Αν ισχύει ανατρέπονται τα πάντα...

Αν ισχύει ανατρέπονται τα πάντα...

7 Φεβρουαρίου, 2022 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,802
Μοίρασέ το

 

Όλη η αλήθεια για την τραγωδία των Γλυκών Νερών – Πως διέπραξαν το έγκλημα και εκβίασαν τον Μπάμπη να πάρει πάνω του την ευθύνη. Λεπτομέρειες και ολο το χρονικό.

Image

ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

Το βρώμικο παιχνίδι του Σταύρου Δογιάκη, η πίεση να μεταπείσει τον Μπάμπη και την Καρολάϊν έφερε το στυγερό έγκλημα

Το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα μας έχει προκαλέσει θύελλα με την αποκάλυψη ότι ο πραγματικός δολοφόνος της πολύκροτης υπόθεσης «Γλυκά νερά», δεν είναι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ως εκδότης αλλά και ως δημοσιογράφος δεν δίστασα να αποκαλύψω το όνομα του του ανθρώπου που αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν.

Σύμφωνα με εγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, και εκτενέστατη ερευνα από σύσσωμη τη δύναμη του ομίλου, ο επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης ήταν ο άνθρωπος όπου έκοψε το νήμα της ζωής της Καρολάϊν, με την δική του αυτοχειρία μερικές εβδομάδες αργότερα να προστίθεται σε ένα από τα δυσκολότερα παζλ βίας που έχει δει η χώρα μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΓΙΑΚΗΣ ΣΕ ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ:
ΑΝ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΚΩΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Image

Τα ερωτήματα είναι πολλά.

 

Για ποιο λόγο έγινε το έγκλημα;

Τι γνώριζε το ζευγάρι;

Ποια η σχέση τους με τον επιχειρηματία;

Γιατί ομολόγησε ο Μπάμπης ένα έγκλημα που δεν διέπραξε;

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τα τραγικα αυτα συμβάντα;

 

Γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές, ώστε να κλείσει η υπόθεση χωρίς να κατονομασει τους πραγματικούς ενόχους;

Υπό ποια πιεση οδηγήθηκε εν τέλει στο να πάρει πάνω του την ευθύνη για ένα έγκλημα, που, όπως αναφέρουν ξεκάθαρα οι δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, δεν διέπραξε εκείνος;

Μετά από μια τεράστια έρευνα δύο μηνών και αναζήτηση κάθε λεπτομέρειας που θα οδηγούσε στην αλήθεια, αποκαλύπτουμε τα πραγματικά γεγονότα ως έχουν.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε γνωρίσει τον Σταύρο Δογιάκη μεσα από την επιχείρηση εστίασης που διατηρούσε ο τελευταίος, πλησίον της οικίας τους στα Γλυκά Νερά. Ο κ. Δογιάκης, πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος, είχε εντυπωσιαστει τόσο από το νεαρο και γεμάτο ζωή ζευγάρι, οσο και από το επάγγελμά του Μπάμπη. Ο επιχειρηματίας είχε έναν επιπλέον λόγο να κρατήσει την κοινωνική επαφή μαζί τους, διότι ο Μπάμπης ήταν έμπειρος πιλότος ελικοπτέρων σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, με πλούσιο πελατολόγιο επιφανών πολιτών με οικονομική ευρωστία.

 

Ο Σταύρος Δογιάκης είχε δείξει πως κι εκείνος ήταν άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων, με έναν ευρυ κύκλο γνωριμιών ακόμη και από το διεθνές τζετ σετ, με γνωριμίες όπως αυτή των σχεδιαστών μόδας Dsquared2 και Βαλεντίνο αλλά και πληθώρας ιδιαίτερων ανθρωπων με “ακριβά” γούστα. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραγικες πηγές, οι επιχειρηματικες του δραστηριοτητες δεν περιοριζονταν στο φάσμα των νόμιμων επενδύσεων.

Σε μια από τις κοινωνικές τους συναντήσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον κύκλο του επιχειρηματία, ο Σταύρος Δογιάκης αποφάσισε να ανοιχθεί παραπάνω στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και συγκεκριμένα να εστιάσει στο επάγγελμά του, ρωτώντας λεπτομέρειες για τη διαδικασία των πτήσεων, αλλά και κατά πόσο είναι ευχαριστημένος από τις οικονομικές του απολαβές ή εάν θα τον ενδιέφερε να κερδίσει αρκετά παραπάνω χρήματα, ώστε να εξασφαλίσει έτσι μια ακόμα καλύτερη ζωή στην υπέροχη οικογένειά του.

Η συζήτηση που ακολούθησε, καθώς και η μετέπειτα σχέση του ζευγαριού με τον επιχειρηματία πήρε μια διαφορετική τροπή, που αποτέλεσε την αρχή για τα μετέπειτα τραγικα γεγονότα.
Η πρόταση προς τον πιλότο ήταν να εκτελέσει κάποιες πτήσεις για λογαριασμό «καλών» πελατών που έπαιζαν εκατομμύρια στα δάκτυλά τους, με τις δραστηριότητές τους εμμέσως πλην σαφώς να είναι εγκληματικού χαρακτήρα. Ο Μπάμπης θα διέθετε τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του ως πιλότος ελικοπτέρων έναντι αδράς αμοιβής, με τους ανθρώπους του “κυκλώματος” να κερδίζουν φυσικά ακόμη περισσότερα από μια τέτοια συνεργασία.

 

Image
Image

Οπως προκύπτει από τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο Μπάμπης και η Καρολαιν αρνήθηκαν να θέσουν την οικογένεια τους σε τέτοιο κίνδυνο παρά το μεγάλο οικονομικό όφελος, λέγοντας στον κύκλο τους πως κάτι τέτοιο είναι πέρα από τη δική τους ζωή και νοοτροπία.

 

Ξεκίνησε έτσι μια περίοδος συνεχόμενης πίεσης προς το ζευγάρι, με το οικονομικό κίνητρο σε πρώτη γραμμή αλλά και την υπενθύμιση της δύναμης των ανθρωπων αυτού του κυκλώματος.
Σύμφωνα με το αστυνομικό μας ρεπορτάζ, ο Σταύρος Δογιακης είχε προωθήσει ως δεδομένη την εμπλοκή του Μπάμπη στις μεταφορές που ήθελε το κύκλωμα, και η άρνησή του κόστιζε πολύ και χαλούσε τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τις μεταφορές που ετοιμάζονταν.
Μια κατάσταση η οποία έβαζε και τον ίδιο τον Σταύρο Δογιακη σε μεγάλη πίεση, πράγμα που οδήγησε στην επίσκεψη την νύχτα του εγκλήματος.
Συμφωνα με εγκυρες δημοσιογραφικες πληροφορίες, ο Σταύρος Δογιάκης είχε επισκεφθεί την οικία του ζευγαριού και σε προγενεστερη ημερομηνία, σε μια προσπάθεια να πείσει τον πιλότο και τη σύζυγό του να δεχθούν την συμφωνία. Ο επιχειρηματίας φέρεται να απέφευγε οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα, καθώς οι συζητήσεις γινόταν πάντα δια ζώσης.
Την επίμαχη νύχτα του εγκλήματος, ο επιχειρηματίας μαζί με άτομο του “κυκλώματος” επισκέπτονται μεταξυ 3 και 4 το πρωί την οικία της οικογένειας, σε μια πλέον επιθετική προσπάθεια να πιέσουν το ζευγάρι ώστε να επιτευχθεί αυτό που έχουν ζητήσει.
Εγκυρες πληροφορίες, θέτουν εκείνες τις ημέρες τον Σταύρου Διογακη υπό εξαιρετική πίεση από το “κύκλωμα”, καθώς ήταν αυτός που αρχικά εγγυήθηκε για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον πιλότο. 
Η είσοδος των δύο ανδρών στην μεζονέτα γίνεται αρχικά χωρίς χρήση βίας, με τον Μπάμπη να βρίσκεται στο ισόγειο με το βρέφος και την άτυχη Καρολαιν να κοιμάται στον δεύτερο όροφο, έπειτα από διαφωνία του ζευγαριου νωρίτερα το ίδιο βράδυ.
Με τους δύο άνδρες εντός της οικίας η τραγωδία δεν απείχε πολύ, με την πίεση προς τον πιλότο να είναι πλέον εκτός ορίων και τον Σταύρο Δογιακη να ανεβαίνει στο υπνοδωμάτιο, κίνηση που απέφερε το μοιραίο και φρικτό τέλος στη ζωή της νεαρής μητέρας.
Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν ήταν εξ αρχής σκοπός τους η αφαίρεση μιας ζωής ή απλά εκφοβισμός που πήγε “στραβά”, το τραγικό αποτέλεσμα όμως καθώς και τα γάντια που φορούσαν οι άνδρες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.
Ζοφερός επίλογος της τραγικής αυτής νύχτας, ο απαγχονισμός του σκυλιού της οικογένειας από τον έτερο άνθρωπο του κυκλώματος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικη πηγή, παλιότερα συμμετείχε σε διοργάνωση κυνομαχιών και είναι γνωστός στην “πιάτσα” για την σκληρή του συμπεριφορά προς τα ζώα.
Οι δράστες εγκαταλείπουν τον τόπο του εγκλήματος, εκβιάζοντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ώστε να οδηγήσει την αστυνομία σε διαφορετική κατεύθυνση, με απειλή να σκοτώσουν και το παιδί.. Γνωρίζοντας άριστα την αραιοκατοικημενη περιοχή, ήταν εύκολο για τον επιχειρηματία να αποφύγει τις περισσότερες κάμερες σε κεντρικά σημεία και να χαθεί μέσα στα στενά.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πραγματικός δράστης του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος Σταύρος Δογιακης, αφαιρεί και την ίδια του τη ζωή, όντας κάτω από αφόρητη πίεση. 
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή στο πανελλήνιο. Ο Μπάμπης μέσα στην απόγνωση και το χάος από την τραγωδια που συνέβη, σκηνοθετεί άτσαλα μια ληστεία με πολλά κενά και αστοχίες, και τα ξημερώματα καλεί την άμεσο δράση.
Πέντε εβδομάδες αργότερα, προσαγεται από την Αλόννησο και το μνημόσυνο της αγαπημένης του συζύγου, και καλείται να δώσει νέα κατάθεση στην Αστυνομία, ως κατηγορουμενος αυτή τη φορά. Φοβούμενος για τη ζωή των δικών του ανθρώπων και ιδιαίτερα της κόρης του, παίρνει πάνω του την ευθύνη για το έγκλημα και προφυλακιζεται, δεχόμενος την απόλυτη κατακραυγή από την Ελληνική κοινωνία χωρίς να αποκαλύπτει σε κανέναν ότι εκβιάζεται και χωρίς να κατονομαζει τους πραγματικούς ενόχους.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι τόσο το ικανότατο τμήμα ανθρωποκτωνιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οσο και η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν έσφαλλαν στη βασική διαδικασία της έρευνας. Εντόπισαν άμεσα με την εμπειρία τους ότι δεν υπήρχε ληστεία στη μεζονέτα, και στη συνέχεια έδειξαν ότι ο πιλότος ήταν ξύπνιος τις ώρες πριν το συμβάν, καθώς και ότι προηγήθηκε κάποια διαφωνία μεταξύ των δύο συζύγων.
Τα στοιχεία αυτά, αλλά με βασικό πυλώνα την αβίαστη ομολογία του Μπάμπη χωρις καν να ζητήσει δικηγόρο ή ανάγνωση της δικογραφίας, έκλεισαν ευκολα μια πολυκροτη υπόθεση.
Την οποία υποθεση, σύμφωνα με δημοσιογραφικες πηγές εντός της Αστυνομίας, ζητούσε επιτακτικά και με κάθε κόστος ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοιδης, ώστε να τη χρησιμοποιήσει ως προσωπική του επιτυχία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι με μια υγιή διοίκηση στο Υπουργείο όπως η παρούσα, η υπόθεση των “Γλυκών Νερών” πιθανότατα θα είχε πολύ διαφορετική και σωστή τροπή.
Η δημοσιογραφικη έρευνα αυτή διήρκησε πάνω από δύο μήνες, ενεπλακησαν πάνω από 120 επαγγελματίες και οι δημοσιογραφικες πηγές που χρησιμοποιήθηκαν ελέγχθηκαν για την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία τους. Οι τρανταχτές δημοσιογραφικές πληροφορίες που δείχνουν ξεκάθαρα την πραγματική εξέλιξη των γεγονότων, υπενθυμίζουν όχι μόνο την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα, αλλά την επιτακτικότητα για άμεση Εισαγγελική παρέμβαση ώστε να λάμψει η αλήθεια.
 
Όσο και αν η επιλογή του Μπάμπη Αναγνωστοπουλου να πάρει πάνω του την ευθύνη για το έγκλημα αυτό διευκολύνει πολλές καταστάσεις, η αναζήτηση της πραγματικής αλήθειας και της δικαιοσύνης είναι απόρροια του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και ευθύνη της Πολιτείας και της μάχιμης Δημοσιογραφιας. 
Image

 

Πηγή

Προβολές : 1,802


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα