Από παράνοια σε παράνοια μας πάνε...”Ο ELON MUSK KAI H ΠΑΓΑΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΘΕΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ” (η Grimes δεν γέννησε απλώς το παιδί του Musk, αλλά το ίδιο το δαιμονικό όραμά του)

Από παράνοια σε παράνοια μας πάνε...”Ο ELON MUSK KAI H ΠΑΓΑΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΘΕΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ” (η Grimes δεν γέννησε απλώς το παιδί του Musk, αλλά το ίδιο το δαιμονικό όραμά του)

21 Οκτωβρίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:696
Μοίρασέ το

 

Ως πολιτιστικά είδωλα, ο Musk και η Grimes συνδυάζουν την υψηλή τεχνογνωσία με το σκοτεινό όραμα του μετανθρωπισμού της Grimes.

Οι ποπ φαντασιώσεις της Grimes — με βαθιές ρίζες στον φουτουρισμό και τον αποκρυφισμό — υλοποιούνται παράλληλα με τις καινοτομίες του Musk.

Το ανθρώπινο γένος βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πολιστική μετάλλαξη. Γινόμαστε μάρτυρες μιας “σύντηξης φυσικών, ψηφιακών και βιολογικών κόσμων”.

Πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πραγματικότητα;

 

 

 

 

Κτυπήσαμε ταβάνι στην παράνοια που μας ταϊζουν τα ερπέτα, ή όχι ακόμα.

Οι νέες γενιές, εκστασιάζονται με αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, χωρίς να συνειδητοποιούν πως υποσυνείδητα ελέγχονται πλέον απόλυτα από αυτά.

Έχετε αντιληφθεί πως μιλάμε για ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;;;

Πού πάμε; ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ο Έλον Μάσκ, είναι ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ.

Άλλωστε φαίνεται από τη μούρη του…”φυσιολογικό” λοιπόν, να συνδέεται με την παγανίστρια του αποκρυφισμού.

‘Ολοι έχουμε ακούσει το γνωστό: “πίσω από κάθε τεχνοκράτη, κρύβεται μια μετανθρωπική μάγισσα.”

Τίποτε δεν διαρκεί για πάντα, ωστόσο, εκτός από την αθάνατη ψυχή και την σιλικόνη.

 

Τηρώντας την παράδοση στην οποία μας έχουν συνηθίσει οι ερωτευμένοι celebrities, ο Elon Musk μόλις ανακοίνωσε ότι χωρίζει με την τεχνο-παγανίστρια σταρ (;;;) της ποπ Grimes (επίσης γνωστή ως “c”, η “War Nymph,” (η Νύμφη του Πολέμου) ή όπως τέλος πάντων αποκαλεί τον εαυτό της αυτόν τον καιρό).

Ωστόσο, ο πλουσιώτερος άνδρας του κόσμου, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους των κουτσομπολίστικων περιοδικών, ότι εξακολουθούν να έχουν καλές σχέσεις (τί πρωτότυπο!…).

Εξάλλου, οι Musk και Grimes έχουν να μεγαλώσουν και έναν γιο, τον X Æ A-Xii. Κάποιοι λένε μάλιστα, ότι έχει πάρει τα μάτια του πατέρα του.

Για την καταναλωτική τάξη, οι διάσημοι τεχνοκράτες εξυψώνονται ως είδωλα.

Ακόμη και μετά από ένα διάσημο διαζύγιο, οι Bill and Melinda Gates λατρεύονται (!!!!!…) ως ήρωες και μεγάλοι φιλάνθρωποι.

Σε πνευματικό επίπεδο, ο Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan αντιπροσωπεύουν μια μεταμοντέρνα σύντηξη Δυτικού Ιουδαϊσμού και Ανατολικού Βουδισμού.

Ως πολιτιστικά είδωλα, ο Musk και η Grimes συνδυάζουν την υψηλή τεχνογνωσία με το σκοτεινό όραμα του μετανθρωπισμού της Grimes.

Οι ποπ φαντασιώσεις της Grimes — με βαθιές ρίζες στον φουτουρισμό και τον αποκρυφισμό — υλοποιούνται παράλληλα με τις καινοτομίες του Musk.

 

Κατά τον ίδιο τρόπο, που κάποτε το ‘rock n’ roll’ “προέβλεψε” και προετοίμασε την κουλτούρα μιας Αμερικής, εξαρτημένης από τα ναρκωτικά και τους χαλαρούς σεξουαλικούς κανόνες,  τώρα η κουλτούρα του ‘rave’ λειτουργεί ως προάγγελος της μοντέρνας τεχνοκρατίας.

 

“ΓΟΝΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ”

 

Ακόμη και ως απλός λάτρης της ‘techno’, ποτέ δεν έδωσα σημασία στην Grimes, μέχρι την στιγμή που ένας πολύ σοφός και παρατηρητικός δεξιός μπλόγκερ, μελέτησε το ‘single’ της Grimes που κυκλοφόρησε το 2018 με τον τίτλο “We Appreciate Power” (“εκτιμούμε την εξουσία”).

Ο πιασάρικος τίτλος, αν και το κομμάτι είναι άκρως ενοχλητικό, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ-ΘΕΟ (ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ). οι στίχοι περιγράφουν μιαν ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ. 

Το μέσον για αυτό είναι, το μυαλό να ‘ανέβει’ (uploading), ώστε να επιτευχθεί η ψηφιακή αθανασία. (σσ. όπως έκανε η Abramovich, θυμάστε;)

 

“η βιολογία είναι επιφανειακή”

“η νοημοσύνη, τεχνητή”

υποταχθείτε,
υποταχθείτε,
υποταχθείτε

 

Το συγκεκριμένο τραγούδι, πρέπει να είναι το πιο ενοχλητικό που έγινε ποτέ, από τότε που ο Billy Idol ηχογράφησε τον “Neuromancer” το 1993.

Ακούγοντας, όμως την  Grimes να προσεύχεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο (σσ. “ναό” του) Youtube, με πάνω από 23 εκατομμύρια προβολές — φαίνεται να σηματοδοτεί μια σημαντική “πολιτισμική” στιγμή.

 

‘Ισως, να έχει να κάνει με το ότι συνδέεται ρομαντικά με τον Elon Musk— τον μεγιστάνα που σχεδιάζει να πουλήσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα της ‘Neuralink’ με σκοπό την νοητική βελτίωση και να γεμίσει τις πόλεις με αδύναμα ρομπότ-σκλάβους – έναν άνδρα που υποστηρίζει το παγκόσμιο βασικό εισόδημα, ενώ επαινεί την Κίνα (!!!) “ως παγκόσμια ηγέτιδα στην ψηφιοποίηση”.

Ενδέχεται όμως, η ασήμαντη αυτή στάρλετ, να ανησυχεί κυρίως για τα προσωπικά της συμφέροντα.

 

Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τους ‘celebrities’ να κάνουν συνήθως κάθε είδους περίεργα και εξεζητημένα πράγματα, ωστόσο, η Grimes το έχει τερματίσει φτάνοντάς το σε επίπεδα σοκ.

Ισχυρίζεται, λ.χ., ότι έχει εξαλείψει το μπλε χρώμα από την όρασή της “μέσω μιας πειραματικής επέμβασης, η οποία αφαιρεί το άνω στρώμα του βολβού του ματιού και το αντικαθιστά με ένα πορτοκαλί ‘ultra-flex’ πολυμερές… το οποίο λειτουργεί ως θεραπεία της εποχιακής κατάθλιψης.”

Η τραγουδίστρια, λέει επίσης ότι καθημερινά “καταβροχθίζει” μια χούφτα από σκευάσματα για να ενισχύσει τα μιτοχόνδρια (σσ. τα οποία μαζικά καταστρέφουν τα m-volια για το πόπολο).

“Από εκείνη την στιγμή,” εξηγεί στα 2.1 εκατομμύρια θαυμαστές της “περνώ 2-4 ώρες στη “δεξαμενή στέρησης” η οποία μου επιτρέπει να “γλιστρήσω” σε άλλες αστρικές διαστάσεις στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.” (δηλ. τίγκα στα ναρκωτικά)

 

Οι ιστορίες της μπορεί να ακούγονται τόσο παράλογες, όσο και τα “πλήρως αυτόνομα” ‘Tesla’ του Elon Musk (που στούκαραν και σκότωσαν σε δύο περιπτώσεις τους οδηγούς και τον συνοδηγό), όμως και στις δύο περιπτώσεις, είναι ο συμβολισμός που μετράει.

 

‘Οπως γνωρίζει κάθε γονιός και δάσκαλος, ένα βασικό ένστικτο που βρίσκεται πίσω από την πολιτιστική εξέλιξη είναι το γνωστό “πιθηκάκι κοίτα, πιθηκάκι κάνε”.

Αυτά τα ινδάλματα αναπαράγονται από πάνω προς τα κάτω.

Το 2020, η Grimes κυκλοφόρησε το “Miss Anthropocene” (δεσποινίς ανθρωποκοινή), ένα άλμπουμ-σύλληψη, που αναφέρεται ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ένα κράμα ψυχεδελικού δαίμονα που κατοικεί στο διάστημα και μια Μις-Ομορφιάς που απολαμβάνει το τέλος του κόσμου.”

Ως επικάλυμμα σε αυτήν την θεότητα, η Grimes δημιούργησε ένα avatar με ένα φαλακρό μωρό – που ονομάστηκε “η Νύμφη του Πολέμου” (‘War Nymph’) με σκοπό να κατοικήσει στη νέα εποχή των κοινωνικών μέσων και της εικονικής πραγματικότητας.

“’Ολοι ζούμε δύο ζωές,” είπε στο ‘The Face’, “την ψηφιακή ζωή και την ζωή εκτός σύνδεσης” και πρόσθεσε:

Το ‘avatar’ μας επιτρέπει περισσότερο να παίζουμε με τις δυνάμεις της ψηφιακής σύνδεσης, παρά να είμαστε άνθρωποι που προσπαθούν να περιηγηθούν σε ένα κόσμο που δεν είναι φτιαγμένος  για εμάς…

Επίσης, ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ.” (ντόϊνγκ! κοπελιά, πώς τα πήγαινες στην Έκθεση; να υποθέσω εκτός θέματος πάντα;)

Στην συνέχεια, περιέγραψε κάτι που μοιάζει με προσωπική (αμπελο-) φιλοσοφία.

Για εμένα Θεός σημαίνει η ύπαρξη συνειδητότητας. ‘Ισως, όλον αυτόν τον καιρό, να αναζητούσαμε την απάντηση έξω από τον εαυτό μας, όμως ίσως να είμαστε εμείς η απάντηση. … ή ίσως και να βρισκόμαστε σε μια προσομείωση με ανώτερο σκοπό, όπου μας διαχειρίζεται κάποιος  με σχέδιο(;!!!!) . Καθώς εμβαθύνω (στη ντρόγκα), γίνομαι λιγότερο σκεπτικίστρια όσο αφορά στην ύπαρξη ενός έξυπνου σχεδιασμού.”

 

‘Οπως είναι χαρακτηριστικό με πολλούς αστέρες, η Grimes συνδυάζει την “έμπνευση” με την απόλυτη ασυναρτησία. δεδομένης της ελευθερίας που απολαμβάνουν (σσ. να λένε ένα σωρό αρλούμπες) η Grimes, προσφέρεται ως ένα “παράθυρο” που αποκαλύπτει την γενικευμένη αυτή κουλτούρα ανάμεσα στην πολιτιστική μας ελίτ.

Πέρυσι, την “Ημέρα της Γης”, το άβαταρ ‘War Nymph’ ανακοίνωσε ότι, “μια καπιταλιστική-σοσιαλιστική τεχνοκρατία θα ήταν το καλύτερο. Θα λειτουργούσε ως ένα ισχυρό δίκτυ ασφαλείας  και ως αποζημίωση για την μητρότητα. Μια ηγεσία [sic] μέσω μιας  ηθικής τεχνολογίας, όπως λ.χ. το κρέας που φτιάχνεται στο εργαστήριο, χωρίς να έχουν βασανιστεί ζώα.”

 

Νωρίτερα φέτος, ανέβηκε στο ‘TikTok’ για να πείσει τα κομμουνο-φιλαράκια της ότι “Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,” καθώς “ΘΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΘΑ ΕΚΡΙΖΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ.”

Προς τιμήν της, η Grimes, ίσως και να είναι η μόνη ‘σταρ’ που φορούσε μάσκα (ίσως μια λαμπερή μάσκα ‘cyborg’) στο φετινό γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (ΜΕΤ) στη Νέα Υόρκη — ίσως ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους απρόσωπους υπηρέτες που ζάρωναν από δειλία μπροστά στους διάσημους, οι οποίοι απολάμβαναν την ελευθερία να δείξουν το πρόσωπό τους.  ‘Ισως, βέβαια, η μάσκα λειτουργούσε ως προπαγάνδα της καινούργιας μόδας των ημερών μας, της μικροβιοφοβίας, όπως οι ματωμένες μάσκες που φορούσαν οι πεπτωκότες άγγελοι στο “προφητικό” της βίντεο, το 2016 με τον τίτλο “Kill V. Maim”.

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ “ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

 

Η Grimes δεν είναι η μοναδική φωνή. Η αισθητική του μετανθρωπισμού διαπερνά την σημερινή ποπ κουλτούρα, κάτι που βλέπουμε στο “Panini” του Lil Nas X’s, όπου ο ‘gay’ ερμηνευτής και η συμμορία του από ρομπότ, καταδιώκουν στον κυβερνοχώρο μια νεαρή γυναίκα, μέσα σε ένα ολογραφικό αστικό τοπίο, στη μάχη του K-pop συγκροτήματος ‘Aespa’ ενάντια στο κακό “Μαύρο Μάμπα”, το οποίο εμποδίζει ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΑ, ή στη δουλειά της συνεργάτιδος της Grimes, Brooke Candy, της οποίας η εξεζητημένη σκηνική περσόνα, είναι μια cyborg στριπτιζέζ.

 

Ο τεχνο-φετιχισμός έχει εισχωρήσει ακόμη και στην κεντρική σκηνή.

 

Το γεγονός ότι η Lady Gaga επιλέχθηκε να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο, κατά την ορκωμοσία Biden, έχει βαθιά συμβολική σημασία. 

Η σούπερσταρ της ποπ, η οποία προσθέτει την έννοια του ‘trans’ στον μετανθρωπισμό, αποκαλεί ανοιχτά την αποκρυφίστρια Marina Abramović ως πνευματική μέντορά της.

Εντελώς συμπτωματικά, το Πάσχα του 2020, είδαμε την Microsoft να λανσάρει τη διαφήμιση του ‘HoloLens 2’ (ολογραφικός φακός;;;), που παρουσίαζε την “πραγματικότητα” της Abramovic μέσω της έκθεσής της “The Life.”

“Ανέκαθεν υπήρχε το σπουδαίο ιδανικό της αθανασίας,” είπε η Abramović αναφερόμενη στο ψηφιακό της δίδυμο, “εσύ πεθαίνεις, αλλά το έργο τέχνης σου δεν πεθαίνει ποτέ. … εδώ μέσα είμαι φυλαγμένη για πάντα.” (μαμά μου!)

Το πάντρεμα της τεχνολογικής κουλτούρας με τον αποκρυφισμό χρονολογείται εδώ και έναν αιώνα. Διαφαίνεται μέσω υπαινιγμών στα αποκαλυπτικά θέματα των θεατρικών έργων του Karel Čapek, συγκεκριμένα στο “Rossum’s Universal Robots” το 1921, και ακόμη πιο συγκεκριμένα στο σαγηνευτικό ρομπότ που δημιουργήθηκε για την ταινία “Metropolis” του Fritz Lang (1927).

(ακολουθεί το σχετικό βίντεο)

Metropolis (1927) – Maria’s Transformation

Καλλιτέχνες, όπως η Grimes, απλά απορροφούν και ενισχύουν αυτά τα παλαιότερα πολιτιστικά μοντέλα. Μπορεί να ακούγεται σκέτη αηδία στους παλιότερους, όμως όταν οι αστέρες της ποπ τα τραγουδούν, η νεώτερη γενιά τ’ ακούει.

 

‘Οταν απομακρύνομαι από τον φορητό υπολογιστή μου και παρακολουθώ τα πουλιά να πετούν γύρω από τα κωνοφόρα του Douglas, τίποτε από όλα αυτά δεν φαίνεται αληθινό.

Και τότε, κάποιος Καλιφορνέζος, θα με καλέσει στο τηλέφωνο για να μου πει για τα “αυτόνομα” Tesla που βουΐζουν στους αυτοκινητοδρόμους της Καλιφόρνιας και κάποιος άλλος φίλος που δουλεύει για τις ‘ big tech’ θα με ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Καθώς μελετάω τη χιονοστιβάδα της βιβλιογραφίας σχετικά με τη διασύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή, την εικονική πραγματικότητα, τη νανορομποτική και το συνεχιζόμενο νευρολογικό αντίκτυπο των ψηφιακών μέσων, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι οι τεχνο-ποπ αστέρες έχουν δίκιο σε αυτό που έρχεται.

 

Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 

Το ανθρώπινο γένος βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πολιστική μετάλλαξη. Γινόμαστε μάρτυρες μιας “σύντηξης φυσικών, ψηφιακών και βιολογικών κόσμων”.

Πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πραγματικότητα;

 

Πηγή 

Προβολές : 696


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα