Αιχμές από τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη για τον σεισμό στην Κρήτη και τους... “μαϊντανούς”.

Αιχμές από τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη για τον σεισμό στην Κρήτη και τους... “μαϊντανούς”.

8 Οκτωβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:467
Μοίρασέ το

 

Άκης Τσελέντης: “Κάποιοι θα συνεχίσουν να μαιντανοποιούνται στα ΜΜΕ και σε κάποια τοπικά που ούτε την δεοντολογία δεν ακολουθούν αλλά λειτουργούν σαν δελτία τύπου επιχειρηματικών συμφερόντων, μιλώντας για σεισμολογικό αέρα κοπανιστό.”

 

Είναι γνωστό πως οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Μάκης Χουλιάρας, ανήκουν στην ομάδα Βαρώτσου, ο οποίος είχε ανακαλύψει μια σημαντική συσκευή πρόγνωσης των σεισμών (ομάδα ΒΑΝ), και ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Φαίνεται πως η ομάδα του Καθηγητή κ. Βαρώτσου, εξακολουθεί να δέχεται πυρά, παρά το γεγονός ότι και οι δύο (Τσελέντης και Χουλιάρας), θεωρούνται κορυφαίοι στην επιστήμη τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ… “ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ”;;;

Οι αιχμές που αφήνει ο κ. Τσελέντης, έχουν … αποδέκτες… και ο νοών, νοείτο.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Το να λες ότι έχεις ένα σεισμολογικό δίκτυο και δεν χρειάζεται να μπουν άλλα όργανα στο νησί γιατί τα παρακολουθείς όλα (αυτό είπε ανερυθρίαστα δημόσια κάποιος που δεν είναι σεισμολόγος και που διευθύνει ένα δήθεν τοπικό σεισμολογικό ινστιτούτο καταστροφών ….) δεν είναι απλή υπόθεση.
Δεν είναι να βάζεις μερικά όργανα από δω κι από κει και να το διατυμπανίζεις.
Απαιτούνται υποδομές από πίσω εικοσιτετράωρης παρακολούθησης, εικοσιτετράωρης ανάλυσης των καταγραφών και άμεση τεχνική παρέμβαση σε περίπτωση βλαβών.
Απαιτούνται δεκάδες ερευνητές οι οποίοι βγάζουν τα μάτια τους σκυμμένοι πάνω στις οθόνες των υπολογιστών και αναλύουν τις δεκάδες χιλιάδες σεισμογράμματα.
Άλλο ένα επιχειρησιακό σεισμολογικό κέντρο όπως είναι ο κρατικός φορέας παρακολούθησης της σεισμικότητας της χώρας δηλαδή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και άλλο ένα ερευνητικό Κέντρο μελέτης του εσωτερικού της Γης όπου ο κάθε ερευνητής εκτονώνει τις προσωπικές του ερευνητικές ανησυχίες που δεν αφορούν τον δοκιμαζόμενο από τον Εγκέλαδο Κρητικό λαό αυτή την περίοδο.
Τις υποδομές αυτές τις έχει το Γεωδυναμικό Ιστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το οποίο αυτή την περίοδο παρακολουθεί την Κρήτη με 18 όργανα (σε όλη την Ελλάδα πάνω από 500!) συνδεδεμένα σε πραγματικό χρόνο με το υπολογιστικό του κέντρο νύχτα μέρα.
Έτσι κι απόψε εγώ και πολλοί συνεργάτες μου και κυρίως ο Μάκης ο Χουλιάρας οποίος επιμελήθηκε της έως τώρα γραφικής αποτύπωσης της εξελίξεις της μετασεισμικής ακολουθίας μείναμε πάνω στους υπολογιστές για να μπορούμε να σας δίνουμε σωστά δεδομένα.
Τώρα που εμείς θα πάμε για λίγο στην αγκαλιά του Μορφέα κάποιοι θα συνεχίσουν να μαιντανοποιούνται στα ΜΜΕ και σε κάποια τοπικά που ούτε την δεοντολογία δεν ακολουθούν αλλά λειτουργούν σαν δελτία τύπου επιχειρηματικών συμφερόντων, μιλώντας για σεισμολογικό αέρα κοπανιστό.
Ελπίζω να μην συνεχίσουν να σας προκαλούν σύγχυση και να εντείνουν την αγωνία σας.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την μέχρι τώρα χώρο χρονική εξέλιξη των μετασεισμών (που δημιουργήσαμε προσεκτικά τη νύκτα) όπου το χρώμα δείχνει τις μέρες από τον κύριο σεισμό με νεότερους μετασεισμούς τους μωβ.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία ξεπέρασε τους 1000! σεισμούς.
Βλέπουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια των μετασεισμών Βορειότερα και επειδή οι αποστάσεις είναι κοντότερα προς το Καστέλι και κάποιες περιοχές του Ηρακλείου οι κάτοικοι αυτών των περιοχών καταλαβαίνουν τους
σεισμούς λίγο εντονότερα.
Τα στατιστικά στοιχεία της ακολουθίας φαίνονται να επανέρχονται στις φυσιολογικές τιμές (b=1) αλλά αυτή η επέκταση των μετασεισμών προς ΒΑ απαιτεί προσοχή γιατί επιδρούν σε νέα δομημένα περιβάλλοντα και οικοδομές και δεν πρέπει παραβλέπουμε τις γνωστές οδηγίες σεισμικής προφύλαξης.
Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο σεισμός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και για αυτό απαιτείται συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση των σεισμολογικών παραμέτρων.
Αυτή την εξαιρετικά λεπτομερή αποτύπωση της εξέλιξης της σεισμικότητας την πετυχαίνουμε λόγω του μεγάλου αριθμού νέου τύπου σεισμολογικών οργάνων που έχουμε εγκαταστήσει.
 

Πηγή

Προβολές : 467


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα