψίας και ο χρόνος έναρξης χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση μεμονωμένων τιμών από το πλήθος των τιμών με μεμονωμένους χρόνους εντός της χρονικής περιόδου, λήψη του βιομετρικού συμβάντος, το οποίο βιομετρικό συμβάν περιλαμβάνει μία από μια τιμή και ένα εύρος του βιομετρικού- χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος για τον προσδιορισμό μιας πρώτης από τις πολλαπλές τιμές που αντιστοιχούν στο βιομετρικό συμβάν- χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος και τουλάχιστον του χρόνου έναρξης, του ρυθμού δειγματοληψίας και της χρονικής περιόδου για τον προσδιορισμό ενός πρώτου χρόνου εντός της χρονικής περιόδου που αντιστοιχεί στην πρώτη από τις πολλαπλές τιμές, και εμφάνιση στην κινητή συσκευή τουλάχιστον των δεδομένων βίντεο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου μαζί με την πρώτη από τις πολλαπλές τιμές, όπου ο πρώτος χρόνος χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της πρώτης από τις πολλαπλές τιμές σε συγχρονισμό με ένα τμήμα των δεδομένων βίντεο που δείχνει τουλάχιστον ένα από τον χρήστη και το περιβάλλον του χρήστη κατά τη διάρκεια του βιομετρικού συμβάντος.

 

2. Η μέθοδος της αξίωσης 1, όπου το βήμα της λήψης βιομετρικών δεδομένων από τον αισθητήρα περιλαμβάνει περαιτέρω τη λήψη δεδομένων καρδιακού ρυθμού από ένα όργανο παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού.

 

3. Η μέθοδος της αξίωσης 1, όπου τα βήματα της σύνδεσης του αριθμού συνεδρίας με τα δεδομένα βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα περιλαμβάνουν περαιτέρω τη σύνδεση ενός αριθμού δραστηριότητας τόσο με τα δεδομένα βίντεο όσο και με τα βιομετρικά δεδομένα, όπου ο αριθμός δραστηριότητας προσδιορίζει μία από μια πληθώρα δραστηριοτήτων, η συνεδρία περιλαμβάνει την πληθώρα δραστηριοτήτων, και τόσο ο αριθμός συνεδρίας όσο και ο αριθμός δραστηριότητας χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των βιομετρικών δεδομένων με τα δεδομένα βίντεο.

 

4. Η μέθοδος της αξίωσης 1, όπου το βήμα της ανάθεσης ενός αριθμού συνόδου στην εν λόγω σύνοδο περιλαμβάνει περαιτέρω τη σύνδεση μιας περιγραφής της εν λόγω συνόδου με την εν λόγω σύνοδο.

 

5. Η μέθοδος της αξίωσης 1, όπου τα βήματα λήψης δεδομένων βίντεο και βιομετρικών δεδομένων περιλαμβάνουν περαιτέρω τη λήψη των δεδομένων βίντεο και των βιομετρικών δεδομένων κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονικής περιόδου.

 

6. Η μέθοδος της αξίωσης 1, όπου το βήμα λήψης δεδομένων βίντεο από μια κάμερα περιλαμβάνει περαιτέρω τη λήψη των δεδομένων βίντεο από την κάμερα μετά την εν λόγω χρονική περίοδο.

 

7. Η μέθοδος της αξίωσης 6, η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω το βήμα της ανάλυσης των δεδομένων βίντεο για ένα αναγνωριστικό που προσδιορίζει την εν λόγω συνεδρία, το οποίο αναγνωριστικό χρησιμοποιείται από το τουλάχιστον ένα πρόγραμμα για τη σύνδεση του αριθμού συνεδρίας με τα δεδομένα βίντεο.

 

8. Η μέθοδος της αξίωσης 1, όπου τα βήματα της ταυτοποίησης μιας πρώτης από τις πολλαπλές τιμές που αντιστοιχούν στο βιομετρικό συμβάν και της ταυτοποίησης ενός πρώτου χρόνου που αντιστοιχεί στην πρώτη από τις πολλαπλές τιμές περιλαμβάνουν περαιτέρω την ταυτοποίηση κάθε μίας από τις πολλαπλές τιμές που αντιστοιχούν στο βιομετρικό συμβάν και την ταυτοποίηση κάθε χρόνου που αντιστοιχεί στην κάθε μία από τις πολλαπλές τιμές.

 

9. Η µέθοδος της αξίωσης 8, όπου το βήµα της προβολής τουλάχιστον των δεδοµένων βίντεο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου περιλαµβάνει περαιτέρω την προβολή τουλάχιστον των δεδοµένων βίντεο κατά τη διάρκεια του κάθε χρόνου που αντιστοιχεί στην κάθε µία από τις πολλαπλές τιµές, όπου ο κάθε χρόνος χρησιµοποιείται για την προβολή της κάθε µίας από τις πολλαπλές τιµές σε συγχρονισµό µε τµήµατα των δεδοµένων βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον ένα από τον χρήστη και το περιβάλλον του χρήστη κατά τη διάρκεια του βιοµετρικού συµβάντος.

 

10. Η μέθοδος της αξίωσης 1, η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω τα βήματα της λήψης δεδομένων αυτοπραγμάτωσης από τον χρήστη και της σύνδεσης τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας και τουλάχιστον ενός χρόνου με τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, όπου τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης δείχνουν πώς αισθάνεται ο χρήστης κατά τη διάρκεια του τουλάχιστον ενός χρόνου, και ο τουλάχιστον ένας χρόνος χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των δεδομένων αυτοπραγμάτωσης σε συγχρονισμό με τουλάχιστον ένα τμήμα των δεδομένων βίντεο.

 

11. Σύστηµα για την αναγνώριση βίντεο που αντιστοιχεί σε βιοµετρικό γεγονός ενός χρήστη, το οποίο βίντεο εµφανίζεται µαζί µε τουλάχιστον ένα βιοµετρικό του χρήστη κατά τη διάρκεια του βιοµετρικού γεγονότος, το οποίο περιλαµβάνει: τουλάχιστον έναν εξυπηρετητή σε επικοινωνία µε ένα δίκτυο ευρείας περιοχής (WAN), µια κινητή συσκευή σε επικοινωνία µε τον τουλάχιστον έναν εξυπηρετητή µέσω του WAN, η οποία κινητή συσκευή περιλαµβάνει: µια οθόνη, τουλάχιστον έναν επεξεργαστή για τη λήψη αναγνώσιµων από µηχανή εντολών από τον τουλάχιστον έναν εξυπηρετητή, και τουλάχιστον µια συσκευή µνήµης για την αποθήκευση των αναγνώσιµων από µηχανή εντολών, οι οποίες είναι προσαρµοσµένες να εκτελούν τα εξής βήµατα: λήψη ενός αιτήματος για την έναρξη μιας συνεδρίας- ανάθεση ενός αριθμού συνεδρίας και ενός χρόνου έναρξης στην εν λόγω συνεδρία- λήψη δεδομένων βίντεο από μια κάμερα, τα εν λόγω δεδομένα βίντεο περιλαμβάνουν βίντεο τουλάχιστον ενός από τον εν λόγω χρήστη και το περιβάλλον του εν λόγω χρήστη κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου- λήψη βιομετρικών δεδομένων από έναν αισθητήρα, τα εν λόγω βιομετρικά δεδομένα περιλαμβάνουν ένα πλήθος τιμών σε ένα βιομετρικό του εν λόγω χρήστη κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονικής περιόδου, σύνδεση τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας και του χρόνου έναρξης με τα δεδομένα βίντεο- σύνδεση τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας, του χρόνου έναρξης και ενός ρυθμού δειγματοληψίας με τα βιομετρικά δεδομένα, τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των βιομετρικών δεδομένων με τα δεδομένα βίντεο, και τουλάχιστον του ρυθμού δειγματοληψίας και του χρόνου έναρξης που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μεμονωμένων τιμών από το πλήθος των τιμών με μεμονωμένους χρόνους εντός της χρονικής περιόδου, λήψη του βιομετρικού συμβάντος, το οποίο βιομετρικό συμβάν περιλαμβάνει μία από μια τιμή και ένα εύρος του βιομετρικού- αναγνώριση μιας πρώτης από τις πολλαπλές τιμές που αντιστοιχεί στο βιομετρικό συμβάν- αναγνώριση ενός πρώτου χρόνου εντός της χρονικής περιόδου που αντιστοιχεί στην πρώτη από τις πολλαπλές τιμές, και εμφάνιση στην οθόνη τουλάχιστον των δεδομένων βίντεο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου μαζί με την πρώτη από τις πολλαπλές τιμές, όπου ο πρώτος χρόνος χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της πρώτης από τις πολλαπλές τιμές σε συγχρονισμό με ένα τμήμα των δεδομένων βίντεο που δείχνει τουλάχιστον ένα από τον χρήστη και το περιβάλλον του χρήστη κατά τη διάρκεια του βιομετρικού συμβάντος.

 

12. Το σύστημα της αξίωσης 11, όπου το βήμα της λήψης βιομετρικών δεδομένων από τον αισθητήρα περιλαμβάνει περαιτέρω τη λήψη δεδομένων καρδιακού ρυθμού από ένα όργανο παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού.

 

13. Το σύστημα της αξίωσης 11, όπου τα βήματα της σύνδεσης του αριθμού συνεδρίας με τα δεδομένα βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα περιλαμβάνουν περαιτέρω τη σύνδεση ενός αριθμού δραστηριότητας τόσο με τα δεδομένα βίντεο όσο και με τα βιομετρικά δεδομένα, όπου ο αριθμός δραστηριότητας προσδιορίζει μία από μια πληθώρα δραστηριοτήτων, η συνεδρία περιλαμβάνει την πληθώρα δραστηριοτήτων, και τόσο ο αριθμός συνεδρίας όσο και ο αριθμός δραστηριότητας χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των βιομετρικών δεδομένων με τα δεδομένα βίντεο.

 

14. Το σύστημα της αξίωσης 11, όπου τα εν λόγω βήματα λήψης δεδομένων βίντεο και βιομετρικών δεδομένων περιλαμβάνουν περαιτέρω τη λήψη των δεδομένων βίντεο και των βιομετρικών δεδομένων κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονικής περιόδου.

 

15. Το σύστηµα της αξίωσης 11, όπου το βήµα λήψης δεδοµένων βίντεο από µια κάµερα περιλαµβάνει περαιτέρω τη λήψη των δεδοµένων βίντεο από την κάµερα µετά την εν λόγω χρονική περίοδο.

 

16. Το σύστημα της αξίωσης 15, όπου οι εντολές αναγνώσιμης μηχανής είναι περαιτέρω προσαρμοσμένες να εκτελούν το βήμα της ανάλυσης των δεδομένων βίντεο για έναν γραμμωτό κώδικα, όπου ο γραμμωτός κώδικας προσδιορίζει τον αριθμό συνεδρίας και χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του αριθμού συνεδρίας με τα δεδομένα βίντεο.

 

17. Το σύστημα της αξίωσης 11, όπου τα βήματα της ταυτοποίησης μιας πρώτης από τις πολλαπλές τιμές που αντιστοιχούν στο βιομετρικό γεγονός και της ταυτοποίησης ενός πρώτου χρόνου που αντιστοιχεί στην πρώτη από τις πολλαπλές τιμές περιλαμβάνουν περαιτέρω την ταυτοποίηση κάθε μίας από τις πολλαπλές τιμές που αντιστοιχούν στο βιομετρικό γεγονός και την ταυτοποίηση κάθε χρόνου που αντιστοιχεί στην κάθε μία από τις πολλαπλές τιμές.

 

18. Το σύστημα της αξίωσης 17, όπου το βήμα της προβολής τουλάχιστον των δεδομένων βίντεο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου περιλαμβάνει περαιτέρω την προβολή τουλάχιστον των δεδομένων βίντεο κατά τη διάρκεια του κάθε χρόνου που αντιστοιχεί στην κάθε μία από τις πολλαπλές τιμές, όπου ο κάθε χρόνος χρησιμοποιείται για την προβολή της κάθε μίας από τις πολλαπλές τιμές σε συγχρονισμό με τμήματα των δεδομένων βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον ένα από τον χρήστη και το περιβάλλον του χρήστη κατά τη διάρκεια του βιομετρικού συμβάντος.

 

19. Το σύστημα της αξίωσης 11, όπου οι μηχανικώς αναγνώσιμες οδηγίες είναι περαιτέρω προσαρμοσμένες να εκτελούν τα βήματα της λήψης δεδομένων αυτοπραγμάτωσης από τον χρήστη και της σύνδεσης του αριθμού συνεδρίας και τουλάχιστον ενός χρόνου με τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, όπου τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης δείχνουν πώς αισθάνεται ο χρήστης κατά τη διάρκεια του τουλάχιστον ενός χρόνου, και ο τουλάχιστον ένας χρόνος χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των δεδομένων αυτοπραγμάτωσης σε συγχρονισμό με τουλάχιστον ένα τμήμα των δεδομένων βίντεο.

 

20. Μέθοδος προβολής βίντεο σε συγχρονισμό με τουλάχιστον ένα βιομετρικό ενός υποκειμένου, η οποία περιλαμβάνει: τη χρήση τουλάχιστον ενός προγράμματος που εκτελείται σε μια υπολογιστική συσκευή για την ανάθεση ενός αριθμού συνεδρίας και μιας ώρας έναρξης στην εν λόγω συνεδρία- τη λήψη δεδομένων βίντεο από τουλάχιστον μια κάμερα, τα εν λόγω δεδομένα βίντεο περιλαμβάνουν βίντεο τουλάχιστον ενός από το εν λόγω υποκείμενο και το περιβάλλον του εν λόγω υποκειμένου κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου- τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από τουλάχιστον έναν αισθητήρα, τα εν λόγω βιομετρικά δεδομένα περιλαμβάνουν ένα πλήθος τιμών σε τουλάχιστον ένα βιομετρικό του εν λόγω υποκειμένου κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονικής περιόδου, χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος για τη σύνδεση τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας και του χρόνου έναρξης με τα δεδομένα βίντεο- χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος για τη σύνδεση τουλάχιστον του αριθμού συνεδρίας, του χρόνου έναρξης και τουλάχιστον ενός ρυθμού δειγματοληψίας με τα βιομετρικά δεδομένα- λήψη ενός βιομετρικού συμβάντος, το οποίο βιομετρικό συμβάν περιλαμβάνει μία από τις τιμές και ένα εύρος του τουλάχιστον ενός βιομετρικού, χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος για τον εντοπισμό μεμονωμένων τιμών από το πλήθος των τιμών που αντιστοιχούν στο βιομετρικό συμβάν- χρήση του τουλάχιστον ενός προγράμματος και τουλάχιστον της ώρας έναρξης, του τουλάχιστον ενός ρυθμού δειγματοληψίας και της χρονικής περιόδου για τον εντοπισμό μεμονωμένων χρόνων εντός της χρονικής περιόδου που αντιστοιχούν στις μεμονωμένες τιμές από το πλήθος των τιμών, και εμφάνιση στην εν λόγω υπολογιστική συσκευή τουλάχιστον των δεδομένων βίντεο και των μεμονωμένων τιμών του πλήθους των τιμών, όπου οι μεμονωμένοι χρόνοι χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση των μεμονωμένων τιμών του πλήθους των τιμών σε συγχρονισμό με τμήματα των δεδομένων βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον ένα από το υποκείμενο και το περιβάλλον του υποκειμένου κατά τη διάρκεια του βιομετρικού συμβάντος.

 

Περιγραφή:
cc77d3a977f64c7d6536619fd63a3738.png

Η παρούσα αίτηση αποτελεί συνέχεια της Ser. No. 15/293,211, που κατατέθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2016, η οποία διεκδικεί προτεραιότητα σύμφωνα με το 35 U.S.C. §119 (e) στην προσωρινή αίτηση των ΗΠΑ με αριθμό 62/240,783, που κατατέθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2015, οι οποίες αιτήσεις ενσωματώνονται ρητά στο παρόν, στο σύνολό τους, με παραπομπή.
b4b186f8756ea67718be894738793674.png

1. Πεδίο της εφεύρεσης

 

Η παρούσα εφεύρεση αφορά τη λήψη και τη χρήση βιομετρικών δεδομένων και ειδικότερα ένα σύστημα και μια μέθοδο για την εμφάνιση τουλάχιστον ενός βιομετρικού χαρακτηριστικού ενός χρήστη μαζί με βίντεο του χρήστη τη στιγμή που το τουλάχιστον ένα βιομετρικό στοιχείο μετράται ή/και λαμβάνεται.

 

2. Περιγραφή της σχετικής τέχνης

 

Πρόσφατα, έχουν αναπτυχθεί συσκευές που είναι ικανές να μετρούν, να ανιχνεύουν ή να εκτιμούν σε έναν βολικό παράγοντα μορφής τουλάχιστον ένα ή περισσότερα μετρικά στοιχεία που σχετίζονται με φυσιολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία συνήθως αναφέρονται ως βιομετρικά δεδομένα. Για παράδειγµα, έχουν αναπτυχθεί συσκευές που µοιάζουν µε ρολόγια, οι οποίες είναι ικανές να µετρούν τον καρδιακό ρυθµό ή τους σφυγµούς ενός ατόµου και, χρησιµοποιώντας αυτά τα δεδοµένα µαζί µε άλλες πληροφορίες (π.χ. ηλικία, βάρος κ.λπ.), να υπολογίζουν ένα αποτέλεσµα, όπως οι συνολικές θερµίδες που κάηκαν από το άτοµο σε µια συγκεκριµένη ηµέρα. Παρόμοιες συσκευές έχουν αναπτυχθεί για τη μέτρηση, την ανίχνευση ή την εκτίμηση άλλων ειδών μετρήσεων, όπως η αρτηριακή πίεση, τα μοτίβα αναπνοής, η σύνθεση της αναπνοής, τα μοτίβα ύπνου και το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα, για να αναφέρουμε μερικά. Αυτές οι συσκευές αναφέρονται γενικά ως βιομετρικές συσκευές ή συσκευές βιοαισθητήρων μέτρησης.

 

Ενώ οι τύποι βιομετρικών συσκευών συνεχίζουν να αυξάνονται, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα βιομετρικά δεδομένα παραμένει σχετικά στατικός. Για παράδειγμα, τα δεδομένα καρδιακού ρυθμού χρησιμοποιούνται συνήθως για να δώσουν σε ένα άτομο πληροφορίες σχετικά με τους σφυγμούς του και τις θερμίδες που καίει. Με άλλο παράδειγμα, τα δεδομένα για το αλκοόλ στο αίμα χρησιμοποιούνται συνήθως για να δώσουν σε ένα άτομο πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του και να το ενημερώσουν για το αν μπορεί ή όχι να χειρίζεται με ασφάλεια ή νόμιμα ένα μηχανοκίνητο όχημα. Με ένα ακόμη παράδειγμα, το μοτίβο αναπνοής ενός ατόμου (μετρήσιμο, για παράδειγμα, είτε με βάση το επίπεδο έντασης σε ντεσιμπέλ, είτε με βάση τις μεταβολές του επιπέδου ντεσιμπέλ κατά τη διάρκεια ενός χρονικού διαστήματος) μπορεί να παρακολουθείται από γιατρό, νοσηλευτή ή ιατρικό τεχνικό για να διαπιστωθεί εάν το άτομο πάσχει από άπνοια ύπνου.

Αν και τα βιομετρικά δεδομένα είναι χρήσιμα από μόνα τους, τα δεδομένα αυτά θα ήταν πιο κατατοπιστικά ή δυναμικά εάν μπορούσαν να συνδυαστούν με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο κ.λπ.), να παρέχονται (π.χ. ασύρματα, μέσω δικτύου κ.λπ.) σε μια απομακρυσμένη συσκευή ή/και να μπορούν να αναζητηθούν (π.χ. επιτρέποντας τον γρήγορο εντοπισμό ορισμένων καταστάσεων, όπως ένας αυξημένος καρδιακός ρυθμός) ή/και να διασταυρωθούν (π.χ. χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα για τον εντοπισμό ενός τμήματος βίντεο που απεικονίζει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ή το αντίστροφο). Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για ένα αποτελεσματικό σύστημα και μια μέθοδο ικανή να επιτύχει τουλάχιστον ορισμένα ή και όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα και ικανή επίσης να συγχωνεύσει τα δεδομένα που παράγονται είτε σε αυτόματη είτε σε χειροκίνητη μορφή από τις διάφορες συσκευές, οι οποίες συχνά χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα ή τεχνολογίες (π.χ. πλατφόρμες υλικού, πρωτόκολλα, τύπους δεδομένων κ.λπ.) που είναι ασύμβατες μεταξύ τους.

 

Σε ορισμένες υλοποιήσεις της παρούσας εφεύρεσης, το σύστημα και/ή η μέθοδος είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να λαμβάνουν, να διαχειρίζονται και να φιλτράρουν την ποσότητα των πληροφοριών σε έγκαιρη και οικονομικά αποδοτική βάση και θα μπορούσαν επίσης να έχουν περαιτέρω αξία μέσω της ακριβούς μέτρησης, της οπτικοποίησης (π.χ. συγχρονισμένη οπτικοποίηση κ.λπ.) και της ταχείας ειδοποίησης των σημείων δεδομένων που βρίσκονται εκτός (ή εντός) ενός καθορισμένου ή προκαθορισμένου εύρους.

 

Ένα τέτοιο σύστημα και/ή μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο (π.χ. αθλητή κ.λπ.) ή τον προπονητή, τον προπονητή του κ.λπ. για την οπτικοποίηση του ατόμου κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ενός αθλητικού γεγονότος (π.χ. τρέξιμο, ποδηλασία, άρση βαρών, ποδόσφαιρο κ.λπ.) σε πραγματικό χρόνο (live) ή εκ των υστέρων, μαζί με τα ταυτόχρονα μετρούμενα βιομετρικά δεδομένα του ατόμου (π.χ, καρδιακός ρυθμός, κ.λπ.), και/ή ταυτόχρονα συγκεντρωμένα “δεδομένα αυτοπραγμάτωσης” ή βιωματικά δεδομένα που δημιουργούνται από το υποκείμενο, όπου το άτομο εισάγει τις δικές του υποκειμενικές σωματικές ή ψυχικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης, της γυμναστικής ή της αθλητικής δραστηριότητας/προπόνησής του (π.χ. αισθάνεται την έναρξη μιας “έξαρσης” αδρεναλίνης ή ενδορφινών στο σύστημα, αισθάνεται κουρασμένος, “παίρνει δεύτερο αέρα”, κ.λπ.) Αυτό θα επέτρεπε σε ένα άτομο (π.χ. το ίδιο το άτομο, ο προπονητής του ατόμου, ένας τρίτος κ.λπ.) να παρακολουθεί/παρατηρεί τα φυσιολογικά ή/και υποκειμενικά ψυχολογικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, ενώ παρακολουθεί ή επανεξετάζει το άτομο κατά την εκτέλεση ενός αθλητικού γεγονότος ή άλλης σωματικής δραστηριότητας. Η εν λόγω εισαγωγή των δεδομένων αυτοπραγμάτωσης, μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων, χρονοσημασμένων στο σύστημα φωνητικών σημειώσεων, σύντομων ή συντομογραφημένων εντολών πλήκτρων σε ένα έξυπνο τηλέφωνο, έξυπνο ρολόι, ενεργοποιημένη ζώνη γυμναστικής, ή οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη με το σύστημα μέθοδο εισαγωγής που είναι βολική για το άτομο να χρησιμοποιήσει, ώστε να μην παρεμποδίζεται (ή όσο το δυνατόν λιγότερο) η ροή και η εξάσκηση από το άτομο της δραστηριότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ένα τέτοιο σύστημα και/ή μέθοδος θα διευκόλυνε επίσης, για παράδειγμα, την εξ αποστάσεως παρατήρηση και διάγνωση σε εφαρμογές τηλεϊατρικής, όπου υπάρχει ανάγκη το ιατρικό προσωπικό ή το μέρος παρακολούθησης ή ο γονέας να έχει σαφή και γρήγορη επιβεβαίωση της ταυτότητας του ασθενούς ή του βρέφους, καθώς και της ορατής φυσικής του κατάστασης, μαζί με τα ταυτόχρονα παραγόμενα βιομετρικά δεδομένα και/ή δεδομένα αυτοπραγμάτωσης.

 

Επιπλέον, το σύστημα και/ή η μέθοδος θα πρέπει επίσης να παρέχει στο υποκείμενο, ή το μέρος παρακολούθησης, έναν τρόπο χρήσης της ευρετηρίασης βίντεο για την αποτελεσματική και διαισθητική συγκριτική αξιολόγηση, χαρτογράφηση και αξιολόγηση των δεδομένων του υποκειμένου, τόσο σε σχέση με το βιομετρικό ιστορικό του ίδιου του υποκειμένου και/ή σε σχέση με δείγματα δεδομένων άλλων υποκειμένων, ή δημογραφικά συγκριτικά στοιχεία, ανεξάρτητα από το ποιες λειτουργικές πλατφόρμες ή εφαρμογές έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των βιομετρικών και βιντεοσκοπημένων πληροφοριών. Με τη δυνατότητα φιλτραρίσματος/αναζήτησης συγκεκριμένων συμβάντων (π.χ. βιομετρικά συμβάντα, συμβάντα αυτοπραγμάτωσης, φυσικά συμβάντα κ.λπ.), τα δεδομένα που αποκτήθηκαν μπορούν να μειωθούν ή να επεξεργαστούν (π.χ. για να δημιουργηθεί ένα “highlight reel” κ.λπ.), διατηρώντας παράλληλα τον συγχρονισμό μεταξύ των επιμέρους τμημάτων βίντεο και των μετρημένων ή/και συλλεχθέντων δεδομένων (π.χ. βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, δεδομένα GPS κ.λπ.). Μια τέτοια ολοκληρωμένη ευρετηρίαση των γεγονότων, και μαζί με αυτήν η δυνατότητα να πραγματοποιείται δομημένη συνάθροιση των σχετικών δεδομένων (βίντεο και άλλων) με (ή χωρίς) δεδομένα από άλλα άτομα ή άλλες σχετικές πηγές, μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για την παροχή πλουσιότερων επιπέδων πληροφοριών με τη χρήση μεθόδων ανάλυσης “μεγάλων δεδομένων” και “μηχανικής μάθησης” και την προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης (“AI”) για την εφαρμογή συστάσεων και προσκλήσεων για δράση.

a69c77ac5cc4df2d533d7882b38d3183.png

Η παρούσα εφεύρεση παρέχει ένα σύστημα και μια μέθοδο για τη χρήση, την επεξεργασία, την ευρετηρίαση, τη συγκριτική αξιολόγηση, την κατάταξη, τη σύγκριση και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων ή ενός αποτελέσματος αυτών, είτε μόνα τους είτε μαζί (π.χ. σε συγχρονισμό) με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο κ.λπ.). Οι προτιμώμενες υλοποιήσεις της παρούσας εφεύρεσης λειτουργούν σύμφωνα με μια υπολογιστική συσκευή (π.χ. ένα έξυπνο τηλέφωνο κ.λπ.) σε επικοινωνία με τουλάχιστον μια εξωτερική συσκευή (π.χ. μια βιομετρική συσκευή για τη λήψη βιομετρικών δεδομένων, μια συσκευή βίντεο για τη λήψη δεδομένων βίντεο κ.λπ.) Σε μια πρώτη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, τα δεδομένα βίντεο, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα ήχου, και τα δεδομένα μη βίντεο, όπως βιομετρικά δεδομένα, αποθηκεύονται χωριστά στη συσκευή πληροφορικής και συνδέονται με άλλα δεδομένα, γεγονός που επιτρέπει την αναζήτηση και τον συγχρονισμό των δεδομένων βίντεο και των δεδομένων μη-βίντεο.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, μια εφαρμογή (π.χ. που εκτελείται στη συσκευή πληροφορικής κ.λπ.) περιλαμβάνει ένα πλήθος ενοτήτων για την εκτέλεση ενός πλήθους λειτουργιών. Για παράδειγμα, η εφαρμογή μπορεί να περιλαμβάνει μια μονάδα λήψης βίντεο για τη λήψη δεδομένων βίντεο από μια εσωτερική ή/και εξωτερική κάμερα και μια μονάδα βιομετρικής λήψης για τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από μια εσωτερική ή/και εξωτερική βιομετρική συσκευή. Η πλατφόρμα-πελάτης μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια μονάδα διεπαφής χρήστη, η οποία επιτρέπει σε έναν χρήστη να αλληλεπιδρά με την πλατφόρμα, μια μονάδα επεξεργασίας βίντεο για την επεξεργασία δεδομένων βίντεο, μια μονάδα χειρισμού αρχείων για τη διαχείριση δεδομένων, μια μονάδα βάσης δεδομένων και συγχρονισμού για την αναπαραγωγή δεδομένων, μια μονάδα αλγορίθμου για την επεξεργασία λαμβανόμενων δεδομένων, μια μονάδα κοινής χρήσης για την κοινή χρήση ή/και αποθήκευση δεδομένων και μια κεντρική μονάδα σύνδεσης και ταυτότητας για τη διασύνδεση με ιστότοπους κοινωνικών μέσων τρίτων, όπως το Facebook™.

 

Αυτές οι μονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για την έναρξη μιας νέας συνεδρίας, τη λήψη δεδομένων βίντεο για τη συνεδρία (π.χ. μέσω της μονάδας λήψης βίντεο) και τη λήψη βιομετρικών δεδομένων για τη συνεδρία (π.χ. μέσω της μονάδας βιομετρικής καταγραφής). Τα δεδομένα αυτά μπορούν να αποθηκευτούν σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο, σε μια τοπική βάση δεδομένων ή/και σε μια απομακρυσμένη συσκευή αποθήκευσης (π.χ. στο νέφος της εταιρείας ή σε μια υπηρεσία νέφους τρίτου μέρους, όπως το Dropbox™ κ.λπ.) Σε μια προτιμώμενη υλοποίηση, τα δεδομένα αποθηκεύονται έτσι ώστε να συνδέονται με πληροφορίες που (i) προσδιορίζουν τη συνεδρία και (ii) επιτρέπουν το συγχρονισμό.

 

Για παράδειγμα, τα δεδομένα βίντεο συνδέονται κατά προτίμηση τουλάχιστον με μια ώρα έναρξης (π.χ. ώρα έναρξης της συνεδρίας) και ένα αναγνωριστικό. Το αναγνωριστικό μπορεί να είναι ένας μοναδικός αριθμός που προσδιορίζει μοναδικά τη συνεδρία ή ένα πλήθος αριθμών (π.χ. ένα πλήθος παγκόσμιων ή καθολικών μοναδικών αναγνωριστικών (GUIDs/UUIDs)), όπου ένας πρώτος αριθμός προσδιορίζει μοναδικά τη συνεδρία και ένας δεύτερος αριθμός προσδιορίζει μοναδικά μια δραστηριότητα εντός της συνεδρίας, επιτρέποντας σε μια συνεδρία να περιλαμβάνει ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Το αναγνωριστικό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα όνομα συνόδου ή/και μια περιγραφή συνόδου. Άλλες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα βίντεο (π.χ. μήκος βίντεο, πηγή βίντεο κ.λπ.) (δηλαδή “μεταδεδομένα βίντεο”) μπορούν επίσης να αποθηκεύονται και να συνδέονται με τα δεδομένα βίντεο. Τα βιομετρικά δεδομένα συνδέονται κατά προτίμηση τουλάχιστον με την ώρα έναρξης (π.χ. την ίδια ώρα έναρξης που συνδέεται με τα δεδομένα βίντεο), το αναγνωριστικό (π.χ. το ίδιο αναγνωριστικό που συνδέεται με τα δεδομένα βίντεο) και έναν ρυθμό δειγματοληψίας, ο οποίος προσδιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο λαμβάνονται ή/και αποθηκεύονται τα βιομετρικά δεδομένα.

 

Αφού αποθηκευτούν και συνδεθούν τα δεδομένα βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι για την εμφάνιση των δεδομένων μαζί. Για παράδειγμα, εάν τα βιομετρικά δεδομένα αποθηκεύονται με ρυθμό δειγματοληψίας 30 δειγμάτων ανά λεπτό (spm), μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι για την εμφάνιση μιας πρώτης βιομετρικής τιμής (π.χ. κάτω από τα δεδομένα βίντεο, τοποθετημένης πάνω από τα δεδομένα βίντεο κ.λπ.) στην αρχή του βίντεο κλιπ, μιας δεύτερης βιομετρικής τιμής δύο δευτερόλεπτα αργότερα (δύο δευτερόλεπτα στο βίντεο κλιπ), μιας τρίτης βιομετρικής τιμής δύο δευτερόλεπτα αργότερα (τέσσερα δευτερόλεπτα στο βίντεο κλιπ) κ.λπ. Σε εναλλακτικές υλοποιήσεις της παρούσας εφεύρεσης, τα δεδομένα μη βίντεο (π.χ. βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα αυτοπραγμάτωσης κ.λπ.) μπορούν να αποθηκεύονται με ένα πλήθος χρονοσφραγίδων (π.χ. μεμονωμένες σφραγίδες ή μετατοπίσεις για κάθε αποθηκευμένη τιμή ή μεμονωμένους ρυθμούς δειγματοληψίας για κάθε τύπο δεδομένων), οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με την ώρα έναρξης για τον συγχρονισμό των δεδομένων μη βίντεο με τα δεδομένα βίντεο.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η βιομετρική συσκευή μπορεί να περιλαμβάνει έναν αισθητήρα για την ανίχνευση βιομετρικών δεδομένων, μια οθόνη για τη διασύνδεση με τον χρήστη και την εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών (π.χ. βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα ρύθμισης, δεδομένα λειτουργίας, όπως έναρξη, διακοπή και παύση, κ.λπ.), μια μνήμη για την αποθήκευση των ανιχνευμένων βιομετρικών δεδομένων, έναν πομποδέκτη για την επικοινωνία με την υποδειγματική υπολογιστική συσκευή και έναν επεξεργαστή για τη λειτουργία ή/και την οδήγηση του πομποδέκτη, της μνήμης, του αισθητήρα και της οθόνης. Η υποδειγματική υπολογιστική συσκευή περιλαμβάνει έναν πομποδέκτη (1) για τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από την υποδειγματική βιομετρική συσκευή, μια μνήμη για την αποθήκευση των βιομετρικών δεδομένων, μια οθόνη για τη διασύνδεση με τον χρήστη και την εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών (π.χ., βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα ρύθμισης, δεδομένα λειτουργίας, όπως έναρξη, διακοπή και παύση, εισαγωγή σχολίων κατά τη συνεδρία ή προσθήκη φωνητικών σημειώσεων, κ.λπ.), ένα πληκτρολόγιο (ή άλλη είσοδο χρήστη) για τη λήψη δεδομένων εισόδου του χρήστη, έναν πομποδέκτη (2) για την παροχή των βιομετρικών δεδομένων στη συσκευή υπολογιστών υποδοχής μέσω του Διαδικτύου, και έναν επεξεργαστή για τη λειτουργία ή/και την οδήγηση του πομποδέκτη (1), του πομποδέκτη (2), του πληκτρολογίου, της οθόνης και της μνήμης.

 

Το πληκτρολόγιο (ή άλλη συσκευή εισόδου) της υπολογιστικής συσκευής, ή εναλλακτικά το πληκτρολόγιο (ή άλλη συσκευή εισόδου) της βιομετρικής συσκευής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή δεδομένων αυτοπραγμάτωσης ή δεδομένων σχετικά με το πώς αισθάνεται ο χρήστης σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης αισθάνεται κουρασμένος, ο χρήστης μπορεί να εισάγει το “Τ” στο πληκτρολόγιο. Εάν ο χρήστης αισθάνεται ότι οι ενδορφίνες του ενεργοποιούνται, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει το “E” στο πληκτρολόγιο. Και αν ο χρήστης παίρνει τον δεύτερο αέρα του, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει το “S” στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, για την περαιτέρω διευκόλυνση της λειτουργίας κατά τη διάρκεια της άσκησης ή της αθλητικής δραστηριότητας, μπορούν να προκαθοριστούν πλήκτρα πλήκτρων με σύντομο κωδικό, όπως “T”, “E” και “S”, όπως οι αριθμοί ταχείας κλήσης για τις επαφές που καλούνται συχνά σε ένα έξυπνο τηλέφωνο κ.λπ., οι οποίοι μπορούν να επιλεγούν χειροκίνητα ή με τη χρήση φωνητικής αναγνώρισης. Αυτά τα δεδομένα (π.χ. η καταχώρηση ή η αναπαράστασή της) αποθηκεύονται στη συνέχεια και συνδέονται είτε με έναν ρυθμό δειγματοληψίας (όπως τα βιομετρικά δεδομένα) είτε με δεδομένα χρονοσφραγίδας, τα οποία μπορεί να είναι μια ώρα ή μια μετατόπιση ως προς την ώρα έναρξης που πατήθηκε κάθε κουμπί. Αυτό θα επέτρεπε τον συγχρονισμό των δεδομένων αυτοπραγμάτωσης με τα δεδομένα βίντεο. Θα επέτρεπε επίσης την αναζήτηση ή το φιλτράρισμα των δεδομένων αυτοπραγμάτωσης, όπως και των βιομετρικών δεδομένων (π.χ. για την εύρεση βίντεο που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, όπως π.χ. όταν ο χρήστης άρχισε να αισθάνεται κουρασμένος κ.λπ.)

 

Σε μια εναλλακτική υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η υπολογιστική συσκευή (π.χ. ένα έξυπνο τηλέφωνο κ.λπ.) βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με μια κεντρική υπολογιστική συσκευή μέσω ενός δικτύου ευρείας περιοχής (“WAN”), όπως το Διαδίκτυο. Αυτή η υλοποίηση επιτρέπει στην υπολογιστική συσκευή να κατεβάζει την εφαρμογή από την υπολογιστική συσκευή υποδοχής, να μεταφορτώνει τουλάχιστον ορισμένες από τις προαναφερθείσες λειτουργίες στην υπολογιστική συσκευή υποδοχής και να αποθηκεύει δεδομένα στην υπολογιστική συσκευή υποδοχής (π.χ. επιτρέποντας την προβολή δεδομένων βίντεο, μόνα τους ή συγχρονισμένα με δεδομένα μη βίντεο, όπως βιομετρικά δεδομένα και δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, από άλλη δικτυακή συσκευή). Για παράδειγμα, το λογισμικό που λειτουργεί στην υπολογιστική συσκευή (π.χ. η εφαρμογή, το πρόγραμμα κ.λπ.) μπορεί να επιτρέπει στον χρήστη να αναπαράγει τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου, αλλά όχι να συγχρονίζει τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου με τα βιομετρικά δεδομένα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η υπολογιστική συσκευή υποδοχής χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων κρίσιμων για τον συγχρονισμό (δείκτης χρονοσήμανσης, μεταδεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.) ή/και το λογισμικό που λειτουργεί στην υπολογιστική συσκευή υποδοχής είναι απαραίτητο για τον συγχρονισμό. Εν είδει άλλου παραδείγματος, το λογισμικό που λειτουργεί στη συσκευή πληροφορικής μπορεί να επιτρέπει στον χρήστη να αναπαράγει τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου, είτε μόνα τους είτε συγχρονισμένα με τα βιομετρικά δεδομένα, αλλά μπορεί να μην επιτρέπει στη συσκευή πληροφορικής (ή μπορεί να περιορίζει τη δυνατότητα της συσκευής πληροφορικής) να αναζητά ή να εξάγει με άλλο τρόπο από τα βιομετρικά δεδομένα ή να τα επεξεργάζεται για τον εντοπισμό σχετικών τμημάτων (π.χ. τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός “highlight reel” των συγχρονισμένων δεδομένων βίντεο/ήχου/βιομετρικών δεδομένων) ή για την κατάταξη των βιομετρικών δεδομένων ή/και των δεδομένων βίντεο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η κεντρική υπολογιστική συσκευή χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων που είναι κρίσιμα για την αναζήτηση ή/και την κατάταξη των βιομετρικών δεδομένων (βιομετρικά δεδομένα, βιομετρικά μεταδεδομένα κ.λπ.) ή/και λογισμικού που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση (ή την εκτέλεση προηγμένης αναζήτησης) ή/και την κατάταξη (ή την εκτέλεση προηγμένης κατάταξης) των βιομετρικών δεδομένων.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, τα δεδομένα βίντεο, τα οποία μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν δεδομένα ήχου, ξεκινούν σε μια χρονική στιγμή “T” και συνεχίζονται για μια διάρκεια “n”. Τα δεδομένα βίντεο αποθηκεύονται κατά προτίμηση στη μνήμη (τοπικά ή/και απομακρυσμένα) και συνδέονται με άλλα δεδομένα, όπως ένα αναγνωριστικό, μια ώρα έναρξης και μια διάρκεια. Τα δεδομένα αυτά συνδέουν τα δεδομένα βίντεο τουλάχιστον με μια συγκεκριμένη συνεδρία, μια συγκεκριμένη ώρα έναρξης και προσδιορίζουν τη διάρκεια του βίντεο που περιλαμβάνεται σε αυτά. Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, κάθε συνεδρία μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι στο Βερολίνο μια συγκεκριμένη ημέρα (συνεδρία) μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα με ποδήλατο στην πόλη (πρώτη δραστηριότητα) και μια βόλτα σε ένα πάρκο (δεύτερη δραστηριότητα). Έτσι, το αναγνωριστικό μπορεί να περιλαμβάνει τόσο ένα αναγνωριστικό συνεδρίας, που προσδιορίζει μοναδικά τη συνεδρία μέσω ενός παγκοσμίως μοναδικού αναγνωριστικού (GUID), όσο και ένα αναγνωριστικό δραστηριότητας, που προσδιορίζει μοναδικά τη δραστηριότητα μέσω ενός παγκοσμίως μοναδικού αναγνωριστικού (GUID), όπου η σχέση συνεδρίας/δραστηριότητας είναι αυτή ενός γονέα/παιδιού.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, τα βιομετρικά δεδομένα αποθηκεύονται στη μνήμη και συνδέονται με το αναγνωριστικό και έναν ρυθμό δειγματοληψίας “m”. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση των βιομετρικών δεδομένων με δεδομένα βίντεο κατά την αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, εάν το αναγνωριστικό είναι ένα, η ώρα έναρξης είναι 1:00 μ.μ., η διάρκεια του βίντεο είναι ένα λεπτό και ο ρυθμός δειγματοληψίας είναι 30 spm, τότε η αναπαραγωγή του βίντεο στις 2:00 μ.μ. θα είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί η πρώτη βιομετρική τιμή (π.χ. κάτω από το βίντεο, πάνω από το βίντεο κ.λπ.) στις 2:00 μ.μ., η δεύτερη βιομετρική τιμή να εμφανιστεί (π.χ. κάτω από το βίντεο, πάνω από το βίντεο κ.λπ.) δύο δευτερόλεπτα αργότερα, και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος του βίντεο στις 2:01 μ.μ.. Ενώ τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης μπορούν να αποθηκευτούν όπως τα βιομετρικά δεδομένα (π.χ. συνδεδεμένα με ένα ρυθμό δειγματοληψίας), εάν τα δεδομένα αυτά λαμβάνονται μόνο περιοδικά, μπορεί να είναι πιο συμφέρον να αποθηκεύονται τα δεδομένα αυτά συνδεδεμένα με το αναγνωριστικό και μια χρονοσφραγίδα, όπου “m” είναι είτε η ώρα που ελήφθησαν τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης είτε μια μετατόπιση μεταξύ αυτής της ώρας και της ώρας έναρξης (π.χ. δέκα λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα μετά την ώρα έναρξης κ.λπ.). Με την αποθήκευση των δεδομένων βίντεο και μη βίντεο χωριστά το ένα από το άλλο, τα δεδομένα μπορούν εύκολα να αναζητηθούν και να συγχρονιστούν.

 

Όσον αφορά τη σύνδεση των δεδομένων με ένα αναγνωριστικό, το οποίο μπορεί να συνδέεται με άλλα δεδομένα (π.χ. ώρα έναρξης, ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.), εάν τα δεδομένα λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν με το αναγνωριστικό (ή τα αναγνωριστικά) για την τρέχουσα συνεδρία (ή/και δραστηριότητα). Ωστόσο, όταν τα δεδομένα λαμβάνονται εκ των υστέρων (π.χ. μετά τη λήξη μιας συνεδρίας), υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν με μια συγκεκριμένη συνεδρία ή/και δραστηριότητα (ή αναγνωριστικό(-α) που σχετίζεται(-ονται) με αυτήν). Τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν χειροκίνητα (π.χ. από τον χρήστη) ή αυτόματα μέσω της εφαρμογής. Όσον αφορά το τελευταίο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί, για παράδειγμα, συγκρίνοντας τη διάρκεια των λαμβανόμενων δεδομένων (π.χ. τη διάρκεια του βίντεο) με τη διάρκεια της συνεδρίας ή/και της δραστηριότητας, υποθέτοντας ότι τα λαμβανόμενα δεδομένα σχετίζονται με την πιο πρόσφατη συνεδρία ή/και δραστηριότητα ή αναλύοντας δεδομένα που περιλαμβάνονται στα λαμβανόμενα δεδομένα. Για παράδειγμα, σε μια υλοποίηση, τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στα λαμβανόμενα δεδομένα (π.χ. μεταδεδομένα) μπορούν να προσδιορίσουν έναν χρόνο ή/και μια τοποθεσία που σχετίζεται με τα δεδομένα, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση των λαμβανόμενων δεδομένων με τη συνεδρία ή/και τη δραστηριότητα. Σε μια άλλη ενσωμάτωση, η υπολογιστική συσκευή θα μπορούσε να εμφανίσει δεδομένα (π.χ. έναν γραμμωτό κώδικα, όπως έναν κωδικό QR, κ.λπ.) που προσδιορίζουν τη συνεδρία ή/και τη δραστηριότητα. Ένας εξωτερικός καταγραφέας βίντεο θα μπορούσε να καταγράψει τα δεδομένα αναγνώρισης (όπως εμφανίζονται από τη συσκευή πληροφορικής) μαζί με (π.χ. πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια) τον χρήστη ή/και το περιβάλλον του. Η εφαρμογή θα μπορούσε στη συνέχεια να αναζητήσει τα δεδομένα βίντεο για δεδομένα αναγνώρισης και να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να συνδέσει τα δεδομένα βίντεο με μια συνεδρία ή/και δραστηριότητα. Το τμήμα αναγνώρισης των δεδομένων βίντεο θα μπορούσε στη συνέχεια να διαγραφεί από την εφαρμογή, εάν είναι επιθυμητό.

 

Μια πληρέστερη κατανόηση ενός συστήματος και μιας μεθόδου για τη χρήση, την επεξεργασία και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων, ή ενός αποτελέσματος αυτών, θα δοθεί στους ειδικευμένους στην τέχνη, καθώς και μια συνειδητοποίηση πρόσθετων πλεονεκτημάτων και αντικειμένων αυτών, με την εξέταση της ακόλουθης λεπτομερούς περιγραφής της προτιμώμενης υλοποίησης. Θα γίνει αναφορά στα συνηµµένα φύλλα των σχεδίων, τα οποία θα περιγραφούν αρχικά συνοπτικά.

1dfe8303ea1dbda65645cab3ee9cba8a.png

Το ΣΧΗΜΑ 1 απεικονίζει ένα σύστημα για τη χρήση, επεξεργασία και εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων και για το συγχρονισμό βιομετρικών δεδομένων με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου κ.λπ.) σύμφωνα με μία υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 2Α απεικονίζει ένα σύστημα για τη χρήση, την επεξεργασία και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων και για το συγχρονισμό βιομετρικών δεδομένων με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου κ.λπ.) σύμφωνα με μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 2Β απεικονίζει ένα σύστημα για τη χρήση, την επεξεργασία και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων και για το συγχρονισμό βιομετρικών δεδομένων με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου κ.λπ.) σύμφωνα με μια ακόμη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 3 απεικονίζει μια υποδειγματική απεικόνιση δεδομένων βίντεο συγχρονισμένων με βιομετρικά δεδομένα σύμφωνα με μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 4 απεικονίζει ένα μπλοκ διάγραμμα για τη χρήση, επεξεργασία και απεικόνιση βιομετρικών δεδομένων και για το συγχρονισμό βιομετρικών δεδομένων με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου κ.λπ.) σύμφωνα με μία υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 5 απεικονίζει ένα μπλοκ διάγραμμα για τη χρήση, επεξεργασία και εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων και για το συγχρονισμό βιομετρικών δεδομένων με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου κ.λπ.) σύμφωνα με μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 6 απεικονίζει μια μέθοδο συγχρονισμού δεδομένων βίντεο με βιομετρικά δεδομένα, λειτουργίας των δεδομένων βίντεο και αναζήτησης των βιομετρικών δεδομένων, σύμφωνα με μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 7 απεικονίζει μια υποδειγματική απεικόνιση δεδομένων βίντεο συγχρονισμένων με βιομετρικά δεδομένα σύμφωνα με μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 8 απεικονίζει υποδειγματικά δεδομένα βίντεο, τα οποία κατά προτίμηση συνδέονται με ένα αναγνωριστικό (ID), μια ώρα έναρξης (T) και μια ώρα λήξης ή διάρκεια (n),

 

Το ΣΧΗΜΑ 9 απεικονίζει ένα υποδειγματικό αναγνωριστικό (ID), που περιλαμβάνει ένα αναγνωριστικό συνόδου και ένα αναγνωριστικό δραστηριότητας,

 

Το ΣΧΗΜΑ 10 απεικονίζει υποδειγματικά βιομετρικά δεδομένα, τα οποία κατά προτίμηση συνδέονται με ένα αναγνωριστικό (ID), έναν χρόνο έναρξης (T) και έναν ρυθμό δειγματοληψίας (S),

 

Το ΣΧΗΜΑ 11 απεικονίζει υποδειγματικά δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, τα οποία κατά προτίμηση συνδέονται με ένα αναγνωριστικό (ID) και έναν χρόνο (m),

 

Το ΣΧΗΜΑ 12 απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο τα δειγματοληπτικά σημεία βιομετρικών δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή άλλων σημείων βιομετρικών δεδομένων σύμφωνα με μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 13 απεικονίζει πώς τα δειγματοληπτικά σημεία βιομετρικών δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρέκταση άλλων σημείων βιομετρικών δεδομένων σύμφωνα με μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης,

 

Το ΣΧΗΜΑ 14 απεικονίζει ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένας χρόνος έναρξης και δεδομένα που σχετίζονται με αυτόν (π.χ. ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον συγχρονισμό βιομετρικών δεδομένων και δεδομένων αυτοπραγμάτωσης με δεδομένα βίντεο,

 

Το ΣΧΗΜΑ 15 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “σύνδεσης” για μια εφαρμογή που επιτρέπει σε έναν χρήστη να καταγράφει τουλάχιστον δεδομένα βίντεο και βιομετρικά δεδομένα του χρήστη που εκτελεί ένα αθλητικό γεγονός (π.χ. ποδηλασία κ.λπ.) και να εμφανίζει τα δεδομένα βίντεο μαζί (ή σε συγχρονισμό) με τα βιομετρικά δεδομένα,

 

Στο ΣΧΗΜΑ 16 απεικονίζεται ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “δημιουργίας συνεδρίας” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει μια νέα συνεδρία,

 

Το ΣΧΗΜΑ 17 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “όνομα συνεδρίας” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, επιτρέποντας στο χρήστη να εισάγει ένα όνομα για τη συνεδρία,

 

Το ΣΧΗΜΑ 18 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “περιγραφή συνεδρίας” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, επιτρέποντας στο χρήστη να εισάγει μια περιγραφή για τη συνεδρία,

 

Το ΣΧΗΜΑ 19 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “session started” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, το οποίο δείχνει το βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο,

 

Το ΣΧΗΜΑ 20 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “ανασκόπηση συνεδρίας” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, επιτρέποντας στο χρήστη να αναπαράγει τη συνεδρία σε μεταγενέστερο χρόνο,

 

Το ΣΧΗΜΑ 21 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “επιλογή απεικόνισης γραφήματος” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει δεδομένα (π.χ. δεδομένα καρδιακού ρυθμού κ.λπ.) που θα εμφανίζονται μαζί με τα δεδομένα βίντεο,

 

Το ΣΧΗΜΑ 22 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “συνεδρία ανασκόπησης” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, όπου τα δεδομένα βίντεο εμφανίζονται μαζί (ή σε συγχρονισμό) με τα βιομετρικά δεδομένα,

 

Το ΣΧΗΜΑ 23 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “χάρτη” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, όπου εμφανίζονται δεδομένα GPS σε χάρτη Google,

 

Το ΣΧΗΜΑ 24 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “σύνοψης” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, που δείχνει μια σύνοψη της συνεδρίας,

 

Το ΣΧΗΜΑ 25 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “βιομετρική αναζήτηση” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, που επιτρέπει σε έναν χρήστη να αναζητήσει τα βιομετρικά δεδομένα για συγκεκριμένο βιομετρικό συμβάν (π.χ. μια συγκεκριμένη τιμή, ένα συγκεκριμένο εύρος κ.λπ.),

 

Το ΣΧΗΜΑ 26 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “πρώτου αποτελέσματος” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, που δείχνει ένα πρώτο αποτέλεσμα για το βιομετρικό συμβάν που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 25, μαζί με το αντίστοιχο βίντεο,

 

Το ΣΧΗΜΑ 27 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “δεύτερου αποτελέσματος” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, που δείχνει ένα δεύτερο αποτέλεσμα για το βιομετρικό συμβάν που φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 25, μαζί με το αντίστοιχο βίντεο,

 

Το ΣΧΗΜΑ 28 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “αναζήτησης συνεδρίας” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, επιτρέποντας σε έναν χρήστη να αναζητήσει συνεδρίες που πληρούν ορισμένα κριτήρια, και

Το ΣΧΗΜΑ 29 απεικονίζει ένα υποδειγματικό στιγμιότυπο οθόνης “λίστας” για την εφαρμογή που απεικονίζεται στο ΣΧΗΜΑ 15, που δείχνει ένα αποτέλεσμα για τα κριτήρια που απεικονίζονται στο ΣΧΗΜΑ 28.

f2ba687b2d4aafd68f9bd6018e6db20c.png

Η παρούσα εφεύρεση παρέχει ένα σύστημα και μια μέθοδο για τη χρήση, την επεξεργασία, την ευρετηρίαση, τη συγκριτική αξιολόγηση, την κατάταξη, τη σύγκριση και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων ή ενός αποτελέσματος αυτών, είτε μόνα τους είτε μαζί (π.χ. σε συγχρονισμό) με άλλα δεδομένα (π.χ. δεδομένα βίντεο κ.λπ.). Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι ενώ η εφεύρεση περιγράφεται στο παρόν σε όρους ορισμένων βιομετρικών δεδομένων (π.χ., καρδιακός ρυθμός, μοτίβα αναπνοής, επίπεδο αλκοόλ στο αίμα, κ.λπ. ), η εφεύρεση δεν περιορίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε βιομετρικά και/ή φυσικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των επιπέδων οξυγόνου, των επιπέδων CO2, του κορεσμού οξυγόνου, της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης αίματος, της λειτουργίας των πνευμόνων, της πίεσης των ματιών, των συνθηκών του σώματος και του περιβάλλοντος (θερμοκρασία, υγρασία, επίπεδα φωτός, υψόμετρο, και βαρομετρική πίεση), ταχύτητα (ταχύτητα βάδισης, ταχύτητα τρεξίματος), τοποθεσία και διανυθείσα απόσταση, ρυθμός αναπνοής, διακύμανση καρδιακού ρυθμού (HRV), δεδομένα ΗΚΓ, επίπεδα εφίδρωσης, θερμίδες που καταναλώνονται ή/και καίγονται, κετόνες, περιεχόμενο ή/και επίπεδα εκροής αποβλήτων, επίπεδα ορμονών, περιεκτικότητα αίματος, περιεκτικότητα σάλιου, ακουστικά επίπεδα (π.χ. g., ροχαλητό, κ.λπ.), επίπεδα και αλλαγές διάθεσης, γαλβανική απόκριση του δέρματος, εγκεφαλικά κύματα ή/και δραστηριότητα ή άλλες νευρολογικές μετρήσεις, μοτίβα ύπνου, φυσικά χαρακτηριστικά (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, δεδομένα ίριδας, δακτυλικά αποτυπώματα, κ.λπ.) ή αντιδράσεις (π.χ. αλλαγές στο πρόσωπο, αλλαγές στην ίριδα (ή στην κόρη), αλλαγές στη φωνή (ή στον τόνο), κ.λπ.), ή οποιοσδήποτε συνδυασμός ή αποτέλεσμα αυτών.

 

Όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 1, μια βιομετρική συσκευή 110 μπορεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με μια υπολογιστική συσκευή 108, όπως ένα έξυπνο τηλέφωνο, η οποία, με τη σειρά της, βρίσκεται σε επικοινωνία με τουλάχιστον μια υπολογιστική συσκευή (102, 104, 106) μέσω ενός δικτύου ευρείας περιοχής (“WAN”) 100, όπως το Διαδίκτυο. Οι υπολογιστικές συσκευές μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων, όπως PC, φορητός υπολογιστής, tablet, έξυπνο τηλέφωνο, έξυπνο ρολόι κ.λπ. και να χρησιμοποιούν ένα ή διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ή πλατφόρμες. Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η βιομετρική συσκευή 110 είναι διαμορφωμένη για να αποκτά (π.χ. να μετρά, να αισθάνεται, να εκτιμά, κ.λπ.) τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου (π.χ. βιομετρικά δεδομένα). Τα βιομετρικά δεδομένα παρέχονται στη συνέχεια στην υπολογιστική συσκευή 108, η οποία περιλαμβάνει μια συσκευή εγγραφής βίντεο ή/και ήχου (δεν φαίνεται).

 

Σε μια πρώτη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου παρέχονται μαζί με τα δεδομένα καρδιακού ρυθμού σε μια κεντρική υπολογιστική συσκευή 106 μέσω του δικτύου 100. Επειδή τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου και τα δεδομένα καρδιακού ρυθμού παρέχονται ταυτόχρονα στην κεντρική υπολογιστική συσκευή 106, μια κεντρική εφαρμογή που λειτουργεί σε αυτήν (δεν φαίνεται) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγχρονίσει τα δεδομένα βίντεο, τα δεδομένα ήχου ή/και τα δεδομένα καρδιακού ρυθμού, επιτρέποντας έτσι σε έναν χρήστη (π.χ. μέσω των υπολογιστικών συσκευών χρήστη 102, 104) να βλέπει τα δεδομένα βίντεο ή/και να ακούει τα δεδομένα ήχου (είτε σε πραγματικό χρόνο είτε με χρονική καθυστέρηση) ενώ βλέπει τα βιομετρικά δεδομένα. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 3, η εφαρμογή υποδοχής μπορεί να χρησιμοποιήσει μια χρονοσφραγίδα 320 ή άλλη μέθοδο αλληλουχίας με χρήση μεταδεδομένων, για να συγχρονίσει τα δεδομένα βίντεο 310 με τα βιομετρικά δεδομένα 330, επιτρέποντας σε έναν χρήστη να δει, για παράδειγμα, ένα άτομο (π.χ. ασθενή σε νοσοκομείο, μωρό σε κούνια κ.λπ.) σε μια συγκεκριμένη ώρα 340 (π.χ. 76 δευτερόλεπτα μετά την ώρα έναρξης) και βιομετρικά δεδομένα που σχετίζονται με το άτομο σε αυτή τη συγκεκριμένη ώρα 340 (π.χ. 76 δευτερόλεπτα μετά την ώρα έναρξης).

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι η εφαρμογή υποδοχής μπορεί περαιτέρω να διαμορφωθεί ώστε να εκτελεί άλλες λειτουργίες, όπως αναζήτηση μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας σε δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου, βιομετρικά δεδομένα ή/και μεταδεδομένα, ή/και κατάταξη δεδομένων βίντεο, δεδομένων ήχου ή/και βιομετρικών δεδομένων. Για παράδειγμα, η εφαρμογή υποδοχής μπορεί να επιτρέπει στον χρήστη να αναζητήσει ένα συγκεκριμένο βιομετρικό συμβάν, όπως έναν καρδιακό ρυθμό που έχει υπερβεί ένα συγκεκριμένο κατώφλι ή τιμή, έναν καρδιακό ρυθμό που έχει πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο κατώφλι ή τιμή, έναν συγκεκριμένο καρδιακό ρυθμό (ή εύρος) για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα κ.λπ. Εν είδει άλλου παραδείγματος, η εφαρμογή υποδοχής μπορεί να κατατάσσει δεδομένα βίντεο, δεδομένα ήχου, βιομετρικά δεδομένα ή ένα πλήθος συγχρονισμένων κλιπ (π.χ., highlight reels) χρονολογικά, με βάση το βιομετρικό μέγεθος (από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο, από το χαμηλότερο προς το υψηλότερο, κ.λπ.), με βάση την αξιολόγηση (από το καλύτερο προς το χειρότερο, από το χειρότερο προς το καλύτερο, κ.λπ.) ή με βάση τις προβολές (από το περισσότερο προς το λιγότερο, από το λιγότερο προς το περισσότερο, κ.λπ.). Θα πρέπει περαιτέρω να εκτιμηθεί ότι λειτουργίες όπως η κατάταξη, η αναζήτηση και η ανάλυση δεδομένων δεν περιορίζονται στη μεμονωμένη συνεδρία ενός χρήστη, αλλά μπορούν να εκτελούνται σε οποιονδήποτε αριθμό μεμονωμένων συνεδριών του χρήστη, καθώς και στη συνεδρία ή στον αριθμό συνεδριών πολλών χρηστών. Μια χρήση αυτής της συλλογής όλων των διαφόρων πληροφοριών (βίντεο, βιομετρικών και άλλων) είναι να είναι σε θέση να δημιουργήσει επαρκή σημεία δεδομένων για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και τη μηχανική μάθηση με σκοπό τη δημιουργία συμπερασμάτων και συστάσεων τεχνητής νοημοσύνης.

 

Για παράδειγμα, αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αυτόματη αναζήτηση δεδομένων βίντεο, αναζητώντας το πιο συναρπαστικό περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να συνδυαστεί σε ένα σύντομο “highlight reel”. Το νευρωνικό δίκτυο θα μπορούσε να εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας ένα πλήθος αθλητικών βίντεο, μαζί με αξιολογήσεις από τους χρήστες για το επίπεδο ενδιαφέροντός τους καθώς εξελίσσονται τα βίντεο. Οι κόμβοι εισόδου στο δίκτυο θα μπορούσαν να είναι ένα δείγμα της αλλαγής της έντασης των εικονοστοιχείων μεταξύ των καρέ μαζί με τη διάμεση βαθμολογία ενθουσιασμού του τρέχοντος καρέ. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με ένα νευρωνικό δίκτυο συνελικτικού τύπου πολλαπλών στρωμάτων, για την αυτόματη ταξινόμηση του περιεχομένου βίντεο (π.χ. ποιο άθλημα υπάρχει στο βίντεο). Μόλις αναγνωριστεί το περιεχόμενο, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι για τη σύγκριση της δραστηριότητας του χρήστη με μια εξιδανικευμένη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, το σύστημα θα μπορούσε να συγκρίνει μια βιντεοσκόπηση της κίνησης γκολφ του χρήστη με εκείνη ενός επαγγελματία γκολφέρ. Το σύστημα θα μπορούσε στη συνέχεια να παρέχει σταδιακά συμβουλές στο χρήστη για το πώς ο χρήστης θα μπορούσε να βελτιώσει την αιφνιδιαστική του κίνηση. Οι αλγόριθμοι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη των επιπέδων φυσικής κατάστασης των χρηστών (π.χ. αν διατηρήσουν το πρόγραμμά τους, δίνοντάς τους κίνητρο να συνεχίσουν να γυμνάζονται), να αντιστοιχίσουν τους χρήστες με άλλους χρήστες ή επαγγελματίες που έχουν παρόμοια επίπεδα φυσικής κατάστασης ή/και να δημιουργήσουν προγράμματα βελτιστοποιημένα για κάθε χρήστη.

 

Θα πρέπει επίσης να εκτιμηθεί, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 2Α, ότι τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να παρέχονται απευθείας στην κεντρική υπολογιστική συσκευή 106, χωρίς να περνούν από την υπολογιστική συσκευή 108. Για παράδειγμα, η υπολογιστική συσκευή 108 και η βιομετρική συσκευή 110 μπορούν να επικοινωνούν ανεξάρτητα με την υπολογιστική συσκευή υποδοχής, είτε απευθείας είτε μέσω του δικτύου 100. Θα πρέπει περαιτέρω να εκτιμηθεί ότι τα δεδομένα βίντεο, τα δεδομένα ήχου και/ή τα βιομετρικά δεδομένα δεν είναι απαραίτητο να παρέχονται στην κεντρική υπολογιστική συσκευή 106 σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, τα δεδομένα βίντεο θα μπορούσαν να παρέχονται σε μεταγενέστερο χρόνο, εφόσον τα δεδομένα μπορούν να ταυτοποιηθούν ή να συνδεθούν με μια συγκεκριμένη συνεδρία. Εάν τα δεδομένα βίντεο μπορούν να ταυτοποιηθούν, μπορούν στη συνέχεια να συγχρονιστούν με άλλα δεδομένα (π.χ. βιομετρικά δεδομένα) που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 2Β, το σύστημα περιλαμβάνει μια υπολογιστική συσκευή 200, όπως ένα έξυπνο τηλέφωνο, σε επικοινωνία με ένα πλήθος συσκευών, συμπεριλαμβανομένης μιας κεντρικής υπολογιστικής συσκευής 240 μέσω ενός WAN (βλ. π.χ. ΣΧΗΜΑ 1 στο 100), συσκευές τρίτων 250 μέσω του WAN (βλ. π.χ. ΣΧΗΜΑ 1 στο 100) και τοπικές συσκευές 230 (π.χ. μέσω ασύρματων ή ενσύρματων συνδέσεων). Σε μια προτιμώμενη υλοποίηση, η υπολογιστική συσκευή 200 κατεβάζει ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή (π.χ. πλατφόρμα πελάτη) από την υπολογιστική συσκευή υποδοχής 240 (π.χ. νέφος της εταιρείας). Η πλατφόρμα πελάτη περιλαμβάνει ένα πλήθος ενοτήτων που είναι διαμορφωμένες για να εκτελούν ένα πλήθος λειτουργιών.

 

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα-πελάτης μπορεί να περιλαμβάνει μια μονάδα λήψης βίντεο 210 για τη λήψη δεδομένων βίντεο από μια εσωτερική ή/και εξωτερική κάμερα και μια μονάδα βιομετρικής λήψης 212 για τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από μια εσωτερική ή/και εξωτερική βιομετρική συσκευή. Η πλατφόρμα-πελάτης μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια μονάδα διεπαφής χρήστη 202, η οποία επιτρέπει σε έναν χρήστη να αλληλεπιδρά με την πλατφόρμα, μια μονάδα επεξεργασίας βίντεο 204 για την επεξεργασία δεδομένων βίντεο, μια μονάδα χειρισμού αρχείων 206 για τη διαχείριση (π.χ. αποθήκευση, σύνδεση κ.λπ.) δεδομένων (π.χ. δεδομένα βίντεο, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα αναγνώρισης, δεδομένα χρόνου έναρξης, δεδομένα διάρκειας, δεδομένα ρυθμού δειγματοληψίας, δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, δεδομένα χρονοσήμανσης κ.λπ, αντιγραφή δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή πληροφορικής 200 στη συσκευή πληροφορικής υποδοχής 240 ή/και αντιγραφή δεδομένων χρήστη που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή πληροφορικής υποδοχής 240 στη συσκευή πληροφορικής 200), μια μονάδα αλγορίθμου 216 για την επεξεργασία λαμβανόμενων δεδομένων (π.χ, συγχρονισμός δεδομένων, αναζήτηση/φιλτράρισμα δεδομένων, δημιουργία μιας λίστας στιγμιότυπων, κ.λπ.), μια μονάδα κοινής χρήσης 220 για την κοινή χρήση ή/και αποθήκευση δεδομένων (π.χ. δεδομένων βίντεο, λίστας στιγμιότυπων, κ.λπ.) που αφορούν είτε μια μεμονωμένη συνεδρία είτε πολλαπλές συνεδρίες, και μια κεντρική μονάδα σύνδεσης και ταυτότητας 218 για τη διασύνδεση με ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τρίτων, όπως το Facebook™.

 

Όσον αφορά το ΣΧΗΜΑ 2Β, η υπολογιστική συσκευή 200, η οποία μπορεί να είναι ένα έξυπνο τηλέφωνο, ένα tablet ή οποιαδήποτε άλλη υπολογιστική συσκευή, μπορεί να είναι διαμορφωμένη για να κατεβάζει την πλατφόρμα πελάτη από την υπολογιστική συσκευή υποδοχής 240. Μόλις η πλατφόρμα πελάτη εκτελεστεί στην υπολογιστική συσκευή 200, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη μιας νέας συνεδρίας, τη λήψη δεδομένων βίντεο για τη συνεδρία (π.χ. μέσω της μονάδας λήψης βίντεο 210) και τη λήψη βιομετρικών δεδομένων για τη συνεδρία (π.χ. μέσω της μονάδας βιομετρικής λήψης 212). Τα δεδομένα αυτά μπορούν να αποθηκευτούν σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο, σε τοπική βάση δεδομένων ή/και σε απομακρυσμένη συσκευή αποθήκευσης (π.χ. στο νέφος της εταιρείας ή σε νέφος τρίτου μέρους, όπως το Dropbox™ κ.λπ.). Σε μια προτιμώμενη υλοποίηση, τα δεδομένα αποθηκεύονται έτσι ώστε να συνδέονται με πληροφορίες που (i) προσδιορίζουν τη συνεδρία και (ii) επιτρέπουν το συγχρονισμό.

 

Για παράδειγμα, τα δεδομένα βίντεο συνδέονται κατά προτίμηση τουλάχιστον με μια ώρα έναρξης (π.χ. ώρα έναρξης της συνεδρίας) και ένα αναγνωριστικό. Το αναγνωριστικό μπορεί να είναι ένας μοναδικός αριθμός που προσδιορίζει μοναδικά τη συνεδρία ή ένα πλήθος αριθμών (π.χ. ένα πλήθος παγκοσμίως (ή καθολικά) μοναδικών αναγνωριστικών (GUIDs/UUIDs), όπου ένας πρώτος αριθμός προσδιορίζει μοναδικά τη συνεδρία και ένας δεύτερος αριθμός προσδιορίζει μοναδικά μια δραστηριότητα εντός της συνεδρίας, επιτρέποντας σε μια συνεδρία (π.χ. ένα ταξίδι ή ένα δρομολόγιο σε έναν προορισμό, όπως το Βερολίνο) να περιλαμβάνει ένα πλήθος δραστηριοτήτων (π.χ. μια βόλτα με ποδήλατο, μια βόλτα με τα πόδια κ.λπ.). Ενδεικτικά και μόνο, ένα αναγνωριστικό δραστηριότητας (ή συνεδρίας) μπορεί να είναι ένα αναγνωριστικό 128 bit που έχει υψηλή πιθανότητα μοναδικότητας, όπως 8bf25512-f17a-4e9e-b49a-7c3f59ec1e85). Το αναγνωριστικό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα όνομα συνόδου ή/και μια περιγραφή συνόδου. Άλλες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα βίντεο (π.χ. μήκος βίντεο, πηγή βίντεο κ.λπ.) (δηλαδή “μεταδεδομένα βίντεο”) μπορούν επίσης να αποθηκεύονται και να συνδέονται με τα δεδομένα βίντεο. Τα βιομετρικά δεδομένα συνδέονται κατά προτίμηση τουλάχιστον με την ώρα έναρξης (π.χ. την ίδια ώρα έναρξης που συνδέεται με τα δεδομένα βίντεο), το αναγνωριστικό (π.χ. το ίδιο αναγνωριστικό που συνδέεται με τα δεδομένα βίντεο) και έναν ρυθμό δειγματοληψίας, ο οποίος προσδιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο λαμβάνονται ή/και αποθηκεύονται τα βιομετρικά δεδομένα. Για παράδειγμα, τα δεδομένα καρδιακού ρυθμού μπορούν να λαμβάνονται και να αποθηκεύονται με ρυθμό τριάντα δειγμάτων ανά λεπτό (30 spm), δηλαδή μία φορά κάθε δύο δευτερόλεπτα, ή με κάποιο άλλο προκαθορισμένο δείγμα χρονικού διαστήματος.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ρυθμός δειγματοληψίας που χρησιμοποιείται από την πλατφόρμα μπορεί να είναι ο ρυθμός δειγματοληψίας της βιομετρικής συσκευής (δηλ. ο ρυθμός με τον οποίο παρέχονται δεδομένα από τη βιομετρική συσκευή). Σε άλλες περιπτώσεις, ο ρυθμός δειγματοληψίας που χρησιμοποιείται από την πλατφόρμα μπορεί να είναι ανεξάρτητος από τον ρυθμό με τον οποίο λαμβάνονται τα δεδομένα (π.χ. ένας σταθερός ρυθμός, ένας ρυθμός που μπορεί να διαμορφωθεί κ.λπ.). Για παράδειγμα, εάν η βιομετρική συσκευή έχει ρυθμιστεί να παρέχει βιομετρικά δεδομένα με ρυθμό εξήντα δειγμάτων ανά λεπτό (60 spm), η πλατφόρμα μπορεί να εξακολουθεί να αποθηκεύει τα δεδομένα με ρυθμό 30 spm. Με άλλα λόγια, με ρυθμό δειγματοληψίας 30 spm, η πλατφόρμα θα έχει αποθηκεύσει πέντε τιμές μετά από δέκα δευτερόλεπτα, με την πρώτη τιμή να είναι η δεύτερη τιμή που μεταδίδεται από τη βιομετρική συσκευή, τη δεύτερη τιμή να είναι η τέταρτη τιμή που μεταδίδεται από τη βιομετρική συσκευή κ.ο.κ. Εναλλακτικά, εάν η βιομετρική συσκευή έχει διαμορφωθεί ώστε να παρέχει βιομετρικά δεδομένα μόνο όταν τα βιομετρικά δεδομένα αλλάζουν, η πλατφόρμα μπορεί να εξακολουθεί να αποθηκεύει τα δεδομένα με ρυθμό 30 spm. Στην περίπτωση αυτή, η πρώτη τιμή που αποθηκεύεται από την πλατφόρμα μπορεί να είναι η πρώτη τιμή που μεταδίδεται από τη βιομετρική συσκευή, η δεύτερη τιμή που αποθηκεύεται μπορεί να είναι η πρώτη τιμή που μεταδίδεται από τη βιομετρική συσκευή, εάν κατά τη στιγμή της αποθήκευσης δεν έχει μεταδοθεί νέα τιμή από τη βιομετρική συσκευή, η τρίτη τιμή που αποθηκεύεται μπορεί να είναι η δεύτερη τιμή που μεταδίδεται από τη βιομετρική συσκευή, εάν κατά τη στιγμή της αποθήκευσης μεταδίδεται νέα τιμή από τη βιομετρική συσκευή, και ούτω καθεξής.

 

Αφού αποθηκευτούν και συνδεθούν τα δεδομένα βίντεο και βιομετρικά δεδομένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι για την εμφάνιση των δεδομένων μαζί. Για παράδειγμα, εάν τα βιομετρικά δεδομένα αποθηκεύονται με ρυθμό δειγματοληψίας 30 spm, ο οποίος μπορεί να είναι σταθερός ή διαμορφώσιμος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι (π.χ. 216) για την εμφάνιση μιας πρώτης βιομετρικής τιμής (π.χ. κάτω από τα δεδομένα βίντεο, τοποθετημένης πάνω από τα δεδομένα βίντεο κ.λπ.) στην αρχή του βίντεο κλιπ, μιας δεύτερης βιομετρικής τιμής δύο δευτερόλεπτα αργότερα (δύο δευτερόλεπτα στο βίντεο κλιπ), μιας τρίτης βιομετρικής τιμής δύο δευτερόλεπτα αργότερα (τέσσερα δευτερόλεπτα στο βίντεο κλιπ) κ.λπ. Σε εναλλακτικές υλοποιήσεις της παρούσας εφεύρεσης, τα δεδομένα μη βίντεο (π.χ. βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, κ.λπ.) μπορούν να αποθηκευτούν με ένα πλήθος χρονοσφραγίδων (π.χ. μεμονωμένες σφραγίδες ή μετατοπίσεις για κάθε αποθηκευμένη τιμή), οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με την ώρα έναρξης για τον συγχρονισμό των δεδομένων μη βίντεο με τα δεδομένα βίντεο.

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι, ενώ η πλατφόρμα πελάτη μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να λειτουργεί αυτόνομα (δηλαδή ανεξάρτητα από τη συσκευή δικτύου υποδοχής 240), σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, ορισμένες λειτουργίες της πλατφόρμας πελάτη εκτελούνται από τη συσκευή δικτύου υποδοχής 240 και μπορούν να εκτελούνται μόνο όταν η υπολογιστική συσκευή 200 βρίσκεται σε επικοινωνία με τη συσκευή υπολογιστών υποδοχής 240. Μια τέτοια υλοποίηση πλεονεκτεί στο ότι όχι μόνο εκφορτώνει ορισμένες λειτουργίες στη συσκευή υπολογιστικού δικτύου υποδοχής 240, αλλά διασφαλίζει ότι οι λειτουργίες αυτές μπορούν να εκτελούνται μόνο από τη συσκευή υπολογιστικού δικτύου υποδοχής 240 (π.χ., απαιτώντας από έναν χρήστη να εγγραφεί σε μια υπηρεσία νέφους προκειμένου να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες). Οι λειτουργίες που εκφορτώνονται στο σύννεφο μπορεί να περιλαμβάνουν λειτουργίες που είναι απαραίτητες για την εμφάνιση δεδομένων μη βίντεο μαζί με δεδομένα βίντεο (π.χ. σύνδεση πληροφοριών με δεδομένα βίντεο, σύνδεση πληροφοριών με δεδομένα μη βίντεο, συγχρονισμός δεδομένων μη βίντεο με δεδομένα βίντεο κ.λπ.) ή μπορεί να περιλαμβάνουν πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως η δημιουργία και/ή η κοινή χρήση ενός “highlight reel”. Σε εναλλακτικές υλοποιήσεις, η υπολογιστική συσκευή 200 είναι διαμορφωμένη ώστε να εκτελεί τις παραπάνω λειτουργίες εφόσον έχουν εκπληρωθεί ορισμένα κριτήρια. Τα κριτήρια αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την επικοινωνία της υπολογιστικής συσκευής 200 με την κεντρική υπολογιστική συσκευή 240 ή την προηγούμενη επικοινωνία της υπολογιστικής συσκευής 200 με την κεντρική υπολογιστική συσκευή 240 και το χρονικό διάστημα από την τελευταία επικοινωνία να είναι ίσο ή μικρότερο από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Η τεχνολογία που είναι γνωστή στους ειδικευμένους στην τέχνη (π.χ. χρήση ενός κωδικού αυθεντικοποίησης με μέθοδο βασισμένη σε κατακερματισμό με κλειδί (HMAC), ενός αποθηκευμένου χρόνου της τελευταίας επικοινωνίας (που επιτρέπει στην εν λόγω υπολογιστική συσκευή να προσδιορίσει εάν το εν λόγω δέλτα είναι μικρότερο από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα), κ.λπ.) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διασφαλιστεί ότι αυτό το κριτήριο πληρούται πριν επιτραπεί η εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών.

 

Στο ΣΧΗΜΑ 5 παρουσιάζονται τα διαγράμματα μπλοκ μιας υποδειγματικής υπολογιστικής συσκευής και μιας υποδειγματικής βιομετρικής συσκευής. Ειδικότερα, η υποδειγματική βιομετρική συσκευή 500 περιλαμβάνει έναν αισθητήρα για την ανίχνευση βιομετρικών δεδομένων, μια οθόνη για τη διασύνδεση με τον χρήστη και την εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών (π.χ. βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα ρύθμισης, δεδομένα λειτουργίας, όπως έναρξη, διακοπή και παύση, κ.λπ.), μια μνήμη για την αποθήκευση των ανιχνευμένων βιομετρικών δεδομένων, έναν πομποδέκτη για την επικοινωνία με την υποδειγματική υπολογιστική συσκευή 600 και έναν επεξεργαστή για τη λειτουργία ή/και την οδήγηση του πομποδέκτη, της μνήμης, του αισθητήρα και της οθόνης. Η υποδειγματική υπολογιστική συσκευή 600 περιλαμβάνει έναν πομποδέκτη (1) για τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από την υποδειγματική βιομετρική συσκευή 500 (πχ, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα πρότυπα τηλεμετρίας, WiFi, DNLA, Apple AirPlay, Bluetooth, επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC), RFID, ZigBee, Z-Wave, Thread, Cellular, ενσύρματη σύνδεση, υπέρυθρες ή άλλη μέθοδο μετάδοσης δεδομένων, μετάδοση δεδομένων ή ροή, κ.λπ.), μια μνήμη για την αποθήκευση των βιομετρικών δεδομένων, μια οθόνη για τη διασύνδεση με τον χρήστη και την εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών (π.χ, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα ρύθμισης, δεδομένα λειτουργίας, όπως έναρξη, διακοπή και παύση, εισαγωγή σχολίων κατά τη συνεδρία ή προσθήκη φωνητικών σημειώσεων, κ.λπ.), ένα πληκτρολόγιο για τη λήψη δεδομένων εισόδου από τον χρήστη, έναν πομποδέκτη (2) για την παροχή των βιομετρικών δεδομένων στη συσκευή υπολογιστών υποδοχής μέσω του Διαδικτύου (π.χ, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα πρότυπα τηλεμετρίας, WiFi, DNLA, Apple AirPlay, Bluetooth, επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC), RFID, ZigBee, Z-Wave, Thread, Cellular, ενσύρματη σύνδεση, υπέρυθρες ή άλλη μέθοδο μετάδοσης δεδομένων, datacasting ή streaming, κ.λπ.), και έναν επεξεργαστή για τη λειτουργία ή/και την οδήγηση του πομποδέκτη (1), του πομποδέκτη (2), του πληκτρολογίου, της οθόνης και της μνήμης.

 

Το πληκτρολόγιο στην υπολογιστική συσκευή 600, ή εναλλακτικά το πληκτρολόγιο στη βιομετρική συσκευή 500, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή δεδομένων αυτοπραγμάτωσης ή δεδομένων σχετικά με το πώς αισθάνεται ο χρήστης σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης αισθάνεται κουρασμένος, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί “T” στο πληκτρολόγιο. Εάν ο χρήστης αισθάνεται ότι οι ενδορφίνες του ενεργοποιούνται, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί “E” στο πληκτρολόγιο. Και αν ο χρήστης παίρνει τον δεύτερο αέρα του, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί “S” στο πληκτρολόγιο. Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται στη συνέχεια και συνδέονται είτε με ένα ρυθμό δειγματοληψίας (όπως τα βιομετρικά δεδομένα) είτε με δεδομένα χρονοσφραγίδας, τα οποία μπορεί να είναι μια ώρα ή μια μετατόπιση ως προς την ώρα έναρξης που πατήθηκε κάθε κουμπί. Αυτό θα επέτρεπε τον συγχρονισμό των δεδομένων αυτοπραγμάτωσης, με τον ίδιο τρόπο όπως τα βιομετρικά δεδομένα, με τα δεδομένα βίντεο. Θα επέτρεπε επίσης τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης, όπως και τα βιομετρικά δεδομένα, να αναζητηθούν ή να φιλτραριστούν (π.χ. προκειμένου να βρεθεί βίντεο που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, όπως π.χ. όταν ο χρήστης άρχισε να αισθάνεται κουρασμένος κ.λπ.)

 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα εφεύρεση δεν περιορίζεται στα διαγράμματα μπλοκ που παρουσιάζονται στο ΣΧΗΜΑ 5 και ότι μια βιομετρική συσκευή ή/και μια υπολογιστική συσκευή που περιλαμβάνει λιγότερα ή περισσότερα εξαρτήματα είναι εντός του πνεύματος και του πεδίου εφαρμογής της παρούσας εφεύρεσης. Για παράδειγµα, µια βιοµετρική συσκευή που δεν περιλαµβάνει οθόνη ή περιλαµβάνει κάµερα ή/και µικρόφωνο είναι εντός του πνεύµατος και του πεδίου εφαρµογής της παρούσας εφεύρεσης, όπως και άλλες συσκευές ή µέθοδοι εισαγωγής δεδοµένων πέραν του πληκτρολογίου, όπως µια οθόνη αφής, ένα ψηφιακό στυλό, µια συσκευή αναγνώρισης φωνής/ακουστικής αναγνώρισης, µια συσκευή αναγνώρισης χειρονομιών, η λεγόµενη “wearable” ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή αναγνώρισης γενικά γνωστή στους ειδικευµένους στην τέχνη. Ομοίως, μια υπολογιστική συσκευή που περιλαμβάνει μόνο έναν πομποδέκτη, περιλαμβάνει επιπλέον μια κάμερα (για τη λήψη βίντεο) ή/και ένα μικρόφωνο (για τη λήψη ήχου ή για την εκτέλεση χωρικής ανάλυσης μέσω της καταγραφής ή της μέτρησης του ήχου και του τρόπου με τον οποίο αυτός ταξιδεύει), ή περιλαμβάνει επιπλέον έναν αισθητήρα (βλ. ΣΧΗΜΑ 4) είναι εντός του πνεύματος και του πεδίου εφαρμογής της παρούσας εφεύρεσης. Θα πρέπει επίσης να εκτιμηθεί ότι τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης δεν περιορίζονται στο πώς αισθάνεται ένας χρήστης, αλλά θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν ένα γεγονός που ο χρήστης ή η εφαρμογή επιθυμεί να απομνημονεύσει. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να επιθυμεί να καταγράψει (ή να σφραγίσει χρονικά) την πεζοπορία του χρήστη σε περασμένα άγρια ζώα ή μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δομή, ή η εφαρμογή μπορεί να επιθυμεί να καταγράψει (ή να σφραγίσει χρονικά) το πάτημα ενός ασθενούς που πατάει ένα κουμπί “ζητώ νοσοκόμα”, ή οποιαδήποτε άλλη αισθητή μη βιομετρική δραστηριότητα του χρήστη.

 

Ανατρέχοντας πίσω στο ΣΧΗΜΑ 1, όπως συζητήθηκε παραπάνω σε συνδυασμό με το ΣΧΗΜΑ 2Β, η εφαρμογή υποδοχής (ή η πλατφόρμα πελάτη) μπορεί να λειτουργεί στην υπολογιστική συσκευή 108. Σε αυτή την υλοποίηση, η υπολογιστική συσκευή 108 (π.χ. ένα έξυπνο τηλέφωνο) μπορεί να είναι διαμορφωμένη ώστε να λαμβάνει βιομετρικά δεδομένα από τη βιομετρική συσκευή 110 (είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε σε μεταγενέστερο στάδιο, με χρονική σφραγίδα που αντιστοιχεί στην εμφάνιση των βιομετρικών δεδομένων) και να συγχρονίζει τα βιομετρικά δεδομένα με τα δεδομένα βίντεο ή/και τα δεδομένα ήχου που καταγράφονται από την υπολογιστική συσκευή 108 (ή μια κάμερα ή/και ένα μικρόφωνο που λειτουργεί σε αυτήν). Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι σε αυτή την υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, εκτός από την εφαρμογή υποδοχής που εκτελείται τοπικά (π.χ. στη συσκευή υπολογιστών 108), η εφαρμογή υποδοχής (ή η πλατφόρμα πελάτη) λειτουργεί όπως συζητήθηκε προηγουμένως.

 

Και πάλι, με αναφορά στο ΣΧΗΜΑ 1, σε μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η υπολογιστική συσκευή 108 περιλαμβάνει περαιτέρω έναν αισθητήρα για την ανίχνευση βιομετρικών δεδομένων. Σε αυτή την υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η εφαρμογή υποδοχής (ή η πλατφόρμα πελάτη) λειτουργεί όπως συζητήθηκε προηγουμένως (τοπικά στη συσκευή πληροφορικής 108) και λειτουργεί τουλάχιστον για να συγχρονίζει το βίντεο, τον ήχο και/ή τα βιομετρικά δεδομένα και να επιτρέπει την αναπαραγωγή ή την παρουσίαση των συγχρονισμένων δεδομένων σε έναν χρήστη (π.χ. μέσω ενός τμήματος οθόνης, μέσω μιας συσκευής οθόνης που συνδέεται απευθείας με τη συσκευή πληροφορικής, μέσω μιας συσκευής πληροφορικής χρήστη που συνδέεται με τη συσκευή πληροφορικής (π.χ. απευθείας, μέσω του δικτύου κ.λπ.) κ.λπ.)

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι η παρούσα εφεύρεση, σε οποιαδήποτε υλοποίηση, δεν περιορίζεται στις υπολογιστικές συσκευές (αριθμός ή τύπος) που παρουσιάζονται στα ΣΧΗΜΑΤΑ. 1 και 2, και μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε από τις συσκευές υπολογισμού, ανίχνευσης, ψηφιακής καταγραφής, GPS ή άλλης μορφής εντοπισμού θέσης (για παράδειγμα, με χρήση συστημάτων εντοπισμού θέσης WiFi “WPS”, ή άλλες μορφές εξαγωγής γεωγραφικής θέσης, όπως μέσω τριγωνισμού δικτύου), γενικά γνωστές στους ειδικευμένους στην τέχνη, όπως έναν προσωπικό υπολογιστή, έναν διακομιστή, έναν φορητό υπολογιστή, ένα tablet, ένα έξυπνο τηλέφωνο, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα έξυπνο ρολόι, μια ζώνη δραστηριότητας, ένα λουράκι καρδιακού ρυθμού, έναν αισθητήρα στρώματος, έναν αισθητήρα σόλας παπουτσιού, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν αισθητήρα ή μια συσκευή ανίχνευσης κοντινού πεδίου, κ.λπ. Θα πρέπει επίσης να εκτιμηθεί ότι η παρούσα εφεύρεση δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη βιομετρική συσκευή και περιλαμβάνει βιομετρικές συσκευές που είναι διαμορφωμένες ώστε να φοριούνται στον καρπό (π.χ., όπως ένα ρολόι), να φοριούνται στο δέρμα (π.χ., όπως ένα δερματικό επίθεμα) ή στο τριχωτό της κεφαλής, ή να ενσωματώνονται σε υπολογιστικές συσκευές (π.χ., έξυπνα τηλέφωνα, κ.λπ.), είτε ενσωματωμένες είτε προστιθέμενες σε αντικείμενα όπως κλινοσκεπάσματα, φορητές συσκευές όπως ρούχα, υποδήματα, κράνη ή καπέλα ή ακουστικά τηλέφωνα, ή αθλητικό εξοπλισμό όπως ρακέτες, μπαστούνια του γκολφ ή ποδήλατα, όπου άλλα είδη δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων φυσικών επιδόσεων όπως η ταχύτητα της κεφαλής της ρακέτας ή του μπαστουνιού ή η περιστροφή πεντάλ/δευτερόλεπτο, ή υποδήματα που καταγράφουν τέτοια πράγματα όπως ζώνες πρόσκρουσης, βάδισμα ή διάτμηση, μπορούν επίσης να μετρηθούν συγχρονισμένα με βιομετρικά στοιχεία και να συγχρονιστούν με βίντεο. 

 

Άλλα δεδομένα μπορούν επίσης να μετρηθούν συγχρονισμένα με τα δεδομένα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων βιομετρικών στοιχείων σε ζώα (π.χ. επιτάχυνση ή περιστροφή ή κούρδισμα ταύρου σε αγώνα ιππασίας ταύρου, επιτάχυνση αλόγου σε αντιστοιχία με τον καρδιακό ρυθμό σε ιπποδρομία κ.λπ.) και μετρικές φυσικών επιδόσεων άψυχων αντικειμένων, όπως στροφές/λεπτό (π.χ, σε ένα όχημα, όπως ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, κ.λπ.), μίλια/ώρα (ή παρόμοια) (π.χ. σε ένα όχημα, όπως ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, κ.λπ., ένα ποδήλατο, κ.λπ.), ή δυνάμεις G (π.χ. που βιώνει ο χρήστης, ένα ζώο και ένα άψυχο αντικείμενο, κ.λπ.). Όλα αυτά τα δεδομένα (συλλογικά “δεδομένα μη βίντεο”, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν μεταδεδομένα ή δεδομένα για δεδομένα μη βίντεο) μπορούν να συγχρονιστούν με δεδομένα βίντεο χρησιμοποιώντας έναν ρυθμό δειγματοληψίας ή/και τουλάχιστον μία χρονοσφραγίδα, όπως συζητήθηκε παραπάνω.

 

Θα πρέπει περαιτέρω να εκτιμηθεί ότι η παρούσα εφεύρεση δεν χρειάζεται να λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα δίκτυο, όπως το Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 2Α, η βιομετρική συσκευή 110, η οποία μπορεί να είναι, για παράδειγμα, μια ασύρματη ζώνη δραστηριότητας για την ανίχνευση του καρδιακού ρυθμού, και η υπολογιστική συσκευή 108, η οποία μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένας ψηφιακός καταγραφέας βίντεο, μπορούν να συνδεθούν απευθείας με την κεντρική υπολογιστική συσκευή 106 που εκτελεί την κεντρική εφαρμογή (δεν φαίνεται), όπου η κεντρική εφαρμογή λειτουργεί όπως συζητήθηκε προηγουμένως. Σε αυτή την υλοποίηση, τα δεδομένα βίντεο, ήχου ή/και βιομετρικά δεδομένα μπορούν να παρέχονται στην εφαρμογή υποδοχής είτε (i) σε πραγματικό χρόνο, είτε (ii) σε μεταγενέστερο χρόνο, δεδομένου ότι τα δεδομένα είναι συγχρονισμένα με ρυθμό δειγματοληψίας ή/και χρονική σφραγίδα. Αυτό θα επέτρεπε, για παράδειγμα, την προβολή τουλάχιστον βίντεο ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας (π.χ. ποδοσφαιριστή, ποδοσφαιριστή, οδηγού αγώνων κ.λπ.) εν δράσει (π.χ. παίζοντας ποδόσφαιρο, παίζοντας ποδόσφαιρο, αγωνιστικά αυτοκίνητα κ.λπ.) μαζί με βιομετρικά δεδομένα του εν δράσει αθλητή (βλ. π.χ. ΣΧΗΜΑ 7). Ενδεικτικά και μόνο, αυτό θα επέτρεπε σε έναν χρήστη να βλέπει τους καρδιακούς παλμούς 730 ενός ποδοσφαιριστή καθώς ο ποδοσφαιριστής ντριμπλάρει μια μπάλα, κλωτσάει την μπάλα, παίρνει την κεφαλιά κ.λπ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μιας χρονοσφραγίδας 720 (π.χ. ώρα έναρξης κ.λπ.) ή άλλης μεθόδου αλληλουχίας με χρήση μεταδεδομένων (π.χ. ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.) για τον συγχρονισμό των δεδομένων βίντεο 710 με τα βιομετρικά δεδομένα 730, επιτρέποντας στον χρήστη να δει τον ποδοσφαιριστή σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή 740 (π.χ. 76 δευτερόλεπτα) και βιομετρικά δεδομένα που σχετίζονται με τον αθλητή σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή 340 (π.χ. 76 δευτερόλεπτα). Παρόμοια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή βιομετρικών δεδομένων άλλων αθλητών, παικτών καρτών, ηθοποιών, διαδικτυακών γκαρσόνων κ.λπ.

Όπου είναι επιθυμητό να παρακολουθούνται ή να παρακολουθούνται περισσότερα από ένα άτομα από την οπτική γωνία μιας κάμερας, π.χ. ασθενείς σε ένα νοσοκομειακό θάλαμο που παρακολουθούνται από έναν απομακρυσμένο σταθμό νοσηλευτών ή, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής μετάδοσης ενός αθλητικού γεγονότος, όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, με πολλούς παίκτες στον αθλητικό χώρο, το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί έτσι, από τα υποκείμενα που χρησιμοποιούν αισθητήρες Bluetooth ή άλλους φορητούς αισθητήρες ή αισθητήρες NFC (σε ορισμένες περιπτώσεις με τη δυνατότητα ανίχνευσής τους να είναι επίσης ικανή να εντοπίζει τη θέση τους, προκειμένου να προσδιορίζεται ποιο συγκεκριμένο άτομο πρέπει να παρακολουθείται), οι οποίοι είναι σε θέση να μεταδίδουν τα βιομετρικά τους στοιχεία σε εφικτές αποστάσεις, σε συνδυασμό με αναμεταδότες ή φάρους, εάν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε ο θεατής να μπορεί να αλλάξει την επιλογή των βιομετρικών δεδομένων ενός ή περισσοτέρων ατόμων που θα παρακολουθήσει, παράλληλα με το βίντεο ή τη μετάδοση, και, εάν το επιθυμεί και όπου είναι δυνατόν εντός των περιορισμών του πεδίου λήψης βίντεο της χρησιμοποιούμενης κάμερας, να επικεντρώσει επίσης την προβολή της βιντεοκάμερας σε μια μειωμένη ομάδα ή σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Σε μια εναλλακτική υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η επιλογή των βιομετρικών δεδομένων επιτυγχάνεται αυτόματα, για παράδειγμα, με βάση τη θέση του ατόμου στο πλαίσιο του βίντεο (π.χ. κέντρο του πλαισίου), τον ρυθμό κίνησης (π.χ. κίνηση ταχύτερη από άλλα άτομα) ή την εγγύτητα σε έναν αισθητήρα (π.χ. που φοριέται από το άτομο, που είναι ενσωματωμένος στην μπάλα που μεταφέρεται από το άτομο κ.λπ.), ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί προηγουμένως ή να ενεργοποιηθεί από ένα απομακρυσμένο σήμα ραδιοσυχνότητας. Η ενεργοποίηση του αισθητήρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση βιομετρικών δεδομένων του ατόμου σε έναν δέκτη ή μπορεί να επιτρέψει στον δέκτη να αναγνωρίσει βιομετρικά δεδομένα του ατόμου μεταξύ άλλων δεδομένων που μεταδίδονται (π.χ. βιομετρικά δεδομένα από άλλα άτομα).

 

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης ή του αθλητισμού, θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι η καταγραφή της δραστηριότητας ενός ατόμου σε βίντεο δεν εξαρτάται από την παρουσία ενός τρίτου για να γίνει αυτό, αλλά μπορούν να προβλεφθούν διάφορες μέθοδοι αυτοβιντεοσκόπησης, όπως μια συσκευή καταγραφής βίντεο που είναι τοποθετημένη στον καρπό του υποκειμένου ή σε μια ζώνη σώματος, ή σε ένα εξάρτημα selfie ή σε ένα gimbal, ή στερεωμένη σε ένα αντικείμενο (π.χ., αθλητικό εξοπλισμό, όπως τιμόνι ποδηλάτου, αντικείμενα που βρίσκονται σε αθλητικά περιβάλλοντα, όπως δίχτυ μπάσκετ ή τένις, δοκάρι ποδοσφαιρικού τέρματος, οροφή κ.λπ., μια κάμερα που πετάει με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ακολουθεί το άτομο, ένα τρίποδο κ.λπ.) Θα πρέπει να σημειωθεί περαιτέρω ότι τέτοιες συσκευές λήψης βίντεο μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερους από έναν φακούς κάμερας, έτσι ώστε να μπορεί να βιντεοσκοπείται όχι μόνο η δραστηριότητα του ατόμου, αλλά ταυτόχρονα και μια διαφορετική άποψη, όπως αυτό που το άτομο παρακολουθεί ή βλέπει μπροστά του (δηλαδή το περιβάλλον του χρήστη). Η συσκευή λήψης βίντεο θα μπορούσε επίσης να είναι εφοδιασμένη με φακό κυρτού κατόπτρου ή να έχει ένα κυρτό κάτοπτρο που προστίθεται ως προσάρτημα στο μπροστινό μέρος του φακού, ή να είναι μια πλήρης κάμερα 360 μοιρών ή πολλαπλές κάμερες 360 μοιρών συνδεδεμένες μεταξύ τους, έτσι ώστε είτε με ή χωρίς τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού γνωστού στην τέχνη, να μπορεί να δημιουργηθεί μια συνολική ή περιβάλλουσα άποψη 360 μοιρών ή μια συνολική άποψη 360 μοιρών σε όλους τους άξονες.

 

Στο πλαίσιο της επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας, όταν το άτομο φοράει κατάλληλα εξοπλισμένα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (“AR”) ή εικονικής πραγματικότητας (“VR”), γυαλιά, σετ κεφαλής ή είναι εξοπλισμένο με άλλου τύπου οθόνη προβολής ικανή να αποδίδει AR, VR ή άλλες συνθετικές ή πραγματικές τρισδιάστατες εικόνες, τα βιομετρικά δεδομένα, όπως ο καρδιακός ρυθμός από τον αισθητήρα, μαζί με άλλα δεδομένα, όπως, για παράδειγμα, το τρέξιμο κατά την προπόνηση ή η ταχύτητα, από έναν κατάλληλα εξοπλισμένο αισθητήρα, όπως ένα επιταχυνσιόμετρο ικανό να μετράει την κίνηση και την ταχύτητα, θα μπορούσαν να προβάλλονται από το άτομο, τοποθετημένα πάνω στο πεδίο προβολής του. Επιπροσθέτως, ένα άβαταρ του ατόμου σε κίνηση θα μπορούσε να τοποθετηθεί μπροστά από το πεδίο θέασης του ατόμου, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί ή να βελτιώνει την απόδοση της άσκησής του ή να βελτιώνει με άλλο τρόπο την εμπειρία της δραστηριότητας, βλέποντας τον εαυτό του ή το δικό του άβαταρ, μαζί (π.χ. συγχρονισμένο) με την απόδοσή του (π.χ. βιομετρικά δεδομένα κ.λπ.). Προαιρετικά, τα βιομετρικά δεδομένα επίσης του avatar τους, ή του ανταγωνιστικού avatar, θα μπορούσαν να εμφανίζονται ταυτόχρονα στο πεδίο προβολής. Επιπλέον (ή εναλλακτικά), τουλάχιστον ένα πρόσθετο εκπαιδευτικό ή ανταγωνιστικό avatar μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο οπτικό πεδίο του ατόμου, το οποίο μπορεί να δείχνει το (τα) ανταγωνιστικό(-ά) avatar(-α) σε σχέση με το άτομο (π.χ, δείχνοντάς τα υπερκείμενα μπροστά από το άτομο, δείχνοντάς τα υπερκείμενα στο πλάι του χρήστη, δείχνοντάς τα πίσω από το άτομο (π.χ. σε ένα τμήμα της οθόνης με καθρέφτη οπισθοπορείας, κ.λπ.), ή/και δείχνοντάς τα σε σχέση με το άτομο (π.χ. ως στιγμιότυπα σε ένα τμήμα της οθόνης ραντάρ, κ.λπ.), κ.λπ. Τα ανταγωνιστικά άβαταρ (ή άβαταρ), είτε πραγματικών ανθρώπων, όπως οι φίλοι τους ή οι γνωστοί τους για προπόνηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακινήσουν τον χρήστη να βελτιώσει ή να διορθώσει την απόδοσή του και/ή για να καταστήσουν τη ρουτίνα άσκησής του πιο ενδιαφέρουσα (π.χ. επιτρέποντας στο άτομο να “ανταγωνίζεται” στο περιβάλλον AR, VR ή Μικτής Πραγματικότητας (“MR”) ενώ ασκείται ή προπονείται, ή “παιγνιδεύοντας” εικονικά τη δραστηριότητά του μέσω της απεικόνισης εικονικών προορισμών ή τοποθεσιών, φανταστικών ή πραγματικών, όπως ιστορικές τοποθεσίες, που έχουν σαρωθεί ή δημιουργηθεί συνθετικά μέσω μοντελοποίησης σε υπολογιστή).

 

Επιπροσθέτως, οποιεσδήποτε πηγές πολυμέσων στις οποίες εκτίθεται ο χρήστης κατά την άσκηση της δραστηριότητας που παρακολουθείται και καταγράφεται, θα πρέπει ομοίως να μπορούν να καταγράφονται με τη χρονοσήμανση, για ανάλυση ή/και συσχέτιση της βιομετρικής απόκρισης του ατόμου. Ένα παράδειγμα εφαρμογής αυτού θα μπορούσε να είναι η επιλογή συγκεκριμένων μουσικών κομματιών όταν κάποιος εκτελεί μια προπονητική δραστηριότητα, όπου η συσχέτιση της προηγούμενης απόκρισης του ατόμου, με βάση, για παράδειγμα, τον καρδιακό ρυθμό (και πόσο καλά πέτυχε συγκεκριμένα επίπεδα απόδοσης ή στόχους) με τον τύπο της μουσικής (π.χ., το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι (τα συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια), ένα κομμάτι (τα κομμάτια) παρόμοιο με το συγκεκριμένο κομμάτι (τα συγκεκριμένα κομμάτια), ένα κομμάτι (τα κομμάτια) που συνιστάται ή επιλέγεται από άλλους που έχουν ακούσει ή τους έχει αρέσει το συγκεκριμένο κομμάτι (τα συγκεκριμένα κομμάτια), κ.λπ.) χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου αλγορίθμου, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αυτοματοποιημένη επιλογή μουσικής είτε για την ενίσχυση της σωματικής προσπάθειας, είτε για τη μεγιστοποίηση της αποκατάστασης κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. 

Το άτομο θα μπορούσε περαιτέρω να διευκρινίσει ότι επιθυμεί να αναπαράγεται το συγκεκριμένο κομμάτι ή ο συγκεκριμένος τύπος μουσικής, με βάση τον αλγόριθμο εξατομικευμένης επιλογής, με βάση τη γεωγραφική του θέση.Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι κάποιος που χρησιμοποιεί συχνά ή τακτικά ένα συγκεκριμένο κύκλωμα για προπόνηση ή αναψυχή. Εναλλακτικά, τα κομμάτια ή οι τύποι μουσικής θα μπορούσαν να επιλέγονται μέσω της καταγραφής ή της συσχέτισης της βιομετρικής απόκρισης του παρελθόντος σε συνδυασμό με την εισαγωγή αυτογνωσίας όταν ακούγονται συγκεκριμένα κομμάτια.

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι τα βιομετρικά δεδομένα δεν χρειάζεται να συνδέονται με τη σωματική κίνηση ή την αθλητική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα μπορούν να συνδυαστούν με βίντεο ενός ατόμου σε σταθερή θέση (π.χ. όπου το άτομο παρακολουθείται εξ αποστάσεως ή καταγράφεται για μεταγενέστερη ανασκόπηση), για παράδειγμα, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 3, για λόγους υγείας ή ιατρικής κατάστασης, όπως στο σπίτι του ή στο νοσοκομείο, ή ένας ηλικιωμένος πολίτης σε περιβάλλον υποστηριζόμενης διαβίωσης, ή ένα κοιμώμενο βρέφος που παρακολουθείται από τους γονείς ενώ βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο ή θέση.

 

Εναλλακτικά, το άτομο μπορεί να περνάει οδηγώντας από ένα πάρκο ή ένα εμπορικό κέντρο ή να βρίσκεται κοντά σε αυτό, με την τοποθεσία του να καταγράφεται, συνήθως με γεωγραφική σφράγιση, ή να προστίθενται πρόσθετες πληροφορίες με γεωγραφική σήμανση, όπως το υψόμετρο ή ο καιρός στη συγκεκριμένη τοποθεσία, μαζί με τις πληροφορίες ή το περιεχόμενο που βλέπει ή αλληλεπιδρά με το άτομο (π.χ., μια συγκεκριμένη διαφήμιση, ένα τρέιλερ ταινίας, ένα προφίλ γνωριμιών, κ.λπ.) στο Διαδίκτυο ή σε μια έξυπνη/ενεργοποιημένη τηλεόραση ή σε οποιαδήποτε άλλη δικτυωμένη συσκευή που ενσωματώνει οθόνη, και η αλληλεπίδρασή τους με τις εν λόγω πληροφορίες ή το περιεχόμενο, που μπορούν να προβληθούν ή να καταγραφούν με βίντεο, σε συνδυασμό με τα βιομετρικά τους δεδομένα, με όλες αυτές τις πηγές δεδομένων να μπορούν να συγχρονιστούν για επανεξέταση, λόγω του ότι κάθε μία από αυτές τις επιμέρους πηγές φέρει χρονοσήμανση ή κάτι παρόμοιο (π.χ. δειγματοληψία, κ.λπ.). Αυτό θα επέτρεπε σε ένα τρίτο μέρος (π.χ, έναν πάροχο υπηρεσιών, έναν διαφημιστή, έναν πάροχο διαφημίσεων, μια εταιρεία παραγωγής/προωθητή ταινιών, έναν καταχωρητή ενός προφίλ γνωριμιών, έναν ιστότοπο γνωριμιών, κ.λπ.) να αποκτήσει για ανάλυση της απόκρισής του, τα βιομετρικά δεδομένα που σχετίζονται με την προβολή ορισμένων δεδομένων από τον θεατή, όπου είτε ο θεατής είτε το προφίλ του θα μπορούσε προαιρετικά να είναι αναγνωρίσιμο από το σύστημα του τρίτου μέρους, ή όπου είναι γνωστή μόνο η ταυτότητα της συσκευής αλληλεπίδρασης του θεατή, ή μπορεί να αποκτηθεί από τη συσκευή GPS, ή με άλλο τρόπο με δυνατότητα εντοπισμού θέσης, του μέρους αποστολής βιομετρικών δεδομένων.

 

Για παράδειγμα, ένας διαφημιστής ή ένας πάροχος διαφημίσεων θα μπορούσε να δει πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε μια διαφήμιση, ή μια εταιρεία παραγωγής ταινιών/διαφημιστής θα μπορούσε να αξιολογήσει πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε ένα τρέιλερ ταινίας, ή μια αφίσα ενός προφίλ γνωριμιών ή η ίδια η ιστοσελίδα γνωριμιών, θα μπορούσε να δει πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στο προφίλ γνωριμιών. Εναλλακτικά, οι θεατές των online παικτών μιας υπηρεσίας μετάδοσης online gaming ή eSports, όπως το twitch.tv, ή ενός online παιχνιδιού πόκερ που μεταδίδεται ή μεταδίδεται μέσω τηλεόρασης, θα μπορούσαν να δουν τα βιομετρικά δεδομένα των ενεργών συμμετεχόντων ταυτόχρονα με την πρωτογενή πηγή βίντεο, καθώς και τις ορατές αντιδράσεις ή επιδόσεις των συμμετεχόντων. Όπως και με το βίντεο/ήχο, αυτό μπορεί είτε να συγχρονιστεί σε πραγματικό χρόνο, είτε να συγχρονιστεί αργότερα χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη χρονοσφραγίδα ή κάτι παρόμοιο (π.χ. ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.). Επιπλέον, όταν η ανάλυση της έκφρασης του προσώπου παράγεται από το βίντεο προέλευσης, για παράδειγμα στο πλαίσιο της μέτρησης της ανταπόκρισης ενός ατόμου σε διαφημιστικά μηνύματα, δεδομένου ότι το βίντεο έχει ήδη χρονοσήμανση (π.χ. με ώρα έναρξης), τα δεδομένα έκφρασης του προσώπου μπορούν να συγχρονιστούν και να συσχετιστούν με τα φυσικά βιομετρικά δεδομένα του ατόμου, τα οποία έχουν ομοίως χρονοσήμανση ή/και δειγματοληψία,

 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εφαρμογή υποδοχής μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να εκτελεί ένα πλήθος λειτουργιών. Για παράδειγμα, η εφαρμογή υποδοχής μπορεί να διαμορφωθεί για να συγχρονίζει δεδομένα βίντεο ή/και ήχου με βιομετρικά δεδομένα. Αυτό θα επέτρεπε, για παράδειγμα, σε ένα άτομο που παρακολουθεί ένα αθλητικό γεγονός (π.χ. σε μια τηλεόραση, οθόνη υπολογιστή κ.λπ.) να παρακολουθεί πώς αλλάζουν τα βιομετρικά δεδομένα κάθε παίκτη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του αθλητικού γεγονότος ή επίσης να αντιστοιχίζει αυτές τις αλλαγές βιομετρικών δεδομένων σε άλλους παίκτες ή άλλα μοντέλα σύγκρισης. Ομοίως, ένας γιατρός, μια νοσοκόμα ή ένας ιατρικός τεχνικός θα μπορούσε να καταγράψει τις συνήθειες ύπνου ενός ατόμου και να παρακολουθήσει, να αναζητήσει ή να επανεξετάσει αργότερα την καταγραφή (π.χ. σε μια τηλεόραση, οθόνη υπολογιστή κ.λπ.), ενώ παρακολουθεί τα βιομετρικά δεδομένα του ατόμου. Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει μηχανική μάθηση για να δημιουργήσει ένα προφίλ για κάθε ασθενή, προσδιορίζοντας ορισμένα χαρακτηριστικά του ασθενούς (π.χ. τον ρυθμό των καρδιακών παλμών του, το μοτίβο της αναπνοής του κ.λπ.) και να ειδοποιήσει έναν γιατρό, μια νοσοκόμα ή έναν ιατρικό τεχνικό ή να ενεργοποιήσει έναν συναγερμό εάν τα μετρούμενα χαρακτηριστικά φαίνονται μη φυσιολογικά ή ακανόνιστα.

 

Η εφαρμογή υποδοχής θα μπορούσε επίσης να ρυθμιστεί ώστε να παρέχει βιομετρικά δεδομένα σε έναν απομακρυσμένο χρήστη μέσω δικτύου, όπως το Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μια βιομετρική συσκευή (π.χ. ένα έξυπνο τηλέφωνο με αισθητήρα αλκοόλ στο αίμα) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση του επιπέδου αλκοόλ στο αίμα ενός ατόμου (π.χ. ενώ το άτομο μιλάει με τον απομακρυσμένο χρήστη μέσω του έξυπνου τηλεφώνου) και να παρέχει το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του ατόμου στον απομακρυσμένο χρήστη. Με την τοποθέτηση του αισθητήρα κοντά ή την ενσωμάτωσή του στο μικρόφωνο, ένα τέτοιο σύστημα θα επέτρεπε σε έναν γονέα να διαπιστώσει εάν το παιδί του έχει καταναλώσει αλκοόλ, συμμετέχοντας σε μια τηλεφωνική ή βιντεοκλήση με το παιδί του. Διαφορετικοί αισθητήρες γνωστοί στην τέχνη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση διαφορετικών χημικών ουσιών στην αναπνοή του ατόμου, ή για την ανίχνευση των μοτίβων αναπνοής των ανθρώπων μέσω της ανάλυσης των μεταβολών του ήχου και της ταχύτητας, επιτρέποντας στον παρακολουθούντα να προσδιορίσει εάν το υποκείμενο έχει κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων ελεγχόμενων ουσιών ή να πραγματοποιήσει ανάλυση αναπνοής για άλλους διαγνωστικούς λόγους.

 

Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να προσαρμοστεί με το λεγόμενο “εργαστήριο σε ένα τσιπ” (LOC) που ενσωματώνεται στην ίδια τη συσκευή ή με κατάλληλο εξάρτημα που προστίθεται σε αυτήν, για την εξ αποστάσεως εξέταση, για παράδειγμα, δειγμάτων αίματος, όπου το έξυπνο τηλέφωνο χρησιμοποιείται είτε για τη συλλογή και την αποστολή του δείγματος σε ένα εργαστήριο δοκιμών για ανάλυση, είτε χρησιμοποιείται για τη συλλογή και ανάλυση του δείγματος μέσα στην ίδια τη συσκευή. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα προσαρμόζεται έτσι ώστε η ταυτότητα του εξεταζόμενου και του δείγματος αίματος να διασταυρώνονται για λόγους ακεραιότητας του δείγματος και της ανάλυσης, καθώς και βεβαιότητας της ταυτότητας του ασθενούς, μέσω της ταυτόχρονης καταγραφής του βίντεο με χρονοσήμανση και της χρονοσήμανσης και/ή της θέσης (ή του GPS) του δείγματος στο σημείο συλλογής και/ή αποστολής του δείγματος. Αυτή η επιβεβαίωση της ταυτότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική για λόγους κανονιστικούς, τήρησης αρχείων και ασφάλισης υγείας στο πλαίσιο της τηλεϊατρικής, δεδομένου ότι το άτομο θα εκτελεί όλο και περισσότερο λειτουργίες οι οποίες, μέχρι σήμερα, εκτελούνταν συνήθως επιτόπου στη σχετική εγκατάσταση, από εξειδικευμένο και ρυθμιζόμενο ιατρικό ή εργαστηριακό προσωπικό, παρά από το υποκείμενο που χρησιμοποιεί μια δικτυωμένη συσκευή, είτε για μεταφόρτωση στην κεντρική εγκατάσταση ανάλυσης, είτε για απομακρυσμένη ανάλυση στην ίδια τη συσκευή.

 

Αυτό, ή η συλλογή άλλων βιομετρικών δεδομένων, όπως ο καρδιακός ρυθμός ή η αρτηριακή πίεση, θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε καταστάσεις όπου είναι κρίσιμο για λόγους ασφαλείας να ελέγχεται, μέσω τακτικής απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω βίντεο σε πραγματικό χρόνο, αν π.χ. ένας πιλότος αεροπλάνου, ένας οδηγός φορτηγού ή τρένου είναι σε καλή και υγιή κατάσταση για να ελέγχει το όχημα ή το σκάφος του ή αν π.χ. αντιμετωπίζει αιφνίδια ανικανότητα ή καρδιακή προσβολή κ.λπ. Επειδή το παρακολουθούμενο άτομο βιντεοσκοπείται ταυτόχρονα με την παροχή βιομετρικών δεδομένων με χρονική σήμανση, γεωγραφική σήμανση ή/και δειγματοληψία, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για το παρακολουθούμενο άτομο ή για τρίτους να “ξεγελάσουν”, να “πλαστογραφήσουν” ή να παρακάμψουν το σύστημα. Σε ένα περιβάλλον εξ αποστάσεως διαβούλευσης ασθενούς/ιατρού, το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ασφαλείς διαβουλεύσεις μέσω βίντεο, όπου επίσης, από ρυθμιστική ή ασφαλιστική άποψη, η διαβούλευση και η πραγματοποίησή της επικυρώνονται μέσω της επικύρωσης του χρόνου ή/και της γεωγραφικής σφραγίδας. Επιπλέον, όταν υπάρχει απαίτηση για υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης, το σύστημα θα μπορούσε να προσαρμοστεί περαιτέρω ώστε να χρησιμοποιεί αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπου ή βιομετρικούς αλγορίθμους, ώστε να διασφαλίζεται ότι παρακολουθείται το σωστό άτομο, ή να χρησιμοποιείται ανάλυση της έκφρασης του προσώπου για την αξιολόγηση προτύπων συμπεριφοράς.

 

Η ανησυχία ότι ένα παρακολουθούμενο μέρος δεν θα επιθυμούσε να παρακολουθείται μόνιμα (π.χ. ένας ηλικιωμένος πολίτης που δεν επιθυμεί να βιντεοσκοπείται συνεχώς κάθε κίνηση και ενέργειά του) θα μπορούσε να αμβλυνθεί με την ενσωμάτωση διαφόρων πρόσθετων χαρακτηριστικών. Σε μια υλοποίηση, το βίντεο θα καταγράφεται μόνιμα σε ένα σύστημα βρόχου που χρησιμοποιεί έναν δεσμευμένο χώρο μνήμης, καταγράφοντας για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο και, στη συνέχεια, διαγράφοντας αυτόματα το βίντεο, όπου το n αντιπροσωπεύει τα επιλεγμένα λεπτά στο βρόχο και το E είναι το γεγονός που εμποδίζει τη διαγραφή του καταγεγραμμένου βρόχου των n λεπτών και ενεργοποιεί τόσο τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο της ορατής κατάστασης ή των ενεργειών του παρακολουθούμενου ατόμου στο μέρος που παρακολουθεί, όσο και τη δυνατότητα επαναφοράς, ώστε το μέρος που παρακολουθεί να είναι σε θέση να επανεξετάσει τη φυσική εκδήλωση που οδήγησε στο E. Ο μηχανισμός ενεργοποίησης του Ε θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, η εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων εκτός του προκαθορισμένου εύρους ή η ειδοποίηση για άλλη ανωμαλία, όπως η ειδοποίηση πτώσης, που ενεργοποιείται από αισθητήρες κίνησης ή θέσης, όπως το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο ή το μαγνητόμετρο στη συσκευή με ζώνη υγείας που φοράει, ας πούμε, ο ηλικιωμένος, ή στο κινητό του τηλέφωνο ή σε άλλη δικτυωμένη συσκευή ανίχνευσης κίνησης που βρίσκεται κοντά του. 

Το μέρος παρακολούθησης θα μπορεί όχι μόνο να βλέπει τη φυσική κατάσταση του παρακολουθούμενου μέρους μετά την Ε, ενώ θα μπορεί ταυτόχρονα να διαβάζει τα σχετικά βιομετρικά δεδομένα του, αλλά και να επανεξετάζει τα συμβάντα και τα βιομετρικά δεδομένα που προηγούνται της ειδοποίησης ενεργοποίησης του συμβάντος. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να βαθμονομηθεί περαιτέρω έτσι ώστε, αν και το βίντεο καταγράφεται, όπως και προηγουμένως, στον βρόχο n, κανένα βίντεο από τον βρόχο n δεν θα μεταδίδεται στην πραγματικότητα σε ένα παρακολουθούμενο μέρος μέχρι την εμφάνιση του Ε. Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος περιλαμβάνουν τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του ατόμου, όπου μόνο το κρίσιμο γεγονός και ο χρόνος που προηγείται του γεγονότος θα είναι διαθέσιμα σε ένα τρίτο μέρος, με αποτέλεσμα επίσης την επιθυμητή βελτιστοποίηση τόσο του απαραίτητου εύρους ζώνης μετάδοσης όσο και των απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων. Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι το προαναφερθέν σύστημα θα μπορούσε επίσης να διαμορφωθεί έτσι ώστε η ειδοποίηση E για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ηλικιωμένων, βρεφών ή ασθενών να προσαρμόζεται περαιτέρω ώστε να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εντοπισμού προσώπου ή/και αναγνώρισης έκφρασης.

 

Το απόρρητο θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω για τον χρήστη εάν τα δεδομένα βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα του αποθηκεύονται από τον ίδιο, στη δική του συσκευή, ή στη δική του εξωτερική, ή δική του ασφαλή αποθήκευση στο “σύννεφο” τρίτου μέρους, αλλά με τα μεταδεδομένα ευρετηρίου του υλικού πηγής, τα οποία επιτρέπουν την αλληλουχία, την εξαγωγή, την αναζήτηση και τη γενική επεξεργασία των δεδομένων πηγής, να παραμένουν σε έναν κεντρικό διακομιστή, όπως, στην περίπτωση των ιατρικών αρχείων για παράδειγμα, σε ένα γραφείο γιατρού ή σε άλλη εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης. Ένα τέτοιο σύστημα θα επέτρεπε στο μέρος παρακολούθησης να έχει πρόσβαση στο βίντεο και σε άλλα δεδομένα κατά τη στιγμή της διαβούλευσης, αλλά με το βίντεο κ.λπ. να παραμένει στην κατοχή του υποκειμένου. Ένα περαιτέρω πλεονέκτημα του διαχωρισμού της φιλοξενίας της αποθήκευσης του βίντεο και των βιομετρικών δεδομένων της πηγής από την επεξεργασία των δεδομένων, πέραν της ενίσχυσης της ιδιωτικής ζωής του χρήστη και της ασφάλειας των δεδομένων του, είναι ότι λόγω της τοπικής αποθήκευσης στο υποκείμενο, η μη μεταφόρτωσή τους στον υπολογιστικό διακομιστή έχει ως αποτέλεσμα τόσο τη μείωση του κόστους όσο και την αύξηση της αποδοτικότητας της αποθήκευσης και του εύρους ζώνης δεδομένων. Αυτό θα ήταν επωφελές επίσης όταν τέτοιου είδους απομακρυσμένη μεταφόρτωση εξετάσεων για εξέταση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε διαφορετική τοποθεσία από το υποκείμενο γίνεται σε περιοχές με μικρότερο εύρος ζώνης κάλυψης δικτύου. Μπορεί επίσης να γίνει επιλογή για μείωση του ρυθμού καρέ του υλικού βίντεο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται σε συμφωνία με τον ρυθμό δειγματοληψίας για την επιβεβαίωση της σωστής χρονοσήμανσης, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι με τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στον κεντρικό διακομιστή (ή τη συσκευή υποδοχής), μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες τεχνικές γνωστές στην τέχνη για την ασφάλεια των πληροφοριών και την αποτροπή της πρόσβασης μη εξουσιοδοτημένων ατόμων ή οντοτήτων στις πληροφορίες. Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί να παρέχεται σε έναν χρήστη (ή να του επιτρέπεται να δημιουργήσει) ένα όνομα χρήστη, ένας κωδικός πρόσβασης και/ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναγνώρισης (ή πιστοποίησης ταυτότητας) (π.χ. βιομετρικά στοιχεία χρήστη, ένα μπρελόκ, κ.λπ.), και η κεντρική συσκευή μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αναγνώρισης (ή πιστοποίησης ταυτότητας) για να χορηγεί πρόσβαση στις πληροφορίες (ή σε ένα τμήμα τους). Παρόμοιες διαδικασίες ασφαλείας μπορούν να εφαρμοστούν για τρίτους, όπως ιατρικούς παρόχους, ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ. για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες μόνο από εξουσιοδοτημένα άτομα ή οντότητες. Σε ορισμένες υλοποιήσεις, ο έλεγχος ταυτότητας μπορεί να επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα ή μόνο σε ένα μέρος των αποθηκευμένων δεδομένων (π.χ., ένας έλεγχος ταυτότητας χρήστη μπορεί να επιτρέπει την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες καθώς και σε αποθηκευμένα βίντεο ή/και βιομετρικά δεδομένα, ενώ ένας έλεγχος ταυτότητας τρίτου μέρους μπορεί να επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε αποθηκευμένα βίντεο ή/και βιομετρικά δεδομένα). Σε άλλες υλοποιήσεις, ο έλεγχος ταυτότητας χρησιμοποιείται για να καθορίσει ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε ένα άτομο ή μια οντότητα που συνδέεται στη συσκευή υποδοχής ή στον ιστότοπο. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες του ιστότοπου (ή οι μη συνδρομητές) μπορεί να είναι σε θέση να συγχρονίσουν μόνο δεδομένα βίντεο/ήχου με βιομετρικά δεδομένα ή/και να εκτελέσουν στοιχειώδη αναζήτηση ή άλλη επεξεργασία, ενώ ένας συνδρομητής μπορεί να είναι σε θέση να συγχρονίσει δεδομένα βίντεο/ήχου με βιομετρικά δεδομένα ή/και να εκτελέσει πιο λεπτομερή αναζήτηση ή άλλη επεξεργασία (π.χ. να δημιουργήσει ένα highlight reel κ.λπ.).

 

Θα πρέπει περαιτέρω να εκτιμηθεί ότι, ενώ υπάρχουν πλεονεκτήματα για τη διατήρηση μόνο των μεταδεδομένων ευρετηρίου στον κεντρικό διακομιστή για λόγους αποδοτικότητας της αποθήκευσης και της μεταφόρτωσης δεδομένων, καθώς και για την παροχή έτσι μιας κοινής πλατφόρμας για τη διαλειτουργικότητα των διαφόρων τύπων δεδομένων και την αποθήκευση των δεδομένων βίντεο ή/και ήχου στη συσκευή του ίδιου του χρήστη (π.χ. iCloud™, DropBox™, OneDrive™, κ.λπ.), η παρούσα εφεύρεση δεν περιορίζεται με αυτόν τον τρόπο. 

Έτσι, σε ορισμένες υλοποιήσεις, όπου είναι εφικτό, μπορεί να είναι επωφελές (1) να αποθηκεύονται δεδομένα (π.χ. βίντεο, ήχος, βιομετρικά δεδομένα και μεταδεδομένα) στη συσκευή του χρήστη (π.χ. επιτρέποντας στη συσκευή του χρήστη να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη συσκευή υποδοχής), (2) να αποθηκεύονται δεδομένα (π.χ., βίντεο, ήχου, βιομετρικών δεδομένων και μεταδεδομένων) στον κεντρικό διακομιστή (π.χ., συσκευή υποδοχής) (π.χ., επιτρέποντας στον χρήστη να έχει πρόσβαση στα δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο), ή (3) να αποθηκεύει ένα πρώτο τμήμα (π.χ., δεδομένα βίντεο και ήχου) στη συσκευή του χρήστη και να αποθηκεύει ένα δεύτερο τμήμα (π.χ., βιομετρικά δεδομένα και μεταδεδομένα) στον κεντρικό διακομιστή (π.χ. συσκευή υποδοχής) (π.χ. επιτρέποντας στον χρήστη να προβάλλει μόνο τα συγχρονισμένα δεδομένα βίντεο/ήχου/βιομετρικά δεδομένα όταν η συσκευή του χρήστη βρίσκεται σε επικοινωνία με τη συσκευή υποδοχής, επιτρέποντας στον χρήστη να αναζητά μόνο τα βιομετρικά δεδομένα (π.χ, να δημιουργήσει ένα “highlight reel”) ή να κατατάξει τα βιομετρικά δεδομένα (να προσδιορίσει ή/και να απαριθμήσει δεδομένα χρονολογικά, μέγεθος (υψηλότερο προς χαμηλότερο), μέγεθος (χαμηλότερο προς υψηλότερο), καλύτερη κριτική, χειρότερη κριτική, πιο προβαλλόμενα, λιγότερο προβαλλόμενα, κ.λπ.) όταν η συσκευή χρήστη βρίσκεται σε επικοινωνία με τη συσκευή υποδοχής, κ.λπ.)

 

Σε μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η λειτουργικότητα του συστήματος περιορίζεται περαιτέρω (ή εναλλακτικά) από το λογισμικό που λειτουργεί στη συσκευή χρήστη ή/και στη συσκευή υποδοχής. Για παράδειγμα, το λογισμικό που λειτουργεί στη συσκευή χρήστη μπορεί να επιτρέπει στον χρήστη να αναπαράγει τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου, αλλά όχι να συγχρονίζει τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου με τα βιομετρικά δεδομένα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ο κεντρικός διακομιστής χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων κρίσιμων για τον συγχρονισμό (δείκτης χρονοσήμανσης, μεταδεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.) ή/και το λογισμικό που λειτουργεί στη συσκευή υποδοχής είναι απαραίτητο για τον συγχρονισμό. Εν είδει άλλου παραδείγματος, το λογισμικό που λειτουργεί στη συσκευή χρήστη μπορεί να επιτρέπει στον χρήστη να αναπαράγει τα δεδομένα βίντεο ή/και ήχου, είτε μόνα τους είτε συγχρονισμένα με τα βιομετρικά δεδομένα, αλλά μπορεί να μην επιτρέπει στη συσκευή χρήστη (ή να περιορίζει τη δυνατότητα της συσκευής χρήστη) να αναζητά ή να εξάγει με άλλον τρόπο από τα βιομετρικά δεδομένα ή να τα επεξεργάζεται για τον εντοπισμό σχετικών τμημάτων (π.χ. τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός “highlight reel” των συγχρονισμένων δεδομένων βίντεο/ήχου/βιομετρικών δεδομένων) ή για την κατάταξη των βιομετρικών δεδομένων ή/και των δεδομένων βίντεο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κεντρικός διακομιστής χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων που είναι κρίσιμα για την αναζήτηση ή/και την κατάταξη των βιομετρικών δεδομένων (βιομετρικά δεδομένα, βιομετρικά μεταδεδομένα κ.λπ.) ή/και λογισμικού που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση (ή την εκτέλεση προηγμένης αναζήτησης) ή/και την κατάταξη (ή την εκτέλεση προηγμένης κατάταξης) των βιομετρικών δεδομένων.

 

Σε οποιαδήποτε ή όλες τις παραπάνω υλοποιήσεις, το σύστημα θα μπορούσε να προσαρμοστεί περαιτέρω ώστε να περιλαμβάνει κωδικό πρόσβασης ή άλλες μορφές πιστοποίησης ταυτότητας για να επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση (ή να αρνείται τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση) στα δεδομένα σε μία ή και στις δύο κατευθύνσεις, έτσι ώστε ο χρήστης να απαιτεί άδεια πρόσβασης στον ξενιστή ή ο ξενιστής να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη. Όταν η αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και του φορέα παρακολούθησης ή του κεντρικού υπολογιστή πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, όπως σε μια ασφαλή βιντεοσκόπηση μεταξύ ασθενούς και του ιατρού του ή άλλου ιατρικού προσωπικού, τα δεδομένα θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται και να προβάλλονται μέσω της δημιουργίας ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Τα πραγματικά δεδομένα (βιομετρικά, βίντεο, δείκτης μεταδεδομένων κ.λπ.) μπορούν εναλλακτικά ή περαιτέρω να κρυπτογραφηθούν τόσο στην πηγή δεδομένων, για παράδειγμα στην αποθήκευση του ατόμου, είτε τοπικά είτε στο cloud, ή/και στο μέρος παρακολούθησης που εξετάζει, για παράδειγμα στα αρχεία ασθενών στην ιατρική εγκατάσταση, ή στο επίπεδο διαχείρισης του ξενιστή.

 

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης πολύ μικρών βρεφών, ένα κρίσιμο και συχνά ανεξήγητο πρόβλημα είναι το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS). Ενώ τα περιστατικά του SIDS είναι συχνά ανεξήγητα, διάφορες συσκευές προσπαθούν να αποτρέψουν την εμφάνισή του. Ωστόσο, συνδυάζοντας τα στοιχεία του παρόντος συστήματος ώστε να περιλαμβάνει συσκευές αισθητήρων μέσα ή κοντά στην κούνια του βρέφους για τη μέτρηση των σχετικών βιομετρικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων του καρδιακού ρυθμού, του μοτίβου ύπνου, του αναλυτή αναπνοής και άλλων μέτρων, όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, μαζί με μια συσκευή καταγραφής για την καταγραφή της κίνησης, της ακουστικής αναπνοής ή της έλλειψης αυτής (δηλ, σιωπή) κατά τη διάρκεια μιας προκαθορισμένης χρονικής περιόδου, οι διάφορες παράμετροι θα μπορούσαν να ρυθμιστούν σε συνδυασμό με τη χρονοσφραγισμένη εγγραφή βίντεο, από τον γονέα ή άλλο μέρος παρακολούθησης, ώστε να παρέχεται μια πιο ολοκληρωμένη ειδοποίηση, να δρομολογείται μια πιο έγκαιρη δράση ή παρέμβαση από τον χρήστη, ή ακόμη και να αποφασίζεται ότι στην πραγματικότητα δεν θα ήταν απαραίτητη καμία αντίδραση δράσης. Επιπλέον, στην περίπτωση, για παράδειγμα, μιας κατάστασης παρακολούθησης βρεφικής κούνιας, το σύστημα θα μπορούσε να ρυθμιστεί έτσι ώστε να αναπτύσσει από προηγούμενη παρατήρηση, με ή χωρίς εισροή από ένα μέρος παρακολούθησης, έναν αλγόριθμο εκμάθησης για να βοηθήσει στη διάκριση του τι είναι “φυσιολογικό”, τι είναι ψευδώς θετικό, ή τι μπορεί να αποτελεί ανωμαλία και, επομένως, κλήση σε δράση.

 

Η εφαρμογή υποδοχής θα μπορούσε επίσης να ρυθμιστεί ώστε να αναπαράγει δεδομένα βίντεο που έχουν συγχρονιστεί με βιομετρικά δεδομένα ή να αναζητά την ύπαρξη ορισμένων βιομετρικών δεδομένων. Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με τη βιντεοσκόπηση με ήχο ενός ατόμου που κοιμάται και τον συγχρονισμό της εγγραφής με βιομετρικά δεδομένα (π.χ. μοτίβα ύπνου, εγκεφαλική δραστηριότητα, ροχαλητό, μοτίβα αναπνοής κ.λπ.), τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να αναζητηθούν για να εντοπιστούν όπου ορισμένα μέτρα, όπως τα επίπεδα ήχου, όπως μετρώνται για παράδειγμα σε ντεσιμπέλ, ή οι περίοδοι σιωπής, υπερβαίνουν ή πέφτουν κάτω από μια τιμή κατωφλίου, επιτρέποντας στον γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον ιατρικό τεχνικό να δει το αντίστοιχο τμήμα βίντεο χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθήσει ολόκληρο το βίντεο του ατόμου που κοιμάται.

 

Μια τέτοια μέθοδος παρουσιάζεται στο ΣΧΗΜΑ 6, ξεκινώντας από το βήμα 700, όπου λαμβάνονται (ή συνδέονται) βιομετρικά δεδομένα και δεδομένα χρονοσήμανσης (π.χ. ώρα έναρξης, ρυθμός δειγματοληψίας) στο βήμα 702. Στη συνέχεια λαμβάνονται (ή συνδέονται) δεδομένα ήχου/βίντεο και δεδομένα χρονοσήμανσης (π.χ. ώρα έναρξης κ.λπ.) στο βήμα 704. Τα δεδομένα χρονοσήμανσης (από τα βήματα 702 και 704) χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον συγχρονισμό των βιομετρικών δεδομένων με τα δεδομένα ήχου/βίντεο. Ο χρήστης επιτρέπεται στη συνέχεια να χειριστεί τον ήχο/το βίντεο στο βήμα 708. Εάν ο χρήστης επιλέξει αναπαραγωγή, τότε ο ήχος/βίντεο αναπαράγεται στο βήμα 710. Εάν ο χρήστης επιλέξει αναζήτηση, τότε επιτρέπεται στον χρήστη να αναζητήσει τα βιομετρικά δεδομένα στο βήμα 712. Τέλος, εάν ο χρήστης επιλέξει stop, τότε το βίντεο σταματά στο βήμα 714.

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι η παρούσα εφεύρεση δεν περιορίζεται στα βήματα που παρουσιάζονται στο ΣΧΗΜΑ 6. Για παράδειγµα, µια µέθοδος που επιτρέπει στο χρήστη να αναζητήσει βιοµετρικά δεδοµένα που πληρούν τουλάχιστον µια συνθήκη, να αναπαράγει το αντίστοιχο τµήµα του βίντεο (ή ένα τµήµα λίγο πριν από τη συνθήκη) και να σταµατήσει την αναπαραγωγή του βίντεο αφού τα βιοµετρικά δεδοµένα δεν πληρούν πλέον την τουλάχιστον µια συνθήκη (ή ακριβώς αφού τα βιοµετρικά δεδοµένα δεν πληρούν πλέον τη συνθήκη) είναι εντός του πνεύµατος και του πεδίου εφαρµογής της παρούσας εφεύρεσης. Εν είδει άλλου παραδείγματος, εάν η μέθοδος περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ της συσκευής χρήστη και της συσκευής υποδοχής για τον συγχρονισμό των δεδομένων βίντεο/ήχου και των βιομετρικών δεδομένων ή/και την αναζήτηση των βιομετρικών δεδομένων, τότε η μέθοδος μπορεί περαιτέρω να περιλαμβάνει τα βήματα της μεταφόρτωσης των βιομετρικών δεδομένων ή/και των μεταδεδομένων στη συσκευή υποδοχής (π.χ., σε αυτή την υλοποίηση τα δεδομένα βίντεο/ήχου μπορούν να αποθηκευτούν στη συσκευή χρήστη), και τη χρήση των βιομετρικών δεδομένων ή/και των μεταδεδομένων για τη δημιουργία ενός δείκτη χρονοσήμανσης για συγχρονισμό ή/και για την αναζήτηση των βιομετρικών δεδομένων για σχετικά ή σημαντικά δεδομένα (π.χ. δεδομένα που υπερβαίνουν ένα κατώφλι κ.λπ.). Με ένα ακόμη παράδειγμα, η μέθοδος μπορεί να μην απαιτεί το βήμα 706 εάν τα δεδομένα ήχου/βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα αναπαράγονται μαζί (συγχρονίζονται) σε πραγματικό χρόνο ή κατά τη στιγμή της αναπαραγωγής των δεδομένων (π.χ. στο βήμα 710).

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 8, τα δεδομένα βίντεο 800, τα οποία μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν δεδομένα ήχου, ξεκινούν σε μια χρονική στιγμή “T” και συνεχίζονται για μια διάρκεια “n”. Τα δεδομένα βίντεο αποθηκεύονται κατά προτίμηση στη μνήμη (τοπικά ή/και απομακρυσμένα) και συνδέονται με άλλα δεδομένα, όπως ένα αναγνωριστικό 802, ο χρόνος έναρξης 804 και η διάρκεια 806. Τα δεδομένα αυτά συνδέουν τα δεδομένα βίντεο τουλάχιστον με μια συγκεκριμένη συνεδρία, μια συγκεκριμένη ώρα έναρξης και προσδιορίζουν τη διάρκεια του βίντεο που περιλαμβάνεται σε αυτά. Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, κάθε συνεδρία μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι σε έναν προορισμό στο Βερολίνο, ή ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο σε μια συγκεκριμένη ημέρα (συνεδρία) μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα με ποδήλατο στην πόλη (πρώτη δραστηριότητα) και μια βόλτα σε ένα πάρκο (δεύτερη δραστηριότητα). Έτσι, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 9, το αναγνωριστικό 802 μπορεί να περιλαμβάνει τόσο ένα αναγνωριστικό συνεδρίας 902, που προσδιορίζει μοναδικά τη συνεδρία μέσω ενός παγκοσμίως μοναδικού αναγνωριστικού (GUID), όσο και ένα αναγνωριστικό δραστηριότητας 904, που προσδιορίζει μοναδικά τη δραστηριότητα μέσω ενός παγκοσμίως μοναδικού αναγνωριστικού (GUID), όπου η σχέση συνεδρίας/δραστηριότητας είναι αυτή ενός γονέα/παιδιού.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 10, τα βιομετρικά δεδομένα 1000 αποθηκεύονται στη μνήμη και συνδέονται με το αναγνωριστικό 802 και έναν ρυθμό δειγματοληψίας “m” 1104. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση των βιομετρικών δεδομένων με δεδομένα βίντεο κατά την αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, εάν το αναγνωριστικό 802 είναι ένα, η ώρα έναρξης 804 είναι 1:00 μ.μ., η διάρκεια του βίντεο είναι ένα λεπτό και ο ρυθμός δειγματοληψίας 1104 είναι 30 spm, τότε η αναπαραγωγή του βίντεο στις 2:00 μ.μ. θα είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί η πρώτη βιομετρική τιμή (βιομετρικό (1)) (π.χ., κάτω από το βίντεο, πάνω από το βίντεο, κ.λπ.) στις 2:00 μ.μ., η δεύτερη βιομετρική τιμή (βιομετρικό (2)) να εμφανίζεται (π.χ. κάτω από το βίντεο, πάνω από το βίντεο, κ.λπ.) δύο δευτερόλεπτα αργότερα, και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος του βίντεο στις 2:01 μ.μ.. 

Αν και τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης μπορούν να αποθηκευτούν όπως τα βιομετρικά δεδομένα (π.χ. συνδεδεμένα με ένα ρυθμό δειγματοληψίας), εάν τα δεδομένα αυτά λαμβάνονται μόνο περιοδικά, μπορεί να είναι πιο επωφελές να αποθηκεύονται αυτά τα δεδομένα 110 όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 11, δηλαδή συνδεδεμένα με το αναγνωριστικό 802 και μια χρονοσφραγίδα 1104, όπου “m” είναι είτε η ώρα που ελήφθησαν τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης 1100 είτε μια μετατόπιση μεταξύ αυτής της ώρας και της ώρας έναρξης 804 (π.χ. δέκα λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα μετά την ώρα έναρξης κ.λπ.).

 

Αυτό μπορεί να φανεί, για παράδειγμα, στο ΣΧΗΜΑ 14, όπου τα δεδομένα βίντεο ξεκινούν τη χρονική στιγμή T, τα βιομετρικά δεδομένα λαμβάνονται κάθε δύο δευτερόλεπτα (30 spm) και τα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης λαμβάνονται τη χρονική στιγμή T+3 (ή τρεις μονάδες μετά τη χρονική στιγμή έναρξης). Ενώ το βίντεο 1402 αναπαράγεται, μια πρώτη βιομετρική τιμή 1404 εμφανίζεται τη χρονική στιγμή T+1, τα πρώτα δεδομένα αυτοπραγμάτωσης 1406 εμφανίζονται τη χρονική στιγμή T+2 και μια δεύτερη βιομετρική τιμή 1406 εμφανίζεται τη χρονική στιγμή T+4. Με την αποθήκευση των δεδομένων με αυτόν τον τρόπο, τόσο τα δεδομένα βίντεο όσο και τα δεδομένα μη βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν ξεχωριστά το ένα από το άλλο και να συγχρονιστούν σε πραγματικό χρόνο ή τη στιγμή που αναπαράγεται το βίντεο. Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι, ενώ η ξεχωριστή αποθήκευση δεδομένων μπορεί να είναι επωφελής για συσκευές με ελάχιστη μνήμη ή/και επεξεργαστική ισχύ, η πλατφόρμα-πελάτης μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να δημιουργεί νέα δεδομένα βίντεο ή δεδομένα που περιλαμβάνουν τόσο δεδομένα βίντεο όσο και δεδομένα μη βίντεο που εμφανίζονται συγχρονισμένα. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μπορεί να πλεονεκτεί στη δημιουργία ενός highlight reel, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να διαμοιραστεί χρησιμοποιώντας ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook™ ή το Youtube™, και να αναπαραχθεί χρησιμοποιώντας τυπικό λογισμικό αναπαραγωγής, όπως το Quicktime™. Όπως αναλύεται λεπτομερέστερα παρακάτω, ένα highlight reel μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα τμήματα (ή αποσπάσματα) δεδομένων βίντεο (π.χ. όταν λαμβάνει χώρα κάποια δραστηριότητα κ.λπ.) μαζί με αντίστοιχα βιομετρικά δεδομένα.

 

Όταν τα δειγματοληπτικά δεδομένα εμφανίζονται στη συνέχεια, η πλατφόρμα-πελάτης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές προεκβολής. Για παράδειγμα, σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 12, όπου μια πρώτη βιομετρική τιμή 1202 εμφανίζεται στο T+1, μια δεύτερη βιομετρική τιμή 1204 εμφανίζεται στο T+2 και μια τρίτη βιομετρική τιμή 1206 εμφανίζεται στο T+3, τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να εμφανίζονται σε μη δειγματοληπτικούς χρόνους χρησιμοποιώντας γνωστές τεχνικές παρέκτασης, συμπεριλαμβανομένης της γραμμικής και μη γραμμικής παρεμβολής και όλων των άλλων τεχνικών παρέκτασης ή/και παρεμβολής που είναι γενικά γνωστές στους ειδικευμένους στην τέχνη. Σε μια άλλη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 13, η πρώτη βιομετρική τιμή 1202 παραμένει στην οθόνη μέχρι να εμφανιστεί η δεύτερη βιομετρική τιμή 1204, η δεύτερη βιομετρική τιμή 1204 παραμένει στην οθόνη μέχρι να εμφανιστεί η τρίτη βιομετρική τιμή 1206, και ούτω καθεξής.

 

Όσον αφορά τη σύνδεση των δεδομένων με ένα αναγνωριστικό, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με άλλα δεδομένα (π.χ. ώρα έναρξης, ρυθμός δειγματοληψίας κ.λπ.), εάν τα δεδομένα λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν με το αναγνωριστικό (ή τα αναγνωριστικά) για την τρέχουσα συνεδρία (ή/και δραστηριότητα). Ωστόσο, όταν τα δεδομένα λαμβάνονται εκ των υστέρων (π.χ. μετά τη λήξη μιας συνεδρίας), υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν με μια συγκεκριμένη συνεδρία ή/και δραστηριότητα (ή αναγνωριστικό(-α) που σχετίζεται(-ονται) με αυτήν). Τα δεδομένα μπορούν να συνδεθούν χειροκίνητα (π.χ. από τον χρήστη) ή αυτόματα μέσω της εφαρμογής. Όσον αφορά το τελευταίο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί, για παράδειγμα, συγκρίνοντας τη διάρκεια των λαμβανόμενων δεδομένων (π.χ. τη διάρκεια του βίντεο) με τη διάρκεια της συνεδρίας ή/και της δραστηριότητας, υποθέτοντας ότι τα λαμβανόμενα δεδομένα σχετίζονται με την πιο πρόσφατη συνεδρία ή/και δραστηριότητα ή αναλύοντας δεδομένα που περιλαμβάνονται στα λαμβανόμενα δεδομένα. Για παράδειγμα, σε μια υλοποίηση, τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στα λαμβανόμενα δεδομένα (π.χ. μεταδεδομένα) μπορούν να προσδιορίσουν έναν χρόνο ή/και μια τοποθεσία που σχετίζεται με τα δεδομένα, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση των λαμβανόμενων δεδομένων με τη συνεδρία ή/και τη δραστηριότητα. Σε μια άλλη υλοποίηση, η υπολογιστική συσκευή θα μπορούσε να εμφανίζει ή να αναπαράγει δεδομένα (π.χ. έναν γραμμωτό κώδικα, όπως έναν κωδικό QR, έναν ήχο, όπως μια επαναλαμβανόμενη ακολουθία νοτών, κ.λπ.) που προσδιορίζουν τη συνεδρία ή/και τη δραστηριότητα. Ένας εξωτερικός καταγραφέας βίντεο/ήχου θα μπορούσε να καταγράψει τα δεδομένα αναγνώρισης (όπως εμφανίζονται ή αναπαράγονται από τη συσκευή πληροφορικής) μαζί με (π.χ. πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια) τον χρήστη ή/και το περιβάλλον του. Η εφαρμογή θα μπορούσε στη συνέχεια να αναζητήσει τα δεδομένα βίντεο/ήχου για δεδομένα αναγνώρισης και να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να συνδέσει τα δεδομένα βίντεο/ήχου με μια συνεδρία ή/και δραστηριότητα. Το τμήμα αναγνώρισης των δεδομένων βίντεο/ήχου θα μπορούσε στη συνέχεια να διαγραφεί από την εφαρμογή, εάν είναι επιθυμητό. Σε μια εναλλακτική υλοποίηση, ένας γραμμωτός κώδικας (π.χ. ένας κώδικας QR) θα μπορούσε να εκτυπωθεί σε μια φυσική συσκευή (π.χ. μια μονάδα ιατρικής εξέτασης, η οποία μπορεί να επιτρέπει την επικοινωνία ιατρικών δεδομένων μέσω δικτύου (π.χ. μέσω ενός έξυπνου τηλεφώνου)) και να χρησιμοποιηθεί (όπως περιγράφηκε προηγουμένως) για το συγχρονισμό του βίντεο του χρήστη που χρησιμοποιεί τη συσκευή με δεδομένα που παρέχονται από τη συσκευή. 

Στην περίπτωση μιας μονάδας ιατρικών εξετάσεων, ο γραμμωτός κώδικας που είναι τυπωμένος στη μονάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το συγχρονισμό του βίντεο της εξέτασης με το αποτέλεσμα της εξέτασης που παρέχεται από τη μονάδα. Σε μια ακόμη υλοποίηση, τόσο η υπολογιστική συσκευή όσο και ο εξωτερικός καταγραφέας βίντεο/ήχου χρησιμοποιούνται για την καταγραφή βίντεο ή/και ήχου του χρήστη (π.χ., ο χρήστης δηλώνει “έναρξη συνεδρίας ποδηλασίας στο Βερολίνο” κ.λπ.) και για τη χρήση των δεδομένων που παρέχει ο χρήστης για τη σύνδεση των δεδομένων βίντεο/ήχου με μια συνεδρία ή/και δραστηριότητα. Για παράδειγμα, η υπολογιστική συσκευή μπορεί να είναι διαμορφωμένη ώστε να συνδέει τα δεδομένα που παρέχονται από τον χρήστη με μια συγκεκριμένη συνεδρία ή/και δραστηριότητα (π.χ. μία που έχει ξεκινήσει, μία που πρόκειται να ξεκινήσει, μία που μόλις τελείωσε κ.λπ.) και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα που παρέχονται από τον χρήστη στα δεδομένα βίντεο/ήχου για να συνδέει τα δεδομένα βίντεο/ήχου με τη συγκεκριμένη συνεδρία ή/και δραστηριότητα.

 

Σε μια υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, η πλατφόρμα πελάτη (ή η εφαρμογή) είναι διαμορφωμένη ώστε να λειτουργεί σε ένα έξυπνο τηλέφωνο ή ένα tablet. Η πλατφόρμα (είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με λογισμικό που λειτουργεί στη συσκευή υποδοχής) μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να δημιουργεί μια συνεδρία, να λαμβάνει δεδομένα βίντεο και μη βίντεο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και να αναπαράγει δεδομένα βίντεο μαζί (συγχρονισμένα) με δεδομένα μη βίντεο. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να επιτρέπει σε έναν χρήστη να αναζητήσει μια συνεδρία, να αναζητήσει συγκεκριμένα γεγονότα βίντεο ή/και μη βίντεο ή/και να δημιουργήσει ένα highlight reel. Στα ΣΧΗΜΑΤΑ 15-29 παρουσιάζονται υποδειγματικά στιγμιότυπα οθόνης μιας τέτοιας πλατφόρμας.

 

Για παράδειγμα, το ΣΧΗΜΑ 15 δείχνει μια υποδειγματική οθόνη “σύνδεσης” 1500, που επιτρέπει σε έναν χρήστη να συνδεθεί στην εφαρμογή και να έχει πρόσβαση σε δεδομένα που σχετίζονται με την εφαρμογή, ειδικά για τον χρήστη, όπως είναι αποθηκευμένα στην υπολογιστική συσκευή ή/και στην υπολογιστική συσκευή υποδοχής. Η σύνδεση μπορεί να περιλαμβάνει ένα αναγνωριστικό χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης μοναδικό για την εφαρμογή, το εταιρικό νέφος ή έναν ιστότοπο κοινωνικής υπηρεσίας, όπως το Facebook™.

 

Μόλις ο χρήστης συνδεθεί, μπορεί να του επιτραπεί να δημιουργήσει μια συνεδρία μέσω μιας υποδειγματικής οθόνης 1600 “create session” (δημιουργία συνεδρίας), όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 16. Κατά τη δημιουργία μιας συνεδρίας, ο χρήστης μπορεί να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μια κάμερα (π.χ. εσωτερική στη συσκευή πληροφορικής, εξωτερική στη συσκευή πληροφορικής (π.χ. προσβάσιμη μέσω του Διαδικτύου, συνδεδεμένη με τη συσκευή πληροφορικής μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης) κ.λπ.) που θα παρέχει δεδομένα βίντεο. Μόλις επιλεγεί μια κάμερα, τα δεδομένα βίντεο 1602 από την κάμερα μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη. Ο χρήστης μπορεί επίσης να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μια βιομετρική συσκευή (π.χ. εσωτερική στη συσκευή πληροφορικής, εξωτερική στη συσκευή πληροφορικής (π.χ. προσβάσιμη μέσω του Διαδικτύου, συνδεδεμένη στη συσκευή πληροφορικής μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης), κ.λπ.) που θα παρέχει βιομετρικά δεδομένα. Μόλις επιλεγεί μια βιομετρική συσκευή, τα βιομετρικά δεδομένα 1604 από τη βιομετρική συσκευή μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να ξεκινήσει τη συνεδρία κάνοντας κλικ στο κουμπί 1608 “έναρξη συνεδρίας”. Ενώ η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται κατά προτίμηση πριν από την έναρξη της συνεδρίας, ο χρήστης μπορεί να αναβάλει την επιλογή της κάμερας ή/και της βιομετρικής συσκευής μέχρι να τελειώσει η συνεδρία. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να λαμβάνει δεδομένα που δεν είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο ή παρέχονται από μια συσκευή που δεν έχει ακόμη συνδεθεί με τη συσκευή πληροφορικής (π.χ. μια εξωτερική κάμερα που θα συνδεθεί με τη συσκευή πληροφορικής μόλις τελειώσει η συνεδρία).

 

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι σε μια προτιμώμενη υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, το πάτημα του κουμπιού 1608 “έναρξη συνεδρίας” όχι μόνο ξεκινά ένα χρονόμετρο 1606 που δείχνει την τρέχουσα διάρκεια της συνεδρίας, αλλά ενεργοποιεί μια ώρα έναρξης που αποθηκεύεται στη μνήμη και συνδέεται με ένα παγκοσμίως μοναδικό αναγνωριστικό (GUID) για τη συνεδρία. Συνδέοντας τα δεδομένα βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα με το GUID και συνδέοντας το GUID με την ώρα έναρξης, τα δεδομένα βίντεο και τα βιομετρικά δεδομένα συνδέονται επίσης (εξ ορισμού) με την ώρα έναρξης. Άλλα δεδομένα, όπως ο ρυθμός δειγματοληψίας, μπορούν επίσης να συνδεθούν με τα βιομετρικά δεδομένα, είτε συνδέοντας τα δεδομένα με τα βιομετρικά δεδομένα, είτε συνδέοντας τα δεδομένα με το GUID, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με τα βιομετρικά δεδομένα.

 

Είτε πριν από την έναρξη της συνεδρίας, είτε μετά το τέλος της συνεδρίας, ο χρήστης μπορεί να έχει τη δυνατότητα να εισάγει ένα όνομα συνεδρίας μέσω μιας υποδειγματικής οθόνης “όνομα συνεδρίας” 1700, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 17. Ομοίως, ο χρήστης μπορεί επίσης να έχει τη δυνατότητα να εισάγει μια περιγραφή συνόδου μέσω μιας υποδειγματικής οθόνης 1800 “περιγραφή συνόδου”, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 18.

 

Στο ΣΧΗΜΑ 19 παρουσιάζεται μια υποδειγματική οθόνη “έναρξη συνόδου” 1900, η οποία είναι μια οθόνη που μπορεί να βλέπει ο χρήστης κατά την εκτέλεση της συνόδου. Στην οθόνη αυτή, ο χρήστης μπορεί να δει τα δεδομένα βίντεο 1902 (εάν παρέχονται σε πραγματικό χρόνο), τα βιομετρικά δεδομένα 1904 (εάν παρέχονται σε πραγματικό χρόνο) και τον τρέχοντα χρόνο εκτέλεσης της συνεδρίας 1906. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να διακόψει τη συνεδρία, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί “παύση συνεδρίας” 1908, ή εάν ο χρήστης επιθυμεί να σταματήσει τη συνεδρία, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί “διακοπή συνεδρίας” (δεν απεικονίζεται). 

 

Με το πάτημα του κουμπιού “διακοπή συνεδρίας” (δεν φαίνεται), η συνεδρία τερματίζεται και ένας χρόνος διακοπής αποθηκεύεται στη μνήμη και συνδέεται με το GUID της συνεδρίας. Εναλλακτικά, με το πάτημα του κουμπιού 1908 “παύση συνεδρίας”, αποθηκεύεται στη μνήμη ένας χρόνος παύσης (πρώτος χρόνος παύσης) και συνδέεται με το GUID της συνεδρίας. Αφού διακοπεί, η συνεδρία μπορεί στη συνέχεια να συνεχιστεί (π.χ., πατώντας το κουμπί “resume session”, που δεν φαίνεται), με αποτέλεσμα να αποθηκευτεί στη μνήμη ένας χρόνος συνέχισης (πρώτος χρόνος συνέχισης) και να συνδεθεί με το GUID της συνεδρίας. Ανεξάρτητα από το αν μια συνεδρία έχει ξεκινήσει και σταματήσει (δηλ. με αποτέλεσμα ένα ενιαίο συνεχές βίντεο) ή αν έχει ξεκινήσει, παύσει (οποιονδήποτε αριθμό φορών), συνεχιστεί (οποιονδήποτε αριθμό φορών) και σταματήσει (δηλ. με αποτέλεσμα ένα πλήθος βίντεο κλιπ), για κάθε χρόνο έναρξης/παύσης που αποθηκεύεται στη μνήμη, θα πρέπει να υπάρχει ένας αντίστοιχος χρόνος παύσης/επανέναρξης που αποθηκεύεται στη μνήμη.

 

Μόλις σταματήσει μια συνεδρία, μπορεί να επανεξεταστεί μέσω μιας υποδειγματικής οθόνης 2000 “ανασκόπηση συνεδρίας”, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 20. Στην απλούστερη μορφή της, η οθόνη ανασκόπησης μπορεί να αναπαράγει δεδομένα βίντεο που συνδέονται με τη συνεδρία (π.χ., είτε ένα ενιαίο συνεχές βίντεο, εάν η συνεδρία δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον μία παύση/συνέχιση, είτε πολλαπλά βίντεο κλιπ που αναπαράγονται το ένα μετά το άλλο, εάν η συνεδρία περιλαμβάνει τουλάχιστον μία παύση/συνέχιση, είτε πολλαπλά βίντεο κλιπ που αναπαράγονται μαζί, εάν τα πολλαπλά βίντεο κλιπ σχετίζονται μεταξύ τους (π.χ., δύο βίντεο (π.χ. από διαφορετικές οπτικές γωνίες) του χρήστη που εκτελεί μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, ένα πρώτο βίντεο του χρήστη που εκτελεί μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ενώ βλέπει ένα δεύτερο βίντεο, όπως ένα εκπαιδευτικό βίντεο). Εάν ο χρήστης επιθυμεί να δει δεδομένα που δεν είναι δεδομένα βίντεο που εμφανίζονται μαζί με τα δεδομένα βίντεο, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί 2022 “Εμφάνιση επιλογών γραφήματος”. Με το πάτημα αυτού του κουμπιού, παρουσιάζεται στον χρήστη μια υποδειγματική οθόνη 2100 “επιλογών εμφάνισης γραφήματος”, όπως φαίνεται στο ΣΧΗΜΑ 21. Εδώ, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει δεδομένα που θα ήθελε να δει μαζί με τα δεδομένα βίντεο, όπως βιομετρικά δεδομένα (π.χ. καρδιακός ρυθμός, διακύμανση καρδιακού ρυθμού, ταχύτητα χρήστη κ.λπ.), περιβαλλοντικά δεδομένα (π.χ. θερμοκρασία, υψόμετρο, GPS κ.λπ.) ή δεδομένα αυτοπραγμάτωσης (π.χ. πώς αισθάνθηκε ο χρήστης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας). Στο ΣΧΗΜΑ 22 παρουσιάζεται μια υποδειγματική οθόνη 2000 “ανασκόπησης συνεδρίας” που περιλαμβάνει τόσο δεδομένα βίντεο 2202 όσο και βιομετρικά δεδομένα, τα οποία μπορούν να εμφανίζονται σε μορφή γραφήματος 2204 ή σε γραπτή μορφή 2206. Εάν στο βίντεο φαίνονται περισσότερα από ένα άτομα, η εφαρμογή μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να εμφανίζει βιομετρικά δεδομένα για κάθε άτομο, είτε ταυτόχρονα, είτε όπως επιλέγεται από τον χρήστη (π.χ. επιτρέποντας στον χρήστη να δει βιομετρικά δεδομένα για ένα πρώτο άτομο επιλέγοντας το πρώτο άτομο, επιτρέποντας στον χρήστη να δει βιομετρικά δεδομένα για ένα δεύτερο άτομο επιλέγοντας το δεύτερο άτομο κ.λπ.)

 

Στο ΣΧΗΜΑ 23 παρουσιάζεται μια υποδειγματική οθόνη “χάρτη” 2300, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση δεδομένων GPS στον χρήστη. Εναλλακτικά, τα δεδομένα GPS μπορούν να παρουσιάζονται μαζί με τα δεδομένα βίντεο (π.χ. κάτω από τα δεδομένα βίντεο, πάνω από τα δεδομένα βίντεο κ.λπ.). Μια υποδειγματική οθόνη “σύνοψης” 2400 της συνεδρίας μπορεί επίσης να παρουσιαστεί στον χρήστη (βλ. ΣΧΗΜΑ 24), εμφανίζοντας πληροφορίες συνεδρίας, όπως το όνομα της συνεδρίας, την περιγραφή της συνεδρίας, διάφορες μετρήσεις κ.λπ.

 

Με την αποθήκευση δεδομένων βίντεο και δεδομένων εκτός βίντεο χωριστά, τα δεδομένα μπορούν εύκολα να αναζητηθούν. Για παράδειγμα, το ΣΧΗΜΑ 25 δείχνει μια υποδειγματική οθόνη “βιομετρικής αναζήτησης” 2500, όπου ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει μια συγκεκριμένη βιομετρική τιμή ή εύρος (δηλ. ένα βιομετρικό συμβάν). Ενδεικτικά, ο χρήστης μπορεί να θέλει να μεταβεί σε ένα σημείο της συνεδρίας όπου ο καρδιακός του ρυθμός είναι μεταξύ 95 και 105 παλμών ανά λεπτό (bpm). Στο ΣΧΗΜΑ 26 παρουσιάζεται μια υποδειγματική οθόνη “πρώτου αποτελέσματος” 2600, όπου ο καρδιακός ρυθμός του χρήστη είναι στα 100,46 bmp είκοσι λεπτά και σαράντα δύο δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της συνεδρίας (βλ. π.χ. 2608). Το ΣΧΗΜΑ 27 δείχνει μια υποδειγματική οθόνη “δεύτερου αποτελέσματος” 2700 όπου ο καρδιακός ρυθμός του χρήστη είναι στα 100,48 bmp είκοσι τρία λεπτά και σαράντα οκτώ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της συνεδρίας (βλέπε, π.χ., 2708). Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι μπορούν να αναζητηθούν και άλλα συμβάντα σε μια συνεδρία, συμπεριλαμβανομένων συμβάντων βίντεο και συμβάντων αυτοπραγμάτωσης.

 

Δεν είναι δυνατή μόνο η αναζήτηση δεδομένων εντός μιας συνεδρίας, αλλά και η αναζήτηση δεδομένων από πολλαπλές συνεδρίες. Για παράδειγμα, το ΣΧΗΜΑ 28 δείχνει μια υποδειγματική οθόνη 2800 “αναζήτησης συνεδρίας”, όπου ένας χρήστης μπορεί να εισάγει συγκεκριμένα κριτήρια αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας συνεδρίας, της διάρκειας συνεδρίας, των βιομετρικών συμβάντων, του συμβάντος βίντεο, του συμβάντος αυτοπραγμάτωσης κ.λπ. Στο ΣΧΗΜΑ 29 παρουσιάζεται μια υποδειγματική οθόνη “λίστας” 2900, στην οποία παρουσιάζονται οι συνεδρίες που πληρούν τα εισαχθέντα κριτήρια.

 

Η προηγούμενη περιγραφή ενός συστήματος και μιας μεθόδου για τη χρήση, την επεξεργασία και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων, ή ενός αποτελέσματος αυτών, έχει παρουσιαστεί για λόγους απεικόνισης και περιγραφής. Δεν έχει σκοπό να είναι εξαντλητική ή να περιορίσει την εφεύρεση στις ακριβείς μορφές που αποκαλύπτονται, και πολλές τροποποιήσεις και παραλλαγές είναι δυνατές υπό το πρίσμα των ανωτέρω διδαχών. 

Οι ειδικευμένοι στην τέχνη θα εκτιμήσουν ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την υλοποίηση των παραπάνω χαρακτηριστικών και ότι η παρούσα εφεύρεση δεν περιορίζεται σε κανέναν συγκεκριμένο τρόπο υλοποίησης αυτών των χαρακτηριστικών. Η εφεύρεση ορίζεται αποκλειστικά από τις ακόλουθες αξιώσεις.

 

Περισσότερες αποκαλύψεις σύντομα!

 

—————

Δικτυογραφία:

ATOMIC BOMBSHELL: ROTHSCHILDS PATENTED COVID-19 BIOMETRIC TESTS IN 2015. AND 2017.

https://jamesfetzer.org/2022/01/atomic-bombshell-rothschilds-patented-covid-19-biometric-tests-in-2015-and-2017/

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

 

 

 

 

 

 

Προβολές : 1,148


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα